Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shazy

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rákosi Mátyás az első világháborúban, mint hadapród teljesített szolgálatot, azonban nem sok időt töltött a fronton, mivel épphogy egy hónappal a frontra kerülése után orosz hadifogságba esett. A most következő cikkben Rákosi katonai pályafutásából a hadifogságba kerülésének a körülményeit mutatjuk…..
"A pillangóhatás vagy pillangóeffektus kifejezés magába foglalja a kiindulási tényezők fontosságát a káoszelméletben. Az alapelv az, hogy egy kaotikusan viselkedő állapotjelzővel bíró dinamikus rendszerben a kezdeti feltételek apró változásai véletlenszerű folyamatok pozitív visszacsatolásai révén…..
Shazy 2020.09.13 16:02:12
@ kvadrillio

"nem kéne minden vonalon szegregálni ezt a nyomorékká tett népet és állandóan az elitkerületeknek kedvezni !"

Ahol többet fizetnek be, oda többet is kell adni.

Nem játszótér, buszmegálló. Fertő tó osztrák oldaláról indulva:

1) Ausztriában: négy oldalról zárt buszmegálló, nádtetővel, ablakkal, ajtóval, - gyönyörű állapotban, tiszta, csillog-villog
2) Magyar oldalon, osztrák határhoz közel: négy oldalról zárt buszmegálló, nádtetővel, ablak- és ajtónyílással (nem volt betervezve nyílászáró) - gyönyörű állapotban, tiszta, csillog-villog, kivéve egy graffitit
3) Magyar oldalon, osztrák határtól kb. 50 km-re: három oldalról zárt buszmegálló, valamilyen kommersz tetővel, ablak- és ajtónyílással (nem volt betervezve nyílászáró) - kicsit kopott állapotban, eldobott csikkekkel, néhány graffitivel, szemetes majdnem üres
4) Magyar oldalon, osztrák határtól kb. 100 km-re: hátsó részén zárt buszmegálló, valamilyen kommersz tetővel, eldobott csikkekkel, a hátsó fal telefirkálva graffitivel, szemetes félig tele
5) Magyar oldalon, Tatabánya környékén: hátsó részén zárt buszmegálló, valamilyen kommersz tetővel, eldobott csikkekkel, a hátsó fal és a buszmenetrend telefirkálva graffitivel, szemetes tele (és lefirkálva graffitivel)
6) Magyar oldalon, Budapest közelében: buszmegálló jelzőoszloppal, a buszmenetrend telefirkálva graffitivel, graffitizett szemetes régen ürítve, csikkek mindenhol
7) Magyar oldalon, Alföld közepén: buszmegálló jelzőoszlop és buszmenetrend nélkül, szemetes nincs, csikkek, papírszemét és eldobott Hell-es aludobozok szerteszét, a megálló mögött a fűben barna kupacok

Vajon mi lehet a különbség?

Szerintem nem a kormányzati támogatás mértéke a döntő.
Bocsánatot kért az intézményesült rasszizmusért Harry herceg július elsején, aznap, amikor édesanyja, a tragikus autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő betöltötte volna 59. életévét. Videóüzenetében a sussexi herceg arról beszélt a Princess Diana Awards idei kitüntetettjeinek, hogy édesanyja biztosan…..
A szövetkezett ellenzék ma egy férfias, elhatározó, diadalmas lépéssel kettévágta a helyzet csomóját. Kiverte Tisza darabontjait az Országházból, elfoglalta az elnöki emelvényt és ez által megakadályozta az ülés megtartását. Ez a lépés egycsapásra halomra döntötte Tiszáék minden számítását. – kezdte…..
A Moszkvában élő, csokoládévállalat-vezető Gábor következő írását egy nemrég a Határátkelőn az orosz üzleti etikettről megjelent írás inspirálta...
Shazy 2020.06.25 14:58:13
@lucullus: Kalappal a kinti működéshez, a barmokat meg ignoráld, felesleges az energiát rájuk vesztegetni.
Budapesten kívül lakók autói adják a belső személygépkocsi-forgalom közel felét. Rendszeresen hallhatjuk – politikusoktól, közlekedéstervezőktől és átlag állampolgároktól is –, hogy ennek a forgalomnak és egyúttal a város belső részei parkolási gondjainak a csökkentéséhez jelentősen hozzájárulhat,…..
Shazy 2020.04.01 03:15:13
@promontor: Az megvan, hogy az autósok olyan adókat fizetnek, amelyeket a közösségi közlekedők nem (pl. a hajtóanyagba épített számos díj)? Ha kapnak is támogatást az autósok (szerintem nem, de tegyük fel), akkor az autósok támogatása lényegében az általuk befizetett díjak egy részének visszatérítése számukra.
Shazy 2020.04.01 03:18:36
@Levegő Munkacsoport: Ezek megint csak légből kapott számok, az emberek közlekedési szükséglete meg tény.
Shazy 2020.04.01 03:19:42
@comblog: Nagy igazságok, sajnos a levegősök ezt nem fogták fel.
Végig bíztam az orvosokban, hogy segíteni akarnak. Nem okoskodtam, nem tudálékoskodtam, hiba volt.  Tisztelt Praxis Blog, Tisztelt Olvasók!     Az elmúlt 11 évemet szeretném megosztani. Nem tudom eldönteni, hogy dühös vagyok, szomorú, esetleg tombolok. De sajnos van, hogy néha egyszerre…..
Shazy 2020.02.29 21:02:50
@horex: Nohát ezt mondom én is, hogy semmi köze hozzá, mégis az ő nyakukba akarják varrni...
Shazy 2020.03.01 19:51:52
@gtri: Wazze, nem adott halhatatlanságot és örök életet a Fidesz, mongyonle! :-P Miért nem csináltál még 40 ezer gyereket, Te vagy az oka a differenciának, mongyálle Te is! :-PPP
Az otthon gyűlő fémpénzek a futárok borravalóját biztosítják, de ezen kívül nincs sok hasznuk. Épp így gondolta levélírónk is, aki egy kis tartozás miatt úgy döntött, itt az ideje egyenesen a bankba bevinni őket, ezzel elintézni a befizetést és megszabadulni a fölösleges aprótól is. Jó előre…..
Shazy 2020.02.09 15:33:13
@Opportunista mikroba: S még Te említetted tegnap, hogy ez egy tisztán üzleti kapcsolat, ahol a szereplők saját érdekükben cselekszenek és ha nekik megfelelőek a feltételek, tranzaktálnak, ha pedig nem, akkor nem...
Shazy 2020.02.09 16:12:31
@Zoli89D: Állítólag valami 12 ezer körül volt a tartozása, miért akart volna több tranzakciót? Egyébként nem az volt a probléma, hogy sok tranzakciót akart - még az elsőt (ami lehet, az egyetlen lett volna) sem engedték neki.
Shazy 2020.02.09 16:13:43
@kolomparlole1114: A 2020.02.09. 15:45:15-kor írott kommentedet tulképpen miért Nekem írtad?
Svéd(d)élet(t) Szemműtét 2019.08.04 20:50:29
Általános iskolás korom óta hordok szemüveget, de már évek óta terveztem, hogy megműttetem a szememet, de valahogy soha nem éreztem alkalmasnak az időpontot - egészen a mostani nyárig. A legutóbb csináltatott szemüvegem már erősen cserére szorult, leginkább azért, mert hiába húztuk meg a csavart a…..
Az egyik legtermészetesebb kérdés egy nem kis összegű befektetés előtt, hogy mennyi hozamot várhatunk el - azaz napelem esetében hány kWh-t fog megtermelni a rendszerünk. Hiszen ez alapján (az áramárral összevetve) számolhatunk megtérülést.Mivel itthon nagyon vad számokat is…..
Shazy 2019.10.17 09:54:37
@Gitche: Korrekt. Respekt.
Szakszervizes, ügyfélszolgálatos, eladó: mindenkinek megvan a saját véleménye Lilláék hűtőajtó-szigeteléséről. A cserélhető, ám mégsem cserélhető szigetelés eközben nem tudja, mit is csináljon. Az élet tele van bizonytalanságokkal. A mi kis történetünk egy költözéssel és a hozzá ajándékba kapott…..
Shazy 2019.09.09 20:37:45
@vizsla_barat: Szerinted az általad belinkelt videón a ragasztott verzió eltávolítása, cseréje volt? Szerinted a ragasztott verziót egy-egy ujjal el lehet távolítani? Szerinted a videón látható patentek ragasztásra utaltak?
Teljesen más termékről tettél be videót és okoskodsz a 2 másodperces kereséseddel, de a kiinduló posztot elolvasni meg nem volt két perced, de azért oltod a posztolót.
Szállj magadba.
Shazy 2019.09.10 14:22:00
@vizsla_barat: Barom. S ezzel a szarvasmarhákat sértettem meg.
A környezetvédelemért (is) felelős Agrárminisztérium adatai szerint az apró részecskék (PM2,5) által okozott légszennyezettség 85 százaléka a háztartási tüzelésből származik1. Ez a szennyező anyag Magyarországon évente mintegy 12.800 ember idő előtti halálát okozza, és ezek az emberek átlagosan több…..
Shazy 2019.05.23 21:27:26
@Levegő Munkacsoport: "a fa csak igen korlátozottan megújuló"
Mármint mihez képest korlátozottan? Mi korlátozza a fa tüzelőanyag megújíthatóságát? Elültetik a csemetét, megnő, betakarítják (mint energiaerdőt), ha modernek akarnak lenni, pelletálják, és mehet a kazánba.
Az épületkorszerűsítés a fűtőanyagtól független, ezzel lezárni a választ csak elviszi a fókuszt arról, hogy dőreséget írtak korábban és most is, és azt próbálják menteni.
A Rádió1 reggeli műsorában Sebestyén Balázsék is megemlékeztek a túlóratörvény elleni tüntetéssorozatról, előkerültek a jogszerűtlennek tűnő rendőri intézkedések, a 48 órára szó nélkül bevitt tüntetők, a kutyás pali, akit az ebbel együtt zsuppoltak be -.és a kutyát kis híján sintértelepre…..
Shazy 2018.12.18 21:08:50
@segíts hogy megértsem: A jelenlegi kormányunk, főként OV kimondja az igazat, amely sokak (jellemzően külföldiek és az általuk fizetettek) érdekeit sérti, ezért kormányunk ellen olyan eszközökkel lépnek fel, amely már államcsínynek tekinthető. A mostani ellenzék olyan, mint Rákosiék anno.
Shazy 2018.12.18 21:12:11
@Na hogy érzi ez a Wágner magát?: Nagyon fáj az igazság. Bármilyen ordenáré módon szövegelsz, attól még nincs igazad. Ha igazad lenne, nem kellene "kiabálnod", csak érvelned.
Shazy 2018.12.18 21:35:56
@megamedve: Köszönöm, hogy normálisan válaszoltál.
A "sajnos, csak azért alkalmaznak erőszakot szegények, mert olyan kevesen vannak" mondás nem azt jelenti, hogy hagyjuk "szegény kisebbséget", hanem azt, hogy állítsuk meg, mielőtt még nagyobb galibát csinálnak.
Anno az "erőszakot alkalmazó szegény kisebbség" tagja volt Sztálin is, akit nem állítottak meg időben - meg is lett az eredménye.
Ezen a héten a szokásos vasárnap helyett szombaton olvashatjátok a blogajánlót (holnap némi meglepetés következik), de remélem, sikerült elég érdekes témákat válogatni. Például megnézzük, milyen hibákat ne kövessünk el egy álláspályázat során, aztán számolunk kicsit, kiderítve, vajon Stockholmban…..
Shazy 2018.10.15 05:07:07
@IT Knight: Ugyanez volt az én benyomásom is.
A robotinterjú előnyeiről HR-es körökben halljuk a „hivatalos”, már-már propagandába illő marketingszövegeket. Hogy ez a jövő, meg mennyire jó... Emellett tudjuk, hogy nem mind arany, ami fénylik, és a tapasztalatok (itt és itt) alapján a robotos HR, és a robotinterjú nem is fénylik. Sőt. Lehetnek…..
Shazy 2018.10.14 20:51:13
@Larrikin: Ha valakit előnyben részesítenek, akkor az összes többit hátrányban.
A legjobbat kell választani, nem?
Végezze a szívműtétjét a diszkrimináló HR-esnek az az orvos, akit pozitív diszkriminációval vettek fel az orvosira, illetve kapta meg a diplomáját.
Zord idők Víg End - 2. fejezet 2016.05.05 12:10:49
Mottó: "Szeretek fáradt lenni. Olyankor tudom, hogy csináltam valamit. “ (Presser Gábor) ♦ A masszív alap: Víg End.  A szocialista ember emberré válásának története a 70-es években erősödött fel. Az előző 14 évet, a szabadságharc leverése óta abban a félájult állapotban vegetálta végig az ország,…..
Shazy 2018.07.11 15:22:15
A Nagykovácsi utcakerteket bemutató sorozat harmadik részében ( itt az első, itt a második) olyan kerteket gyűjtöttem egybe, amelyekre a falusias, vidékies hangulatú jelzőt aggattam rá. Persze előfordulhatnak olykor stílusbéli átfedések a korábban bemutatott kertekkel, de remélem már a fotók alapján…..
Shazy 2018.07.11 15:11:04
Van egy jelenség, amely egyidős magával az emberiséggel. Soha, senki nem akarta, hogy létrejöjjön, mégis ott volt a piramisok megépítésénél, Amerika felfedezésénél, kísértett, amikor az első rádióüzenet recsegve útjára indult, és amikor ember lépett a Holdra. És ott van minden nap a híradóban, a…..
A magunk részéről nagyon szeretjük Olaszországot, a történelmét, az építészetét, az embereket és (nem utolsósorban) a fantasztikus konyháját. Persze nem csak mi vagyunk így vele, hanem a milliomosok is, ma azt nézzük meg, melyek az ő kedvenc helyeik Itáliában...
Azért is szeretem ezt a blogot csinálni, mert nem csak rám hat inspirálóan, hanem időről időre egy-egy rendszeres olvasón is erőt vesz a közlésvágy, és megosztja velünk a meglátásait. Emlékeztek még Maxra? A most következő írást Tivadarunk követte el. Érdemes odafigyelni a…..
Shazy 2015.10.05 23:28:19
Ha a festő eladja a képét, attól még nem mond le a kapcsolódó jogokról - az szerintem külön alku kérdése.
A szerzői jog elég komplex. Példának nézzünk egy zoknikészítő kisiparost, aki műhelyet épített, gépeket vett, majd mindezt örökül hagyta a gyermekének, akinek ezért könnyebb az élete, nem nulláról indul stb. A gyermek, ha akarja, gyárthat tovább zoknit és eladhatja.
A regényíró ezzel szemben csupa immateriális dolgot készít - a gyermeke ezért induljon rosszabb helyzetből? Nyilván nem várható el; a regényíró "pénzt termelő eszköze" az általa meghatározott sorrendbe állított betűk halmaza; azt hagyja hát örökségül a gyermekére. Ha azt kiadják, pénze lesz belőle.
Nyilván sántít a példa: a regényíró pénzt termelő eszköze az írógépe/számítógépe/lúdtolla is; a másik oldalról pedig a gyári munkás sem hagy pénzt termelő eszközt a gyermekére, mert az esztergagép a gyár tulajdona.
A zoknikészítő és a regényíró mégis párhuzamba állítható, mert mindketten önfoglalkoztatók, nem bérből és fizetésből élnek.
Az örökölhető szerzői jog pedig szintén jogos (szerintem), hiszen miért legyen hátrányos helyzetű az az írópalánta, akinek az alkotó őse rövidebb életű volt, ezért életében nem tudott annyi jogdíjat gyűjteni, mint az ugyanannyi könyvet életében eladó hosszú életű pályatársa?!
A könyveken túlmutat, hogy ellentmondást inkább ott érzek, hogy a szerzői jog fenntartása ingyenes (tudtommal), míg a találmány fenntartásáért éves díjat kell fizetni - ugyan miért? A műszaki értelmiség itt kerül hátrányba a humán értelmiséggel; ráadásul egy találmány 20 évig tartható fenn, addig nyerhető bevétel utána, míg a szerzői jog 50-70 éves (most éppen mennyi is?).
Shazy 2015.10.05 23:57:25
@Dworkyll: Szerintem a könyv nem csak mű, hanem egyben pénztermelő eszköz is, ahogyan egy zenedarab is (lásd A. L. Webber musical-jeit: termelik a bevételt rendesen, amelyből Webber megérdemelten részesedik is).
Vegyünk másik példát. XY bérházba fekteti élete energiáját, jövedelmét és azt hagyja örökül utódainak, akik majd élvezik annak hasznait. Miért legyen XY-hoz képest hátrányban QW gyermeke, ha QW író volt és önmagába illetve művei létrehozásába fektette élete energiáját?
Shazy 2015.10.06 00:02:09
@Dworkyll: A szabadalomtrollokkal kapcsolatban egyetértek Veled. Ki lehetne pl. mondani, hogy ahogyan a középkorban földbirtokot nem lehetett eladni, csak örökölni, úgy a szabadalmakat se lehessen értékesíteni, csak örökölni - bár így is megjelennének az életjáradékot kínáló illetve a hasznosítást "segítő" "szakértők", ráadásul a szabadalmak jelentős részét vállalkozások birtokolják, amelyeket már szabadon lehet adni-venni-beolvasztani-átalakítani. Hm... a szabadalmak keményebb diónak tűnnek, mint a szerzői jog. :P
Kedves barátaim az Úrban,  volt már erre olyan, hogy megpróbáltuk kicsit megszondázni a közösséget, vajon min és hogyan olvas, illetve mennyit lenne hajlandó ekönyvekre áldozni, igaz azóta elég sok víz lefolyt a Dunán, illetve egész rendesen elindult a piac az ő…..
Shazy 2015.10.05 23:42:33