Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabcigirl

0 bejegyzést írt és 1210 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az álláskeresés legelső lépése, hogy minél hamarabb túless a kétségbeesésen. Ha véget ért a munkaviszonyod, és jogilag is tisztázott a dolog (ehhez ügyvédet érdemes megkérdezni), akkor az új állás megtalálására kell koncentrálni. Az álláskeresési járadékért (lánykori nevén munkanélküli segély),…..
Ahogy berobbant a mindennapi életünkbe a home office kb. 2 hónapja, és már nemcsak a jófej főnökök által biztosított juttatás, de kényszer is lett, ki is derült, hogy sokminden másképp van ezügyben is, mint hittük. Például, hogy igenis jó dolog bejárni a munkahelyre, sokan vágynak rá, vagy szükségük…..
Röviden a válasz: azért, mert nincs más választásod. Hosszan pedig, hát... hosszan pedig mindenki máshogy éli meg. Én azt tudom elmondani, hogy én hogyan éltem meg...
„Ahelyett, hogy megterveznéd, hova mész vakációzni, olyan életet kellene tervezned, ahonnan nem akarsz elszökni vakációzni.” (Seth Godin) Eléggé aránytalanul osztotta le a sors a lapokat. Vannak köztünk olyanok, akiknek most levegőt venni sincs idejük, és vannak, akiknek takarékra álltak a dolgaik.…..
Fiatalon álmaim netovábbja volt, hogy végre legyen egy komoly pasim. Hogy együtt lehessek valakivel, megosszam vele a gondolataimat. Például nagyon vágytam rá, hogy együtt menjünk bevásárolni. Ez most iszonyú infantilisnek tűnik, de akkoriban, félig még gyerekként az, hogy valakivel felnőtt módra…..
Szinte nincs olyan munkahely, ahol ne lenne legalább egy olyan kolléga, akinek a viselkedésével, hozzáállásával nem tudunk azonosulni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne a kapcsolatotokat komfortosabb mederbe terelni. Akár egy nagy open office-ban, akár egy kisebb irodában dolgozol, nagy…..
gabcigirl 2020.03.06 10:51:01
@dedoca eder:

Vannak ilyenek. Csak a személyiségi jogok tartanak vissza a nevesítéstől... Legrosszabb verzió: huszonéves kisbiccs, hasonló attitűdű főnökpajtással súlyosbítva...
gabcigirl 2020.03.06 10:51:59
@masada: @dedoca eder:

Vannak ilyenek. Csak a személyiségi jogok tartanak vissza a nevesítéstől... Legrosszabb verzió: huszonéves kisbiccs, hasonló attitűdű főnökpajtással súlyosbítva.
Nemcsak a fiatalok, hanem a szülők hibája is lehet az, ha egy huszonéves nem tud elszakadni a tinédzserkortól. Nem szabad túlfélteni a gyermeket, hanem meg kell adni nekik a lehetőséget, hogy önállóan is szárnyalhassanak...
gabcigirl 2020.02.09 11:46:09
@tatárfejű kutya:

Teljesen igazad van. Többet mondok. Még félpanziós mamahotel is van. Pl. mikor említett humán értelmiségi épp munkanélküli, ráadásul a korszellem miatt a huszonéves a sztár csomó állásban.

Na, ilyenkor h.é. -t néha az anyja segíti ki kajapénzzel, nehogy saját dolgai totál bedőljenek...
A házasodást és gyerekvállalási kedvet nemcsak az egzisztenciális bizonytalanság, a család-karrier egyensúlyba hozásának kihívásai vetik vissza, hanem az a fajta primitív látásmód és kegyetlen testkultusz, amit a napokban Schobert Norbi terjeszt...
Vannak vezetők, akik kifejezetten nem zsarnokok vagy rosszindulatúak, simán csak ügyetlenek az emberek kezelésében. Jóindulatú, szakmailag kompetens, határozott, jófej embernek jellemzik őket a beosztottjaik is, mégis ő követnek el olyan hibákat, amitől mégiscsak menekülnek a beosztottak. Az így…..
téveszmék "Mindenki lehet sztár" 2019.10.15 07:28:40
  Amikor Ashley Graham, az egyik legismertebb plus-size modell közzétette a fenti, angyalszárnyas fotóját - mintha maga is részt vett volna a Victoria's Secret Fashion Show-n -, a photoshoppolt kép alatt villámgyorsan gyűlni kezdtek a köszönetet mondó kommentek. Ashley már többször is beszólt a…..
Két kollégám is lakáscsere előtt áll. Megszülettek a gyerekek, és nagyobb lakás kell. Már egy éve keregélnek, de egyre reménytelenebb a helyzetük. Az ingatlanárak emelkedése eljutott odáig, hogy ma két jó fizetésből sem temelhető ki az az összeg, ami egy másfélszobás lakásból egy háromszobás, jobb…..
"Bocs, de rohadt unalmas, hogy csak szép vagy! Nem vagy több az Instagram fotódnál!" – Mostanában rengeteg ilyen ítélkező cikkbe és megjegyzésbe futok bele a neten gyanútlanul szörfözgetve, de hallottam már hasonló lekicsinylő véleményeket jó párszor személyesen is… Ma már nemcsak a munkahelyi…..
A szirupos Modern Talking 85-ben lenyomta a teljes hazai zeneipart, a tinik között pedig eluralkodott az őrület...
Vagy az van, hogy az ingatlanpiacon évek óta tapasztalható óriási pörgés valahogy elkerüli Kistarcsát, vagy olvasónknak tényleg nem a legagilisebb ingatlanközvetítőt sikerült megbíznia. 5 hónap alatt 2 érdeklődő? Egy zsákfaluban talán, de egy fejlődő, fővárosi…..
gabcigirl 2019.06.27 10:28:55
@zserzsenne:

Kedves Posztoló!

Azért hívják fel akkor is, ha nem kéri, mert sokan ennek ellenére is meg fogják bízni a szakit. Ennek tükrében hülye lenne nem próbálkozni ...
A tegnapi bejegyzést szokatlan megértéssel fogadták a hozzászólók. Arról tűnődtem, vajon miért nincs nyelvvizsgájuk a szegényebb néprétegekből való diákoknak. A kommentelők kulturált módon értelmezték egy médiatanár töprengését, akinek a tanítványai közül körülbelül minden harmadik nem vehette át a…..
  Puzsér nyilván süket, ezért harsog a tévében. Végh Alpár Sándor közíró (Heti Válasz, 2017. november 16.)   Puzsér nem főpolgármester akar lenni, hanem főpolgármester-jelölt. Föld S. Péter újságíró (Facebook.com, 2018. október 11.)   A saját idegeit sem képes uralni, nemhogy…..
Miért van az, hogy gyakran még komoly közszereplők vagy feleségeik sem képesek megérteni, hogy az öltözettel üzennek vagy azt, hogy a szerephez fel kell tudni öltözni?..
gabcigirl 2019.03.25 09:00:15
@egy_kommentelo:

Kedves Kommentelő! Én aztán végképp nem védem Cilikét. Mi sem áll tőlem távolabb. De már bocs, szerintem egy épelméjű ember marhára tesz arra, hogy a gimiben melyik hülye volt osztálytársa mit gondolt anno róla. Pláne hosszú évek távlatából...Ha esze volt, akkor se érdekelte :D

Én pl. anno a 40 fős osztályomból kb. 2 emberrel nem jöttem ki jól, ami abszolút tolerálható arány egy közösségben. Aztán váltottam menet közben sulit - de csak azért, mert alapból gáznak tartottam, hogy matek-szakos osztályba raktak, miközben mióta az eszemet tudom, a humán tárgyak mentek jól. A váltásnak tehát abszolút ilyen karrier-tervezési és pályaválasztási okai voltak.

Ehhez képest a nem túl tiszta elméjű osztálybéli főhülyegyerek szegényke a mai napig azt hiszi, ő üldözött el azzal, hogy 2 év alatt néha négyszemközt odaszólt valami bunkóságot. Pedig köze nincs hozzá, csak az általa nem kedvelt egyén más tantárgyakat priorizáló iskolába vágyott inkább. De ettől felnőttként is majdnem elsápadt csórikám amikor vhol. véletlenül összefutottunk vele...

Szóval a külvilág általában nem érti, kit mi motivál...Ezzel csak arra utalok, h. szerintem Cilike - pláne ennyi év elteltével - vastagon le ... magasról az egykori osztálytársak "véleményét." Akik vsz. irreálisan láttak akkor is csomó mindent. Szerintem eszébe se juttok. Csak ő most itt urizál, mert olyan társadalmi helyzete lett :D :D :D /De nem védem. Vélemény nem sokkal feljebb.../
Az ilyen üzletek anyagi kockázatai jól ismertek. De mi a helyzet a társaságiakkal?Szerző: Laura Richards (szabadúszó bostoni újságíró)..
A napokban látott napvilágot egy poszt az insta mamikról, ami úgy söpört végig az anyatársadalom internetes népén, akár egy vad tornádó, ami rengeteg indulatot, és feszültséget generált. Nekem nem célom egy újabb hangulatkeltő cikket írni, de úgy gondolom érdemes megvizsgálni ezt az esetet egy…..
Mikor 14 éves voltam, eldöntöttem, hogy csak a feleségemet akarom megcsókolni. Igen, én mindig is olyan igazi romantikus alkat voltam, aki annyira előzékeny, hogy olyan nincs, hogy egy nő ne előtte menjen ki az ajtón. Az az igazán romantikus, ha ott az „oltárnál” csattan el az…..
Az albérletben kialakított raktár startup.     Mint ahogy blogunkban bemutattuk egyre több nem fizető bérlő jelent meg a lakáspiacon. Az Orbán Viktor által preferált „bérlő védő” lakástörvény rengeteg bosszúságot és anyagi kárt okoz számos  főleg idős nyugdíjas…..
gabcigirl 2018.07.14 11:10:44
@ghck:

...vagy róla szól a cikk és pszichopata szegény...