Regisztráció Blogot indítok
Adatok
targonvic

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Targoncát vezetek Billenéspont 2015.11.24 10:31:35
Aki kevésbé járatos a műszaki tudományokban, illetőleg a mechanikában, abban könnyen vetődhet fel a kérdés: miért nem borul fel a targonca? Méretét tekintve ezek a gépek, hatalmas súlyokat mozgatnak meg és emelnek a magasba, mégis, mi akadályozza meg őket abban, hogy orra…..
Ez egyrészt jó hír, másrészt szomorú tény, ugyanis valóban lasszóval kergetik a targoncásokat. Számolt be róla az egyik legnagyobb magyarországi gazdasági hetilap. Az újság szerint ugyanis az orvosok, egészségügyi szakdolgozók, informatikusok, kamionsofőrök, pincérek stb.…..
A tudós társadalom kevés dologban ért egyet, van valami ami kivételt képez ez alól, mégpedig, hogy az emberi fejlődés perspektívájából a legfontosabb találmány a kerék volt. Ha nincs kerék, úgy targonca sincsen, ahogy sok más egyéb sem. A kerék tehát egy felettébb fontos…..
Volt régen egy népszerű reklám, mi szerint a kávé completa nélkül, olyan, mint a Dallas Jockey nélkül. Hasonló juthat eszünkbe, ha a vezető nélküli targoncákon morfondírozunk, egy targonca sofőr nélkül, olyan mint a fagyi tölcsér nélkül. Vagy valami hasonló. Mindenesetre…..
„A targoncával való hátramenet közben X nem látta a mellette álló Y-t és áthajtott a bal lábán.” – az ilyen és ehhez hasonlós sorok olvashatók a leggyakrabban a baleseti bejelentőkön. Baleseti bejelentőből pedig van szép számmal, mivel a munkaadónak kötelessége…..
Nádtetőkészítő, lánckészítő, objektumőr-kísérő, hangmester, öntészeti mintakészítő – a felsorolás öt darab szakmát jelöl a sok ezerből, melyekből OKJ-s bizonyítványt lehet szerezni. A legmegdöbbentőbb régi és új foglalkozásokból indulnak ugyanis időről-időre…..
Ritkán látni targoncaboltot a sarki fűszeres szomszédságában. Ennek két oka van, az egyik, hogy viszonylag nagy mérete miatt a kisebb üzletekben nem fér el, vagy csak nagyon kevés belőle, ha pedig csekély a választék, akkor elveszíthetjük jövőbeli ügyfelünket. A másik, hogy…..
Frissebb talán nem is lehetne a hír: augusztusban hozták nyilvánosságra a legkedveltebb OKJ-s szakmák listáját. Több érdekes dolog is kiderül: mindenekelőtt, hogy nem feltétlenül a diplomás szakmák a siker sztorik, több olyan képesítés is van, amivel, viszonylag rövid tanulás…..
Targoncát vezetek Színcsere 2015.08.27 10:09:17
Tehát, aki targoncavezetésből jogosítványt akar szerezni, az most iratkozzon be az iskolába. Akinek pedig már van képesítése az főleg, nekik ugyanis kötelező, akinek nincs, azoknak csupán egy lehetőség. Írtuk már ugyan, de fontos, hogy a régi „mustársárga” gépkezelői…..
Targoncát vezetek 2030: Targonca 2015.08.25 10:32:49
Egyértelműen a technikai forradalom egy új korszakát éljük, ami az IT, a számítástechnika és az okos eszközök rohamos fejlődésével függ össze. Ha valakit érdekel az innováció világa, az tudja, hogy az úgynevezett jövőkutatók új szakmák megjelenését és számos réginek…..
Lassan, de biztosan vége van a nyárnak és indul az iskolakezdés, a kicsik a hátukra a nagyok a hónuk alá kapják a táskát és mennek okosodni a suliba. Az egyetemi városokban is egyre jobban kezd mozgolódni az élet, hiszen az egyetemisták is szép lassan búcsúznak a nyártól és…..
Csak óvatosan egy targoncással. Ha megszereztük az OKJ-s papírunkat vagyis sikeresen elvégeztük a targoncavezetői tanfolyamot utána gyakorlatilag mindenre képesek vagyunk jó és rossz értelemben is. Fél éve történt Nagykanizsán az eset, ami után kiderült, hogy bizony a targonca…..
Targoncát vezetek A raklapról 2015.07.02 10:15:00
„Olyan buta vagy, mint a raklap” – kevés ennél pontatlanabb szólás létezik, a raklap egyáltalán nem buta, sőt! Tökéletesen illeszkedik egy targoncához, hibátlanul képes együtt dolgozni vele. Praktikus és a céljának tökéletesen megfelel, így a legnagyobb rosszindulattal sem…..
Biztosan sokaknak feltűnt már, hogy egy adott ország gazdasági helyzete, leginkább attól függ, hogy ki beszél róla. Legyen az közgazdász vagy politikus, ha az aktuális kormányhoz húz, akkor tuti, hogy lendületben vannak a dolgok, sikeresen fejlődik az ország és valószínűleg…..
Mi történik baleset esetén? Bizony ebben az esetben baj van, jegyzőkönyv ide vagy oda, mind az üzemeltetőt, mind a sofőrt nagyon súlyosan megbüntetik, ha komolyabb üzemi baleset történik. Ez nem csak abban az esetben van így, ha bizonyítható, hogy kinek a hibájából történt a…..
Targoncát vezetek Féktávolság 2015.06.23 09:35:32
  Aki gyakorló sofőr egy ideje, az biztosan fékezett már hirtelen, nagyot, mert olyan közlekedési szituációba került az autójával, hogy bele kellett taposnia a pedálba. Az autó ilyenkor hirtelen megáll, mi pedig előrebukunk, ha nincs bekötve a biztonsági öv, akkor rendesen le…..
Targoncát vezetek Kilencedik csoda 2015.06.17 11:13:00
Teljes joggal tartják a világ egyik csodájának az egyiptomi piramisokat, hiszen gépek nélkül, ilyen épületeket felhúzni a sivatag közepén valóban fantasztikus teljesítmény. A leggyorsabban felépült piramis építése 20 a legtovább tartó pedig 80 évig tartott (Gízai) a…..
Rendkívül kellemetlen érzés tud lenni, amikor az autónk lefullad az országút közepén és nem tudunk menni se előre se hátra, nos hasonlóan rossz, amikor a targoncánk mondja be az unalmas. Főleg akkor, ha mindez éppen egy munkafolyamat közepén történik. Nem csak kellemetlen, de…..
Sajnos az esetek nagy többségében nem szeretjük a munkát, amit nap, mint nap végzünk akár hosszú éveken, vagy rosszabb esetben évtizedeken keresztül. Ez általában látszik is rajtunk, járásunk lelassul, hátunk beesik, arcunk pedig minden nap szomorú ábrázatot ölt, amikor…..
Ezelőtt húsz évvel volt egy mondás: ha feldobunk egy követ, biztos, hogy autószerelő fejére esik. Nem véletlenül kapott szárnyra ez a jópofa mondás, hiszen akkoriban nagyon divatos szakma volt az autószerelés. Ma mondhatnánk ugyanezt ügyvéddel, szakáccsal, újságíróval,…..
Az emberek többsége már akkor bajban van, ha egy új hajszárítót vásárol, hiszen nem tudja, hogy pontosan mire is van szüksége, hogy az adott modell vajon kielégíti-e a vágyait. Egy autó vásárlásánál ez hatványozottan így van, egy targonca esetében pedig teljes a…..
Bizony nem volt mindig kötelező a jogosítvány a targoncavezetéshez és a munkavédelmi oktatások is ritkaság szánba mentek még 40 évvel ezelőtt. De ne sírjuk vissza ezeket az időket, nagyon felelőtlen dolog volt valakit csak úgy felültetni egy targoncára, mondván van némi érzéke…..
Targoncát vezetek 24 óra elmélet 2015.05.15 17:48:31
A világ első targonca kiállítását 1948-ban Londonban rendezték meg, úgy mutatták be az új idők nagy hírnökét, mint "gépesített izom”. Már a kifejezés is gyönyörű, hiszen benne van, hogy az ember meghosszabbításáról beszélünk, kvázi egy protézisről, amivel sokkal több…..