Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bergekirka

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai poszt teljesen rendhagyó a Határátkelő történetében, de legalább ennyire rendhagyó az is, amiről szól. Ma ugyanis Digger beszámolóját olvashatjátok a blogjából készült darabról, amit a napokban mutatott be az Örkény Színház. Nem is húzom tovább a szót, átadom neki,…..
bergekirka 2015.05.12 22:31:51
@diggerdriver:
"A bizakodó, lelkes külföldre vándorolt, gyermekének jövőt biztosítani akaró apa figuráját lassan, finoman váltja fel egy alkoholtól nehézkes beszédű, idegenben élő magyar férfi keserűsége."

ezt írják a ványabácsin.
félreértették a darabot, a rendező értett félre téged, vagy télleg egy keserűségét alkoholba fojtó figurához van szerencsénk?
bergekirka 2015.05.12 22:32:02
@Hari Seldon 2: @diggerdriver:
olvassatok el a mai penzumot, benne van a szovegben, hogy magyar nepmese :)) :
"Az anyukája elkezd neki mesélni egy magyar népmesét, de a mesébe egyre több angol szó kerül, míg a végére teljesen angol mesévé változik át."

ványabácsi még pontosabban fogalmaz:
"Az előadás végén a Gyerek angol zászlós pólóban egy magyar népmesét, A kicsi diót kezdi el mondani a nézők felé fordulva."

www.youtube.com/watch?v=axhYKDxEkRo
www.mikulasbirodalom.hu/mese/szekely/kicsidio.htm
Határátkelő Ki hol vásárol? 2015.05.10 06:49:00
Miközben az eheti blogajánlóhoz válogattam a posztokat, és nézelődtem a blogokon, megakadt a szemem a London Budapest Metro egyik posztján, és arra gondoltam, milyen érdekes lenne ma arról (is) beszélni, hogy ki hova (és mikor…) jár vásárolni. A cél persze nem feltétlenül a…..
A mai poszt különlegessége, hogy voltaképpen egy szerzői reakciónak indult, de aztán Melinda olyan részletesen (és érdekesen) leírta gondolatait, hogy megkértem, hadd jelentessem meg önálló posztként (ezért tehát a felelősség teljes mértékben az enyém). Aki nem olvasta volna…..