Regisztráció Blogot indítok
Adatok
the black ball

165 bejegyzést írt és 268 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vázoljuk fel a szituációt: a Föld első számú, idegen bolygókra utazó, idegen anyahajókat elpusztító, idegeneket könnyedén kinyíró katonai egysége elutazott a galaxis szélére, hogy hullócsillagot nézhessen az éj leple alatt. Hm. Mivel ilyen sok adót biztosan nem fizetnek az…..
the black ball 2009.01.10 20:40:47
@nautilus64: azt nem tudni, de lehet, hogy az "egyezménynek" talán mégis volt egy másodlagos jelentése az esetleges gyerek miatt.
Nem látjuk többé Lairát.

Szerintem is jó volt. Átdobhatnak bombát, de akkor újra beomlik az üreg. Na meg ha véletlenül Jack ott ássa a kaput ugye...
the black ball 2011.08.15 11:36:08
@ztkrl: Most nem tudom megnézni őket, hogy mi hangzik el pontosan, de a GateWorld-ön már kivesézték a témát:
forum.gateworld.net/threads/6189-38-minutes-and-100-days-error

Valószínűleg plot hole, de azért némelyik elmélet hihető, ha mindenképpen válasz kell. :]
Az utolsó hogyvolt csapatmunka szüleménye, amit Llew kollégával közösen követtünk el. Asgardékhoz tartunk éppen az Odüsszeiával, kedvenc szürke nudistáink 9 év után úgy döntöttek, hogy részt vehetünk egy ottalvós bulin. Persze a meghívás igazi okáról nem tudunk semmit, ami…..
the black ball 2010.10.26 21:09:04
the black ball 2011.06.27 14:57:12
@Szuzika: sok információval nem tudok szolgálni. Nem tudom, hogy Llew hogy áll idővel, én meg még egy ideig Atlantiszt pótlok. Valamikor gondolom csak sor kerül rá.
Könyvet? Nocsak. :] A szerzői jogokról meg majd akkor beszélünk, amikor bestseller lesz. ;]
the black ball 2011.06.28 20:09:13
@Llew: Négy résznyi hv-t csak össze tudunk hozni év végéig. Habár elnézve a mostani sebességem... :]
Kezdésnek Weir vezérasszonyunk méretes arcát vizsgálhatjuk meg extra közelről, és ezzel fel is ébresztjük, ami jó dolog, mivel egy kórteremben van. Már megint buli lett volna a gyengélkedőn? – kérdi kábultan magától, amikor jön egy Fletcher nevű doki a világ legrondább…..
Ma véletlenül azt csinálhatják embereink, amiért idejöttek: felfedezhetnek. Találunk is egy megfelelő címet az adatbázisban, valami kutatás folyt ott, ráadásul mostanra már elhagyatottá vált. Fosszuk kiii, fosszuk kiii – kattog Weir agyában a gépezet, a többi meg nem mer…..
the black ball 2010.12.01 11:22:42
@Szuzika: tudom, már gondolkodtam azon, hogy érdemes-e időpontokat írnom, amikor az esetek 90%-ában úgysem sikerül betartani. Nem ígéret, de péntekig összejöhet, igyekszem.
Hogyvoltolvasási szokásodat pedig tartsd meg. :]
hogyvolt Csillagkapu 10x19 - Uralom 2010.09.20 09:00:00
Vala egy elmaradott kocsma, elmaradott látogatójától igyekszik kicsalni egy űrhajót valami dominó-póker hibrid játékban, de sajnos a bőrszerkója nem tereli el eléggé a fazon figyelmét, így csakhamar fél tucat fegyver gyűrűjében találja magát. A felmentő sereg meglepő módon…..
the black ball 2010.09.20 21:06:19
@kla: még számolj két filmet. :]
Lányaink egyenesen shoppingolásból érkeznek a bázisra, ugyanis Vala a Föld kultúráját próbálja elsajátítani, ami pedikűrből és több tucat fehérnemű vásárlásából áll. Siler csodálatát fejezi azzal, hogy lefejel egy nyíló ajtót, Mitchell pedig közli, hogy kapják le a…..
hogyvolt Csillagkapu 10x17 - Talion 2010.09.04 17:00:00
Ködös éjszakán, egy meglehetősen rendetlen táborban bóklászik pár zseblámpás alak. Valáék azok, pár szanitéccel kiegészítve, és egy jaffa táborban lehetnek, legalábbis a holttestekből ítélve. Megvan Bra’tac, a helyi szokásoknak megfelelően véres fejjel, de még…..
Clava Thessara Infinitas, azaz a kulcs az Ősök rejtett malacperselyéhez. Daniel szerint mégsem hoax a hoax, ugyanis Athena elég szép kis kutatást végzett, aminek fényében sikerült egy címet kifacsarni az infohalmazból. A MALP már meg is járta az utat, odaát a falakon hieroglifák…..
Nagyon találékonyak voltak a készítők, amikor a szokásos erdei kezdést lecserélték a szokásos középkori tucatfalu kezdésre. Most is egy ilyen helyen járunk, mert itt volt egy hírnök, mi meg jöttünk segíteni, ha netán sor kerülne egy kis dinom-dánomra. Valószínűleg nem fog,…..
Örömteli hírrel kezdünk: Samnek sikerült addig buzerálni Merlin dimenzióváltóját, míg a Pentagon is felfigyelt rá, ezért élesben is bevethetjük az Oráj ellen. Első lépésként egy falut szeretnénk elrejteni, ahol egy hírnök járt, és a szokásos duma mellett hátrahagyta a…..
Nincs idő azon szörnyülködni, hogy mennyire gagyi CGI sárkánnyal van dolguk, mert a jószág mindent megtesz, hogy teljesítse őrzői feladatát. Tüzet okád, ahogy az elvárható a fajtájától és sziklát aprít, így viszont hőseink kijutnak a hegyből. A szaladgálásnak azonban ezzel…..
the black ball 2010.08.01 17:36:56
@MiZo81: AXN + AXN SciFi is adja, előbbi hétvégén, utóbbi hétköznapokon
„Ha már nem tudod legyőzni az Orájt, legalább lakjál jól kínai kajával!” – hangzik fel Mitchell fejében a nagyanyja mondása, ezért be is szervezi Teal’cet és Danielt egy esti zabálásra. Utóbbi különcködik, és inkább Merlin fegyverét kutatja továbbra is,…..
Sol étkezdéjében nyitunk, ahol Vala, vagyis Val veszi fel egy család rendelését, amikor két jól megtermett fickó bejön rabolni egyet. A tulaj, Sal felkapja a spéci húsklopfolót, de mire kiér a konyhából, Val már ártalmatlanítja őket, de fogalma sincs, hogy csinálta. Ugorjunk…..
hogyvolt Csillagkapu 10x06 - 200 2010.06.24 13:00:00
A 200. epizód, egy rakás képpel és háttérinfóval Az előző részek tartalmából: miután felidéztük emlékeinket a többszörös Emmy-díjas Wormhole X-Treme-ről, ismét megnézhetjük a CSK-1 első és utolsó találkozását a koalaszerű Furlingekkel, akiket még aznap ki is irtottak…..
the black ball 2010.06.25 14:45:39
@Misfit: ekkor még normál cliffhangeres évadzáróra készültek, csak a rész leadása után ugye jött a kasza, így ugrott az eredeti terv.
the black ball 2010.06.27 14:10:51
@Cicus Maximus: Simán jó volt. :]

Nem tudom, nem láttam a szinkronost, feliratokponthus feliratban volt. Nekem is furcsának tűnt, rá is kerestem, de szinte mindenhol így volt. Mondom akkor berakom, hol vagyok én ahhoz az angolszinthez, hogy ítélkezzek. :]
Morgannek hála elmehettünk Castianara és Sahalra, de az egyiken a mérgező légkör lassítja a felfedezést, a másikon meg csak romokat találtunk, amik már 40.000 éve állnak ott üresen. Landry kissé ideges, hogy csak azért fizették a benzinpénzt Atlantiszig, hogy zsákutcába…..
the black ball 2010.06.15 19:23:59
@Llew: legalább valamelyikünknek jó a memóriája. :]
Az előző rész beli tökölésnek a heti 40 perc műsoridő kitöltése és a random újrahasznosított színész feltűnése mellett az egyetlen értelmes haszna az Atlantiszra kell menni gondolat megfogalmazása volt. Így aztán most a kis csapat az Odüsszeia fedélzetén, úton van az…..
the black ball 2010.06.11 11:23:05
@Llew: a sima AXN hétfőtől kezdi újra a 10. évadot
Teal’c – valószínűleg - Dakaráról visszaérkezvén elmondja, hogy újabb hat bolygót hódított meg az Oráj flotta, ebből kettőn jaffák laktak. A szemtanúk szerint az Oráj seregeket egy különleges képességekkel bíró nő vezette – Adria. A folyosón megdumáljuk,…..
the black ball 2010.06.07 14:36:11
@nautilus64: Teljesen igazad van, ő is újrahasznosított szereplő. :] A pszichológus volt a 100. részben, imdb szerint legalábbis.

Az Ackermant játszó színész amúgy a Universe-ben van most, csak nem tudom a nevét.
Egy hosszú hajú férfi ül egy földalatti helységben, kezei összeláncolva. Homokszemek peregnek rá. A feje felett pedig morajló hangzavar és kardcsörgés hangjai vehetőek ki. Hogy mi történik fenn? És egyáltalán hol vagyunk? Máris meglátjuk. Két gladiátor küzd egymással egy…..
the black ball 2010.06.02 13:56:37
@Aragorn831109: http://hu.wikipedia.org/wiki/Géták
S lőn világosság :]
Mivel Vala sosem jó hírekkel érkezik, máris a Merlin által lejegyzett bolygón sétálunk. Mitchell barátunk nem érti, hogy mégis hogyan működik ez a csodafegyver, mert Orájék energiából állnak, azt meg nem lehet csak úgy orrba vágni. Daniel szerint inkább egyfajta semlegesítés a…..
the black ball 2010.05.29 20:32:38
@SH4RK: örülök/örülünk, ha így van. :]

Hát igen, még ma is odavág a rész vége, az Oráj hajók tervezőinek meg óriási ötöst a naplóba.
the black ball 2010.05.31 13:29:53
@Dregnarr1: kösz. :]
Miután a jól festő Ori hajók gond nélkül szétlőttek mindent, ami a fogadásukra felsorakozott, neki indulnak meghódítani a galaxis. Vala pedig világra hozza gyerekét, akit a vallási fanatikusok rögtön el is vesznek tőle, mivel a lány az Orici, a hódító sereg vezetője, aki majd…..
Lehet, hogy Vala a múltkor mégsem kamuzott feltűnése okáról? Most ugyanis alaposan kigömbölyödve mászkál a bázison és Mitchellt keresi. Majd széles vigyorral az arcán bevonul a férfi öltözőbe, az egy szál törülközőben borotválkozó Mitchellt meglátva, pedig még egy…..
Carter egy Glastonburyből elhozott eszközt tanulmányoz bőszen, amikor Mitchell jön, hogy elhívja zselét reggelizni. Nem kell a zselé neki, mert mindjárt áttörést szenved el a készülékkel, amit Lee 6 hónapig macerált eredmény nélkül. Pont most, pont neki elkezd elektromágnesesen…..
A CSK-1 éppen egy új küldetésre indul, miközben arról beszélgetnek, hogy végre szereztek pár pontot az Ori elleni meccsen azzal, hogy a hírnökjárvány ellenszerét több bolygóra is eljuttatták. Annyira belefeledkeztek a dumálásba, hogy a fegyvereiket a raktárban hagyták, így…..
Bújtassunk más köntösbe egy régi cold opent: a CSK-1 fut, lő, rosszarcú banda fut utánuk, lő, Daniel tárcsáz, de a kapu és a tárcsázó hirtelen eltűnik egy asgard sugár által. A helyükön villámgyorsan kinő a fű, Mitchell meg olyat klisézik, hogy le se írom. Ugorjunk vissza 8…..
hogyvolt Csillagkapu 9x15 - Ethon 2010.05.03 09:00:00
Danielnek telefonja van a Tegalusról. Jared Kane szeretne átjönni, mert sürgős beszélni valója lenne, a kaput meg engedély nélkül használja. Jöjjön. Mivel hónapok óta se képeslap, se üzenet nem jött a rand kormánytól, Danielék azt hitték, a maradék rakétáikkal kölcsönösen…..