Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Juveing

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Juventus csapata az elmúlt egy évben nagyságrendileg megháromszorozta követőinek számát az Instagramon, és immáron a Manchester Unitedet is megelőzve, a Real Madrid és a Barcelona után a harmadik legnépszerűbb klubbá vált a közösségi felületen. A Football Italia beszámolója szerint a Juve-brand,…..
Juveing 2019.08.29 14:38:50
@venember83: Úgy általában is nehéz mérni, hogy mondjuk egy TV reklám, vagy pl. egy nagy sportesemény szponzorálása - mint mondjuk a BL a Sonynak, Nissannak - ténylegesen mennyit "hoz a konyhára", de afelől ne legyen kétségünk, hogy a plusz 20 millió követőből jó páran lesznek, akik vásárolnak Juve mezeket, Juve ereklyéket,stb.
Tehát a plusz követők, vagy divatrukkerek (az üzlet szempontjából tökmindegy) millió azt jelenthetik a szponzoroknak, hogy amit reklámoznak, illetve önmagában a csapatot szponzoráló cég, a brand, az nagyobb közönséghez jut el. Pl. Adidas, Allianz, Jeep illetve a leendő szponzorok.
Tehát ezt a logikát követve, egyre többet ér a Juve-brand.
Massimiliano Allegri szerint a Juventus három vagy négy gólt is szerezhetett volna az első félidőben, de legalább a legkevésbé fontos meccset veszítette el a csapat. „Csalódást keltő vereség volt a mai, mivel a csapat jól játszott. Javulnunk kell a befejezések tekintetében,…..
Juveing 2018.11.09 09:19:44
@Dr. Grant:
Valószínűleg ha 3:0-ra nyerünk ezen a meccsen, ugyanezekkel a mutatókkal (kapura lövés 21:9, szöglet 6:3,stb), akkor nem kéred számon Allegrin a nyilatkozatát.
S azért ha őszinte vagy magadhoz,be kell látnod, hogy inkább egy 3:0-nak felelt meg a játék képe, mint 1:2-nek.
Nem azt mondom, hogy örömtáncot kell lejteni egy vereség, főleg egy hajrában- bosszantóan - elbaltázott meccs után, de szerintem Allegri reálisan értékelt.
Elmondta, hogy javulnunk kell a befejezések tekintetében, tudnunk kell lezárni a meccseket és hogy nem sokra megyünk a jó játékkal eredmény nélkül.
Nem kifejezetten a mai nyilatkozat miatt mondom, de Allegri általában is jó látja a csapat teljesítményét és a sikereket is mindig a helyén kezeli, tehát én nem aggódnék a mister fenti elemzése miatt sem :-) Tudja mit kell tenni egy ilyen vereség után...
Cristiano Ronaldo szerint a Manchester United semmit nem tett a tegnapi meccs megnyeréséért, míg a Juventus három vagy négy alkalommal is lezárhatta volna a meccset. „A Bajnokok Ligája különleges sorozat, ahol nyerésre állhat egy csapat, de nem nyugodhat meg, mert bármi történhet.” - mondta CR7 a…..
Massimiliano Allegri a Frosinone elleni győzelmet követően arról beszélt, hogy számított a hazaiak játékstílusára, ezért a Juventusnak türelmesnek kellett lennie. A Stadio Benito Stirpe gyepén a Juventus alaposan megharcolt a három pontért, a győzelmet hozó két gólt a meccs…..
Juveing 2018.09.24 12:00:22
@Roland Máté:
Egyetértünk! De ilyen a szurkolói lélektan: ha valakinek kicsit gyengébben megy egy ideig, akkor máris pálcát törünk felette.
Dybala kvalitásai Ronaldo szintűek (szabadrúgásai jobbak is), s itt jön a képbe, amit Pirlo mondott, nevezetesen, hogy keményebben kell edzenie.
Nyilván a mellőzés sem tesz neki jót, s mivel a gólok sem jönnek, még görcsösebbé válik a játéka. Alapvetően hozzáállásban és mentalitásban marad el pl Messitől és Ronaldotól.
Szerintem...
Én mindenképpen játszatnám minél többször. Nagyon kell az a 20-25 gól tőle.
Massimiliano Allegri szerint a Juventus megérdemelt győzelmet aratott, azonban még sokat kell dolgoznia az együttesnek. A bianconero csapat három győzelemmel kezdte a szezont, azonban most sem kerekedett könnyedén felül ellenfelén, hiszen a vezetőgól megszerzését követően Gervinho…..
Juveing 2018.09.03 06:40:58
@Matteo89:
Teljesen egyetértek! Micsoda keretünk van, milyen kellemes gondok ezek!
Ugye senki nem gondolta, hogy az első meccsen kirobbanó formában lesz a csapat?! 3 meccs, 3 győzelem, kb 60 kapuralövés, brutál labdabirtoklás, 7 gól...
Igazából mit vártatok? 9 pontnál nehéz többet hozni 3 meccsből... Ronaldo végigjátszotta mindegyik meccset... Az első meccsen Cancelo, Pjanic, Costa, Cuadrado, Dybala, Ronaldo "hatos fogat" kezdett, tehát Allegri próbálta a legtámadóbb felfogású csapatot pályára küldeni.
Tehát abszolút nyitott az offenzív játékra is a mester, ebből is látszott!
Minden király eddig :-)
A zsinórban megnyert hét bajnoki címet követően a Juventus magabiztosan futhat neki az új szezonnak, amely során nem lehet más a célja, mint megvédeni hazai egyeduralmát, s mellette kísérletet tenni az európai dicsőségre is. A zebramezes csapat idegenben, a Chievo vendégeként…..
Juveing 2018.08.18 23:43:17
@Apuleius:
Régóta nem volt ekkora klasszis jobbhátvédje a csapatnak.
Nagyon jól lépett be a támadásokba, gyors, dinamikus,jó a kezdősebessége, érzi a játékot, magas a technikai képzettsége, szóval szerintem egyrészt k jó volt, másrészt valószínűleg nem kapunk minden meccsen 11-est miatta, s így te és a többi Juve drukker is másként ítélitek meg majd a játékát.
De ettől (is) szép játék a foci: ugyanazt a meccset néztük, mégis pl Cancelo játékát(is) totál másként látjuk!
Juveing 2018.08.19 00:07:00
@Rikoo: nem mondom, hogy nem kell fejlődnie, de azt hiszem a benne rejlő potenciál már most nagyon egyértelműen látszik.
Amúgy azt gondolom, hogy ugyan szorossá tettük ezt a meccset, de valójában egy erődemonstráció lehetett volna. 74 %-ban birtokoltuk a labdát, 23 kapura lövésünk volt, 678 passzunk, szóval elképesztően jók a mutatók.
Én nagyon bizakodó vagyok, s nem csak Cancelot illetően :-)
Juveing 2018.08.19 20:54:23
@Dr. Grant: ilyen téren szerintem sem lesz gond. Amúgy a meccs utáni nyilatkozatban kiemelte Cancelot a mister. Idén végre nagyon jók leszünk mindkét szélen :-)
Az Egyesül Államokban vendégszereplő Juventus ma éjjel a Champions Cup keretében, a Bayern München elleni mérkőzéssel Philadelphiában kezdi a felkészülést az augusztusban rajtoló új szezonra. Massimiliano Allegri keretében, Wojciech Szczęsny, Medhi Benatia és Sami Khedira kivételével, egyelőre még…..
Ahogyan az várható volt, a Juventus ma hivatalosan is bejelentette, hogy élve 40 millió eurós opciós vételi jogával, végérvényesen is megszerezte a Bayern Münchentől Douglas Costa játékjogát. A brazil szélső tavaly nyáron kölcsönben érkezett Torinóba, s az egy évre szóló megállapodásért az olasz…..
Juveing 2018.06.08 07:08:41
@karesssz: Én is megtartanám Higut!
A Juventus legendája, Alessandro Del Piero is elmondta a véleményét a megsemmisítő vereségről, amit egykori csapata hazai pályán, a Real Madrid ellenében szenvedett el. "A Real Madrid? Ők rendelkeznek a világ legerősebb középpályájával. Tudják, hogy mikor kell támadniuk, mikor…..
Juveing 2018.04.05 08:20:28
Én is elfogult vagyok Del Pieroval és én is szeretem a nyilatkozatait.
Valóban tárgyilagos.
S ha megfigyelitek nem is mond olyanokat, hogy beárazzák a Serie A-t, meg, hogy Varane jobb, mint Chiellini, vagy Barzagli stb
Ez a beárazás duma amúgy is kiveri nálam a biztosítékot!
A Roma beárazta a Premier League-t, mikor 3:0-ra megverte a Chelseat Romában?
Mi beáraztuk a La Liga-t mikor 3:0-ra vertük a Barcát?
Ugyan, hagyjuk ezt...
Egyébként ajánlom mindenkinek a figyelmébe, hogy nézze meg a Dybala vs Real Madrid videókat a neten. Látszik belőle, hogy - szerintem legalábbis - parádésan játszott Paulo, s nagyon sok párharcot megnyert. Igaz, hogy a gól hiányzott, de klasszis teljesítmény volt. Ezt csak azért írtam, mert fentebb olvastam azt is, hogy pl egy Isco- Dybala összevetésben is alulmaradunk. Meg, hogy szinte minden poszton jobb a Real. Valószínüleg Bacelonában nem gondolták, hogy minden poszton a Juve jobb, mikor 3:0-ra nyetünk.
Én legalább annyira elkeseredett vagyok, mint itt bárki, még mindig nem hevertem ki ezt a 0:3-at, de egy vereség miatt nem fogom azt hinni, hogy minden szar, s hirtelen semmi esélyünk már felvenni a harcot egy Reallal, Barcával, Bayernnel.
Ez most így alakult, de azért azt is látni kell, hogy 0:2-ig, vagy Dybala kiállításáig abszolút kiegyenlített volt a párharc, és simán benne volt egy Juve gól a meccsben a játék képe alapján. Cakir is egy bal...sz, simán adhatott volna legalább egy büntetőt nekünk, Ronaldonak sárgát, mikor kezezett, stb.
Tényleg nüanszokon múlott megint...
Juveing 2018.04.05 10:46:24
@pedronegroo:
Merthogy a pályán nem is volt hatalmas különbség!
Legalábbis a második gólig. S Chiellini elrontott becsúszása sem hozható szoros összefüggésbe azzal, hogy 3,5 milliót keres.
S ha mondjuk 6 milliót keresne is lehetne rossz becsúszási kísérlete.
Én kifejezetten szeretek számokkal igazolni, bizonyítani, megcáfolni dolgokat, de szerintem itt nem jutunk közelebb az igazsághoz.
Abban teljesen egyetértek veled, hogy az általad bemutatott számok nem azok a különbségek amelyek a pénz és teljesítmény közötti összefüggéseket igazolnák.
S ugye az eredményekben sincs szignifikáns különbség, hisz az elmúlt 3 évben mi kétszer voltunk döntőben, tehát kicsit megközelítettük a Realt eredményességben,míg mondjuk a pénzeszsák City meg PSG sehol sem volt!
Ők lehet azt fejtegetik, hogy mit csinál ilyen jól a Juve, hogy kb az ő bevételüknek a 70-80%-ból is eredményesebb tud lenni!
Ugye itt mondhatjuk, hogy több fizu kéne, meg drágább játékosok, meg több bevétel(bár te nem teljesen ezt osztod, ha jól értelmeztem), de pont a City meg a PSG a jó példa arra, hogy ha mindez megvan, az sem garancia a sikerekre.
A Juventus vezetője, Beppe Marotta a SPAL elleni meccs előtt számos témát érintett a sajtó megkeresésére, így szó esett a Real Madrid elleni BL-meccsről, illetve Emre Can ügyéről. „Ma este számunkra a SPAL testesíti meg a Real Madridot, aztán következik a Milan elleni bajnoki,…..
A Juventus nehéz ellenfelet kapott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, hiszen ismét a címvédővel, a tavalyi döntőn éppen a zebramezesek fölött győzelmet arató Real Madriddal mérkőzhet majd meg. A torinóiakat a klub alelnöke, Pavel Nedvěd képviselte a sorsoláson, s a cseh legenda nem tartja…..
A Juventus csapatkapitánya, Gigi Buffon személyes Twitter-fiókján keresztül véleményezte a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolását, s úgy véli, hogy a zebramezesek és a címvédő Real Madrid közelgő csatájából az elszántabb fél lép majd tovább a sorozat legjobb négy…..
A Juventus hét közben kevéssé meggyőző teljesítményt nyújtva aratott 1:0-ás győzelmet az Atalanta elleni Olasz Kupa-elődöntőben, s így kettős győzelemmel lépett tovább a sorozat fináléjába, ahol májusban az AC Milan lesz az ellenfele. Szombat este azonban roppant nehéz mérkőzés vár a zebramezesekre,…..
Juveing 2018.03.04 09:21:57
@Spider81:
Igazad van, ezen én is sokat gondolkodtam már. Mármint, hogy ha Dybala kicsit sebességben tudna fejlődni mire lenne képes...
Szerintem a világ legjobbja lehetne egy-két éven belül.
Még annyit a meccsről, hogy szeretném azt hinni nagy taktikai csata volt, s nem szimplán gyengén játszottunk.
Mondjuk a Lazio brutál masszívan védekezett, ez is tény. Meg az is, hogy Lichti rém gyenge volt, s Asamoah noha sokat volt játékban, az ő oldalán sem tudtunk nagyon a védelem mögé kerülni. Vagyis a szélső játékunk finoman szólva nem volt meggyőző. Khediranak meg tényleg az a legnagyobb erőssége, hogy ha pályán van nyerünk :-) Ne elemezzük részletesen a játékát :-)
A Róma győzelme nem is jöhetett volna jobbkor :-)
Azért bízom benne, hogy a Tottenham ellen képesek leszünk tempósabb játékra, s hogy Dybala ott is villan.
A Juventus tegnap gyenge teljesítményt nyújtva, 2:2-es döntetlennel zárta a Tottenham Hotspur elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő párharcának első, hazai mérkőzését, így halovány reményekkel készülődhet a márcus 7-i londoni visszavágóra. Az angol csapat egyenlítő találata…..
Juveing 2018.02.15 11:40:34
@Apuleius:
Hát a "haloványt" ha százalékban kellene kifejeznem, akkor mondjuk 5-10 %-ot mondanék, tehát ez a mondat valóban nem nevezhető optimistának, ez tény!
Ezért úgy gondolom nem biztos, hogy Babo kollégát kell megint elmarasztalni a hozzászólásáért :-)
Ugyanakkor nyilván olyan hangvételűre írod meg a cikket, amilyenre szeretnéd.
Igazából csak annyi a lényeg, hogy egy kritikai észrevételt fogalmazott meg a blog egyik leglelkesebb és legoptimistább Juve drukkere, ami kicsapta nálad a biztosítékot :-)
"Írhattad volna azt is neki, hogy köszönöm a hozzászólásodat, örülök, hogy olvasod az írásaimat, s valóban kicsit pesszimista lett a cikk, de én sajnos most - a csapat teljesítményét alapul véve - így látom! Ettől még elfogadom, hogy te másként gondolod!"
Amúgy szerintem továbbra is 50 % az esélyünk, hiszen egyénileg jobb képességű játékosokból állunk, s megvan a kellő BL rutinunk. De ettől még elfogadom, hogy szerinted halovány ( 5-10%) az az esély :-)
Juveing 2018.02.15 12:33:50
@Apuleius:
Mondtam, hogy engem nem zavar a cikk hangvétele, s távol álljon tőlem egy-egy szó jelentésén "nyelvészkedni"! Vannak ennél sokkal komolyabb gondjaim is, mintsem ilyenekbe belemenjek. Ezért nem is szoktam általában reagálni, csak olvasom a blogot. S azért olvasom, mert kedvelem, s tök jók a cikkek.
Még ha néha pesszimista is vagy kicsit (amit realizmusnak hívsz) , s nem bírod a kritikát :-)))))))))))))
Amúgy persze gondoltam, hogy babo sok neked, meg a többieknek! Így szegény már bármit írhat, be van skatulyázva...
Na szép napot mindenkinek, Forza Juve!
Pocsék főpróbát követően, a Juventus elszántan készülődhet az FC Barcelona elleni hazai Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre, amelyen az olasz rekordbajnok bebiztosíthatja a továbbjutást a sorozat egyenes kieséses szakaszába. A Juventus keretében, a régóta hiányzó Marko Pjaca mellett, nem kapott…..
Juveing 2017.11.23 07:36:14
@GGábr81:
Nagyon hasonlóan látom én is. Kiemelném, hogy Dybala nagyon jó volt, ha pozitívumokat akarunk keresni. Amúgy meg számomra is rejtély, hogy -ha már kezd - miért maradhatott pályán Khedira , mikor 3 középpályást behoz Allegri.
Nyernünk kellett volna, de azért mégiscsak a Barca volt az ellenfél. Ezt azért írom, mert sok kommentből az jön le, mintha a Beneventoval játszottunk volna.
Szerintem Pireuszban nyerünk, vagy minimum döntetlen, a Sporting meg úgysem nyer Barcelonában.
Egyébként attól, hogy kicsit nyögvenyelősre sikeredett a BL csoportkör, tavaszra összeállhat a csapat. Allegrinál amúgy is az a jellemző, hogy általában sikerül tavaszra időzíteni a csúcsformát.
Ebben bízom most is.
A Juventus magabiztos játékkal aratott 2:0-ás győzelmet az AC Milan otthonában, s a zebramezesek mestere, Massimiliano Allegri a két találatot jegyző Gonzalo Higuaín teljesítményéről beszélt a mérkőzés lefújását követően. "Elismerés illeti a srácokat, mert soha sem egyszerű…..
Juveing 2017.10.29 09:37:22
@Montero:
S a második akkor volt, mikor lecserélték :-)
Egyébként én nem vagyok "Khedira fikázó", szerintem stabil pont, lehet rá számítani, mert fegyelmezett játékos. Valószínűleg azért kedveli Orrtúró kapitány és Allegri is, mert azt teszi amit kérnek tőle.
Azért bízom benne, hogy a Mister megfelelően tudja kezelni Dybalat, s a maximumot hozza ki belőle. Az tegnap is látszott egy-két megmozdulásán, hogy - talán - a legnagyobb klasszis az egész Seria A mezőnyben.
A Juventus mestere, Massimiliano Allegri nemrégiben a futball egyszerűségéről beszélt, illetve elmondta, hogy nem tölt órákat futballmeccsek elemzésével. „Nem vagyok az a fajta ember, aki 26 órát gondolkodik egy meccs kapcsán.” - mondta a szakember a GQ Italia munkatársainak. „Mindig azt mondom,…..
Juveing 2017.09.29 06:41:44
@Juvejuve:
Semmi őrültség nincs ebben. Két BL döntő, három bajnoki cím, három olasz kupa, három év alatt. Ezt nehéz túlszárnyalni. Kétségtelen, hogy az egyik legfelkészültebb edző jelenleg a világon. Én már Milanos időszakában kedveltem, s egyike voltam azoknak, aki örült, hogy ő jött Conte helyére . Ezt úgy értem, hogy szerettem volna ha Antal marad, de ha már semmiképpen sem akar egy eurós étteremben kajálni a Bádog Gundelben Pista bánál, s távozik , akkor legyen Max.
Egyszerűségről beszél, ugyanakkor minden szakember, s szakértő kiemeli, hogy a Juve rendelkezik az egyik legszélesebb taktikai repertoárral a nagycsapatok közül.
A Juventus argentin támadója, Paulo Dybala továbbra is megállíthatatlan formában robog, a Sassuolo elleni mérkőzésen újabb mesterhármassal döntött a három pont sorsáról, s így már nyolc találatnál jár a bajnoki szezonban. "Nagyon boldog vagyok." - nyilatkozta a Juventus tízese…..
Pavel Nedvěd úgy gondolja, még nagyon korai megítélni a Juventus nyári mercatóját és több időre van szükség ahhoz, hogy a csapat megtalálja a megfelelő egyensúlyt. A cseh legenda a ceskatelevize.cz oldanak adott nyilatkozatot, még a Barcelona elleni 3-0-ás BL-vereség előtt. "Úgy gondolom, korai…..
Juveing 2017.09.15 07:26:35
@mrdel: Hát azért egy meccs alapján még nem temetném az olasz csapatokat. A Napoli pl. mindig is otthon volt igazán jó. Az első kör után megmondani, hogy 2. vagy 3. hely...
Ami minket illet, persze elképzelhető, hogy a Sportinggal meccselünk a 2. helyért, de az ugyanennyire benne van a pakliban, hogy az első helyért megyünk a Barcával. Ahogy áprilisban, úgy most is nyerhetünk Torinoban ellenük.
A Barca is kikapott tőlünk 3:0-ra, meg ki is estek a BL-ből, de ott nem volt olyan világvége hangulat még akkor sem, mint most itt.
Massimiliano Allegri a Barcelona elleni vereséget követően több kritikát is megfogalmazott a Juventus ellen, és kiemelten kezelte Gonzalo Higuaínt, aki véleménye szerint túlságosan görcsös ezeken a meccseken. „A srácok jó meccset játszottak, de ha az embernek itt gólszerzési…..
Juveing 2017.09.13 12:05:56
@simoni: szinte mindenben egyetértünk. Én is úgy gondolom, hogy az első félidőben teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk, s akár 0:1 is lehetett volna.
Ha megnézzük a meccs végi statisztikát, abban is láthatjuk, hogy sokkal többet lőttünk kapura, mint a Barca, s kaput eltaláló lövésünk is több volt. Costának helyenként voltak nagyon szép megmozdulásai, beindulásai, Bernardeschinek meg nyilván még be kell illeszkednie, de egyértelműen van benne potenciál.
Ami nagyon szembetűnő sajnos, hogy nincs jobb oldalunk. Minden támadás bal szélen futott.
Ugyanakkor azt gondolom nem kell még kongatni a vészharangokat. Cél a továbbjutás a csoportból,s tavaszra össze kell rakni a csapatot.
Jóleszez!!!
Gianluigi Buffon nemrégiben arról beszélt, hogy miért is választotta a hálóőri hivatást, ez a döntése pedig egy személyhez, az egykori kameruni kapushoz, Thomas N’Konóhoz köthető. A Marca hétfői példányában megjelent interjúban Gigi Buffon az 1990-es olaszországi világbajnokság során hozott…..
Juveing 2017.09.05 06:32:35
@delpi0823: Ave Ventura, de szerintem is kevés oda. A kinevezését sem értettem Conte után...
Juveing 2017.09.05 06:33:05