Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pat brit

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A döntéstől a barátságig számtalan vetületét veszi végig az új otthon keresésének mai szerzőnk, aT, aki tapasztalatból beszél, hiszen több mint egy évtizede él Kanadában. „Olvasgatom ezt a blogot már egy ideje, annál is inkább, mivel jómagam is átkeltem az óceánon. Ez…..
pat brit 2012.10.26 15:35:25
Sir Jonathan Ive több mint 17 millió dollárt fizetett egy San Francisco-i házért, ami egyesek szerint tovább erősíti az Apple alelnökének távozásáról egy ideje már keringő pletykákat. A sok egyéb mellett az iPhone designjáért is felelős Jonathan Ive idén májusban kapta…..
"Az én filozófiám szerint az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Ha van erő, van összefogás, ha nincs erő, nincs összefogás. Ez nem minden országban van így, de ilyen félázsiai származékoknál, mint mi vagyunk, ez így működik" – válaszolt Demján…..
pat brit 2012.07.27 07:37:27
@Ppix: 10/10
Aki még nem olvasta a jövő évi költségvetés tervezetét vagy összefoglalóját, annak annyit mondanék, hogy az irány ugyanaz: meglehetősen ortodox megszorítás és befagyasztanak mindent a dicséretesen kicsi hiánycél érdekében. Azaz csak majdnem mindent... Igen, mert míg a…..
                        A 190000 lakosú Groningenben közlekednek a világon (arányaiban) a legtöbben biciklivel: a megtett utak 57%-a történik kerékpáron. Amszterdam után átmentünk a szintén holland Groningenbe, hogy megnézzük…..
Közhiedelemmel ellentétben nem csak belvárosa miatt jár több turista Prágába. Könnyen megtanulható, utasbarát tömegközlekedés, élhetőbb város, folyamatosan megvalósuló beruházások, pörgőbb étterem-, gastro- és hotelkultúra. Budapest fantasztikus adottságai ellenére pedig…..
pat brit 2011.05.07 00:29:17
@\'it\'s cool to know nothing\':
hát, ha így nézzük, lehet, hogy prágát nagyrészt a németek építették fel, de ilyen alapon budapestről meg elmondható, hogy akkor vált (volt) prágával egyenrangúvá, sőt világszínvonalú hellyé, amikor az uralkodó réteg és polgárság többségét a németek - és mondjuk ki! - a zsidók tették ki. most pedig valóban olyan, mintha egy nagyon jó adottságokkal rendelkező, korábban kultúrnépek által gyönyörűvé varázsolt helyre valami barbár csürhét telepítettek volna be. de azért elgondolkodtató, hogy amíg prága és csehország nem balkanizálódott azután sem, hogy 3 millió németet deportáltak az országból a háború után, addig magyarország és bp. bár nem szívott akkorát, ami a németséget illeti, de "más jellegű" humán veszteségei szintén hatalmasak voltak. lehet, az a baj, hogy nem németesedtünk el annyira, mint a csehek?
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
w Kegyelem szegény fejüknek 2010.04.26 09:30:00
Elvégeztetett. A jó kormányzásnak csak a matematika szab már határt, azt viszont mostantól érdemes komolyan venni. Sajnos ez bele fog rondítani az eddigi mesékbe, és az ügyesen felszedett, ám csekély értelmű szavazók elvárásaiba. Orbánnak sikerült, ami eddig soha, és ami mindig…..
pat brit 2010.04.27 02:56:01
Árpád, fogd már fel végre, hogy hiába volt a gyurcsánynak sokmindenben "igaza", hiába "akart jót", csak "nem hagyták", hogy megcsinálja, az emberek 80% százalékának a szemében akkor is ő az, aki elkúrta, és ezt már soha a büdös kurva életben nem fogja kidumálni, úgyhogy tényleg ne akarjon már visszajönni, mert csak mérgezi a levegőt. felejtsd már el a gyurcsányt! gyurcsánnyal nem lehet reformbaloldalt csinálni, ami "váltópárt" lehetne. a bajnai meg nem fog a politikában maradni. mesterházyval esetleg lehetne. igen, ennek az esetleges új baloldalnak egészen más lenne a szavazóbázisa, mint a jelenlegi mszp-nek, amire a nyugdíjasokon és a lecsúszott, segélyből élőkön kívül senki nem szavaz. igazából sajnos ez egy kurva nagy tábor, de egy nem populista reform baloldali "váltópárt" (amilyet te szeretnél) nem építhet erre a rétegre, hanem csak arra, amire kb. az lmp is céloz (róluk valamiért megfeledkeztél) ha jól látom, úgyhogy ezen a reformbalon ne csak a reform mszp-sekkel számolj. ráadásul az lmp tiszta lappal kezd, jobb esélyekkel indul ezen a fronton. az mszp ha egyben marad, akkor sajnos akkor jár a legjobban, ha a cseh kommunista párt mintájára rááll a nyuggerekre, aztán viszontlátásra. nagy kár, hogy ebből nálunk nem 10-15% jön ki, hanem 30-40%. szerintem ezt fogják csinálni. a váltópárt pedig jó esetben egy gyurcsány nélküli reformbal lehetne, amit ahogy mondtam, minden bizonnyal nem mszp-nek fognak hívni, hanem mondjuk egy mesterházy vezette valaminek. vagy az lmp-nek.
Sziget 2009 - Negyedik nap A Sziget negyedik napján nem értettük, mit keres a nagyszínpadon a Subways, a Manic Street Preacherst meg pláne száműztük volna onnan. Viszont az Editors, illetve a Placebo nagyon is odaillett, még ha az előzőnek kijárt volna a sötétség, amit persze az…..
Színház.hu Beugró - Váltóláz 2009.05.18 12:34:00
Egyértelmű, hogy a legviccesebb szituációkat a váltóláz című szekció tudja a Beugróban. A lényeg: dialógus indul egy adott alaphelyzetben, amiben a színészeknek az időnként megjelenő hangulatcímkéknek megfelelően kell játszaniuk. Az elejére egy régebbi az eddigi all time best jelenet, még a tv2-s…..
New Kids On The Blog Letterman 2009.05.09 12:00:00
Söcsö hívta fel a figyelmemet erre a felvételre, a csütörtöki Letterman show-ból van, és gondoltam, kirakom, egyrészt, mert elég jó, másrészt még mindig nem írtam semmit a Merriweather Post Pavilionról, ez meg úgyis az egyik legjobb dal a lemezen. Világító pultok: +1 pont,…..
New Kids On The Blog Felmelegítve 2009.04.28 12:00:00
Ariel Pinkkel (Ariel Pink's Haunted Graffiti) biztos mindenki összefut, ha az Animal Collective kapcsán kicsit jobban beleássa magát a Paw Tracks kiadványaiba, esetleg várja, hogy a hasonló bandák légyként tapadjanak az experimentális jelzővel lekent légypapírra vagy csak muszáj…..
„Vidáman integető szlovákok egy nagybevásárlás után. A parkolóban már jól látszik, hogy sok a szlovák. Az elektronikai termékek olcsóbbak. De a gyenge forint miatt a szlovákoknak amúgy is minden kevesebbe kerül. 20-25%-kal fizetnek kevesebbet a szlovákok ugyanazért a…..
Via Minsk Búcsú 2009.01.03 02:23:00
Idei első bejegyzésem az utolsó is a blogon. Bár lenne még témám bőven Belaruszról, úgy érzem ami ténylegesen is az útibeszámolóhoz kapcsolódik (felkészülés, beszámoló, képek), azt nagyjából kimerítettem, bármi más már nem szorosan ide tartozna - így nincs más hátra,…..
pat brit 2009.02.15 02:17:30
New Kids On The Blog Történés 2008.09.28 16:00:00
Ilyen hosszú idő után nem szívesen szúrjuk ki a kedves olvasók szemét egy szimpla koncertajánlóval, de - átváltva E/1-be - kiábrándított/fárasztott a mérhetetlenül sok fontoskodás, okoskodás és megfejtés, ami a zenei újságírásra (vagy mire) úgy általában, de a hazai…..
Modorosblog A modoros megjelenés 2008.11.19 21:21:00
Mitől lehet valakinek pusztán a megjelenése modoros? Ha színvonalas bejegyzéseinken felbuzdulva ismeretségi körünkben, munkahelyünkön egyre inkább sikerült lokalizálni a modorkirályokat, rájövünk, hogy többségük ruházkodása, hajviselete is egy karakteres irányt követ.Ez a…..
Történelmi csapást mért a HC Csíkszereda a Steaua Bucurestire. Élt a lehetőséggel, és már az első fővárosi mérkőzésen kiharcolta a döntőbe jutást a román bajnokságban. A döntőben csíkszeredai rangadó lesz, hiszen a Sportclub már korábban bebiztosította a…..