Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carl Tycon

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eheti cikk apropóját egy friss kutatás adta, amely szerint összefüggés van a légszennyezés és az intelligenciacsökkenés között. A WHO pedig ugyancsak mostanában számolt be arról, hogy 10 emberből 9 nem jut tiszta levegőhöz a Földön. Érdemes részletesebben is körbejárni a témakört, így szó lesz…..
Egyre több műanyagot használunk fel, amelynek köztudottan nagyon káros következménye van a környezetünkre. Az egyik leginkább műanyagigényes szektor a különféle üdítőital-gyártó cégeknek palackokat gyártó vállalkozások piaca. Szerencsére észlelhető egyfajta elmozdulás a fenntartható fejlődés felé…..
Az ENSZ 70. Közgyűlésén Putyin végre mindenki előtt megmondhatta a magáét: nem szeretne Líbiához hasonló összeomlást látni Szíriában, az orosz-ukrán konfliktus kapcsán pedig érzékeltette, hogy az ottani történéseknek semmi helye a globális agendákban, lévén egy elszigetelt…..
Lánczi Tamás ugyan írásában (A kijózanodás ideje, Mozgástér blog) azt helyesen állapította meg, hogy a bevándorló-áradat kezelése miatt érdemtelenül érik nyugati támadások a magyar kormányt, azonban a szerzőnek az önigazoló sértődöttség helyett inkább a probléma…..
Carl Tycon 2015.09.17 10:48:47
A Moszkva vezette Eurázsiai Gazdasági Unió (EaU) alig féléves fennállása alatt értelemszerűen még nem tudott jelentős eredményeket felmutatni, azonban a kezdetektől jelen levő stratégiai dilemmák tovább kumulálódtak: merre nyisson az új közösség? Átterelhető-e a politikai…..
Carl Tycon 2015.07.25 23:46:32
@Velemenyem szerint....: Sem Belaruszt, sem az "-isztánokat" nem kellett eddig euro-százmilliárdokkal kisegíteni, egyszer sem, mig az emlitett államokat nem egyszer, nem kétszer, hanem a végtelenségig, vagy legalábbis amíg a "virágzó" Nyugat (képzelt) tagjai.

Tehát, ha a GDP-t, vagy a gazdasági sikert az eladósodottsággal mérik, akkor a Nyugat, Görögországgal stb. együtt igen jó helyen áll. Oroszország, Kazahsztán, Kína megvan minimális, nemhogy a nyugati GDP-k 100%-át meghaladó, finanszirozhatatlan államadóssággal, meg mellesleg a polkorrekt, multikulti, liberálbolsevista őrület, devianciakultusz, buzifelvonulások nélkül is.
Carl Tycon 2015.07.26 16:48:21
@Velemenyem szerint....: Nem, nem azért kicsi az államadóssága. 1998 óta lett volna ideje eladósodni. Csak szerencsére azóta nem az alkoholgondokkal küzdő Jelcin, meg a háttérből irányító oligarchák vannak hatalmon. Ezek vitték ugyanis csődbe Oroszországot.
Carl Tycon 2015.07.26 16:50:48
@Carl Tycon: "a háttérből irányító oligarchák", azaz elsősorban a Nyugat által ma is támogatott Hodorkovszkij.
A kelet-ukrajnai konfliktus során bebizonyosodott, hogy a küzdelem nem csak hogy nem nyíltan – tehát nem konkrét orosz és ukrán katonák között – hanem jelentős része egyenesen a harcmezőktől távol, az információs fronton zajlik. Ez nem kifejezett újdonság a modern háborúk…..
Carl Tycon 2015.07.23 17:55:40
@Roland Oranky: Igy van. A "fals információkat" a liberálmédia, az ehhez hasonló fizetett szennyportálok terjesztik, ebből élnek, és irtózatosan fel vannak háborodva, ha valaki nem hiszi el - egyábként óvodás szintű - hazudozásukat.
A kormány továbbra is toldoz-foldoz, a foglalkoztatási adatok kozmetikázása pedig még mindig zajlik – a döntéshozókat már szinte semmi sem gátolja meg e cél elérésében. Az ügyben történt legutóbbi fejlemények jól mutatják, hogy tényleg semmilyen eszköztől nem riadnak…..
Már most bebizonyosodott, hogy teljesen értelmetlenné vált a bevándorlással kapcsolatos nemzeti konzultáció: a kormány ugyanis ahelyett, hogy megvárta volna az egymilliárd forintból készült konzultációra adott válaszokat, inkább úgy döntött, hogy a magyar-szerb határ 175…..
Alig egy hónapja írtam le a véleményemet azzal kapcsolatban, hogy Kelet-Európa jelenleg nem bízhat a NATO védelemben, vagy legalábbis nem bízhatja biztonságát kizárólag erre a védelmi hálóra. A régió valós vagy érzékelt fenyegetettsége az elmúlt évek csúcspontjára jutott a…..
Carl Tycon 2015.06.12 13:44:00
@PonDrow: @Roland Oranky: Hát az érdekes szituáció lenne, ha az oroszok, akik Erdélyt nekünk szánják, megtámadnák Romániát, a magyar hadsereg pedig a NATO-ra hivatkozva a románok oldalán, az oroszok és az erdélyi magyarok ellen lépne háborúba.

Kiváncsi lennék akkor, hogy adják el ezt a fideszbirka idiótáknak. Pl. Orbán kiáll, hogy "mától az erdélyi magyarok a zellenségünk, meg kell védenünk tőllük a virágzó EU-t" ??

És senki ne gondolja hogy ez távoli, elképzelhetetlen verzió. Máig se cáfolta senki az Orbán által az ukrán hadseregnek küldött 80 db T72-es tankról keringő hireket. Ha esetleg a kárpátaljai magyarok is függetlenedésen gondolkodnának, Orbán tankokkal segit az ukrán hadseregnek halomra lőni őket.
Carl Tycon 2015.06.12 13:55:56
@Carl Tycon: Jut eszembe, az oroszok nem csak Erdélyt, hanem Kárpátalját is nekünk adnák. Erre Orbán 80 db tankot küld az UKRÁN hadseregnek.

Lehet, hogy ha magyar, nem hazaáruló kormányunk lenne, akkor Kárpátalja már Magyarországhoz tartozna?
Carl Tycon 2015.06.13 14:10:16
@STIRLITZ: Látszik hogy fiatal vagy, nem tanultál meg olvasni a sorok között. Az ilyen cikkekkel készitik fel az embereket az orosz-ukrán(-balti? -lengyel?) háborúra, amiben a NATO nem akar/nem tud (mindenki döntse el saját izlése szerint) részt venni.
A héten két olyan találkozó is lezajlott, amelyek eredményei alapjaiban fogják befolyásolni az európai biztonságpolitikát, valamint az éppen javában zajló fegyveres konfliktusokat: kedden John Kerry amerikai külügyminiszter találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel,…..