Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jégermájszter

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai történet a Magyarország és én pályázatra érkezett, de talán kevésbé direkt szól Magyarországról, mint az eddigiek – ugyanakkor ha a teljes történetet nézzük, akkor Andrásé (akinek köszönet a fotóért) elég sokat elárul a magyar helyzetről és viszonyokról. Szavazni…..
Jégermájszter 2015.05.19 22:37:40
@Cascabel: pedig egyre menobb a vadnovenyek kulinaris elvezete. (nem csak a cannabis indica! :) ) mar a michelin csillagos ettermek is ramozdultak. csalanleves rulez. egyre tobb konyv jelenik meg a temaban, lassan nagyobb divat, mint a tuleles.
***

a barbarokat par napja hallgattam egy to partjan:
Rádiószínház - Barbárok
data.hu/get/7881367/Barbarok_-_Moricz_Zsigmond_elbeszelese.zip
[20.6 M, 96.0 Kbps, 30mn 1s]
Móricz Zsigmond elbeszélése
Felolvassa: Mádi Szabó Gábor (1992)
Jégermájszter 2015.05.21 18:20:06
@adg [Au, Darwin]:
"Azok durva korok voltak durva torvenyekkel, ha egysegeben nezed a tortenetet, akkor egy szedett vetett, felig kiirtott nepet kellett osszeszedni, megmenteni a pusztulasrol. Errol szolnak a torvenyek."

aha, igy mar vilagos. ha a nepet a pusztulastol kell megmenteni, erre valoban a legjobb eszkoz, ha a hazassagtoroket halalra kovezzuk... az ur mar regen is zsenialis volt.
Jégermájszter 2015.05.22 06:10:20
@adg [Au, Darwin]: egy klasszikussal szolva: legyen neked a te hited szerint.
A szabadság alapvető szükséglet – írja a mai poszt szerzője, Csodabogár, aki alighanem a blog egyik legtapasztaltabb határátkelőinek, hiszen először pontosan öt évtizeddel ezelőtt lépte át a határt, igaz, akkor azt még disszidálásnak hívták. A mai történet Svédországból…..
Jégermájszter 2015.05.21 23:18:27
@Dragonlady (Bp, Hun): jobbeger, majd "adblock plus: block image", vegul "add filter" gomb. :)
Jégermájszter 2015.05.22 06:10:16
@Pink Petsch: a szellemi benitast egy kicsit tulzonak erzem.
raadasul a munkad erteke nem is lenne kevesebb szerintem.
se szakacskent, se recepcioskent.
a piaci viszonyok masok, azert kapnal erte kevesebbet.
amugy vannak olyan tevekenysegek, ahol a tobbi egyuttmukodo kevesbe hatekony munkaja miatt tenyleg kevesebbet erne a munkad, de szerintem a tied nem ilyen.
Jégermájszter 2015.05.21 22:35:17
@firg_firg: gondolj arra, mennyivel jobb neked, mintha a szocialis erzekenysegerol ismert balog miniszter figyelne:

„Felejthetetlen estét” szerveznek hátrányos helyzetű gyerekeknek Balog Zoltánnal és „más közéleti személyiségekkel”, sajtónyilvánosan egy budapesti luxusszállodában.

„Negyven nehéz körülmények között élő gyermeket ajándékoz meg a Református Szeretetszolgálat egy különleges vacsorával, melynek fővédnöke Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere” – olvasható a Református Szeretetszolgálat sajtóközleményében. A szeretetszolgálat a Hilton Budapestbe szervez a szegény gyerekeknek „egy felejthetetlen estét”, interaktív gyerekműsorral, és ajándékokkal, többek között „Nyilas Misi-Pakkokkal”. Balog miniszter mellett közéleti személyiségek is ellátogatnak majd az alkalomra, akik „a szívükön viselik az elesettek sorsát”.
hvg.hu/itthon/20131220_Balog_Zoltan_Hilton_luxus

(amugy miert nem szerzel be egy adblockert?)
Svájci Sapka azzal küldte el a „Magyarország és én” pályázatra szánt írását, hogy kicsit más, mint a többi. Döntsétek el, hogy mennyire látja másként a dolgokat egy olyan pillanatban, amelynek nagyon erőteljes hangulati töltöttsége van, hiszen az írás úton Magyarország…..
Jégermájszter 2015.05.20 23:47:41
@Herr Géza:
a napokban arrol beszelgettunk, hogy melyik a helyes:
"downzuloaden" oder "zu downloaden"?
(ich weiß: herunterladen :) )
Jégermájszter 2015.05.21 07:57:08
@kardio1: akkor husvetkor mit unnepeltunk? feltamadott, de nem egybol a mennybe ment? talan megse annyira jo az a hely, mint amennyire hajpoljak; meg az isten se sietett oda. azert ebbol lehet sejteni, milyen korulmenyek lehetnek arrafele. nemcsak nem vagyok ra, engem nem is fenyeget, hogy a sok jambor apaca kozott enekeljek zsoltarokat az elnok-vezerigazgato (vagy foreszvenyes?) bulijan hangszalszakadtaig.
Jégermájszter 2015.05.21 18:43:41
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
Húsvétkor Jézust keresztre feszítették.
Harmadnapra feltámadt,

és még 40 napig járkált a Földön, és tanította a híveket. Azután ment csak a Mennybe, idén május 14-én. Aztán, Húsvét utáni 50. napon kiárasztotta a Szentlelket, ezt ünnepeljük Pünkösdkor.

az elso ami errol eszembe jut, a vicc:
megtalaltak a testet, a husvet elmarad.
megvan az apa is, a karacsony is.

40 napig nem a pusztaban jarkalt? errol a masik 40 naprol tudsz idezetet? nem remlik, hogy tanitotta a hiveket. vagy ez csak valami katolikus koltemeny a temara? sola scriptura, nem? ;)

ezt a kiaradt szentlelket se ertettem soha. most jo nekunk, hogy ki van aradva? mi valtozott azota, hogy szabadon arad?
ha egy rendes punkosdista nyelveken szol, akkor bezzeg egybol gonosz eroket emleget a konzervativ keresztes-had, a "jezus katonai".
Sokszor felmerül ugyan az, hogyan élik meg a gyerekek a határátkelést, ám nem nagyon emlékszem olyan posztra, amely kifejezetten arról szólt volna, hogyan is élte meg egy gyerek a külföldre (vagy éppen a vissza…) költözést. Nos, Christine írásában mindkettőről lesz szó, és…..
Jégermájszter 2015.05.14 22:42:17
@Der echte Weihnachtsmann: ha megnezel egy-ket videot, akkor lehet hogy kevesbe leszel szigoru ezekkel az emberekkel szemben (koldus, tanulatlan, akik jelenlegi munkaeropiaci "erteke" alig tobb a nullanal). mit kene tenniuk? most, negyvenevesen, ot gyerekkel. csendben ehenhalni? en nem tudom elitelni oket azert, mert elni, jobban elni akarnak. es a minimumot megadni a gyerekeiknek.
mindannyian ezt akarjuk. csak nekunk, akik itt irogatunk, sokkal jobbak az eselyeink, hogy tarsadalmilag elfogadott modon tegyuk azt.

az en szememben ezek az emberek nem gonosz eloskodok, akik rohognek a markukban, es elnek mint hal a vizben az osszekoldult fillerekbol. komolyan ajanlom a videokat. mind azt mondja, hogy legszivesebben dolgozna. es hogy lesul a bor a keperol, hogy koldulnia kell.
nekem nincs ketsegem, hogy oszinten mondjak es igy is gondoljak.

egyebkent a salzburgiak kezdemenyezese elott megemelem a kalapom. most inditottak egy tizeves mintaprojektet (egymillio euros koltsegvetessel): romaniaban akarjak segiteni a ciganyokat, kepzessel, iskolazassal, a romaniai szocialis munkasokkal egyuttmukodve, oket tamogatva.
www.salzburg.com/nachrichten/salzburg/chronik/sn/artikel/zeichen-in-der-bettlerdebatte-salzburger-helfen-in-rumaenien-145052/

@Shanarey:
igen, ezt varjak az osztrakok is, de epp most volt errol is szo, hogy irrealis elvaras, hogy valaki fel ev alatt tanulja meg a nyelvet tokeletesen, segitseg nelkul. a legjobb beilleszkedesi szandek mellett sem fog sikerulni.
Jégermájszter 2015.05.14 23:35:02
@Der echte Weihnachtsmann:
tartok tole, hogy otthon meg rosszabb nekik, kulonben nem jonnenek ide, vagy hazamennenek.
a nyaron jartam erdelyben. a kis, elzart hegyi falvak, ahova busz is csak hetente haromszor jar nem a leggazdagabb kornyekek. de a falun belul is van kulon ciganysor. tobbszaz meterre a falu tobbi reszetol. na, ott tenyleg szegenyseg van. az mar nem europai tipusu szegenyseg.
Az első napok ijesztő idegensége, és az átmeneti állapot után mára sikerült beilleszkedni Finnországban Franciskának, aki blogot is vezet ottani élményeiről. Az írás a Magyarország és én pályázatra érkezett, szóval ma is lehet szavazni a poszt végén és a Facebookon. (A…..
Jégermájszter 2015.05.13 19:54:32
@tableno: nem lehet, hogy ő írta? hogy beteljesedjen a jóslat az önmaga paródiájává váló bolgról. ;)
Jégermájszter 2015.05.13 20:20:28
@Th's child:
ha előrelátó csecsemő lettél volna... ;))