Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zigi

0 bejegyzést írt és 2400 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A most következő cikkben nem a leghosszabb vasútvonalakról, hanem a világ leghosszabb útját megtevő vasúti járatokról lesz szó, melyek útjuk során akár több országot és ezzel együtt több vasútvonalat is érintenek. Lássuk hát, melyik járaton tölthetünk el a legtöbb időt bosszantó átszállás…..
Donald Trump gyakori média-megjelenései, nagyon vegyesen megítélt döntései és vitatható bel- illetve külpolitikája ráirányítják a figyelmet az eddigi amerikai elnökök értékelésére is. Trump rövidlátó, sőt korlátoltan ostoba klimapolitikája (melynek "megkoronázása" volt 2017-ben az USA kiléptetése a…..
Zigi 2019.06.26 20:28:21
@Fülig José: Megalkotta ugye a Truman doktrinát és ennek szellemében cselekedett pl. Koreában.
Június 4-e van, a trianoni békediktátum emléknapja. E cikknek nem célja a békeszerződés elemzése, ez a történészek feladata, egyébként is rengeteg cikk található a témában. E blogon szóltunk már a vasút és a határok viszonyáról a Határeset című sorozatunkban, ahol egy…..
Zigi 2019.06.04 09:21:56
@v2peti: Ugyan melyik magyar vasutas akart volna átszökni a Romániába?:)
Itthon Hallottam Olyan pacuha vagy! 2018.11.28 20:00:00
Vajon mi lehet az a pacuha? Ha csak önmagában hallottam volna a szót, akkor valószínűleg valami ételre tippeltem volna. Megkérdeztem anyukám is, ő mire asszociál. Az ő tippje szerint a nagydarab vagy dundi emberekre mondják. Én először persze mondatba foglalva hallottam a pacuha…..
Ma reggel, a Kossuth Rádióban megszólalt egy erdőmérnök-akadémikus. Miközben azt jövendölte, hogy e század végére elfogynak az erdeink, a környezetvédelem-ellenes amerikai elnök nevét kétszer is Trumpnak ejtette ki. Világszerte majd’ mindenki Trampnak mondja, engem mégse zavar a szokatlan…..
Zigi 2018.11.26 09:09:25
@mustosn: Brüggét/Bruges-t márcsak azért sem ejthetik Brüsszelnek, mert két különböző
városról van szó.:)
comment:com Nem időgép, HírTv 2018.08.01 13:41:11
Hat percig tartott a HírTV 2.0 (vagy HírTV Oridzsinál?) első hírműsora. Nem volt benne belpolitika, és önreflexió sem. Még napokig kitart a kánikula. Leállt a hajóközlekedés az Elbán a szárazság miatt. Megjelent a tervpályázat a budapesti szuperkórházakról. A becsültnél kevesebb pénzből…..
1981. augusztus 15-17., A nyár utolsó hónapjának második hétvégéje Javában zajlanak a Táncdalfesztivál selejtezői ..
Az amerikai Huebner család fotóarchívumából válogattam az egykori európai vakáció képeit az 1958-as csehszlovák körútról. Valaki felismeri a helyszíneket?..
Magyarország közel egy hete a labdarúgó-válogatottja okozta eufóriában ég. Bevallom, voltak olyan pillanatok az elmúlt 10-15 évben, amikor nem gondoltam, hogy valaha leírhatom ezeket a szavakat. Csoportelsőség és veretlenség a pályán, hömpölygő magyar szurkolók Marseille-ben, spontán utcabál a…..
JogÁsz Meddig tűrjük? 2015.09.03 14:01:11
„Magyarországon meg kell előzni, vagy meg kell akadályozni a népvándorló hordák agresszióját. Akkor is, ha mi adunk először tűzparancsot a határaink megvédésére. Az idő közeleg.” Már azt is szégyellem, hogy idéznem kell ennek a - magát politológusnak álcázó…..
Zigi 2015.09.03 23:43:42
@Online Távmunkás: A Zárug örmény név.
Három a magyar igazság, ennyi idő után talán már tisztul a kép, nemzetközi csapataink többsége már a hazai bajnokságra koncentrálhat, lássuk, mire jutnak augusztus legelején. Újpest FC-Békéscsaba 1912 Előre A csabaiak eddig megfelelnek várakozásainknak, utolsó helyről…..
Július közepe, itt az ideje, hogy kezdődjön az őszi szezon, ami csak alig hangzik szürreálisabban mint egy burját nő újratemetése Petőfi dublőreként. Kevesebb csapat, több forduló, magasabb színvonal, pénzügyi stabilitás, fény az alagút végén, akkor vágjunk…..
2018. június. A négy éven belül negyedszer átszervezett magyar bajnokságban tavaly óta ismét 16 csapat küzd a nemzetközi kupaindulást érő helyekért, a kiesés elkerüléséért, no és persze a nagy büdös szürke középmezőnyért. "Látni kell, a 12 csapatos megoldás jó ötlet…..
Hát ez is eljött, az utolsó forduló. Oldalakat tudnánk gépelni arról, hogy milyen szezon volt ez, keserűen és csalódottan. Ami a magyar fociban történik, az kíváló lenyomata az országnak. Egyszer talán vége lesz ennek a rémálomnak. Nem ma lesz ez és nem is holnap, de mi még…..
Elérkeztünk az idei színdarab második felvonásának (lásd még: tavaszi szezon) utolsó előtti jelenetéhez, a dramaturg pedig kiválóan tette dolgát, hiszen a nézőközönség egyfelől izgulhat a dobogós helyek elosztását illetően, másfelől nem lehet biztos abban sem, hogy mely…..
Ismét az utolsó pillanatban, de legalább némi eredményekkel is, Betta! A 26. fordulót tudtuk kielemezni, ami ritka gagyi pontszámokat hozott, a vakok közt a király maribor és losik volt, ők nyertek kőkemény 45 ponttal holtversenyben. Gratulálunk! Hajtás után tippeljenek…..
Ismét csak hirtelen Betta, nagyon sajnáljuk :( Azért tippeljenek jól! Haladás - NyíregyházaTippunk: 0-0Betta: 3-0Újpest - MTKTippunk: 0-2Betta: 3-0Paks - FerencvárosTippunk: 1-2Betta: 3-0Pécs - DunaújvárosTippunk: 1-1Betta: 0-3 Sara Underwood. A meztelen yóga videóját…..
Már csak hármat kell lejátszani, és kiderül, jövőre kik maradnak az élvonalban. Már azok közül, akik megkapják a jogsit. Van, akinek a teljesítménye, van, akinek a licensze nincs meg hozzá (bár mindenki nyugtat, hogy meg lesz az), van ahol egyformán hiányzik mindkettő. A tulajok…..
Nem mintha korábban kérdéses lett volna, de 4 körrel a vége előtt bajnok a Vidi, amire év eleji tippelőinknek csak harmada számított. A dobogóért viszont még tülekednek, és szokatlan módon még egyik kieső személye sem ismert, mert versenyt szerencsétlenkednek a jelöltek. Az…..
Hiperkésőn übergyors Betta, tippeljenek! MTK - Felcsút 2-0 betta: 1-2Nyíregyháza - Újpest 1-1 betta 3-0Dunaújváros - Diósgyőr 2-1 betta 3-3Honvéd - Kecskemét 0- betta 0-3Lombard - Pécs 0-2 betta 3-0ETO - Haladás 1-1 betta 0-3Ferencváros - DVSC-Teva 1-0 betta 0-3Paks - Videoton…..
Célegyenesbe fordult a csodálatos magyar Nb1. Érdekes egy szezon volt ez. A nézőszámok meredeken zuhannak, kihalt, üres stadionban csicsereg pár ingyenjegyes kisgyerek a meccseken. Mindannyian ezt akartuk. Közben 3-4 csapat legalább a csőd és megszűnés szélén, akár még egy…..
"Itt van május elseje / Ég a gyomrom belseje" Komoly felütéssel kezdődik ez a beharangozó, előre is elnézést, de holnap felvonulás van, meg falunap, és címvédőként muszáj volt kicsit tréningeznem a holnap délutáni sör-virsli versenyre. Na jó nem kicsit, és inkább a "sör"…..
Újra itt vagyunk, ragyogunk. Fájdalmasan nevetséges nézőszámok mellett csordogálnak a küzdelmek. Minnél nagyobb a kuss, nagyobb a hangulattalanság, annál jobban rákapcsol a sikepropaganda. A stadionokban visszhangzik Debrecentől kezdve Győrig minden, de mindenhol mindig akad egy okos,…..