Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalbász

0 bejegyzést írt és 735 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szolnoki Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat egy 61 éves törökszentmiklósi nővel és a 40 éves fiával szemben, akik 2020 szeptemberében fizikálisan bántalmaztak egy iskolásfiút. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője, Nagy Lajos elmondta, hogy a…..
kalbász 2021.05.04 17:56:32
@kárárámaispj: Megnézném itt a nagy felháborodott többséget, hogy ha úgy szólnak be nekik ahogy a gyerek, akkor ezzel a lendülettel valszeg pont ellene fordulnának. :)
Közép- és hosszútávon pont azokkal szúr ki, akiknek segíteni akar, ráadásul tovább torzít egy amúgy is rosszul működő piacot. Bejegyzésünkben elmondjuk, hogy miért várható brutális árnövekedés, miért tolódnak ki a vállalási időpontok és miért hat a program általában is a vevői érdekek ellen.…..
kalbász 2021.04.07 08:21:39
@Visceroid: Az asztalos vagy mittomén rendszergazda (az is szakma :)) kb. annyira proli, mint egy bölcsész.
A kommented pedig megint semmi mást nem bizonyít, minthogy ezek a prolik jól fognak élni. Mert kevesen vannak és értenek valamihez.
A multis dolgozó azért reszket mert bármikor helyettesíthető.
kalbász 2021.04.08 15:29:17
@Visceroid: Mert nekem van más dolgom, mással keresem a pénzt, neki meg kifizetem amit kér érte. Ráadásul mindenben nem tudok profi lenni az egy dolog hogy meg tudom csinálni, de közel sem olyan szépen mint valaki aki tizenéve ezzel foglalkozik.
kalbász 2021.04.08 15:43:30
@a nagy hohohorgász: Én most csináltatok sokmindent. Az elektromos kapunyitóm árának 15%-a a munkadíj. Ezt egy teljes napig szerelték.
A 2. kocsim beállójának a faanyaga 270k, a tetőlemez rá kb. 180k, a munkadíj 250k. Ezt is egy nap alatt rakta össze 4 ember.
Egy kormánytól azt várja az ember, hogy a legjobbat tegye a polgáraival. Akkor is, ha a polgároknak fingjuk nincs, hogy mi a legjobb nekik, vagy nagyon megosztott a társadalom egy kérdésben. Vannak nehéz helyzetek, amikor sok szempont alapján mást és mást lehetne dönteni. És vannak tök egyértelmű…..
kalbász 2021.03.04 21:24:55
@Hakapeszi Miki: Butaság Miklós, hogy lesz így olvasottság meg vita?
Itt frissítgetek és semmi új kontent a kommentmezőben.
Mindent át kell engedni, sohase tudhatod.
Volt egyszer egy mesekönyv, ami nem volt ismert, népszerű, míg le nem darálták. Hogy mi volt a bűne, amiért darálóba került? Egy olyan dolgot reklámozott, mint az elfogadás és a másság. Mindenki felkapta a fejét a tényre, hogy ledarálták és nagyon gyorsan népszerű lett, szidni, de védeni is!..
Ez bejegyzés nem tervezett tartalomként jelenik meg, de a olyan tévedésektől hemzsegő írás jelent meg egy nagy olvasótáborral bíró online felületen, amit nem lehetett szó nélkül…..
 Korán jött idén a karácsony a geekeknek: december 10-én, csütörtök éjjel tartották meg a Disney Investor Conference-t azaz a Disney-befektetők napját, ahol a vállalatbirodalom egyes részlegvezetői ismertették a Marvel, a Star Wars, a Disney és a Pixar produkciók következő pár évere vonatkozó…..
Érdekes gondolatkísérlet ennek az ellenkezője, amikor egy tudományos cikk jelenne meg arról, hogy megtalálták a szabad akaratot, és egy olyan képletbe foglalják, ami az emberi döntések előrejelzéséről szól. Eléggé képtelenség, hogy egy ilyen cikk megjelenjen, a tudomány valójában abból az…..
kalbász 2020.12.16 13:33:52
@Tamáspatrik: Ugyan már, sokféle tényezőt mérlegel, de számodra nem ismerteket, ezért tűnik véletlenszerűnek.
Valójában amik meghatározzák a "döntését", már determináltak. Csak neked tűnik véletlenszerűnek.
Valójában minél többet ismersz ezekből annál inkább meg tudod mondani mi fog következni, ha meg az összeset (ez nyilván lehetetlen emberi szinten) akkor meg biztosan.

Nem vagyunk mások csak hihetetlenül (felfoghatatlanul) bonyolult automatizmusok sorozata.
kalbász 2020.12.16 13:35:49
@Örömhernyó: Nézd, addig értelmetlen, amíg a Maslow piramisban lentebb vagy.
Senki sem mondta, hogy bárkinek kötelező ezzel foglalkoznia.
Én tudom, hogy az emberek nagy részének kifejezetten káros ilyesmikkel foglalkoznia.
Ha magad közülük valónak érzed, én elfogadom.
Elhíresült kiírása volt az osztrák boltoknak a rendszerváltást közvetlenül megelőző magyar bevásárlóinvázió tapasztalataként: magyar, ne lopj! Sokan vitatják ugyan hitelességét és valóságalapját, de sajnos személyesen volt alkalmam megtapasztalni igazságát. Az egyik Billában tátottuk a szánkat - mi…..
kalbász 2020.12.13 11:39:17
@Vén motoros: Hát, nyomokban tartalmaz objektivitást is amit írsz.
Kb. annyit, mint amit Bill G mondásáról tudsz.
kalbász 2020.12.13 11:40:22
@birkamenet: Akkor biztosan azért sír most a Tervnélküli Filantróp György minden nevesebb lapban.
Egyre gyakrabban vetődik fel a kérdés, hogy 2020-ban érdemes-e még blogot írni? A válasz magától értetődően igen, de azért bontsuk ki egy kicsit alaposabban, hogy miért és hogyan! A videó népszerűbbMindig is voltak, akik nem annyira szerettek olvasni, ezek száma egyre nő és ez mindenképp a blogok,…..
kalbász 2020.10.10 07:37:08
Ma már szinte minden tevékenységünkhöz a banki ügyintézéstől a baráti csevelyig internetet, okostelefont használunk, saját jelszóval a belépéshez. És ezek a jelszavak egyre könnyebben dekódolhatók. Ezért fontos egy bonyolultat kitalálni, még akkor is, ha nehéz fejben tartani – írja a Business…..
kalbász 2020.09.11 17:25:40
@qwertzu: Egészen addig, amíg azt a site-t meg nem törik és így hozzájutnak a mesterjelszóhoz, amivel a többi is jön.
A közelmúltban jelent meg Mike Shellenberger új könyve: Apocalypse Never, magyarul: Soha el nem jövő világvége. Miért ártalmas a környezetvédelmi alarmizmus mindannyiunk számára alcímmel. A neves aktivista azzal döbbentette meg a zöld társadalmat, hogy bocsánatot kért a nevükben is a klímaváltozás…..
kalbász 2020.09.06 13:14:03
@midnight coder: Télen a 100-adára esik a termelés. Nem a felére vagy negyedére.
Azt hiszem nem csak a magam véleményét mondom el mikor azt írom, hogy mi gamerek már nagyon-nagyon vártuk a következő generációs Playstation konzol és a rá fejlesztett játékok bemutatkozását. Sok utalgatás, ködös infók és késlekedés után tagnap/ma éjszaka végre a Sony dobott némi koncot az áhítozó…..
  György 2019 novemberében vett Samsung tévéje nem éppen úgy muzsikál, ahogy arról az ígéretek szólnak. Nem elég, hogy a Bluetooth, illetve a WiFi vezérlés meghibásodott, a rossz élményhez nagyban hozzájárul az ügyfélszolgálattal és a szervizzel folytatott harc, ami nagyon kimerítőnek és…..
kalbász 2020.03.10 10:43:46
@Semmitnemérszakitiltással: Hát nem éppen ethernet a wifi, másrászt mivel elektromágneses sugárzás, egy csomó minden befolyásolja a tulajdonságait.
Simán lehet sajnos, hogy az otthoni házat nem megfelelő.
Másfél évtizede csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz és lassan annak is évtizede lesz, hogy megnyílt az osztrák és a német munkaerőpiac a magyar határátkelők előtt. Egyik sem rövid idő, érdemes tehát kicsit közelebbről megnézni, mire számítsanak azok, akik lassan már a nyugdíjat tervezik...
kalbász 2019.11.20 07:14:59
@dikusz.: 2012-ig gyakorlatilag világelsők voltunk Luxemburgot messze előzve ezzel az átlagbér/átlagnyugdíj mutatóval.
Ha ehhez hozzáveszed azt is, hogy a világon itt van népességarányban a 2. legtöbb nyugdíjas, akkor elkezdheted megérteni mi az alapvető gond itt.
Minden mainstream híroldal és geek szakporták lehozta a napokban, így mi sem titkolhatjuk tovább: újabb vagány előzetest kapott a magyarországi helyszíneken forgatott Witcher tévésorozat, amelyben a DC-filmek Supermanje, Henry Cavill alakítja Ríviai Geraltot, a rettenthetetlen szörnyvadászt. Nem…..
Sok furcsaságot megéltem már itt Amerikában, de ez a legutóbbi talán túl tesz mindenen. De az is meglehet, hogy csak beleilleszkedik egy már újnak sem mondható, ultra-liberális amerikai szemlélet generálta politikai trendbe, ami az elmúlt pár esztendőben hihetetlen gyorsasággal söpört végig az…..
kalbász 2019.10.22 14:14:29
@steery: Na Afrikában sosem lesz ez, meg indiában sem. Genetika és kultúra, nem véletlenül történt eddig sem semmi.
Nem tudom magamban tartani tovább mindazt, melyet nap, mint nap megélek női létem által. Csodálatos érzés aktív résztvevőnek lenni abban a folyamatban, melyben a férfiakhoz való viszonyulásunk, elhelyezkedésünk az alárendeltből mellérendeltté válik, szépen lassan. Boldog vagyok, hogy ebben a női…..
kalbász 2019.10.07 06:20:44
@nofret: Ezek éppen kipusztulóban vannak. Ne félj, a hagyományosnál is durvább iszlám 2 generáció alatt átformálja a jólétbe hülyült nagyon felvilágosult társadalmat. Ennek egyik fő oka a nők nagy vélt szabadsága, ahol pont a női létüket hazudják el.
kalbász 2019.10.07 06:26:44
@ArriMédesz: Hát az index ilyen függetlenojjektív ám minden más témában is. :)
kalbász 2019.10.07 06:28:18
@tildy[UK]: Az biztos, hogy mondjuk ti nem engedtek előre senkit.
Még ha kellene akkor sem. Női vezetőknél gecibbet és önzőbbet ritkán találni.
Volt már, hogy bérletet nem nyomtatott a gép, a problémára 2016-ban válasz is született, de a probléma azóta is létezik. Fizettem, nem kaptam semmit, de én bizonyítsam, különben ennyi? Így. 2019. július 15-én Újpest Központban tömbjegyet kívántam vásárolni. Az automatában a szokásos a módon…..
kalbász 2019.08.23 00:35:36
@Darth Revan: Le lehetne már állni az egybites hazudozással.

Az nem saját megtakarításuk volt, hanerm amit a közösbe fizettek volna de egyoldalúan lehetővé tették nekik, hogy magánszmlákra utalják.
Természetesen ha valamelyik magánbiztosítő bedobja a törülközőt, akkor meg lehet menni az állam nyakára megint.
A biztosítók pedig azt a nagyon bonyolult játékot játszották a hozzájuk került állami pénzzel, hogy azt visszahitelezték az államnak, mert akkora hiány volt a nyugdíjkasszában, hogy hitelt kellett felvenniük.

Na elmentek a picsába. Ti tényleg ennyire zsírhülyék vagytok?
Egy történet, amiben csak egy dolog kellett volna az ügyfél boldogságához, a jófejség. De a Ryanair erre nem volt képes: hiába hibázott, hiába javította ki végül a hibát, nem sikerült ügyfélbarát ügyintézést bemutatni. Lányom osztálya, búcsúzó tanárukat egy Ryanair utalvánnyal akarta…..
kalbász 2019.08.19 08:41:11
@HaD: Ennyire hiányzik a napi fikázás? Én nem vettem észre semmi különbséget.

Mikor volt tulajdonosváltás?
Folytatjuk a magyar videojátékos szaksajtót feldolgozó sorozatunkat, ezúttal egy elég nagy falattal, a Guruval. A lap ugye a legnagyobb túlélő a magyar piacon, 1990-ben indult lemezújságként, 1992-ben lett papírmagazin, aztán felvette a PC előnevet, és még ma is létezik PC Guru néven egy gémerlap,…..
kalbász 2019.08.04 08:59:47
@theveryguest: Lapáttal, azon ott voltam én is.
Utólag bevallom, hogy kb. elsőének érkeztünk és a fél tábor a mi hosszabbítónkra kapcsolódott rá.
Viszont mi félideig maradtunk...
Amikor felszedtük a hosszabbítót és sötét lett minden az első ledermedés után mi is indultunk keresni a köcsögöket akik az áramszünetet csinálták.
Sok mindent arattam már, búzát, komlót, árpát, kukoricát. Most a címválasztással vetek egy kis szelet, mert vihart még nem arattam. Mai világunkban kizárólag a fehér, középosztálybeli, heteroszexuális férfiakat lehet bírálni, alázni, beléjük lehet lábat törölni, minden más társadalmi csoport olyan,…..
Futótűzként terjednek az interneten a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának kezdeményezésére létrejött tanári fizetésről szóló képek. Jómagam is szerettem volna majd valamelyik posztomban a tanári fizetésekről írni, de hamar eljött az ideje, hogy egy kicsit…..
kalbász 2019.07.24 20:37:21
@teéjesenmindegy: Te hülye vagy vagy mi?
A jó szakember nem megy el megcsinálni a munkát bizonyos árszint felett.
Amíg nem fizeted meg addig csak szart kapsz.
Miért ismételgeted ugyanazt a faszságot?
kalbász 2019.07.24 20:41:41
@tomfree: Nagyon helyes, hogy elinflálják az alanyi jogú juttatásokat. Pontosan ezek miatt tart ott a társadalom, hogy vannak akik pénzért szülnek de szarnak a gyerekre.
És van néhány olyan segghülye gyökér, mint te aki ezt hibának tartja. Beszarás.
kalbász 2019.07.24 20:51:28
@élhetetlen: Te se láttál még cigány iskolát közelről.
Számlacsomag-váltás egy bankban? Ugye, hogy nem hangzik ördöngősségnek? Nem is kéne, hogy az legyen. Olvasónknak mégis ritka kalandosra sikeredett, amin mi szerencsére nem érintett félként elég jól szórakozhatunk. Kedves Homár! Nem egy egetverő történetről van szó, nem is biztos, hogy az oldalra…..
kalbász 2019.07.17 10:14:24
@The Good Boy !: Hát, benned nem lakozik olyasmi, mint amiket írtál. Ha beidegelődsz, kicsinyes és óvodás vagy.
Csak hogy tudd. Innen ugyanis még léphetsz előre, de sokkal könnyebb úgy, ha ezzel tisztában is vagy.
Aki belép Herta Müller berlini otthonába, rögtön a bejárat mellett egy kis szobába pillanthat be, ahol halomban állnak az újságok és magazinok, az asztal pedig tele az ezekből kivágott betűkkel. A bánáti Niczkyfalván (Nițchidorf/Nitzkydorf) született írónő ’87-ben menekült Romániából Németországba.…..