Regisztráció Blogot indítok
Adatok
globalpocs

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz visszafognia magát az egyszeri embernek, aki rendesen fizeti idehaza az adót és közben mindenféle patkány próbálja szétmarni nemzetét. 2012.március 15-én a hazaárulók egy része az Erzsébet hídnál gyűlt össze, némi kormány szapulásra. Egyik legfőbb problémájuk, hogy…..
Tizenvalahány éve, amikor elindítottuk az Index fórumainak elődjét, az Internetto fórumrendszerét, az első nyilvános, webes, magyar nyelvű vitacsatornát, nem számoltunk azzal, hogy még 2011-ben is olyan kérdéseken kell rágódnunk majd, amiken pedig nem kéne. Pedig de: az utóbbi…..
Üdv,  Egy angol álláshirdető weboldalon találtam egy hirdetést, melyet a az ügyvédi kamara adott fel. A munkakör postázó, irodaszer ellátó pozíció.Miután elküldtem az önéletrajzomat, kaptam egy gyors választ.   Ebben arra kértek, töltsem le a weboldalukról a…..
globalpocs 2010.09.17 11:48:24
@az igazi Sipi: Ez egy iszonyú nagy mítosz, ami alapvetően hülyeség. A munkahely és a magánélet/szexuális irányultság millió szálon kapcsolódik egymáshoz.

1. A munkáltatók számos kedvezményt, juttatást nyújtanak az alkalmazott partnerének; meg kell adni, hogy kit értesítsenek, ha veled gond lenne; egy csomó céges rendezvényre a párod is hívják, stb. Az hogy tabusítjuk, hogy vannak meleg munkavállalók is, csak arra jó, hogy ezekben a kontextusokban a melegek nem merik majd felvállalni a párjukat.

2. A munkahely nem csak a munkáról szól, egyben szocializációs közeg is, akár az ebéd/cigiszünetbeli beszélgetésekre, akár a munka utáni összejárásokra gondolunk. Az ilyen beszélgetésekben a magánélet, család, hétvégi program meghatározó téma. Ha ennek keretében nem lehet nyíltan beszélni arról, hogy valakinek azonos nemű a párja, akkor a meleg munkavállalók inkább kerülik az ilyen beszélgetéseket, kiszorulnak a munkahelyi közösségből, amely a munkájukra is kihat.

3. Ha titkolni kell a szexuális irányultságot (márpedig nem elég nem beszélni róla, a fentiek miatt kifejezetten hazudozni, letagadni, elhallgatni, kerülni kell) az folyamatos stressz. Ha a munkavállaló azon parázik, remélem ma nem kérdezik meg mivel töltöttem a hétvégén, vagy hogy milyen kamu nevet is mondtam a múltkor, akkor ez a folyamatos stressz a munkateljesítményére is kihat.

Na ezért jobb, ha a munkahelyen szabadon lehet beszélni a magánéletről melegeknek is.
globalpocs 2010.09.17 11:13:46
@kisa: Pont az ilyen fals perlések ellen is véd az ilyen monitorozás. Ti. ha valaki perel, előkapják a statisztikát, hogy X fekete jelentkező volt, ebből X-et vettünk fel, arányaiban ez így viszonyul a fehérek elutasításához, tehát nem diszkriminálunk.
Kedves terror blog!   Pályakezdő vagyok, életem első munkahelyét próbálom megtalálni, eddig sikertelenül sajnos. Tucatszám küldöm a cv-ket, hívogatom a hirdetéseket, de alig akad néhány hely, ahonnan egyáltalán visszajeleznek, interjúra pedig csak a legritkább esetben…..
globalpocs 2010.02.15 15:11:43
@Windchill: Az egész törvény arról szól, hogy csak és kizárólag olyan szempontokat mérlegelhet egy munkaadó, amelyek a munkával összefüggésben vannak. Az hogy kinek hány gyereke van, van-e felesége, római katolikus vagy zsidó, meleg vagy heteró nem vehető figyelembe. Ez ugyanúgy a munkavállalók érdekeit védő munkajogi szabályok szerves része, mint a minimálbér vagy a szakszervezet szervezéséhez való jog. A munkaadók hatalma (szerencsére) nem korlátlan. Pont erről szól ez a blog.
Reckl Amál blogja Rokonok közt 2009.09.27 14:24:00
Jó lenne, ha egy jogász elmagyarázná, miért volt fontos az új Családjogi törvényben (amely mint önálló jogszabály megszűnik, és a Ptk. részévé válik) az a kitétel, hogy nagybácsi - unokahúg, ill. nagynéni - unokaöccs is házasodhassék.Mert azt értem, hogy a házasulást…..
Eheti megawtf (a szimpla már volt korábban) az amerikai National Organization for Marriage homofób kampánya. Különösen megerőltető feladat eldönteni, hogy melyik betanított színész szövege érdemelne nagyobb nyaklevest: az a fapina, amelyik azt mondja, hogy a szabadságát elveszik…..
globalpocs 2009.04.24 00:56:31
@borigabi: Nem akarlak kiábrándítani, de a homofóbia Mo-n is büntetendő. Ha valaki azért ver meg valakit, mert meleg, az közösség tagja elleni erőszak címén 8 évre börtönbe zárható. Az angol kampány is erről szól (a homofób erőszakról), nem arról, hogy valaki mit gondol. Gondolni bármit lehet. Emiatt megverni embereket, nem.
 Az úgy van, hogy a Berlusconit mindig csak bántják, pedig sokszor kiderül – például most –, hogy nem is azt mondta, és hogy ő csak vicceset akar mondani. Csak közvetlen akar lenni.Most azért kapott ki, mert állítólag azt mondta a Sárközy kollégájának, a…..
Meleglelés Beavatás (1. kör) 2008.08.28 17:48:00
Egy srác a klub bejáratánál közel hajol a haverjához, és megkérdezi: „Na és te, mikor bújtál elő?” A választ már nem hallom, mert nem pofátlankodhatok oda, hogy végighallgassam. Valami azt súgja, monológ kezdődik. Rágyújtok egy cigire, és hazafelé indulok,…..