Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simonpali

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  "Az Orbán-kormány nem húzza ki az elkövetkező négy évet. Rájuk fog omlani az a válság, amit Orbán Viktor maga idézett elő." - jövendölte Facebook-bejelentkezésében Jakab Péter a választás éjszakáján, majd arról beszélt, hogy az ellenzéknek kell átvennie az ország vezetését, amint a népharag…..
Gyermekkori álmom, hogy egy napon én is eljussak a velencei karneválra. A vágyam minap teljesült. Erről is szeretnék megosztani néhány képet és gondolatot veletek. #velenceikarnevál #velence #olaszorszag #italy #carneval #venice..
Koncz Zsófia a Fidesz jelöltje nyerte a vasárnapi időközi választást. Bíró László az ellenzéki összefogás jelöltje közel 2000 szavazattal alulmaradt a borsodi választókerületben. A 2018-as választáshoz képest a részvétel alacsonyabb volt, mivel a választásra jogosultak kevesebb, mint 50 százaléka…..
simonpali 2020.10.18 23:51:46
@Hunyadi János1: És akkor gondolod te vadbarom, hogy a dk-s, maszopos jelöltek fognak tarolni vidéken? Nézd már meg hogyan szerepeltek az elmúlt választásokon? Nyugat- Magyarországon Baranya kivételével labdába nem rúgtak, Észak -Keleten meg az Alföldön bejött a helyükre a Jobbik. Maradt nekik Komocsin megye, Szegeddel. Vagy szerinted majd a momentumos buzigyerekek fogják hozni a vidéki választokörzeteket? Ilyen szinten ne gondolkodj már irreálisan!
simonpali 2020.10.18 23:56:17
@Hunyadi János1: Bocs, ne haragudj,nem tudtam, hogy egy gyakorló elmebeteget köszönhetek szerény személyedben.
simonpali 2020.10.19 16:27:16
@MAXVAL birсaman közíró: A következtetés: a ballibbantaknak semmi esélyük sincs vidéken! Hozzák majd Dunaujvárost, Szegedet, talán Pécset és ennyi. Ha másfél évvel a választások előtt nem tudták hozni az ország majdnem legelmaradottabbnak számító körzetét, akkor miről beszélünk? Ráadásul egy elég félresikerült fidesz kampány mellett. A kétharmad azon fog múlni, hogy Budapesten képesek lesznek e 12-nél több körzetet nyerni. Emberes feladat és ismerve a pesti proletár mentalitást nem is annyira lehetetlen.
Az egész interneten végigsöpört a hír, miszerint egy afroamerikai férfit rendőri intézkedés közben meggyilkoltak. Az áldozat bűne az volt, hogy hasonlított valakire, aki hamis pénzzel próbált meg fizetni egy boltban. A férfi nyakán pontosan 8 percig térdelt a rendőr, egészen addig amíg az…..
simonpali 2020.06.04 10:29:22
@midnightcoder2: Furcsa, hogy ez a fejretérdepelős módszer bevett gyakorlat az amerikai rendőrségen belül. Különben a figura nem alkalmazta volna. Mondjuk fogalmam sincs miért. Nyilván a harapást próbálják így meggáttolni, de ha valaki a hasán fekszik, miközben meg van bilincselve a keze, meg többen fegyvert fognak rá, nem igazán tudom, hogy tudna megharapni bárkit is. Mindenesetre Guantanamo óta semmin se csodálkozhatunk. ..
simonpali 2020.06.04 10:46:04
@CoolKoon: Persze, mert a conspiracy teória ellenesek azt várják, hogy minden esemény alternatív értelmezéséről, leírásáról az azt felvetők bizonyitásul hozzanak hang vagy képfelvételt, mert nyilvan az írásos dokumentum már nem is lenne elég. Ma van az őszödi rém születésnapja ( érdekes egybeesés..) Nos, ha 2006 őszén nem került volna ki hangfelvétel a híres beszédéről, mert egyáltalán nem volt megírva, hogy ez megtörténjen, akkor az esetleg hallomásból erről értesülőket a " mindig mindent jobban tudók" simán összeesküvés gyártónak bélyegezték volna. Mindenesetre érdekes egybeesés, hogy 1992ben szintén nagyon komoly lázadások törtek ki,Los Angelesben 63 halottal a végén, és az addig totál esélytelen demokraták egy viszonylag jó, de addig totál ismeretlen jelölttel - ez volt Clinton - le tudták győzni az iraki győztes háború után toronymagas esélyesnek számító id. G W Busht. Most is esélyes a republikánus jelölt és a demokraták most se igazán tudják, kit indítsanak. Erre nem kezükre játszik a sors?
Akár egy héttel ezelőtt is nehéz lett volna elképzelni, hogy lesz bármi mostanában, ami letaszítja a koronavírust a hírek éléről. Aztán jött egy brutális, halállal végződő rendőri intézkedés Minneapolisban és hirtelen égő utcákkal és összecsapásokkal lettek tele a híradók. Az amerikai nagyvárosban…..
simonpali 2020.06.02 17:52:30
@Etniez: Kezdd el te, menj be Harlembe és kérd szépen meg a nigrokat, hogy adják le neked a fegyvereiket. Aztán ha végeztél és túlélte d, akkor nem bánom, a fehérekkel és a gringokkal is megteheted ugyanezt.
Úgy tűnik, András herceget végül mégis maga alá temeti a pedofilbotrány: szerdán jelentette be a királynő harmadik gyermeke, hogy visszavonul közéleti tevékenységétől.  Sokak szerint ezt a lépést már rég meg kellett volna tennie az 59 éves Andrásnak, aki körül hónapok, sőt, évek óta dagad a botrány…..
Beszélgetünk tegnap délután Gézával a magas részvételi adatok hallatán és úgy érezzük, ebből bizony inkább fideszes taknyolás lesz. De azért elég nagy hátast dobunk, amikor megjelenik az eredmény.  Alapesetben egy városból, egy eredményből nem célszerű messzemenő következtetéseket levonni. Ami…..
Tavaly 16 évesen környezetvédelmi aktivistaként robbant be a köztudatba egy svéd tinédzser, Greta Thunberg, aki azóta már a világ vezetőivel tárgyal, találkozott Barack Obamával és Angela Merkellel, beszédet mondott az ENSZ New York-i klímacsúcsán, szerepelt a TIME magazin címlapján, találkozott a…..
Ahogy várható volt, beindultak az iratmegsemmisítők azoknál az önkormányzatoknál, ahol az ellenzék veheti át a település irányítását. A nagy balhék azonban így sem tűnnek elkerülhetőnek, hiszen a párton belül is nagy a tanácstalanság, mit is kezdjenek a számukra szokatlan helyzettel. A Fidesz…..
Bár a Borkai-ügy nem ejtett végzetes sebet a Nemzeti Együttműködés Rendszerén, arra mindenképpen jó volt, hogy rávilágítson az Orbán-rendszer leggyengébb pontjaira. Egyértelművé vált például, hogy az egyszemélyi vezetés komoly hátrány olyan helyzetekben, amikor gyors, ugyanakkor megfontolt döntést…..
simonpali 2019.10.16 23:06:39
@Gordiusz: "Egy szoci mit veszithet még?"
Azért erről Gajdát, Tóth Csabát és a zuglói szoci nagyágyúkat illetve Botkát és szeviépes körét is kérdezd meg.
Sakkozz mindennap! Van megoldás! 2019.08.25 01:51:53
Érezni, hogy sötét állásával baj van. Ha utánanézel, kicsit több lesz ez a baj egyszerű megérzésnél. Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Kritizátor Másfél óra iszonyat 2019.07.22 12:00:00
A nyolc évvel ezelőtti oslói és utoyai vérengzésnek mára már minden részlete tökéletesen ismert: egy 32 éves norvég szélsőséges nacionalista férfi, Anders Behring Breivik bombamerényletet követett el Oslo kormányzati negyedében, majd két órával később Utoya szigetén rendőrnek öltözve nyitott tüzet a…..
simonpali 2019.07.24 08:53:26
@erkölcsi hulla: igen, azt hiszem, inkább erről kellene filmet csinálni. Andreas Breivik csodálatos élete a börtönben. Szidjuk téli pofával a muszlimokat, de bezzeg Marokkoban nem cicóznak a 2 lányt lefejezo 3 baromállattal.
Három család, három különböző életút, amelyek idén márciusban találkoztak. Így próbálják feldolgozni a tragédiát az Ethiopian Airlines Addisz-Abeba közelében lezuhant gépe áldozatainak hozzátartozói. A Moore-család is gyászol (Fotó: BBC)..
simonpali 2019.07.19 06:55:24
@Yossarian_M: Azért ebbe a "színesbőrű intelligenciába" ne menjünk most bele. Ilyen alapon a "fehér intelligencia"is bizonyitott, amikor a hipermodern Air France gép a tengerbe zuhant 2009 júniusában, egyértelműen pilótahiba miatt.
Régóta az első választás ez, aminek a végén mosolygunk. A várakozásokhoz képest sokkal jobb lett az eredmény, több szempontból is.  1. Két képviselőt küldhet a Momentum, rögtön a harmadik legerősebb erő lettek. 2. Mocskos mód megbüntették a választók a kétharmadhoz tevékenyen hozzájáruló,…..
simonpali 2019.05.27 08:02:06
@B60: pl Farage Angliában, Babis a cseheknél, Kaczinsky a lengyeleknél, mint Orban szimpatizansok/követők és Ep választások gyoztesei, tovább is van mondjam még? Tudom, tudom az angolok "hamarosan"távoznak, ezért Farage nem számít. Maradjunk annyiban, hogy a Néppárt nélkül nincs meg az un "progresszivak"többsége. Az mondjuk nagyon valószínű, hogy végül összebútoroznak velük, nem igazán tudom, Orbán mit tud majd lépni erre, Verhovstadttal, Macronekkal, az őt gyűlölő zoldekkel, Timmermanssal együtt focizni...hát, elég nehezen lesz ez eladható itthon.
Eljön végre ez is, a hétvégén véleményt mondhat megint a nép pártjáról és kormányáról. Az EP-választás győztesét tudjuk, agyonnyeri magát a Fidesz. Egyszerre abszurd, félelmetes és nevetséges, hogy a rendszerváltás óta eltelt időszak legkártékonyabb, leghazugabb tolvajbandájának győzelmét semmi se…..
Hosszú a listája azon politikusoknak, akik miután találkoztak Orbánnal, megbuktak. Most újabb veszteség. Lemondott Strache osztrák alkancellár, a szélsőjobbos Szabadság Párt (FPÖ) vezetője, akivel Orbán május 6-án találkozott Budapesten...
simonpali 2019.05.20 08:33:18
@taga.20: Te vigyázz, ha már most ilyen mérges vagy, vasárnap este lehet meg fog ütni a guta. Mondjuk én nem is biztos, hogy annyira bánnám. ..
Orbán Viktor rezsimje biztosan nem maradhatna működőképes még évekig olyan ellenszélben, amilyenben a Fidesz vezetői most próbálják egyensúlyban tartani a NER-t. Ezért létfontosságú számukra, hogy valamiféle áttörést érjenek el a populista politikai erők a közelgő EP választásokon. Amennyiben ez nem…..
simonpali 2019.04.17 21:38:10
@Boycie: Előrebocsátom, egyetértek Orbán bevandorlaspolitikájával, miszerint a mindenkori magyar kormány dönthessen arról, kit enged be az ország területére. Ellenben amit a Nyugaton élő, főleg afrikai bevandorlokrol írtál, rendkívül sommás és negativ. Én 14 éve élek Angliában, annak is a keleti részén. Ezalatt rengeteg afrikaival dolgoztam együtt az egészségügyi szektorban. Nigeriabol, Zimbwawbebol, Kamerunbol, Ghanabol. Éltem is egy rövid ideig nigériai nővel, aki nem mellesleg templomba járó keresztény volt.Ahogy a legtöbb fekete afrikabol jovo, akivel dolgoztam! Soha nem inzultaltak az utcán az ún afrikai bevándorlók, nem kéregetnek, nem koldulnak, sok helyi angollal ellentétben, akik napi szinten lejmoljak le az embert. Szóval nem kell a hisztériát kelteni, Afrikából egyelőre a"krém"jött át jórészt, gond akkor lesz, de akkor tényleg. .,ha a helyi, az afrikai proletár réteg elindul millioszamra. Azt nem állítom, hogy Londonban ne lehetne találkozni azzal a jelenséggel amit írtál, de általánosnak semmiképp sem gondolnám.
Jobb későn, mint soha. Talán ezzel az olcsó közhellyel lehet reagálni Manfred Webernek, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP) frakcióvezetőjének és EP-választási csúcsjelöltjének a legfrissebb nyilatkozatára. Weber ugyanis három követelést fogalmazott meg Orbán felé annak feltételéül,…..
simonpali 2019.03.06 16:37:25
@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Jézusom,aztán miért szélsőjobbos, meséld már el! Mert 2 mosolygó öregember képével rakta tele az országot? Vagy mert nem ért egyet az EU bevándoroltatási politikájával? Esetleg azért mert az elektronikus médiában megtörtént a mindössze majd 30 éve várt kiegyenlítődés az oldalak kozott és nem a ballibsik fújják a passzátszelet?
• AKK a szőnyeg szélére állította Gulyás Gergelyt és Balog Zoltánt, akik a plakátkampány miatti nemzetközi botrányt igyekeztek elrendezni Berlinben  • Palotaforradalom érlelődik az Európai Néppártban Orbán Viktor ellen, mert vannak olyan pártok, amelyeknek fontosak az elvek és ami sok, az sok •…..
simonpali 2019.03.02 14:26:40
@Orbán veje: Aztán arról mesélj te féleszű , hogy hogy az ördögbe lehetséges, hogy Orbánnak már 2010-ben 2.7 millió szavazoja volt? Akkor is ment a fidesz propaganda, ugye,a legvadabb gyurcsótányi meg libajnai korszak alatt?De még 2014ben is szereztetek majd 2.3 millió voksot mindenfajta sorosozás meg migránsozás nélkül. Meg azon gondolkodj, miért képtelen még a legerősebb ellenzéki párt is egy acélosnak korántsem mondható 1.5 milliós tábort összehozni es megtartani.Pedig tavaly április előtt még médiájuk is volt rá dögivel.
Ugyanahhoz a pártcsaládhoz tartoznak, mégis két malomban őrölnek. Ha az Európai Néppárton belüli vita pusztán arról szólna, mi az, ami megengedett és mi az, ami nem a kereszténydemokrácia keretein belül, eszünk ágában se lenne hosszasan értekezni erről a problémáról. A tét azonban sokkal nagyobb,…..
simonpali 2019.03.01 21:29:12
@Szóra kész Szókratész: Ne viccelj, ezek ne találnának magyarázatot a vereségukre!?PROPAGANDA!Ezt mindig elő lehet húzni. Nem tudták annyira reklámozni magukat, mint a kormánypártok.
Ha a magyar miniszterelnök nem lép egyet hátra, még az európai választás előtt a Néppárton kívül találhatja magát. Timmermans szerint Orbán Weber Achilles-sarkát jelenti a Bizottság elnöki tisztéért vívott csatában.  A fiataloknak még nincs egzisztenciális vesztenivalójuk és a múltjuk miatt sem…..
simonpali 2019.02.25 01:03:08
@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: osztán mér te szarlyankó?csak mer te is egy monemtumos csíra ganéj vagyol, aki idelyekorán besérült szelemileg?
Ki sem lehet térni előle. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
simonpali 2019.02.17 03:07:33