Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tardosj

93 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B1 fotó Somló :-( 2016.07.19 10:18:53
 ..
Széll Tamás nyerte meg a Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjét...
A Fischer Iván vezette fesztiválzenekar tartott egy jó kis flashmobot a pesti Vörösmarty téren. Az ok közismert. Tarlós főpolgármester vezetésével lekanyarítottak csak úgy, szó nélkül egy darabot a zenekar támogatásából.  Kétségtelen, ha fociznának, egyszerűbb lenne az életük...
B1 fotó Gyerekek Izraelből 2016.05.02 09:00:00
A gyerekek (valamint  a kiskutyák és a fókák) közismerten a leghálásabb fotótémák közé tartoznak. Hát ha még egy olyan csudálatosan színes világban fotografálhatjuk őket, mint amilyen Izrael. Ahol a legkülönfélébb kultúrájú emberek - így aztán gyerekek is - élnek együtt. Hogy mindig békében, azt…..
Azt már régóta tudjuk, hogy Berlin egy felettébb kellemes hely. Azt is, hogy főleg, így a jó idő közeledtével biciklizni sem rossz. Most vonjuk össze ezt a két dolgot: Berlin + bicikli - azaz legyen a képletünk eképpen: B+B= BB. És ez a BB - azaz berlini biciklizés - tényleg izgi...
Zugló becsszó', hogy szép része Budapestnek. Na jó, kicsit elhanyagolt, néha szemetes. de legalább a miénk. Ja és legalább a Nap süt...
Húsvétkor annyira rákaptunk idehaza a kalácsra, amit sütöttem, hogy azóta megint kellett egyet csinálnom, „olyan, finom, puha, omlós”. És tényleg. Úgy eteti magát, hogy azon melegében képes a fele eltűnni, amint kiveszem a sütőből. Ezért megosztom veletek is, hogy készítem én, hiszen nem túl nehéz,…..
A Golgota, a Szent Sír temploma Jeruzsálemben. Csodálatos egy hely. Írtam már róla párszor, most fotókat is kerestem róla...
Brüsszelben kedden szörnyű terrortámadás történt. mit is tehetünk most, mint hogy együttérzésünket kifejezendő megmutatjuk - igaz tükörből - milyen jó hely is Brüsszel békeidőben. Drukkolunk, hogy mielőbb újra az legyen. ..
Régóta sejthető, hogy a legkézenfekvőbb ötletek a leghatékonyabbak. Mi a magyar konyha egyik közismert alapja? Bizony. A pörkölt. A csirkepöri, a vörösboros marha, a szarvas, netán egy jól elhelyezett gombapaprikás...
B1 fotó Tel Aviv, ne hagyd magad 2016.01.02 12:18:51
Péntek délután a világ egyik legklasszabb bulivárosában, Tel Avivban egy géppisztollyal felszerelt gyilkos egy sorozatot eresztett a Dizengoff utca egyik bárjában üldögélőkbe. Ketten meghaltak, sokan megsebesültek. (Ez itt a Dizengoff tér) A Dizengoff és környéke tele jobbnál…..
Én például szeretem, hogy a szürke budapesti házfalakra vicces (vagy kevésbé vicces), de mindenesetre szép színes képeket festenek. És azt is kedvelem, hogy a nép egyszerű gyermekei (mi) ide mindenféléket firkálnak. Mennyivel jobb ez, mintha semmi sem lenne ott. Most, hogy…..
Teljesen spoilermentes. Korrekt iparosmunkát végzett J.J. Abrams a Star Wars-mozival. Akármennyire is hihetetlen: nem kellett nagyon megfeszülnie, sem nagyot kockáztatnia. Elég volt pár SW-rajongó, egy kis sör és a következő mozi kész volt. A nagy kérdés az: most mihez fognak…..
Ha Bécs, akkor persze a Hawelkába is el kell menni. Mert a Hawelkában megállt az idő egy pillanatra és úgy maradt. Egy igazi, régivágású bécsi kávéház, kopott asztalokkal, székekkel, de mindig friss kávéval, és a hely specialitásával, a buktával. A hely másik jellegzetessége…..
Az egész úgy kezdődött, hogy én még sosem jártam Mexikóban. Pedig ott most tombol a nyár, az emberek helyesek, a konyha finom, a tequila hívogató, ráadásul az útitársaság is felettébb exkluzív. Itt meg mi tart? Ezért lementem a pucerájba és visszakértem az ott garazsírozott…..
 Novák (Czukor Balázs) nem tud aludni. Amióta odaköltözött a barátnőjéhez (Szamosi Zsófia), egy percre sem hunyta le a szemét. Nappal dolgozik, éjszakánként az utcákat járja: olyan helyekre és olyan emberek közé keveredik el, akiknek nem is álmodott a létezéséről.…..
Van egy jó városi játék, hogy aszondja a közönségtől elzárt helyekre kell belógni és ott fényképezni. (Vannak, akik apróbb használati tárgyak eltulajdonításával is foglalkoznak ilyenkor, de arról majd rendőrségi rovatunkban.) Szóval, ki kell találni egy lehetőleg romlásnak…..
Van, ahol maradt még egy kis Lenin, ott lóg a falon, szerintem most olcsón elvihető. Ma vicc, régen csak röhejes volt. Szomorúan az...
Kínai vendéglő akad a pesti Thököly út szélén éppen úgy, mint Ceske Budejovicéban vagy Sanghajban a Bundnál. A kínai koszt majdnem mindenütt jó, vagy legalábbis ehető - különösen így van ez Kínában. Amelyik persze nagy ország, sok minden elfér benne. A rossz is. De az igazi…..
Szőcs Géza szereti a világkiállításokat. Hol Milanóban sikerül a nyakára hágnia egy nagyobb összegnek, aztán persze nem magyarázkodik, mert az a párszázmillió - most mondd - mit számít egy stadion mellett. Ingyen honlapért tízmilliók, barátoknak "láthatatlan" kiállítás - ne…..
Azt a viccet úgysem hagyja ki senki, hogy Nápolyt látni és meghalni. Vagy, hogy küldök néked egy nápolyi dalt. De ha mindezeken túljutunk, akkor azért már elmondható, hogy Nápoly egy nagyon kellemes helye a világnak. (Főleg akkor, ha nem rabolnak ki és nem gázolnak el - mind a…..
A pácpartizán gondolt egyet, és elővett a mélyhűtőből öt szelet bélszínt. Bár tudjuk, hogy sörrel felönteni nem ritkán vétek, a pácpartizán felelőtlen alak, szakállában epercsimbók a rosszaság, láttán Freud is csak legyintene: "Micsoda figura, eine Gleischikenkopf,…..
Már lejárt elnöki mandátuma, amikor valami semmi kis interjúért kellett elballagnom Göncz Árpád köztársasági elnökhöz, kit háta mögött – néha persze a színe előtt is – tisztelői csak Árpi bá’-ként emlegettek. Árpi bá’ irodája a Parlament melletti irodaépületben…..
Van olyan, hogy az ember a szombati napsütést látva, élvezve, eltűrve egyszer csak a homlokára csap: ha már, illetve még nem lehet fakutyázni a befagyott tavon, ránduljunk ki a Balaton déli partjára, ha lehet, komppal, hajoljunk ki a korláton, fotózzunk vitorlásokat,…..
Lajtai Péter a magyar művészvilág bizonyára egyik legszínesebb, legkalandosabb életű személyisége. Na, nem mintha a képek megítélésénél sokat számítana, hogy alkotójuk hány országban élt, mi mindent csinált. De azért szép pályaív, a pesti Halász Péter-féle színház…..