Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kisrekus

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ahogy  Igei spiritualitás című cikkemből kiderülhetett, az utóbbi időben elég sokat gondolkoztam a spiritualitás szó jelentésén és hogy hogyan definiálnám azt a Biblia szerint. Sokan vallják ugyanis hívőként spirituálisnak magukat, de ugyanakkor azt állítják, hogy Isten törvényeinek megtartása…..
Ébredés Boldogmondások 2016.06.30 13:57:39
Hosszabb szünet után most ismét  billentyűt ragadok. Egy kedves tesóm, barátom  Don Barber gondolatébresztő  tanulmánya után magam is elmélyedtem a Boldogmondásokban... A következőkben az eredeti tanulmánnyal együtt erről szeretnék beszámolni nektek. Máté 5:1: "Mikor pedig látta Jézus a sokaságot,…..
Ébredés Igei spiritualitás 2016.06.03 12:47:13
A  spiritualitásnak nincs egyezményes, mindenki által elfogadott definíciója,  de az általános nézet leegyszerűsítve a következő:  Nem mi vagyunk a világ közepe, létezik valami magasabb rendű erő, vagy öntudat (szokták univerzumnak, Istennek és energiának is nevezni) mellyel  különböző technikák…..
Brad Scott írása Úgy tűnik bármerre járok, valaki felteszi ezt a kérdést. Gyakran miután tanítok valahol, négyszemközt szokták nekem szegezni. Általában hasonló jellegű kérdésekkel együtt merül fel, valódi útkeresést színlelve, de szerintem valójában inkább cinkosok után kutatva. Azok ugyanis,…..
Ébredés Shabbat Shalom! 2016.05.06 21:32:48
  Gyakran hallom emberektől, hogy Yeshua (Jézus)  Isten haragjától mentette meg őket.  A fővonalas kereszténység jelentős része egy ítéletre és igazságszolgáltatásra összpontosító Atyáról, illetve egy kegyelemre és könyörületre összpontosító Fiúról tanít, annak ellenére, hogy a Messiás saját…..
Ébredés Istenre emlékezve 2016.04.28 13:37:26
  Arra teremtettünk és az az első számú elhívásunk, hogy elváltozzunk a Teremtő képmására. Ez mindig így volt és mindig így is lesz. A Teremtés könyvétől (I. Mózes) a Jelenések könyvéig, az elhívás ugyanaz, hogy egyre inkább olyanná váljunk, mint Ő, ahogy Yeshua (Jézus) is példázta. Arra…..
Ébredés Bűnbánat 2016.04.28 12:34:58
  Az 51. Zsoltárban, mely Dávid Király bűnbánati imádsága, egy nagyon erőteljes kijelentést tesz: “Egyedül te ellened vétkeztem, és cselekedtem azt, a mi gonosz a te szemeid előtt;” Megbánthatjuk mások érzéseit, talán még rosszabb dolgokat is elkövethetünk, de az egyetlen Aki ellen valóban…..
Egy kis adalék a tegnapi cikkhez. Shalom! :)..
    Ha az Ószövetségi írások tükrében megvizsgálnád a Pál levelekkel kapcsolatos értelmezésedet, vajon megállná a helyét, vagy közvetlen ellentmondásban állna vele? Jó elgondolkozni ezen. Ha igaz, hogy a béreai hívők Pál apostol minden egyes szavát összevetették az írásokkal és készséggel…..
“Senki azért titeket meg ne ítéljen evésért, vagy ivásért, avagy ünnep, vagy újhold, vagy szombat dolgában: Melyek csak árnyékai a következendő dolgoknak, de a valóság a Krisztusé. Kol. 2:16-17 Merriam-Webster szótár Árnyék (főnév) 1.) egy fényforrás fénysugarait felfogó test valamilyen…..
Ébredés Krisztus, az első Zsenge 2016.04.25 11:58:47
Sokan azt hiszik, hogy a Húsvét az új Pészach, miközben sajnálatos módon pont a Pészach helyett született és az Első Zsenge ünnepre lett időzítve., mely szintén egy az Úr által elrendelt ünnepek közül a III. Mózes 23 fejezetben. Szólj Izráel fiainak és mondd meg nékik: Mikor bementek a földre, a…..
Boldog Pészachot és Békés Szombatnapot!    ..
  A Páska Ünnep az egyik legkülönlegesebb a 7 bibliai ünnep közül. Különlegessége többek között abból adódik, hogy a Páska ünnep valójában nem egy napos. A Jóm Kippur (Engesztelés Napja), vagy a Sávuót (Hetek ünnepe) pl. pontban naplementekor kezdődnek és egy teljes napig tartanak a következő…..
Szeretnél meggyőződni róla, hogy a szíved valóban közel áll Istenhez? Ajánlom Dávid Király, az Isten szíve szerint való férfi írásainak tüzetes tanulmányozását. Kezdésnek a 119. Zsoltár elolvasását javaslom.  "Amikor őt elvetette, Dávidot emelte királyukká, akiről bizonyságot is tett, és ezt…..
Ébredés Mit tenne Yeshua/Jézus? 2016.04.20 12:47:37
Sajnos számos a Biblia Istenében hívő személy -  idén április 22-ig kis családunkat is beleértve - még sosem ünnepelte meg a Páska nevet viselő bibliai ünnepsorozatot. A kérdés, amit e cikkben boncolgatni szeretnék az, hogy nekünk keresztényeknek, az az Krisztus követőinek vajon van e bármi közünk…..
Ébredés Megváltás a Neved 2016.04.15 12:03:40
       Részlet Tyler Dawn Rosenquist : The Bridge (A Híd) c. könyvéből:   "Ma reggel, ahogy tettem a dolgomat, folyton egy dal járt az eszemben Joshua Aaron előadásában. Salvation is Your Name (Megváltás a Te Neved) a címe. Szerencsére ez igazán nem volt egy kellemetlen jelenség, hiszen a…..
Ébredés Shabbat Shalom! 2016.04.08 19:16:22
Azt hiszem a világ által manapság hirdetett tolerancia valahogy úgy fest, ahogy a  fenti képen látjuk, különösen ami az Isten hitet illeti. Hozzáteszem, bár különösen hangozhat, nem tartom magam vallásosnak, sőt nem is szeretem a vallás szót, mert van számomra egy olyan mellékíze, hogy a hitünk…..
Ébredés Hat kérdés.... 2016.04.05 15:18:55
Jelen blogcikkemet egy kedves barátom és testvérem Chris Pope írása alapján készítem, aki egyrészt a Szentírásból, másrészt értelmezőszótárakból idézve egy sor jól irányzott, elgondolkodtató kérdést válaszol meg. A kérdések és az idézett válaszok rávezetnek, vajon Isten parancsolatai/törvényei…..
Íme az egyik kedvenc dicsőítő dalom a "Mily nagy Istenünk" című dal héber nyelvű verziója Joshua Aaron előadásában.  Ezzel a csodás dallal szeretnék békés szombatnapot kívánni mindenkinek! Sabbath Shalom! A héber dalszöveg: Gadol Elohai Shiru ki Gadol Elohai Kol echad Yirei Ki gadol Elohai Bridge…..
Ébredés Shabbat Shalom! 2016.03.25 17:49:33
Ébredés A szeretet.... 2016.03.25 13:01:10
Ébredés A Sabbath II. rész. 2016.03.23 14:54:14
  A szombatnap megemlékezés az Úr teremtéséről, a szabadításáról, hogy Ő kihozott minket Egyiptomból/megváltott minket a bűn rabságából, megpihenés, megszabadulás az életünk nehézségeiből, a munkával járó stresszből, illetve előretekintés a világ jövőbeni szabadítására, a Messiási (milleneumi)…..