Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PHD

70 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Ha meg tudod álmodni, meg is tudod valósítani” – rögtön ez az idézet jut az eszembe, ahogy visszagondolok a következő Izlandon töltött napunkra, ugyanis közel 800 kilométert autózni a kétszer egy sávos úton, zömmel hóesésben-hóviharban azért nem mindennapi. Én a magam részéről már az utazás…..
„Hé, nincs kedvetek eljönni velem Izlandra?” – szólt Edit barátnőm csilingelő hangja egy november közepi estén Las Vegasból, miután a Himaláját megmászó nepáli útját lemondták és Izlandot választotta búfelejtő úticélnak. „Két hét múlva” – felelte a ’mikor’ kérdésemre olyan életigenlő lazasággal, ami…..
Folyt. Kettő, teljes egészében Krakkóra szánt nap után megkezdtük Krakkó környékének a bebarangolását - a lengyelországi tartózkodásunk harmadik napjára ugyanis Auschwitzba volt foglalásunk (nem véletlenül töltöttük a megelőző nap délutánját éppen a zsidó negyedben és Oscar Schindler gyárában).…..
     Sosem gondoltam volna, hogy a lehet-e utazni, merjünk-e utazni, illetve a mikor, hova, hogyan merjünk utazni átgondolandó kérdések lesznek, de 2020 kora tavasza óta e tekintetben is sokat változott a világ, sőt ez a bizonytalanság tulajdonképpen azóta is tart. 2020-ban mi konkrétan ki sem…..
Folyt. Ahogy azt már korábban megírtam és -mutattam, az új, 2020-as év Thaiföldön ért minket. 2019. december 11. óta voltunk távol Magyarországtól. Utaztunk földön, vízen, levegőben és 4 rohammentőben. Megjártunk több országot és kórházat, lemondtunk Chiang Mairól, Burmáról és Laoszról. Nevettünk…..
Folyt. Meggyőződésem, hogy Bangkok kifogyhatatlan a látnivalókból és a programlehetőségekből, de e tekintetben Bangkok környékén is vannak kifejezetten kihagyhatatlan dolgok, ha már az ember a messzi Magyarországról arrafelé jár. Természetesen lehet saját szervezésben jönni-menni, de a Bangkokon…..
Folyt. Bár ugyanabba a folyóba nem léphetünk kétszer, a történelem viszont ismétli önmagát – már amennyire 5 nap történelemnek számít… Miután a Bangkok Airways járatával Koh Samuiról Bangkokba érkeztünk, az 5 nappal korábban szívinfarktust kapott apukámmal természetesen azonnal a szállodába…..
Folyt. Bár Szingapúrból csak délután repültünk el, vagyis tovább Thaiföldre, a szállodai kijelentkezést követően mégis rögtön a Changi repülőtérre mentünk (a Marina Bay Sands és a reptér között közlekedő, számunkra tökéletes metróval). Szingapúrba, mint arról már korábban írtam, késő este…..
Folyt. Visszatérve Szingapúrba egyik csodát követte a másik, hiszen miután kijelentkeztünk a hajóról, a Marina Bay Sands recepcióján találtuk magunkat, amint éppen bejelentkezünk, mint leendő szállóvendégek a világ egyik legjobb szállodájába! Az egyik legnagyobb álmom vált valóra, de ez sem…..
Folyt. Malajzia után továbbhajóztunk Thaiföldre. Thaiföld a világ egyik legnépszerűbb turistacélpontja, s mint ilyen, rengeteg mindent olvasni/hallani róla, amiben sajnos sok a negatív is, de minket teljesen elvarázsolt és gondolkodás nélkül visszatérnénk bármikor, sőt tervezzük is. Thaiföld a…..
Folyt. A Quantum of the Seas a Royal Caribbean társaság és egyben a világ egyik legnagyobb óceánjáró hajója. 348 méter hosszú, 41 méter széles és 16 emeletes. 2014-ben készült el 935 millió, azaz közel 1 milliárd USA dollárból (!) és kb. 5000 utas, valamint egy kb. 1500 fős személyzet utaztatására…..
Egyet bizton állíthatok: nekünk minden utazásunk különleges. Tudom, hogy valójában minden utazás (sőt annak, aki igazán nyitott szemmel-lélekkel él, minden nap) különleges, de a mieink túlontúl azok. Nem véletlen, hogy közel egy évig tervezzük és szervezem őket, s hát az sem, hogy igazán jól és…..
  Kezdjük a legelején: nekem még születni sem volt nehéz… :) Egy szép vasárnapi napon anyukám ebédre jól beszilvásgombócozott, majd érezte, hogy szülni fog, így taxit hívott. A taxis nem akarta elvinni mondván, hogy szülő nőt nem szállít, de anyu bevitette magát látogatóba a belklinikán ügyelő…..
PhD az életről Drága Svájc! 2019.08.03 16:17:46
     Svájcban a különlegesen szép és hangulatos városok mellett a természet is megannyi látnivalót és kalandot tartogat. A tájat (főleg egy alföldi embernek) csak csodálni lehet, s érdemes néhány nagy sétára, a hegyek, a völgyek, a vizek felfedezésére is időt szánni, mert a rohanó hétköznapokból,…..
PhD az életről Drága Svájc! 2019.07.29 00:51:45
     Évek óta tervezgettük, hogy a klasszikus tengerparti láblógatós nyaralás helyett a hegyek felé vesszük az irányt, hisz utoljára 2008-ban csináltunk ilyet (akkor a gyerekek 2,5 és 4 évesek voltak csupán). Aztán mit ad Isten, szilveszterkor jött egy baráti meghívás (amit ezúton is nagyon szépen…..
     Aki utazott már valaha velem (vagy legalábbis elég jól ismer), az pontosan tudja, hogy időnként vannak ilyen-olyan bekattanásaim, azaz kitalálok valamit, aminek a megvalósításához azután mániákusan ragaszkodok (a családom meg hozzám, szóval nem nagyon van választásuk…). Így (illetve a…..
     A vasárnapi érkezéshez képest pikk-pakk szerdát írtunk, ami ráadásul Halloween napja volt (bár ezt rajtunk kívül Isztambulban nem sok mindenki tudta, de legalábbis a jelét senki semmilyen módon nem adta – nem úgy, mint anno Londonban, ahol például egy koporsó várt mellettünk a buszra…). A…..
     A következő nap reggelén még korábban, már ½ 8-kor (otthon 5:30!) mentünk reggelizni (elvégre egy nap alatt csak át lehet állni egy másik időzónára… vagy nem…), mert a leghíresebb mecsetekbe készültünk s szerettük volna a sorban állásokat elkerülni vagy legalábbis minimálisra csökkenteni. A…..
     Érdekes dolog, hogy valahányszor visszagondolok a gyerekkoromra, nemcsak emlékek, hanem dallamok is megjelennek a fejemben. ’80-as évek közepe, Fonyód, szakszervezeti üdülő, Biscaya, Moonlight Shadow, no és az Isztambul, óúóúó Isztambul! Mindig is vágytam, de legbelül tudtam is, hogy egyszer…..
(Előző rész:                          http://phdazeletrol.blog.hu/2018/01/21/amerikai_vakacio_ujratoltve_227)      Utazásunk kilencedik napján a pennsylvaniai Harrisburgben ébredtünk, ahonnan a reggeli és a kocsik megreggeliztetése után északra vettük az irányt, de olyannyira, hogy az este már…..
(Előző rész:                     http://phdazeletrol.blog.hu/2017/10/09/amerikai_vakacio_ujratoltve_467)      Amióta életemben először hallottam az amishokról, azóta érdekel az ő titokzatos világuk.  Néztem filmet és dokumentumfilmet meg olvastam is róluk, sőt anno San Diegóban még találkozni is…..
(Előző rész: http://phdazeletrol.blog.hu/2017/09/19/amerikai_vakacio_ujratoltve_766)      New Yorkot örökre a szívünkbe zárva, de fizikálisan a hátunk mögött hagyva a hatodik napon Isten megteremtett minket (ja ez egy másik történet…), szóval megkezdtük az észak-keleti országrész felfedezését.…..
(Előző  rész: http://phdazeletrol.blog.hu/2017/08/23/amerikai_vakacio_ujratoltve_782)      A hétfő délutáni érkezéshez képest picit fájó szívvel állapítottuk meg pénteken reggel, hogy bizony az utolsó teljes egészében New Yorki napra ébredtünk. Bár az Atlanti-óceánban fürdeni nem (pontosabban nem…..
(Előző rész: http://phdazeletrol.blog.hu/2017/08/12/amerikai_vakacio_ujratoltve_944)      New York kapcsán egy nagy álmom volt, ez pedig a Central Park igazi megélése. Lehet, hogy furán hangzik, pedig semmi extra: csupán szerettem volna nem berohan, fotó, kirohan módon kipipálni, hanem ráérősen…..
(Előző rész: http://phdazeletrol.blog.hu/2017/08/01/amerikai_vakacio_ujratoltve)      Másnap reggel (persze csak a svédasztalos kalóriatankolást követően) az egyik leghangulatosabb téren, a Washington Square Parkban kezdtük a napot - egyszerűen imádtuk. Hozzájárult ehhez a helyi (nem ér nevetni!!!)…..