Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.ecolife.

62 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2015 szeptemberétől már ne keressünk hagyományos izzókat az IKEA-ban, hiszen az áruház addigra lecseréli teljes beltéri világítási termékválasztékát LED-es termékekre. A LED-es technológiának köszönhetően ezek a lámpák 85%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a…..
Immár a Vans is a környezetbarát márkák sorába lépett: karöltve a híres amerikai cipőtervezővel, Charlotte Stone-nal, útjára bocsátotta első környezetbarát kollekcióját. Ezek a szabadidőcipők részben újrahasznosított műanyag palackokból készültek, felső részük 100%-ban…..
ELEKTROMOBILITÁS PARTNERNAP 2015 címmel a Büki Csaba (Business Contacts alapítója) által szervezett rendezvény elsődleges célja, hogy az elektromos közlekedés jelen eredményeinek és jövőbeli terveinek bemutatásával Magyarország gazdasági szereplőit bevonjuk és elkötelezetté…..
2015 májusában lapunk meghívást kapott a tajvani külügyminisztériumtól, hogy egy 12 fős nemzetközi újságíró delegáció tagjaként közelebbről is megismerhessük ennek a különleges szigetországnak az ökológiai stratégiáját, vezető kutatóintézeteit, világelső zöld…..
A világon számos oktatási intézmény eltökélt szándéka, hogy nevelési programjával a jövő generációt egy környezetbarátabb szemlélet fele orientálja. A dán székhelyű Alapítvány a Környezetvédelmi Nevelésért (Foundation for Environmental Education) nonprofit szervezet…..
Szeptember 12-én, szombaton a budapesti Flórián téren kerül megrendezésre az első Energia Nap, mely során a résztvevők interaktív programokon keresztül tájékozódhatnak a fenntartható fejlődéssel, valamint az egészséges életmóddal kapcsolatban. A változatos, informatív…..
A légi közlekedés az első száz évében bámulatos fejlődésen ment keresztül, és napjainkra már az egyik legnépszerűbb utazási forma, különösen ha nagy távolságokról van szó. Az alábbiakban olyan, a repülés környezetbarátabbá tételével kapcsolatos koncepciókat…..
A H&M az utóbbi években minden erejével azon dolgozik, hogy a környezettudatosság jusson az emberek eszébe, ha ruháikra pillantanak. A svéd üzletlánc már 2013 óta kínálja fel vevőinek azt a lehetőséget, hogy régi, megunt ruháikat leadhatják az üzletekben, s cserébe…..
A környezettudatos gondolkodásra és építésre való átállást hirdető és támogató Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, HuGBC) kezdeményezésének gyümölcse a Green Walk nyílt nap sorozat, amely lehetőséget ad arra, hogy szakértők…..
A szomszédban építették meg a világ eddigi legmodernebb elektromos autóját. A 2009-ben alakult horvát Rimac Automobili büszkélkedhet a világ egyik legnagyobb teljesítményű, és legmodernebb elektromos sportautójával. A Concept One névre hallgató elektromos sportkocsiból eddig még…..
Augusztusban, napelemek nélkül emelkedett a levegőbe a világ első, csaknem teljesen napenergiával hajtott hőlégballonja.  Az egyedülálló jármű első útját Angliában, a 37. Bristol Nemzetközi Hőlégballon Találkozón teljesítette. A rendezvényen kívül, maga a helyszín is…..
A Katrina hurrikán pont 10 éve pusztított New Orleansben, tragikus veszteségeket és borzasztó károkat okozva a város lakosainak. Brad Pitt nem akárhogyan emlékezik meg erről a rettentő pusztításról: a világsztár úgy döntött, új házakat építtet „Make It Right” nevű…..
A veterán szörfös, Gary Linden lassan 25 éve egy igen érdekes és fenntartható projekten dolgozik. Gary 40 éve foglalkozik szörfdeszka készítéssel, nagyon sokszor a természetben fellelhető növényekkel kísérletezve. Bár az ipari deszkagyártás még a hagyományos, üvegszálas anyag- és tömítő…..
Ha a fák eltűnnének bolygónkról, a Földről, a számunkra ismert világ képe teljesen megváltozna. A Föld növényei felelősek azért, hogy mindig friss oxigén kerüljön a légkörbe. Ha a fákat kiirtjuk, akkor a maradék növények nem tudnak elegendő oxigént termelni, ezért a…..
Budapest Főváros XVIII. kerülete kiemelkedően sokat tesz azért, hogy az önkormányzat irányítása alá tartozó közintézmények mindegyikében a megújuló energiaforrások nagyobb szerepet kapjanak, a lakosság megismerje a környezet- és egészségbarát szemléletet és a környezetét…..
„Barna foltok a körtén? Kicsit aszott már a sárgarépa? Kidobni!”- A legtöbb étteremben ez a gondolatmenet van érvényben. Németországban például 18 millió tonna élelmiszert dobnak ki évente! Szerencsére nem mindenki gondolkodik így: Anette Keuchel (38) környezet kutató úgy…..
A német díszkertészet egyik leglátványosabb kiállítása a BUGA (Bundesgartenschau) idén újra megnyitja kapuit a látogatók számára. Az esemény kétévente kerül megrendezésre különböző német tartományokban, miközben tízévente egyszer nemzetközi kertészeti kiállításként…..
Szingapúr modern városállama akár egy mintavárosa is lehetne a modern építészetnek. Az ötletes megoldások között manapság már egyre több olyat is találunk, ami valamilyen formában beemeli a természet kincseit a beton, az üveg és az acél világába. Szingapúrban körülbelül…..
Az Egyesült Királyságban a tervek szerint ez év végén már el is kezdhetik tesztelni az elektromos autókat menet közben töltő útszerkezetet. Az utak karbantartásáért felelős kormányzati szerv, a Highways England már egy ideje fontolgatja, hogy a jövőben a főbb útvonalak olyan…..
Tudtad-e, hogy egy átlagos piszoár évente nagyjából 151 000 liter ivóvizet használ fel? Vagy hogy egy öblítéssel 4 liter ivóvizet engedünk le a lefolyón? Elég rosszul hangzik, de ezen ma már könnyen tudunk változtatni. Az ecobug® ugyanis egy olyan kis szerkezet, amely jótékony…..
Interjú Szomolányi Katalinnal, a Magyar Telekom Vállalati fenntarthatósági központ vezetőjével A Magyar Telekom a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felelős tagjaként 2004 óta foglalkozik…..
5 nap - 113 km - 2015. augusztus 18- 22. A Fjällräven Vándortúra egy 5 napon át tartó 113 km-es nomád élménytúra, Aggtelektől Felsőtárkányig. A szervezők a túra megszervezésével a…..
A vertikális kertek, azaz zöldfalak nemcsak látványra kellemesek, de számtalan pozitív hatással is rendelkeznek. A kültéri zöldfalak nem új keletű dolgok, hasonló megoldásokat már az ókorban is…..
Megismerve Jacob Douenias építészmérnök tervező és Ethan Frier formatervező közös alkotását, méltán merül fel bennünk a kérdés: a bútorgyártás jövője vajon…..
Bankbetét, részvény, diszkont-kincstárjegy, unit-linked, brókerbotrány, abszolút hozamú befektetési alap. Csak pár fogalom azok közül, amelyekkel egy befektető találkozhat, ha helyet keres a félretett…..