Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Huba mester

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Friss információ: Arankának és Gyulának sikerült átmeneti időre - másfél hónapra - elhelyezést találnunk egy budapesti családok átmeneti otthonában. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a felajánlott segítséget. A család hosszú távú lakhatása érdekében a kisbaba megszületési után folytatjuk a munkát…..
A 21. században, Európában a jobb állapotú betegek mosdatják a társaikat, hogy ne egye meg őket a piszok, és ne kapjanak el további fertőzéseket. Akármennyire hihetetlen, ez a magyar valóság, a saját szememmel láttam. Tisztelt Praxis!   Tavaly ősszel kórházba kerültem,…..
Huba mester 2018.05.06 21:59:48
@ubermeister: ezt hogy sikerült összelogikázni? :D a jegybanki tartalékot hogy sikerült kivonnod az államadósságból? mégis miért?? és miért ekkora arccal? :(
Ahhoz képest, hogy tegnap még az volt a narratíva az összes termékükön, hogy jönnek Soros verőlegényei és megbasznak mindenkit, még a fákat is, ma csak a hirado.hu-n van egy mínuszos hír a több tízezres, egyébként békés tüntetésről és a pestisracok stábja ment ki forgatni, ezen túl a címlapokat…..
Huba mester 2018.04.16 08:53:52
@hordalek: Az elmúlt 10-15 évben számos online "vitát" folytattam libsikkel, széljobbal, fideszkefanokkal, de legtöbbször azért libsikkel. Sajnos mindnek hasonló menete volt, félelmetes, hogy a magyar ember mennyire nem tud érvelni, vitázni, de ennek ellenére mennyire szeret okoskodni. És hogy mennyire nincsenek alapok se. És mennyire nincsen törekvés se, mennyire nincs tartás, igény arra, hogy legyen.

Teljesen legitim módon lehetne támadni ezt a választási rendszert, ezerféleképpen. Amit ember csinál, az nem lesz tökéletes, ennek a rendszernek is vannak hibái egész biztosan. Meg se próbálták a ballib trollok értelmezni, értékelni. Inkább tagadni kezdték az egészet, nevetséges álindokok alapján. De legalább az arc nagy. És megy a sorosellenes migránsrettegő emberek savazása, de ugyanúgy beszopják a hülyeséget azonnal, kérdés nélkül.
Huba mester 2018.04.16 18:13:59
@mi a lófasz?: és erre te is rá tudsz mutatni akkor. ja nem, csak igénytelenül próbáltál beszólni. menjél vissza a lyukadba sebeket nyalogatni szerencsétlen
Huba mester 2018.04.16 18:25:16
@mi a lófasz?: most olvasom miket flesseltél össze, a chemtrailel nem számoltál, azt is add hozzá úgy az igazi!
  A Testnevelési Egyetem fejlesztésére és a Pécsi Tudományegyetem fejlesztésére kapott közel 30 milliárd forintnyi hitelt a magyar kormány az  Európa Tanács fejlesztési bankjától (Council of Europe Development Bank, CEB). Az eset pikantériája, hogy a II. Világháború után közös európai erővel…..
Azzal, hogy 300 forinttal többet költesz a hazai eperre, vagy télen céklát veszel spanyol paradicsom helyett, még nem fogod megváltani a világot! Vagy mégis? Ha sosem értetted, hogy miért fontos helyi élelmiszert enni, vagy miért hirdeti magáról egyre több étterem, hogy kistermelőktől vásárol, az…..
Huba mester 2017.03.01 12:09:02
@Segna: Én ezt értem, csak itt az volt az állítás, hogy élelmezésileg nehéz volt eleinknek a magyar tél, erre reagáltad azt, hogy nem, mert felétek milyen jóvilág volt. Érzed az ellentmondást?

"Da ha régen nem mindenki élt meg jól, akkor már most sem lehet meg sem próbálni?"

Ezt nem tudom miből hoztad ki, az állításom arról szólt, hogy régebben szegényes volt a mindennapi magyar konyha télvíz idején, a jövedelem emelkedése és a szállítás, külkereskedelem költségeinek csökkenése, a technológiai fejlődés pedig lehetővé tette, hogy változatosabban étkezhessen egy átlagos magyar család télen is. De ez magas importtartalommal jár. (ebből következik, hogy ha az importot ki akarod ütni, értelmezhető alternatívát kell felmutatni).

"Egyezzünk annyiban, hogy te nem eszel húst, én meg nem eszem thaiföldi szireket-szarokat és kesudiókat és egálban vagyunk környezetterhelésileg. Csak én nem ítéllek el érte."

Nem tudok ebben megegyezni, nem fogok tudni neked számokat hozni, csak erős érzésem van arról, hogy környezetterhelésben sokkal nagyobb egy húsban, állati termékekben gazdag étrend, hiába helyi, mint mondjuk egy vegán. Nagyon megköszönöm, hogy rámutatsz arra a pontra, hogy én elítélek bárkit is azért, mit eszik meg mit nem. Ha nem tudsz, akkor meg ezt ne.

""disznüt is lehet vágni a panelban a tizediken, én nem hobbiról beszélek" írtad. ÉN SEM mondtam, hogy a 10.n panelban kell disznót vágni. Ne ferdíts. A disznóvágás nekünk, köznépnek igenis hobbi. "

Na ebből egy gramm szót nem értettél, de akkor meg miért nem kérdezel, miért kell hisztizni? Az állításom arról szólt, hogy mindennapi emberek mindennapi táplálkozásáról van szó, nem arról, hogy kinek mi a hobbija, mint pl a disznóvágás. Ami egészen biztosan jópofa, de az átlagembernek, amikor felajánlod alternatívaként hogy a bolti vásárlás és az olcsó importélelmiszer, mondjuk egy feldolgozott felvágott helyett disznót tartson/vágjon, kinevet.

"Te meg mint vegetáriánus csak kötözködsz." Nem muszáj érdemi lépéseket tenni, lehet bohóckodni bloggal meg ilyenekkel a világ végezetéig. Aztán biztosan arra is van valami civil pályázati forrás, ahol arról lehet írni tanulmányt, hogy miért nem sikerült.
Huba mester 2017.03.01 13:34:23
@Segna: Nem a rizs a lényeg, de ez is tényleg egy jó példa, de nem arra, amire gondoltál, hanem arra, hogy alternatíva hiányában érdemi szinten nem lehet csökkenteni az importot/bővíteni a helyi fogyasztást.

"Az akadékoskodást arra írtam, hogy pl. leragadsz egy konkrét példánál és azon lovagolsz, " Ne írj olyan példát, amiről nem akarsz beszélni egyébként, jobbat nem tudok javasolni.

"TE nem akarod érteni, hogy általában arról van szó, hogy akár gyengébb minőség árán is de a közelünkben termőt válasszuk."

Igen, ezt nagyon jól látod, örülök hogy haladunk. Pontosan így van, nem akarom érteni, hogy általában arról van szó, amiit írsz, egész egyszerűen azért, mert nincs így. Nem ismétlem magam, a probléma szerintem kínálati, legtöbb esetben választási lehetőség sincs. És ami van, az is maximum hobbiszinten értelmezhető, nem egy ország mindennapi táplálásának szintjén.

"Mondhatnám, hogy annyi modern egészséges tartósítási módszer van, fagyasztás, liofilizálás tököm tudja, amit még egy az ugyancsak általad állandóan előrángatott 10. emeleti panellakó is használhat." Kétségtelen, hogy az állatipari termékek esetén a legkönnyebben elérhető a localfood. Főleg a nem feldolgozott húsoknál ez szerintem működik is.

" elég gusztustalan a másik érveire úgy válaszolni, hogy "hisztikézel" Felismerem az érveket meg a hisztikét is. Utóbbit produkáltad, bocs.

"Az eredménytelen bloggolás-ról. Van akit így lehet elérni. Nem csak egyféle üdvözítő módszer van, éspedig a tied, aki méregzöld vagy." Mindenki azt csinál amit akar. Csak ne az elmaradott, mucsai nép legyen a hibás a végén, mert nem hallgatott az üdvözítő szóra.
Huba mester 2017.03.01 14:28:55
@Segna: Hát ezt pont nem lánglelkű prófétának hívják, hanem unalmas technokratának. A lánglelkű próféta az pont hogy a blogjában mutatja a proliknak az üdvözítő utat.

"Mi itt blog szinten arról beszélgettünk, hogy mit tehet az egyén. Meg mindent azzal söpörsz le, hogy jaj ez nemzetgazdasági szinten "

Még mindig nem érted, és lassan én sem, hogy mi ezen olyan bonyolult. Az egyén szintjéről beszélek én is, az úgynevezett átlagos egyénről, az ő választási lehetőségeiről, és a döntéseinek az okáról. Ha úgy tetszik a valóságról. Ennek megismerése nélkül eléggé céltalan az aktivizmus. De mint mondtam, felőlem ezt is lehet, csak ne jöjjön elő az a sok más esetben látott érvelés a sikertelen népjobbítóktól, hogy a buta, korlátolt nép a hibás, mert nem hallgatott az ő hívó szavára.

Mivel úgy szereted, példával élek, ami nem étel: nem olyan rég volt egy híradóriport, elütött egy embert a vonat valahol a Dél.Alföldön. A riportból kiderült, hogy a vasút egyik oldalán van egy lakóövezet, a másik oldalán pedig a környék egyetlen boltja, a rendes gyalogátkelő meg másfél kilométerre, így minden helyi lakos egy ösvényen keresztül kelt át a síneken, hiába tilos. Meg is lett a baj. Egyszerűen túl rossz alternatíva volt a kínálat (három km séta) csak oda), hiába volt egyértelmű a veszély. Mi a megoldás? Teleplakátolod a falut, hogy a síneken keresztül átmenni életveszélyes? Járőrt küldesz aki megbüntet ha rajtakap az illegális átkelésen? Vagy építesz egy gyalogátkelőt, és senki nem akarja választani a veszélyes opciót.

"Nem akarom minősíteni a vitakultúrádat, mert minősíthetetlen. Az utolsó két bekezdés eléggé minősít." Én se a tiédet, mert egyszerűen sajnos fentiek alapján nincs neked olyan. De ez most érdekel, mégis mi minősít engem és hogyan és miért?
Még januárban több írásban is megemlítettem, hogy már látom előre a CSOK károsultak hadát. Sajnos a törvény és a szabályozás egyáltalán nem teljes, nem korrekt és folyamatosan önkényes módon változik. Az ügyfél ma már nem bízhat a bank állításában sem, hiszen eljutottunk odáig, hogy a közjegyző…..
Szalai Vivien kinevezése elég gyors lefolyású volt, egyik nap még a Story Gála celeblistáját rendezgette, másnap már a TV2-s irodájához nézegette a kárpitot és a szőnyeget. Mivel előző munkahelyén nem szólt arról, hogy a Róna utcában milyen magas polcra akarják helyezni, az borítékolható volt, hogy…..
Huba mester 2016.02.10 16:43:28
@dr. mesterseges szinezek: nem hiszem hogy bármire elegendő. De hát persze, a rablógyilkos is a szemedre vetheti, hogy kifelé nem indexeltél a körforgalomból..
Dinamó Műhely Ki volt marxista? 2016.02.09 21:25:10
 Tamás Gáspár Miklós írása.    [A Népszabadság  2016. február 8-i számában jelent meg Tamás Gáspár Miklósnak ez a kis írása, eredetileg „Tóth András téved” címmel. A cikket – amelyet a szerző pár utólagos megjegyzéssel látott el, ezeket természetesen külön jelezzük – alább olvashatják.]    Tóth…..
Huba mester 2016.02.10 11:15:56
nem-Róza Luxemburg írása. Kép: dailymail.co.uk Nem mondom, hogy kitörő kedvvel mentem dolgozni az egyik, a fővárosi fiatalok által csak „klassz kajálda” alatt futó franchise-ba, de mivel diplomám nem egészen „versenyképes”, így míg azzá teszem, bevállaltam, amit…..
Az Alfahírnél szinte biztosan rá van állítva valaki a Klubrádióra, más magyarázatot nem tudok arra, hogy miért hallgatnák azt a rádiót. Mindenesetre bár biztos nagy volt a csalódás, hogy a műsort nem Bolgár György vezeti, kesergésre végül mégsem lett ok, hiszen a…..