Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The fool

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pólópokol Lobotómia 2008.12.07 13:20:00
A lobotómia az agy elülső részének, a homloklebenynek az effektív megsemmisítését jelenti. Az eljárás személyiségváltozással, vagy szellemi leépüléssel jár. Régebben skizofrénia, krónikus depresszió illetve szorongások kezelésére használták.1890-ben Dr. Gottlieb…..
Pólópokol Honnan van a pénz? 2008.12.10 15:43:00
Sehonnan. Nincs. Illetve csak töredéke van.Amerikában ez így működik:Tegyük fel, hogy van száz ilyen dollárom, papírpénzben, halott híres emberek képével, és zöld. (Azért mondok dollárt, mert mostanában Amerikát illik utálni, és ők a legjobb példája annak, amit mondani…..
The fool 2018.01.19 04:04:50
@Pólópokol - David: Nem mernek. :-) A nagy tesò mindent lát! (Ezt mindenki tudja, sőt be is vallották) Senki nem szeretne egy "7,62-es" lobotòmiát, mert azt találja mondani, hogy JFK-t a "szövetsèg fiai", vagy a FED nyíratta ki... :-)
Pólópokol Mocskos hajléktalanok 2008.12.10 07:15:00
A társadalom nagy részében él az az elképzelés, hogy aki hajléktalan lesz, az erről csak maga tehet. Miért nem dolgozik? Menjen el dolgozni, ne kolduljon, ne rontsa itt a levegőt! Egyébként is, tiltsák ki őket a városból. Büdösek a buszokon, át kell lépni hortyogó testüket az…..
Nagyjából egy hónappal ezelőtt robbant a bomba, amikor is megrázó videó készült Laci bácsi gasztrobűneiből. Egy összeállítást készített Ivassalkapcsolatosproblemak mikroblogger Benke Laci bácsi konyhai ámokfutásából, amit főzés címen szokott rendezni különféle tévéműsorokban. Az ország gyakorlatilag…..
The fool 2017.04.04 18:12:08
@user friendly: Kedves Barátom!
A Kínai konyha (de más keleti konyhák is) előszeretettel használja a glutamátot!! KÜLÖN FŰSZERKÉNT HASZNÁLJÁK!!
Laci bácsiról pedig annyit: Lehet, hogy őskövület, de azért hosszú évtizedekig a Gundelben főzni nem semmi!!
Sok "mesterszakács" újragondolt ételei nem biztos, hogy mindenkinek megfelelnek!
Egy pacalpöri, egy szalontüdő, egy hentestokány, az legyen az, aminek hívják!!!!!
Laci bácsi olcsó alapanyagokból, háziasan tanítja főzni a fiatalokat! A Szél Tomi vagy Sárközi csillagjai teljesen másról szólnak!!!!
Voltál már hasonló tudású séfek éttermében? Qrva drágák az ételek és tíz adagot kell enned, hogy jóllakj!!! Félre ne érts!! Nem fikázom a csillagos séfeket, mert még büszke is vagyok rájuk. De Benke Laci "bácsi", Mátyás Rudi , Kandik Feri nevével fémjelzett szakács csapat is maradandót alkotott annó!!!
Én még ettem Mátyás Rudi főztjéből a Lillafüredi Palotaszálló éttermében. Kandik Ferivel ma is jó barátságot ápolok. Benke Laci pedig a Gyulai pálinkafesztiválon (ahol érmes pálinkával szerepeltem!!!) lett "barátom".
Mi idősebbek, inkább az Ő főztjét esszük, mint a csillagos séfekét.
Amúgy Én is tudok főzni, bár nem vagyok séf!! Mint horgász és vadász ember, inkább a húsételekről szól a tudomány, de simán megfőzök bármit, amit egyszer már ettem!!!
Itt, a Lemilen nem igazán szokhattatok hozzá, hogy ilyen rövid, egy-két mondatos posztokat teszünk fel, de a mostani hír annyira meglepő volt, hogy nem teketóriáztunk és simán feltesszük, kommentár nélkül. Mint mindig, most is kíváncsiak lennénk a véleményetekre Nekünk is van,…..
The fool 2015.10.28 16:13:30
@teddybear01: a "300-as" kaliber 7mm-es.Inkább vadászatban használják "hosszú lövésekhez"(nálunk inkább az alföldi vadászatokon).Lásd pl.:Weatherby ill Winchester300 vagy Remington magnumokat.Az európai hadászatban,főleg a volt keleti blokkban a jó öreg 7,62-est használják.A 300-as 150g(9.6gr)tól 180g(11.7gr)3000jul feletti energiája és az 1000m/s sebességű lövedékei csodálatra méltók!!Főleg a Norma által gyártottak.Egyet viszont tudni illik!!Vadászlőszert nem használunk hadászatban,mert "gombásodik"(tehát úgy működik,mint a "dum-dum golyó").Nemzetközi egyezmény tiltja!!!
A fegyverekről meg csak annyit:A seregben géppuskás irányzóként (PKMSZ-el)országos hadseregbajnokságokra,versenyekre jártam, de lőttem AMD-vel lőlapra (nyílt irányzékkal,csapott célgömbös lövéstechnikával)80-as körátlagot tíz lövésből.A civil életben a vadászataimon pedig lőttem már disznót is ,vagy őzet 300m es távolságról.A jó öreg 30 06 al pedig nem egyszer 200 körüli távból Norma Vulkán vagy Oryx lőszerrel.A fegyverekről nem szokásom vitatkozni,mert mindenkinek más a "kedves".A szakértők pedig majd eldöntik,hogy mi is a "jó nekünk"..:-)Csak egy megállapításom volt a Gepárdról.A volt DIGÉP-ben valamikor gyártottak gépfegyvereket is,inkább azokat kéne "futtatni" és még pár munkahely is újjászületne!!
The fool 2015.10.28 16:20:22
@teddybear01: Amúgy igazad van!Én sem hiszem,hogy a 7mm-es jó lenne a 7.62 es csőhöz..:-)))
Őszintén szólva kicsit totojáztam a mai poszt kapcsán. Két okom volt rá: az egyik, hogy rémületes látni azt a megosztottságot, ami a menekültkérdés kapcsán látszik Magyarországon, a másik pedig, hogy szerettem volna (és szeretném is), ha a Határátkelő nem csak erről szólna.…..
The fool 2015.09.20 15:19:45
@diggerdriver: Dolgoztam Jakutszkban Németekkel.(egy MED centert építettünk)Ott Thaiföldiek voltak a konyhások és a mosodások.Nagyon barátságos nép.Sokszor ebédeltem az asztaluknál,mert imádják a csípőset.Egyszer sem "néztek ki"maguk közül.
Szerdán délután fél 6-kor (magyar idő szerint fél 7-kor) II. Erzsébet lesz a leghosszabb időn át trónon lévő brit uralkodó, megelőzve Viktória királynőt. Ebből az alkalomból kicsit megnézzük, ki is II. Erzsébet, és vetünk egy pillantást a leghosszabb uralkodásokra is. Azt…..
Konyhasziget Beton a konyhában 2015.09.13 11:36:41
Jó néhány éve már, hogy először láttam beton konyhapultot, azóta tudom, kellő szakértelemmel csodát lehet művelni ebből az anyagból is. Néhány betonból készült konyhát válogattam most össze különösebb komoly mondanivaló nélkül. Ez is egy anyagválasztási…..
The fool 2015.09.20 14:55:42
Ezúttal a szupermodell Naomi Campbell állt bele (ismét) a közösségi oldalon a nemek egyenlőségéért folytatott kampányba. Az Instagram azonban most is tétovázás nélkül levette Naomi Campbell mellbimbó-villantós képét. Kíváncsian várjuk, mi lesz a csörte vége. A…..
The fool 2015.09.19 11:24:08
@átlátó: Nekem is!!Nekem is!!
Imádom a szép női melleket!
Mi lehet visszataszító benne?
Legfeljebb az,hogy most éppen nem foghatom meg...
Pedig ÚGY SZERETNÉM...:-)
Kikerültek a kormány bevándorlásügyi óriásplakátjai a hétvégén. A kormány álláspontjával egyet nem értők hamar reagáltak: a hétvége folyamán több plakátot megrongáltak. Azt azonban hetek óta nem tudjuk, hogy az ellenzék mit gondol a bevándorlásügyről. Azt már pontosan…..
The fool 2015.06.08 15:25:13
@Toportyán Zsóti: Zsóti fiJJam!!:-)))
Fhinkelstein professzor letett valamit az asztalra..
Őt nem véletlenül tiltották ki egyik beszólása , megállapítása miatt még Izraelből is..:-)
És,hogy ki még az a pár ember,akit említesz ?!Nos senki nem ismeri őket..:-)
Még Ovi sem..Nem megmondta?!..:-))
The fool 2015.06.08 19:39:09
@IdomitottFoka: Nem csak a Jobbik szerint..:-(
A lakóparkok igenis léteznek, ha nem hiszed járj utána..
Szerintem semmi kifogása nincs a Jobbiknak az Izraelikkel kapcsolatosan..Onnét kapják a pénzt, onnét kapják az "ukázt", és ha lebuknak(?!)..majd úgy tesznek mint a Szegedi Csanád..elmennek a Köves Slomóhoz és megtérnek őseik vallásához..(ha egyáltalán meg kell térniük)
Nem elég ez a nagy hőség, a Fidesz közleményt adott ki. Igen kérem. Nem a kormány, hanem a FIDESZ.  "Elutasítjuk a baloldal agresszióját és felszólítjuk őket, hogy fejezzék be az erőszakos akcióikat! Hagyják abba a nemzeti konzultáció plakátjainak rongálására való…..
The fool 2015.06.08 11:25:38
@Könnyen elkaptuk, uram!: Igen!!Ha kiírtják őket, akkor nem..De jön majd egy új verzió!!Egy új világrend..Ami nem egyezik a "Nagy Testvér"szemléletével..:-(
És akkor minden muszlim, és keresztény retteghet,mert ugyan úgy "palesztin"lesz a saját hazájában,mint az "Ott"élők..
Magyarország-hála a mindenkori hazaáruló,zsidó seggnyaló kormányoknak-már ott tart, hogy várhatja a tarkón lövést..:-(
Mindegy ki jön!!Lehet Orbán Vitya, vagy Furcsán Fegyenc!!A legnagyobb átverés az LMP(aki a leg liberálisabb) és a Jobbik(aki viszont bősz zsidó gyökerekkel büszkélkedik)Nem lennék meglepve, ha "Qró Dóra és a Szegedi fanok vennék át az irányítást..:-)))
Az is lehet, hogy a liberál bolsevikok kitalálnak valami igazi néphülyítést, amivel elviszik a pálmát..:-))
Simán lehetne nyerni innen. Adott egy baloldali ellenzék, amelyiknek nincs piacképes terméke, gyenge a brandje (MSZP, Gyurcsány stb.), olyan rosszak az értékesítőik (arcaik), hogy már minden piaci cégtől kirúgtak volna őket, alacsony a pártok működési hatékonysága, és végül…..
Posztoltam egyet a facebook falamra azzal a hozzászólással, hogy "Ütős!". Erre érkezett elég hamar a következő komment egyik ismerősömtől:  Véleményem szerint, ez már egy hivatalos "ünnep" smile hangulatjel Régen esetleg azért vonultak fel amit a képen olvashatunk, de ez mára…..
Az egész világot bejárta, ahogy Juncker, az Európai Bizottság elnöke a rigai csúcstalálkozó protokolláris köszöntése alkalmával üdvözölte Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét. Először is a mellette álló lett miniszterelnök asszonynak jelzi, hogy jön a diktátor,…..
The fool 2015.05.26 14:16:53
@lombozódó: ..:-)))..
Csak is azt, ami sűrűbb a levegőnél..:-))
The fool 2015.05.26 14:21:39
@room_101: :-))) miért baj ez?!
A Trabant is csak szakadékban, hátszéllel gyorsult..:-)
Ezek is "elintézik magukat", mint Fletóék..
Szerintem jó, ha a DK, vagy az MSZP szintjét megütik majd a választásokon..
"..Mert megérdemlik!!.."
..Két harmad??.., hol lesz az már..?..:-))
Egyszerű, gyors és finom halleves Észak-Németországból! Mecklenburger Fischertopf (4 fő részére) 600 g tengeri hal (én tőkehalat használtam), 3 nagyobb db burgonya (kb. 600 g), 80 g vaj, 4 fej vöröshagyma (kb. 400 g), 1 gerezd fokhagyma, 1 db kígyóuborka, 150 ml száraz fehérbor,…..
Igazi nyári kaja, amit kis előrelátással elkészíthetünk egy nyaraláson is, a siker garantált! Vízparton fogyasztva finomabb ;) Hozzávalók (4 főre)- 4 db pisztráng (tisztított, darabja kb. 320-350 gramm)- 2-3 citrom (mérettől függ)- 6-8 szál friss bazsalikom- 6-8 levél friss menta (elhagyható)-…..
Eddig kegyes volt az időjárás, kiváló minőségű szőlő várható Az idei időjárás eddig kedvezett a villányi szőlőültetvényeknek – a hajtások naponta akár 10-15 centit növekednek. A legfontosabb munka ebben az időszakban a permetezés. Ideális volt az időjárás…..
Elkopott a "sztár" jelző. Vagy nem. Talán csak rossz az irány, ahonnan nézem. Biztosan a hirtelen jött hőség az oka, de hosszasan bámultam az origo.hu egy cikkének címét és képtelen voltam felfogni, mit jelent. "Politikai sztárújságírót igazolt a Hír TV" Mi történt? Nézem a…..
The fool 2015.05.23 01:31:58
@Edgar Swan: Bocsika! Tényleg nem olvastam tovább..:-)
Sőt...Bodrogival még nem is találkoztam Gyopároson..:-)
Ráadásul még nem is vadásztunk együtt..
(Pedig szeretnék..)
Viszont főztem már receptjét...,és durvára ízletes..
Vaddal (talán nyúlon kívül) sokat még nem dolgoztam. Viszont pár évvel ezelőtt a családdal eltöltöttünk pár napot egy barát panziójában Kehidán (Vándorbab), és az ottani vadpörköltet és dödöllét azóta is folyamatosan emlegetik a gyerekek és az egész család. Így a…..
The fool 2015.05.19 23:19:35
@ko123la: Az attól függ mennyit osztogatok el a disznóból..:-)
Van úgy,hogy "csak" csontos részekből(nyak ,oldalas) és lapockából, de a legjobbat mindig a combjából csinálom..
Annyira nem kíván különleges fűszereket, de egy kis borókabogyót elbír..:-) (akkor viszont ne használj babért!)
2x2 centis kockákra vágom a húst és jól átmosom.
egy darabka mangal Ilona szalcsit apróra kockázok és kipirítom, majd erre jön a hagyma amit szintén apróra vágok, ha készen van, rádobom a húst és fehéredésig pirítom(ekkor saját levet ereszt)
Teszek bele két-három gerezd fokhagymát , apró kockákra vágott paprikát, paradicsomot..
Kicsit pirítom,majd felengedem vörösborral..
Sózom,borsozom és kevés őrölt kömény megy még rá, no meg a borókabogyó(pár szem)
Puhára főzöm, de mindig csak kevés bort öntök alá, mert nem főzöm, hanem jó szaftos pörköltöt készítek...a végén kevés piros paprikával ízesítem.

Ha nagy ínyenc vagy , eheted juhtúrós sztrapival, vagy túrós csuszával, de már magában is elég nehéz étel egy jó pöri..:-)
Szerintem akkor jön át igazán az íze, ha egy sima főtt burgonyát csinálsz hozzá..
The fool 2015.05.20 23:43:17
@Spanish Wax: Szinte minden multiban van "Öreglaki" fagyasztott, de ,ha van vadfeldolgozó , vagy vadátvevő és feldolgozó, akkor ott is...
...,vagy..(?!)..vadász ismerőstől selejtezés idején.., ha lő egy" spíszert", netán egy fiatal borjút..:-)))
Bár a köcsög szó sajátosan átértelmeződött az utóbbi években/évtizedekben, erre az edényre nem nagyon lehet mást mondani, úgyhogy maradtam ennél. A recepthez az alapot a hvg.hu cikke adta. Klasszikusnak az enyémet nem nevezhetem több okból sem. Egyrészt nem pénteken este raktam…..
The fool 2015.05.19 23:30:08
@ko123la: Ha van kóser húsbolt a környéketeken, ott minden bizonnyal beszerezheted.
De más forrás is szóba jöhet..
Mostanában sokan hoznak Lengyel országból ilyeneket..:-)
jobbkönyök Goodfriend fecnije 2014.11.19 15:49:18
Szóval megvan. Megjött az a bizonyos papír a Nagy Testvértől: bizony korruptak vagyunk. Ugyan most sem mondtak semmi konkrétumot, csak egy cetlit adtak át amin felsorolták azokat a találkozókat, ahol az amcsik szóltak a magyar kormánynak, hogy itt bizony baj van. Lépjünk túl azon,…..
  2015. május 1-től, 2015. okótber 31-ig tart száznegyvennégy ország részvételével  a milánói világkiállítás. Szokás szerint a magyar pavilonról megy a vita, itthon balliberálisainknak semmi sem jó. De ez a poszt az alábbi kép miatt született, ami a szlovák pavilonnál…..
The fool 2015.05.19 18:09:11
  Különös időutazásra hívta az érdeklődőket a Mazsike debütáló sétája. Egyik pillanatban a középkori zsidónegyedek eltemetett falai fölött idézzük meg az itt élők életét, a másik pillanatban már a múlt század embermentőinek történetéről beszél vezetőnk Deák…..
Lábujjhegyen érkezett a reggel, rózsás arcán pírral, őszi levelek zizzentek léptei nyomán. Viszonylag jól vagyok, bár az éjszakai migrén némileg rajta hagyta lábnyomát az amúgy is pusztulásnak indult szürkeállományom romjain. Nem őrültem meg (jobban, mint eddig), csupán…..