Regisztráció Blogot indítok
Adatok
budaimarton15

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány hónappal azután, hogy Fernando Alonso elbúcsúzott a Forma 1-től, máris visszatér! Igaz számára egy új szerepben. A barcelonai tesztek alatt hozták nyilvánosságra, hogy a kétszeres világbajnok lesz a McLaren nagykövete, így F1 autó volánja mögött is láthatjuk majd. A megegyezést nagyobb…..
  Lewis Hamilton biztosította legenda státuszát, a Williams és a Mclaren előtt hosszú út áll, a Forma 1 "fiatalabb", mint valaha és a glória vitának is vége... Hamilton a F1 bajnokok bajnoka A legjobb csak még jobb lett 2018-ban. Az ötszörös világbajnok megerősítette, hogy a Forma 1 ezen időszaka…..
2015-ben érkezett Bakery Jatta Németországba. Gambiából menekült a Szaharán át, keresztezve a Földközi-tengert, majd megérkezett a Bréma közeli Bothel menekülttáborába. 2016 januárja óta pedig legnagyobb álmán dolgozik, hogy profi focista lehessen belőle. Ekkor ragadta meg az ifjú szélsőt a…..
2013 után öt évvel ismét Budapest látta vendégül a birkózó világ legjobbjait. Október 20. és 28.-a között a Papp László Sportarénában zajlottak a 2018-as világbajnokság versenyei. A három fogásnem küzdelmeit először a szabadfogásúak és a nők kezdték, majd az utolsó négy nap következett a…..
A sprint előtti kedvezőtlen pozíció sem akadályozta meg Julian Alaphilippe-et (Quick-Step Floors), hogy Bauke Mollemát (Trek-Segafredo) maga mögé utasítva megnyerje a San Sebastian-i egy napost. Ahogy a francia a gázra lépett 228 megtett kilométer után, holland ellenfele nem tudta átvenni a…..
Carlo Ancelotti volt az, aki Bajorországba csábította a kolumbiai sztárt tavaly nyáron a Real Madridból. Így mikor az olasz edzőt már szeptember végén menesztették, elkerülhetetlenül is kérdések merültek fel a dél-amerikai müncheni szerepével kapcsolatban. Lesz-e jövője a volt madridi edzője nélkül…..
Az idei téli olimpia versenyeit egy hétig élvezhettem a helyszínen, Dél-Koreában. A versenyek 7. napján érkeztünk Szöulba, ahol természetesen már a repülőtéren is mindenhol a kabalafigurák -Soohorang, a tigris és Bandabi, a medve (paralimpia kabalája)- mutatták az utat. A legnehezebb feladatot…..
Magyarországon elsősorban a nyári olimpia sportágai és szupersztárjai a népszerűek, nem pedig a havas és jeges versenyeken parádézó sportolók. A Pyeongchang-i játékok első napja után érdemes megismerkedni a lehetséges hősökkel! Mikaela Shiffrin A női alpesi sízés jelenlegi legnagyobb…..
Az 1980-as Lake Placid-i olimpia óta nem lehetett ennyire bizakodó a magyar szurkoló. A Regőczy-Sallay páros műkorcsolya ezüstje volt az utolsó alkalom, hogy hazánk sportolói a dobogóra állhattak. A jövő héten kezdődő pyeongchangi játékokon azonban újra szurkolhatunk versenyzőinknek, elsősorban a…..
Sportszerű Flashback 2018.01.21 22:34:21
T. J. Warren halkan, minden feltűnés nélkül a Phoenix Suns második legfontosabb pontszerzőjévé nőtte ki magát "Mr. 70", azaz Devin Booker mögött. Mindezt a mai NBA-hez mérten egy egészen sajátos játékstílussal. Már a középiskolában megkapta a máig használt becenevét, ami tökéletesen leírja a…..
Szlovákiában a jégkorong a legnépszerűbb sportág, legalábbis a nézőszámok alapján egészen biztosan. Míg a focimeccseken a stadionok konganak az ürességtől (leszámítva természetesen a Dunaszerdahelyet), addig a Slovan Bratistlava hokisait rendszeresen 8-9 ezren támogatják élőben hétről-hétre. A…..
Kedd esti német bajnoki fordulóra utaztam decemberben, hogy 3 szezon után újra élőben nézhessem meg a kedvenc csapatomat, a Hamburger SV-t. A kikötő városiak az előző szezonokhoz hasonlóan az idén is szenvednek a Bundesligában. Ezzel szemben a vendég Eintracht Frankfurt zsinórban 10 meccse veretlen…..
Sportszerű Szarajevó 1984. 2017.12.04 16:15:19
Október végén Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban jártunk. A volt Jugoszlávia egyik nagy városa meglepő módon szoros kapcsolatban áll az olimpiák történetével, hiszen itt rendezték a XIV. Téli Olimpiai Játékokat 1984-ben. Az utazás során természetesen nem maradhatott ki a különböző…..
A Pick Szeged Európa top csapata. Aki követi a férfi kézilabdázását tudja, nem túlságosan elfogult ezt kijelenteni. A tisza-parti alakulat szombaton ismét bebizonyította, helye van a legjobbak közt. Fergeteges mérkőzésen 26-26-os döntetlent játszott a Bajnokok-ligája címvédő Vardar Skopje ellen,…..
Sportszerű Tallinn 1980. 2017.09.06 22:58:35
Nyári utazásaim során az észtországi Tallinnba is eljutottam, ahol az egyik kempingben váratlan emlékmű fogadott. A kemping egy yacht kikötőben volt, amely egy folyótorkolat köré épült és az egyik hullámtörőn az 1980-as moszkvai olimpia logóját ábrázoló szobor állt. Másnap körbesétáltam a területet…..
Sportszerű Görögországi kaland 2017.08.29 15:30:08
Június 17-e és július 1-je közt a görögországi Olympia városában rendezte a Nemzetközi Olimpiai Akadémia sorozatban az 57. találkozóját fiatalok számára. A rendezvényen 20 és 35 év közti olimpiabarátok vehettek részt a világ minden tájáról. A legtöbb ország két főt delegált, de voltak nagy nemzetek…..
Sportszerű Lewis Hamilton párjai 2017.02.14 08:16:44
A 2017-es  Formula-1-es világbajnokság egyik legnagyobb kérdése, hogy a címvédő megüresedő helyére érkező Valtteri Bottas milyen teljesítményt nyújt a Mercedesnél. A 2016-os év végén diadalmaskodó Nico Rosberg mindenkit meglepve pár nappal az abu-dhabi-i dráma után bejelentette a visszavonulását,…..
Január 11-e és 29-e között a címvédő otthonában, azaz Franciaországban rendezik a férfi kézilabda világbajnokságot. A magyar válogatott csoportmérkőzéseit a normandiai Rouenban rendezték, ahova mi is ellátogattunk. Az első két meccsen biztattuk a csapatot, amelyeken a két legerősebb csoport…..
Sportszerű Karneváli hangulat 2016.02.15 20:48:00
A január vége, február eleje sok helyen a világban az önfeledt mulatozás időszaka. Gondoljunk csak a kölni vagy riói karneválra. Vagy éppen a Santa Cruz-ira. A Kanári-szigetek legnagyobbikának fővárosában minden évben utcára vonulnak a helyiek és a turisták, hogy mindenféle jelmezbe bújva igazán jól…..
Valószínűleg minden sportrajongó tisztában van azzal, hogy idén újra megrendezésre kerül a sport legnagyobb ünnepe, a nyári olimpiai játékok. A XXXI. Nyári Olimpiai Játékok megnyitóját a brazil Rio de Janeiroban rendezik majd augusztus 5-én és egészen augusztus 21-ig…..
Van egy falu Kenyában, valahol a tanzániai határ közelében, mindössze 163 kilométerre Nakurutól, Kenya negyedik legnagyobb városától. Itt él Seidou Kiprotich, egy tizenkét éves kis maszáj fiú, aki, családjával együtt, már nem követi az ősi szokásokat. Van otthon ruhájuk,…..
Ma este játszották a teltházas prágai O2 World Arénában a férfi jégkorong világbajnokság döntőjét! A döntőben Kanada diadalmaskodott, miután nagyon simán, a várakozásokhoz képest pedig egészen extra különbséggel 6-1-re legyőzte a szupersztárokkal teletűzdelt orosz…..