Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SalamonÁgi

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megkésve bár, de törve nem írom az utolsó posztot, hiszen a kihívás véget ért. A célt, melyet kitűztem magam elé elértem hiszen a jóga a hétköznapjaim szerves részévé vált. Az utolsó 10 napban már nem néztem a videót, fejből és a saját ütememben végeztem a…..
Elérkeztünk a 40 napos kihívás befejező állomásához, az utolsó 10 nap következik. Előtte azoban felidézem, hogyan telt az elmúlt pár napom, ahogy eddig is tettem. Ezúttal rövidebb időintervallumról tudok csak beszámolni, mert 5 napra kiestem a körforgásból. Az első 5 napban végeztem el a kihívást a…..
Elérkeztünk az utolsó előtti 10 naphoz. Sok minden történt az eddigi elmúlt másfél hónapban, a testi-lelki érzeteim elég szép íveket jártak be, azonban, ahogy haladtam előre az időben úgy csendesedtek és lett egyre kisebb az amplitúdója a megélt érzelmeknek. Egyre kevésbé…..
Több mint egy hónapja jógázom és osztom meg a tapasztalataim veletek. A legtöbb esetben alig várom, hogy elkezdjem, de olyan is volt már, hogy a hátam közepére sem kívántam még azt a 20 percet sem. A visszajelzések alapján többen ti is így éreztek. Elmondjátok, hogy kedvet kaptok a kihíváshoz, hogy…..
3 hét. Ennyi telt el azóta, hogy elhatároztam mindennapi életem részéve teszem a jógát. Ennyi ideje majd minden nap szenteltem időt magamra. Az első héten 6 percet, a második héten 13 percet és az elmúlt egy hétben már 20 percet készültem az alapozó videók gyakorlatsorával a 40 napos kihívásra. Most…..
Már a második hét telt el a 40 napos jóga kihívás alapozó szakaszából és ez a hét is sok új érzetet hozott. Az első héten a shakti krya-t gyakoroltam, a második héten ehhez jött még összesen 3 kör napüdvözlet. Ezen a héten pedig 2 új pózzal ismerkedem meg, az egyik a háromszög póz, vagyis triangle a…..
Egy héttel ezelőtt ráléptem egy útra és úgy gondoltam bevonlak titeket is. Belekezdtem egy jóga kihívásba, aminek most még nagyon az elején vagyok, de tulajdonképpen nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a kihívás által újra integrálom a napjaimba és az életem szerves részévé teszem a jógát.Az elmúlt…..
Mielőtt belevágnánk a jóga gyakorlásába egy pár dolgot szeretnék tisztázni. Először is azt, hogy én nem vagyok jóga oktató és ennek a posztnak nem az a célja, hogy én oktassalak benneteket, hanem az, hogy megmutassam mi történik veled, ha elkezded járni ezt az utat. Milyen tapasztalásaid lehetnek és…..
Már lassan másfél éve, hogy egy augusztusi napon elmentem a Városligetbe, barátnőm Szilvi javaslatára egy vasárnapi meditációra. Annyi információm volt, hogy ő megismerkedett valakivel, akiről azt gondolja szuper dolgot csinál és engem sem hagyna ki a jóból. Mivel bíztam benne, végül aznap én is ott…..
Mindig is imádtam a karácsonyt és általában alig vártam a pillanatot, amikor meghallottam a csengő csilingelését; ez volt ugyanis a pillanat, amikor a Jézuska meghozta az ajándékokat. Ilyenkor mindig rohantam át a szobámból anyuékhoz és rávetettem magam a nevemmel ellátott…..
Egyensúlyt! 50/50 2015.12.17 09:22:55
Felszállok a metróra és leülök. Körülnézek, látom, hogy máshol is akad még hely, így nyugodtan mélyülök bele a gondolataimba és az aznapi teendők listáját kezdem pörgetni a fejemben. Pár megálló múlva magamhoz térek és mikor felnézek veszem észre, hogy már tömve van a…..
Egyensúlyt! Kirándulásra fel! 2015.12.16 08:47:06
Már csak 4 nap és ismét Dobogókőre látogatunk. Kiszakadunk a hétköznapok belvárosi forgatagából és egy rövid túra keretében feltöltődünk a természetben, azt követően megpihenünk a képen látható jurtában, majd végül a Zsindelyes házban ebédelünk egy jót.  Tavaly…..
Egyensúlyt! A film véget ért 2015.12.09 09:09:00
  mi, a közönség, pedig ott ültünk némán. Senki sem mozdult, csak néztük a hófehér vásznat. Percekig ültünk így, miközben könnyezve néztem anyámra, aki szintén sírt. Megsimogattam a karját, láttam, ahogy fogják apámmal egymás kezét. Majd egyszer csak mozgolódni kezdtek…..
Unod már, hogy a karácsonyi időszakban gurulva közlekedsz? Eleged van belőle, hogy akárhová mész sütikkel és nasikkal csábítanak? Te is szeretnéd megélni a karácsonyi hangulatot, anélkül, hogy kibillentenének az egyensúlyodból? Akkor töltsd fel az adventi kalendáriumod…..
Egyensúlyt! A hős 2015.12.03 08:41:22
Régen az egyik kedvenc mesém a Pindúr pandúrok volt, melyben három, különleges képességekkel rendelkező kislány Sziporka, Csuporka, és Puszedli mentették meg a világot. Minden rész ugyanazzal a mondattal végződött: “És a világ újra megmenekült hála a Pindúr Pandúroknak”.…..
Egyensúlyt! A megfelelő masszőr 2015.11.20 10:19:16
Teljesen mindegy milyen masszázst próbálsz ki, minden esetben akkor leszel a végén elégedett, ha az igényeidnek megfelelő masszázst kapod. A te feladatod, hogy kommunikáld az igényeidet és figyelj magadra. Az az x idő, amit ugyanis a padon töltesz érted van és a te fejlődésedet…..
Akárhányszor jön valaki hozzám masszázsra, legyen az visszatérő vendég vagy új, szinte mindenkinek ugyanazt a három jó tanácsot mondom: „Tessék nyújtani, nyújtani és nyújtani!” Nem tudom, hogyan és mikor lett ekkora mumus szegény nyújtás, de úgy tűnik nehezen veszik rá…..
Lassan már másfél éve tartjuk az EgyensúlyOM meditációkat vasárnap esténként és habár az elhatározás jóval korábban megszületett, mégis most jött el az idő, hogy írjunk is róla. Reméljük kedvet csinálunk nemcsak a belső munkához, de talán ahhoz is, hogy ellátogassatok…..
Egyensúlyt! Bringaszerelem 2015.06.19 11:28:25
Van egy biciklim, mostanság azzal járok Este, edzés után a legjobb mikor már nem látok. A rakparton tekerek a legtöbbször haza, A járókelők ugrálnak előlem jobbra-balra. Fülemben hangosan szól a Belgától az Ovi, Bepörgök, mit nekem stop tábla vagy egy puli! Nem tudok leállni,…..
de rájössz, hogy a kelleténél eggyel többen vannak odabent. Így viszont nem az igazi. Ez jutott az eszembe úgy kb. egy héttel ezelőtt, mikor reggel átöleltük egymást. Valahogy akkor tudatosult bennem, hogy a lelkemben még ott az előző bérlő, akit még nem tessékeltem ki, viszont…..