Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vincellér

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan szeretnének belemenni a jóba, de a pofonok völgyének érintése nélkül. Mi most - és újra meg újra - ehhez próbálunk segítséget nyújtani, azaz olyan borokat ajánlani, amelyek áruk fölött teljesítenek, és viszonylag könnyen beszerezhetőek. Gyakran hallom, hogy egy bor nem…..
Ahogyan azt már harangoztuk korábban, 29-én, azaz holnap Borszerda. A kommüniké szövege: "Idén először rendezi meg a Borszerda programot a Magyar Bormarketing Kht. Az akcióhoz csatlakozó vendéglátóhelyeken 2009. április 29-én minden magyar bort és pezsgőt féláron lehet…..
A dán Vinbladet bormagazin a kisharsányi Vylyant választotta meg az Év Borászatának. A villányi nagyok közül talán a legjobb ár/érték arányokkal dolgozó Vylyan amellett, hogy tavaly itthon is elnyerte az Év Pincészete címet, az utóbbi időben rendkívül aktív művészetpártoló…..
Vasárnap délutánra sötétségbe borult a magyar szerverekről futó szájtok jelentős része. Az adsl-előfizetők százezrei pedig rémülten pillantottak a kihűlt vonalra. No net today.Webmail-szolgáltatásokat, bankok szájtjait, a BKV honlapját vagy például az iWiW-et is érintette a…..
Vincellér 2009.01.25 15:49:23
Sorozatunk negyedik részében ismét dél-pannon borászok válaszait adjuk közre. A mai porcióban az aktuális Év Pincészetének főborásza, Ipacs Szabó István, továbbá Szekszárd ifjú mohikánja, Vesztergombi Csaba, végül a rendkívül ígéretesen induló Szekszárdi Borműhely…..
2009 elején a magyar borokról, s rajtuk keresztül hazánkról fog szólni a Travel Channel népszerű műsorának két epizódja. A Journey into Wine (Borutazások) négy adása ugyanis kelet-európai országokba kalauzolja majd el a nézőket (egy-egy 24 perces adás jut Romániának és…..
Külföldi Google-forrásaink érdekes fejleményekről csipripelnek. A nem is olyan távoli jövőben (elvileg már csak párat kell aludni) "global launch" várható. Előre csak annyit árulhatunk el, hogy egy, Google-mércével mérve is nagy durranásról van szó. A jó hír az, hogy…..
Egy kiszivárogtatott törvénytervezet szerint Franciaországban a bor és alkohol tematikájú honlapokra a jövőben ugyanolyan megkötések lennének érvényesek, mint a pornográf oldalakra. A tervezet megtiltaná az internetes borforgalmazást, és a borászatok saját honlapján kívül…..
A Pécsi borvidék kívül esik a fősodron, kár, hiszen mint nemrég megállapíthattam, nagyon is tudnak jó borokat készíteni ott. Ha Szabó Zoltán rizlingjét nem számítom – és Andreas Ebnert sem, aki valamiért külön kategóriának tűnik –, legfeljebb Eberhard György, a…..
A multikulti kedvemre való, és nem vagyok a globalizmus engesztelhetetlen ellenzője sem, mégis jobban bizsereg a vérem, ha a tengerentúli konzerv cabernet-k, pinot-k és chardonnay-k után valami üdén egyedi itthonira találok, még ha egy kis tyúkszarosság is keveredik az illatába.…..
Alder Yarrow, a Vinográf, Amerika elsőszámú borbloggere egy karton magyar bort kapott egy rejtélyes idegentől. A sztori azzal indult, hogy jó múltkorában Alder ismertette, értékelte és méltatta Taklerék 2003-as Proprietor's Reserve Cabernet Franc-ját, mire föl egy honfitársunk…..
Amikor nyár közepén strandolás helyett otthon kuksolásra ítéltetik a magyar, mikor a globális felmelegedés lokális lehűlésben ölt testet, mikor az esőcseppek szürkén és szomorúan kopogtatnak az ablakon és plakátmagányban áznak az éjjelek, akkor bizony - július ide vagy oda -…..
Tragikus hirtelenséggel meghalt Figula Mihály. Az Alkoholista információi szerint tegnap lett rosszul a borász, megműtötték, de nem tudták megmenteni az életét. A balatoni–balatonfüredi–csopaki minőségi borászkodás újrateremtője ötvenhat évet élt.Figula Mihály…..
Lassan annyi pompás bor csúszik le az alkesz torkán, hogy hajlamos lesz megfeledkezni a pannon borfogyasztás neonfényben úszó mainstreamjéről. Ilyen mineralitás, olyan kifinomultság, néha már ismeretlenül is kocsisbornak tekintünk mindent, amiről nem igazolható, hogy milyen madár…..
Lehet valami a levegőben, vagy mi, AM kolléga után magam is rászomjaztam a friss oportókra. Régen nagyon szerettem a fajtát, a 90-es évek közepén a savas soproni kékfrankosok után felüdülésszámba ment könnyed és bársonyos villányiakat inni, amelyek akkortájt kissé lapos…..