Regisztráció Blogot indítok
Adatok
36eurocat

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sebők, Hári, Galló első sorral rohamozunk Lengyelországban..
36eurocat 2024.04.13 17:05:10
6-0
36eurocat 2024.04.13 17:06:44
@rikkitikki: nem szoltak nekik, hogy ellenfel is lesz a palyan....uj taktikat kell kidolgozni az utolso harmadra.
36eurocat 2024.04.13 18:28:27
@adam_szabo_92: szerintem a magyaroknak kellett volna gyozniuk. erre az is ekes bizonyitek, hogy hogyan orultek a lengyelek a talalataiknak. igy csak az orul, aki valami nagyon nagy ellenfelet gyoz le....ezt valamelyik edzofele birta mondani egy vesztes valogatott meccs utan - noi merkozes volt nem sokkal szinvonalasabb, mint ez a mai...szoval meg kellene tanulnia a meg bizakodoknak egy mas fajta - magyar virtus es finesz - nezopontbol megkozeliteni a latottakat: a vilag hokija letert a magyarok altal kijelolt utrol. magukra vessenek!
mindig van lejjebb!
Ladányi Balázs: Az lett volna a kudarc, ha kiesünk..
36eurocat 2019.05.07 09:50:25
"...lett volna..." Tenyleg csak lett volna?! Ez bizony az volt, kar szepiteni. TAO ide, TAO oda ez a produkcio gyengere sikeredett. Vagy - hallgattassek meg a masik oldal is -, az elvarasok vannak tavol a realitasoktol.

Nem szerettem Kopitar-t. Most sem tartozik a kedvenceim koze. Mondhatni irigykedve neztem, ahogy szlovenkent "elvan" az NHL-ben (nem mellesleg ket kupaval a pakkban...), es ha "uri kedve tartja", be-beugrik a hazai valogatottba. Megteheti, sot megtehetne az ellenkezojet is. Nem teszi, nem tette. Helyette adott egy fajta tartast annak a szoloven hokis keretnek, akik romma vertek bennunket egy ujabb tetmeccsen.

Nem szeretnek azok koze tartozni, akik utobb hirtelen minden tudas es bolcselet birtokosai a honi hokieletben - tegnap az oltozoben hangzott el a mondat: ma magyarorszag a 10 millio hoki szakerto orszaga...mint a fociban. Hat ami azt illeti, most megint van miert fanyalogni.

No, szoval a legendas 2008-as szereplesunk utan amelle a meggondolas melle alltam, hogy ezt kovetoen jo sok evnek kell eltelnie, hogy legyenek egymas utan generaciok, akik a folytonossag jegyeben, es a folyamatos fejlodes menten egyszer csak allando, es megkerulhetetlen tenyezoive teszik a hokit magyarorszagon es a vilagban egyarant. A lengyelorszagi meglepetes, meglepetes volt szamomra, de oromteli meglepetes. Azota a dolgok a helyukre kerultek. Nem mondom - legfeljebb csak magamnak -, hogy ugye-ugye, megmondtam...

Nincsenek - a pelda is mutatja - olyan jatekosok (tiszteletem a nagyon keves kivetelnek!!!!), akik csak a kozelebe kerulhetnenek valami nagyon elit ligahoz. Olyanhoz, ami taptalaja lehetne a felnovekvo generacio gyarapodo ambicioinak. Mi motivalhatna jobban egy gyereket, ha nem az, hogy latja, mitobb, egyutt jatszhat a peldakepevel? Utobb egyre gyakrabban csillan fel a remeny, hogy valamelyik tehetseg tenyleg az elit klub kozelebe kerul. De a kuszobnel tovabb egyikuk sem kerult. Ez kar. Ez valami rosszat sejtet. Mi az, ami hianyzik beloluk?! Mi az, amit nem kapnak meg a fejlodesuk korai fazisaban, ami kepesse tehetne oket egy olyan "gepezetbe" valo beilleszkedeshez, mint mondjuk az NHL?

Valami nagyon nincs meg a magyar hokisokban, amire egy ilyen attoreshez szukseg volna. Azt szoktam mondogatni a csalad legifjabb hokis palantajanak, hogy "...azt hiszem, hogy rajtatok a sor, hogy kihuzzatok a magyar hokit, a katyubol..." - ez meg 10 tovabbi inseges evet jelentene a mostani viszonyok ismereteben szerenynek velt derulatasom szerint is. En kivarom, ha megerem. Jo lenne, azonban, ha addig is lennenek nem csodak, hanem kemeny utkozetek, gyoztesek, es vesztesek egyarant. Egy jo fajta csapatot szeretnek latni, eros, es karakteres, technikas jatekosokbol akik kulon-kulon is megalljak a helyuket masutt a valogatott keretein tul is sot... Most "csak" 15-20 embert lattam a jegen, ahogy kuzdottek - elsosorban onmagukkal, es a helyzettel amiben voltak.

Nem kellene ennek igy lennie.

Esetleg vegyuk inkabb a masik vegletet, miszerint lassuk be vegre, hogy a hoki nem a mi sportunk. Ebben sem fugunk tudni maradandot alkotni. Tessek, lehet valasztani.

En, mint emlitettem feljebb, varom, hogy a most 8-11 evesek felnove meghozzak a maguk aldozatait azert, hogy bennunket elkapraztassanak meccsrol meccsre. A valogatottban epp ugy, mint mondjuk az NHL alapszakaszaban, vagy a rajatszasban.
36eurocat 2019.05.08 09:00:33
@Hakuchi Kaeru: "...MR. Statisztika Spiller úr pedig az általa megjelenített cikkel..."

A helyzet az, hogy a hokiban - es ugy altalaban a sportok mindegyikeben - vannak, lesznek merheto teljesitmenyek. Amit mernek, annak lesznek szamszaki vonatkozasai. Ezekbol a szamokbol pedig - a hozzaertok - statisztikakat csinalnak. Nem feltetlenul a maguk szorakoztatasara, hanem azert, hogy alkalmasint ezen tudas birtokaban ujabb merheto teljesitmenyeket lehessen elerni a sportolok altal. Na mar most, ha csak ezt vesszuk alapul, akkor bizony nincs mit szepiteni a latottakon. Tobb eladott korong a kevesebbel szemben, a tobb utkozes a kevesebbel szemben, a tobb loves a kevesebbel szemben, a tobb vedes a kevesebbel szemben.... - es a vegtelensegig lehetne sorolni a parositasokat - egyszoval a statisztikak tanusaga szerint (az altaluk reprezentalt eredmenyek mogott megbuvo mintazat szerint) bizony jo esellyel megjovendolheto - de legalabbis igazolhato - egyik masik teljesitmeny vegkimenetele.

Ugy tunik nekem, hogy ez a fajta megmerettetes eleg jol funkcional vilagszerte.

Igy van ez a mostani VB szereplesunkkel is. A helyezesunk az elegseges kategoriaba esik - epp csak nem estunk ki. Ezt ilyen modon felremagyarazni talan nem kellene.

Egy dolog, hogy mire tartjuk magunkat, es egy masik, ami merheto ott lenn a jegen.

Ja, es uzennem a ketkedoknek, hogy A. Kopitar is egy "ember" es nem robot. Sot J. Drozg is az.

Az otlettelenseg, az elszantsag hianya, a bizalom hianya a csapattarsakban, netan valamifele megbuvo ellentet, amirol csak az oltozoben levok susmognak a legkegyetlenebb ellenfel valamennyi kozul. Ez ellen nincs az az NHL-es, KHL-es barmilyen szupersztar csapat, amely komoly esellyel felvehetne a kesztyut egy rendezett csapat ellen. Az a velemenyem, hogy "jo" magyar szokas szerint itt most sertodottseg van - ugy altalaban a teljes hokis vilagban. Az utanpotlastol kezdve a felnottekig. Valaki(k)nek sikerult jol megtorpedoznia az eddig fennallo torekeny egyensulyt - hogy miert tette(k), azt csak ok tudjak. Ha igy is volt, talan ideje volna belatni, hogy ez az ut sehova sem vezet. Legalabbis a hokiban nem, mas meg nem szamit...
A tehetséges diplomás bevándorlók nagyon sokat hozzá tudnak tenni a céges sikerekhez. Az Egyesült Államokat ezért is érinti annyira rosszul Trump beutazási tilalma. Készült egy lista arról, hogy melyik nagy high-tech cég hány bevándorlót foglalkoztat az USA-ban, és mennyi az átlag fizetésük. You…..
36eurocat 2017.02.03 12:13:34
@Kovi1970: az átlag amerikai baromira nem él nagylábon! persze minden attól függ, hogy kit nevezünk "átlagnak". piszokul sokan - és nem csak feketék, meg indiánok és ilyen olyan módon bevándoroltak - élnek a létminimumhoz közel. amerika már rég nem az álmok földje. javaslom megtekinteni az Ivory Tower című eposzt - talán Netflixen, vagy a HBO-n meglelhető. mindjárt tisztább lesz a kép az amerikai felsőoktatás megítélésekor. persze lehet az is egy érv, hogy mivel én vagyok az elnök, mostantól rendeletben - sőt - törvényben tiltom be az egész klímaváltozást, haza zavarok minden "fekete seggűt - dude", aki galádul elorozta az amerikai nép elől a jobbnál jobb állásokat...ráadásul folyamatos terror fenyegetést jelent a békés (mindeközben felfegyverkező) amerikaiaknak.

ha csak úgy nem... szokták a régiek mondani beletörődéssel.
Bármerre indulunk is autóval, motorral, vagy akár gyalogosként, előbb-utóbb szinte biztosan furcsa, megmagyarázhatatlan forgalmi helyzetre bukkanunk. A Kresz Klub videójában - amelyet Pető Attila KRESZ-oktató készített – a világ talán leghülyébb közlekedési lámpáját…..