Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kredenc

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Kádár-monológok 2007.06.19 09:00:00
Mindenekelőtt: Schmidt Mária nem vette meg az Indexet, (azt csak az Új Többség morálisan még picit kacska harsonájának, a Magyar Nemzetnek fiktív szerzője képzelte), szóval továbbra is azt írunk róla, amit akarunk. Most épp kellemes meglepetést okozott, ni. Voltam bátor néhány…..
w Die Hippie, Die! 2007.06.18 01:24:00
A G8 körüli hülyéskedésről nem volt itt szó, de mindannyiunk szerencséjére nem csak én írok magyarul. Váncsa István egy okosbomba pontosságával leírta, amit le kell írni. Van benne egy apró belpolos oldalvágás, de remélem, felfogja mindenki, hogy nem az a lényeg. Hanem…..
w Reform és bukás 2007.05.30 05:30:00
„Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.” Őb 14,12 De igen, van más: reform és bukás. Lásd ábránkat. A Magyar Szocialista Párt…..
kredenc 2007.06.01 15:58:11
A velemenyem az index fooldalan levo vezercikkrol:
index.hu/politika/belfold/gyufkorm2558/

A cikk - ugyan nem rossz elemzes - de elegge elfogultan Gyurcsany-ellenes. En nem tagadom Gyurcsany es partja hibait, buneit - ami a mult ciklust es a valasztasok elotti hazudozast illeti. Az is egyertelmu, hogy nem volt a valasztasokra kidolgova szinte semmi (tobbek kozott ezt is elismerte Gyurcsany Oszodon.)

De ami az elmult evben tortent, azert az megerdemelne valamilyen szintu elismerest! Idotlen idok ota eloszor nem osztogatassal (hanem kokemeny megszoritasokkal) keszult a kormany egy (igaz, "csak" onkormanyzati) valasztasra. Ezt azert illene a populista spiralbol valo latvanyos kitoreskent ertekelni (es egy elso evet elemzo cikkben kiemelni). A megszoritasok sikeret is kicsit hangulyozni lehetne. Az EU osszel meg azt sem hitte el, hogy a jocskan 10% folotti (megszoritas nelkuli) 2006-os hianyrol egy ev alatt 6,8%-ig lehet jutni. Ezt megvalosithatatlanul ambiciozusnak ertekeltek. Ehhez kepest mara a legtobb kulfoldi es belfoldi elemzo (pl. jegybank) 6%-ot var. Es ez ugy valasul meg, hogy a munkanelkuliseg es a feketegazdasag megugrasa - amiktol mindenki felt a bevetelnoveles miatt - nem latszik bekovetkezni. Sot, a feketegazdasag kifeheredesenek mertekerol folyik a vita! Es ertekelni kene a kormany 1 ev alatt ateroszakolt nem keves tabudonteset (pl. vizitdij, tandij) is. (Meg mindig jobb, hogy tagadtak a kampanyban es megteszik, mintha egyaltalan nem vezetnenek be ezeket!)

A reformokrol sem illene meg ennyire mult idoben beszelni. Az egeszsegugyi reformnak meg csak a kozepenel tartanak, a nyugdij- es allamigazgatasi reformnak meg az elejenel. A rokkantnyugdijak rendezeserol, a nyugdijasok munkavallalasarol es az indulo nyugdijak jovobeli mertekerol (amellyel kb. a 13 havi nyugdijak legalabb jovobeli visszavetele megtortent) amugy mar tortentek is nagy hordereju intezkedesek. De a tovabbi lepeseken nagyban orlodnek a koalicios korok (es az a bizonyos 3 egyezteto forum). A kapkodasos biralathoz kepest szerintem nem feltetlenul baj, ha a hosszutavu nyugdjugyben nem 1-2 honap alatt dontenek. Eddig szerintem "csak" az ingatlanado ugye latszik komolyan inogni a fontos temak kozul.

Simor ertekelesenek sulyozasa "valamivel" kiegyensulyozottabbnak tunik, mint az Onok cikke:
vilaggazdasag.hu/index.php?apps=cikk&cikk=174696

Ennek is kulonosen ez a resze erdekes:
"Az MNB elnöke azt mondta, hogy az egészségügyi rendszerben, főleg
a gyógyszertámogatások méretében és szerkezetében végrehajtott
változtatások máris kedvezően hatnak a költségvetésre. Hozzátette:
"nagy változások jönnek" a kormányzati adminisztrációban is."

A Jegybank elnoke remelhetoleg nem engedheti meg maganak, hogy a vagyait nyilatkozza tenykent.

De azt ertekelem, hogy a reformok belassulasat vetik inkabb a kormany szemere, nem a reformokat, magukat.
w Fekete zongora 2007.02.02 15:09:00
Ebből lesz egy jogi vita nyilván, oszt jónapot. Az sem lesz érdektelen, csak az nem most van. Nagy-Britanniában egyébként - például - úgy megy ez, hogy nem szabad mindenhol tüntetni, ám amikor a rendőr elvonszolja a grínpíszes hülyegyereket a helyről, ahol nem szabad, konkrét…..
w Úr ír 2007.01.26 11:00:00
Bloggerkolléga írt egyet a Népszabadságba - sőt, nemhogy beleírt, hanem komplett mellékletet töltött meg Szembenézés című töprengésével. A címlapképen a szerző látható kampánybeszéd közben, IGEN MSZP feliratú táblák és lufik közt, olyan arckifejezéssel, mely szerint…..
kredenc 2007.01.29 10:27:57
realdream 2007.01.29. 05:00:06

Na, ez igazan fasza realdream, hogy egy ilyen konkret rovidtavu joslattal jossz. Ajanlok egy fogadast:
En azt mondom neked, hogy nem lesz valutavalsag. Az lehet, hogy a kulso hangulat hatasara meg latja a Ft a 265-ot vagy a 270-et. De a tavalyi csucsot nem fogja megdonteni. (Annal valoszinubb, hogy elobb-utobb tesztelni fogja a sav eros szelet.)
Benne vagy ebben a (reszemrol galans) definociojaban a valutavalsagnak? Tavalyi csucs (285 kb.), vagy savkozep.
Es mi legyen a tet? Legyen mondjuk az, hogy irni kell egy postot, azzal a szoveggel: "Nem biztos, hogy jobban ertek a KOZGAZDASAGTUDOMANYHOZ, legalabbis makrogazdasahoz mint te, ...."
Benne vagy? Modosito javaslat?

TWA
a hilflos jelenthet toketlent is, de ilyen tipusu szovegkornyezetben vedtelen, kiszolgaltatott ertelemben hasznaljak.

da2, es mindenki, aki nem hisz a "svab" sajtonak:
Mo-on sajnos olyan szintu a polarizaltsag, hogy hiaba ismerjuk mi jobban a sajat vilagunkat, mint a nemetek, a higgadt, objektiv ralatas eselytelen. Szvsz nagyobb az eselye, hogy egy kulfodi kommentar elfogulatlan, mint egy magyar - akarmelyik organumon (es a komolyabb nemet mediaknak azert komoly magyar megfigyeloik vannak).
Munkaba menet minden reggel hallgatom a 10 perces nemet lapszemlet. Amikor ment otthona felfordulas es tartott a mindenfele valsag, akkor egyik nap 6 jegyzet szolt a magyar helyzetrol. Bar a lapszemle mindig igyekszik pro-kontra velemenyeket felhozni, ebbola 6-bol 1 teljesen pesszimista volt (minden iranyba) a tobbi 5 pedig lelkesen tamogatta Gyurcsanyt. Pl. a nemet politikusoknak ajanlotta figyelmukbe Gy oszinteseget a valasztasi igeretek megszegesevel kapcsolatban (No-ban a CDU 2% AFA-emelessel kampanyolt, nagyreszt ezert nem is nyert elegge. Az SPD mindenfele AFA-emelest ellenzett. Es hogy atlagoltak a nagykoalicio megkotese utan? 3%-os emeles jott ki iden januarra.)

P.S. Egyszeruen nem ertem, hogy lehet egyaltalan komoly javaslatnak tekinteni az ado-es jarulekcsokkentest, amikor a GDP 10%-ara rug a hiany! Mert jarulek csokkentes eseten letezo folyamat a munkahelyek keletkezese es a gazdasag feheredese is. De higgyetek el, hogy aki abban hisz, hogy ez majd kompenzalja a bevetlkiesest, az teved egy nagysagrendet.
Itt van ez a pelda:
index.hu/gazdasag/magyar/eva0701268/
Bar a kormany tulszamolta az EVA-emeles bevetelnovbelo hatasat, megis sokkal kozelebb lett a vegeredmeny az emeles mertekevel aranyos novekedeshez, mint a stagnalashoz, vagy gar csokkeneshez. Es az EVA-zok szama sem csokkent szignifikansan.
Tudom, hogy az emeles nem= csokkentes, de azert a pelda szerintem mutatja, hogy az allam nem 2%-os adokuccsal jar legjobban. P.S. over