Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hátezmilegyen

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Juliék áprilisi utazását is elvitte a járvány. A Barvofly utazási irodánál vásárolt Qatar jegyeik árát próbálják most visszaszerezni, ami nem megy egyszerűen. Az utazási iroda ugyan megküldte a légitársaságnak a törlés és a visszatérítés kérelmét, de aztán jött a csönd. Amikor Juliék pedig nagyon…..
hátezmilegyen 2020.05.18 15:46:04
via GIPHY Judit az alza.hu-n vásárolt menő Krups kávovarja sajnos egy hét után vadný. Az ember joggal várja el egy ilyen géptől, hogy az atomvillanás után is rendes habot készítsen, és ha ez mégsem megy, irány a szerviz. Juditék így is tettek, újra és újra, pontosan háromszor. A visszaérkező rossz…..
A járvány egyik fogyasztóvédelmi slágere következik: a elmaradt eseményekre váltott jegyek árának sorsa. Amióta elhalasztották, vagy egyszerűen törölték a koncerteket, bulikat, színházi előadásokat, vagyis minden rendezvényt, azóta sorra jönnek a levelek ebben a témában is. A megoldások továbbra is…..
hátezmilegyen 2020.03.26 12:00:38
@Zabalint:
Mind1 h új vagy régi kommunista vagy liberális vagy konzervatívnak nevezzük, gyártani az tud akinek tőkéje van. Az meg ugyanazoknak az embereknek, cégeknek van most is akinek régen. A mai cégek tulajai a régi téeszelnökök. A külföldi multik meg évszázadokra visszavezethetők. A bankok meg évezredes családokra.
hátezmilegyen 2020.03.26 20:05:22
@Zabalint:
Ha már így beszédbe elegyedtünk, azért jelzem, soha sehol nem mondtam, h hatósági árat akarok megoldásnak. Ezt egyszer csak úgy nekem tulajdonítottad :)
Megjegyzem ez az alulmaradó kapacitásbővülés csak elmélet, mert gyakorlatban még nem volt olyan ország aki hatóságilag szabályzott volna minden árat. (A szocializmusban sem valósult meg, Kubában sem.) Valójában senki sem tudja mi történne. De van egy olyan érzésem nem is lenne olyan rossz. Jelenleg a kereskedő olcsón vesz drágán ad. Alma kilóját 9Ft-ért veszi a termelőtől és 400Ft-ért adja. Ha megszabnád mennyiért veheti (pl. 200) és adhatja (pl. 400) ugyanannyit fizetne a fogyasztó, de a haszon nemcsak a kereskedőé lenne, hanem egy része a gyártónál azaz a termelőnél maradna, és tudna miből fejleszteni, többet, jobb minőséget termelne, és egyszer csak nem szorulnánk importra. Hát ez nem érdeke a „világtőkének” és kicsinál minden politikust aki kiejti a száján a hatósági ár gondolatát...
hátezmilegyen 2020.03.28 10:41:29
@ComLo:
Az autószerelők autót szerelnek, a villanyszerelők villanyt, stb. Bocsánat h fogyasztóvédelmi blogon fogyasztóvédelemről beszélünk. És bocsánat h a fogyasztóvédelmet befolyásoló háttérdolgok is szóba jöttek, tudod ez olyan, mint mikor az autószerelők nemcsak azt állapítják meg, h eltört a főtengely, hanem keresik a törés okát folyamatát is. Van elég médiafelülete a vírusnak e nélkül is.
Az apokalipszishez a vírusnál többet tesz hozzá az értőolvasásos analfabéták magas száma.
S ha ismersz egy szót, troll, de rosszkor használod, olyan mintha van fütyid, de ...
via GIPHY Olvasónk még azelőtt elindította a hitelkérelmét, hogy kiderült, december 31--ig nem kell fizetni a lakossági fogyasztási hitelek törlesztőrészleteit. Nem erre alapozott akkor, amikor a felvette a kapcsolatot a Cetelemmel és úgy tűnt, hogy nem is lesz gond a folyósítással. Jó adós, jó…..
hátezmilegyen 2020.03.23 21:03:13
@WatchFun: Na és mi 100 éves idén? Hát a Trianon Kft. :)
Ugye megvan még az RBX.hu? A januárban megírt maratoni szervizelés közben felszívódott fejhallgató esete nagyon szépen zárult, de most megint előkerült a cég, egy szomorúbb helyzet kapcsán. Olvasónk cége az RBX.hu-tól decemberben vásárolt, előre fizetett, majd várt. Mivel a rendelésének csak egy…..
hátezmilegyen 2020.03.06 11:00:07
@adott idő alatt a legtöbb japán kuttya:
Szóval képtelenek vagytok megoldani egy problémát, inkább egy oldalon keresztül írogatod a kifogásokat. Add vissza a doktori címedet te semmirekellő. Lefogadom még a portásotok is tudja a megoldást csak ott „fenn” nem kérdezitek meg a hozzáértő lentieket…
hátezmilegyen 2020.03.06 12:11:13
@Nick-son: @adott idő alatt a legtöbb japán kuttya:
Igazad van, de nem. Mindenki okkal vesz valamit, a magán ember is és a cég is. Ha nem jó a termék a kár az kár, csak a nagyságrendek mások. De nem a kár a lényeg, hanem a garancia. A kárt oldják meg bíróságon, mindenki. De egy hibás alkatrés cseréjéért bíróságra menni röhej. Azért így írták meg a szabályt, hogy legyen munkája az ügyvédeknek. Ennyi. A vállalkozás nyugodtan kaphatna garancia jogot anélkülis, hogy konkrétan fogyasztónak minősítenék. A gyártó a fogyasztót is elküldi a francba, ha iparszerűen használta a terméket és ezért ment tönkre, de egy gyári hibás alkatrész cseréje a szervizben tök ugyanaz, akkor is, ha magán emberé és akkor is, ha cégé.
Tamás márciusi utazását egy hirtelen jött lehetőség miatt pár hónappal az indulás előtt lemondta. A lehetőség egy műtéti időpont volt, amire régóta várt és ismerve az ilyen listákat, teljesen érhető, ha inkább a gyógyulás mellett döntött. Mivel volt stornóbiztosítása, úgy gondolta, egyszerűen…..
hátezmilegyen 2020.03.05 16:11:03
@Utazo78: 26%-ot kaptál vissza. Ez meg hogyan jön ki, mivel indokolták. Ja és menni kell békéltetőre, a rendesre nem a pénzügyire, ne a stornóval foglalkozz, simán az utazási irodát kell befújni... 90% visszajár
hátezmilegyen 2020.03.06 11:11:53
@Utazo78:
Mikor mondtad vissza? Egyértelmű az ászf, 35 napnál korábban, akkor 90% visszajár. Ha 35-el korábban szóltál és 26%-ot adnak és a biztihez küldenek a többiért, akkor becsapnak. Az utazási iroda perlése nem pénzügyi békéltető, hanem a sima békéltető dolga. Ne a biztit cseszegesd méltányosságért úgysem ad, és a pénzügyi békéltető a haverjuk. Az utazási irodát kell. Persze, ha nem időben mondtad le…
via GIPHY Nem lehet elégszer elismételni a kellékszavatossági jogokat, vagyis azt, hogy ha hibás a cucc, amit vettünk, milyen lehetőségeink vannak és mire nem kötelezhetnek. Ha a hibát a kereskedő is elismeri, első lépésben jön a javítás, vagy a csere. A csere itt teljesen ugyanolyan, de hibátlan…..
hátezmilegyen 2020.03.03 11:12:17
@Szubrina: 13. emelet (1999)
:-)
via GIPHY Zsófi tollkabátja úgy eresztette magából a pihéket, mintha a kabát alatt folyamatos párnacsata zajlott volna. Akinek már volt ilyen, az tudja, hogy egy-egy toll néha normális, de itt nem csak ennyiről volt szó, úgyhogy Zsófi tudatos vásárlóként visszavitte a kabátot és kérte a minőség…..
Krisztina nagyon boldog, hogy nem fizetett előre a kanapéért, ami raktáron van, vagyis gyártják, vagyis hamarosan szállítják, vagyis ki tudja mi van vele. A képen szereplő RAKTÁRON, MAX 1 HÉT! felirat megtévesztés szagú, de láttunk már sok ilyet. Krisztina viszont éppen a gyors szállítás miatt…..
hátezmilegyen 2020.02.11 10:12:27
hátezmilegyen 2020.02.11 10:14:17
Az otthon gyűlő fémpénzek a futárok borravalóját biztosítják, de ezen kívül nincs sok hasznuk. Épp így gondolta levélírónk is, aki egy kis tartozás miatt úgy döntött, itt az ideje egyenesen a bankba bevinni őket, ezzel elintézni a befizetést és megszabadulni a fölösleges aprótól is. Jó előre…..
hátezmilegyen 2020.02.10 13:18:10
@Egri2:
Én csak a matekhoz szólnék, mert az értő olvasás hiányát már megszoktam, de a matekét még nem :)
Kicsivel több, mint 12000Ft, legyen 13000. Legrosszabb eset, ha mind 5Ft. Bár nem azt írta. Szóval: 13000/5=2600db. Ha 1 db 1 másodperc (ami egyébként iszonyat lassú) akkor 2600/60=43,3… kerekítve 44perc. Valós körülmények között max 10 perc lett volna kézi erővel.
Kérem a kamera felvételt mi is történt pontosan ottan.
Egy már lezongorázott ügy, amiben a panaszosok kérelmét elutasította a békéltető testület, mégis érdemes foglalkozni vele. Levélírónk 2019 júliusi horvátországi nyaralása nem sikerült túl jól: az erdőtűz miatti korlátozásnak köszönhetően nem volt víz a szállodában, ami a szerződés szerint vis…..
hátezmilegyen 2020.02.06 15:28:37
@GatyaPityu:
Sőt, lehet élete 1etlen külföldi útja volt egy árván maradt szegény sorsú közmunkásnak. Tökéletesen igazad van az együttérzés terén, de szerinted egy év távlatából keseregni meg tovább rugózni mennyire tesz jót az egészségének. Én például nem hülyéztem le, de nem ítélem el a lehülyézőket, mert lehet Ők adták meg az utolsó lökést, hogy lépjen már tovább. Amennyi energiát ebbe beleölt rég szervezhetett volna magának egy másik utat, ami tök jól sikerül, és röhögve direkt folyatják a zuhanyt, ott rohadjatok meg most duplán zuhanyzunk felkiáltással.
Olvasónk karácsonyi ajándéknak szánt okosórája sehogy sem bírta a strapát. Hamar lemerült, akárhogy is próbálkoztak a használatával. Az ünnepek miatt nem sikerült az elállási időn belül visszavinni, az üzlet pedig nagyon szabálykövető, nem is vették vissza, úgyhogy megkezdődött a garanciális javítás…..
Elöljáróban csak annyit, hogy Botox és Patkolt Pecek, azaz Marianna és Orsi kibaszott jó fej volt a tegnapi Éden Éjjelben, és így mentek be a műsorba: Szóval nagy kalaplengetés, hölgyeim, mindezt ugye annak ellenére, hogy itt aztán kaptátok az ívet rendesen. Az ötlet ráadásul…..
hátezmilegyen 2015.05.28 09:29:44
@Kosztarika: Te meg mit vigyorogsz, hee :)
Hogy térjenek vissza az előző párjaid segíteni :D
hátezmilegyen 2015.05.28 09:35:18
@Puncylla: mit érdekli ezeket a kritika, még egy erőszaknak tűnő állapot sem. Két hónapja harsog a hogyvolt hogy milyen ócska a műsor, de mit lát ebből tré2, beszélnek róla jön a profit...
Negatív köb :)
hátezmilegyen 2015.05.28 09:57:14
@Kosztarika: Ígérjen neked sexet Nóri :D
Mivel ugye három csaj maradt a két pasira, logikus, hogy ebben a részben egy nő hullik, Lóra, Pornósbula vagy Botox. És akkor majd kialakul a döntő mezőnye, meglesz az a két pár, amibő az egyik majd mehet Az Örök Hűség Aranyozott Papírgömbjét hajigálni/tartani izzadt marokban.…..
hátezmilegyen 2015.05.27 12:58:10
@vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan:
axióma: amit bizonyítás nélkül önmagában igaznak fogadunk el. Na itt bukott az egész matematika, meg a világunk, meg minden... :D
hátezmilegyen 2015.05.27 13:04:04
@vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan: 42, na látod tudsz te ha akarsz :)
hátezmilegyen 2015.05.27 13:36:25
@vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan: a probléma ott kezdődik az axiómával , ha pl. téves a feltételezés, rossz az alap, így minden következmény hibás, és máris az egy nem is egy :)
Így lesz Laurából egy individuális szubsztancia :D
Áll ez a derék Gólem a hotel előtt, és sajnálom, de ha egyszer olyan, mint egy telefosott búvárruha, akkor olyan, basszameg, feszülős kék ing ide, zöld gatya oda, és ezen nem segít a kényszeresen megkettőzött t-betűs felkonf, és az idegesen rángatott kis kártya sem, és…..
Góle egy olyan fehér pólóban fogad minket, aminek a bal oldalán van egy normál méretű zseb, felette meg egy másik, nagyobb, de akkora, hogy belefér egy 13-as Macbook Air. Bárcsak tudnék fotósoppolni, na mindegy. Ma kiesik valaki, vagy Bence, vagy Orsi. Tematikázás van. Már…..
Ez lesz az az adás, amiben a faszik és a bulák is egymásról mondanak véleményt, ígéri Gólem, és ingben van, meg farmerben, elfogyott a sort-póló kombó? Aszongya, hogy veszélbe kerülés lesz két játékosnak, a bejátszóban meg Pornósbulát halljuk, ahogy felolvas, és…..
hátezmilegyen 2015.05.21 19:40:04
@Kosztarika: Én csak a képet láttam magam előtt ahogy szétakarja feszíteni a gyúrósok lábát és mondogatja dá hát megígértétek de hát megígértétek
hátezmilegyen 2015.05.21 20:00:01
@Kosztarika: Mielőtt Patrik gólt rúg neki természetesen kaphat 8-10 kapufát :)
Hallod ne tudd meg, pár percre le kellett állnom a kocsival, mert iszonyat fáradt voltam, azóta sem tudom honnét termett ott, talán odvas mögé bújt, szóval 3ezrembe került hogy hozzám ne érjen meg még ötszázba hogy a kocsihoz se. Cefet ocsmány volt, akkor inkább PB-t kérem kétszer :)