Regisztráció Blogot indítok
Adatok
idomar

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újra látogatható a Lepkekert a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Jelenleg 23 trópusi lepkefaj ötszáznál is több egyede lakik a kertben, mellettük orchideákbant és broméliákban gyönyörködhetnek a látogatók. A bemutatott fajok mindegyike Közép-Amerikában őshonos. Nyár…..
A pandák élete sem annyira egyszerű, mint amilyennek tűnik! Mert ugye mi azt gondolnánk, hogy csak rágják a bambuszt, cukiskodnak, és ha nagy ritkán véletlenül természetes úton sikerül szaporodniuk, annak az egész világ nagyon örül. Igaz is lenne, de nem számolunk a takarókkal, a…..
Az angliai Nottingham egyetemén mikromalacok és egyéb állatok segítik a diákokat abban, hogy eltereljék a figyelmüket a vizsgáikról egy kicsit, és így enyhítsék a rajtuk lévő nyomást. A projekt részeként a segítő kutyákat (például vakvezetőket) képző helyi alapítvány…..
Szépen gyarapodik a Nyíregyházi  Állatpark rénszarvas állománya, egy héten belül 4 borjú látott napvilágot. Születésük problémamentesen zajlott, az apróságok makkegészségesek. Világrajövetelük után már néhány perccel lábra álltak, s követték anyjukat, pár naposan…..
Észak-amerikai kúszósülökkel Magyarországon jelenleg csak a Miskolci Állatkertben lehet találkozni. Itt azonban láthatóan jól érzik magukat, hiszen mióta itt találtak otthonra, minden év tavaszán világra jön egy-egy utód is, idén áprilisban megszületett a harmadik miskolci…..
Ingyen juthatnak kutya- és macskaeledelhez a rászorulók Bécs első szociális állatkereskedésében, amely a napokban nyitott meg. A bolt kínálatát  jobb anyagi körülményekkel rendelkező állattartók adják össze. Rászoruló kisállat-tulajdonosoknak nyújt segítséget Bécs…..
Sokan szívesen elcserélnénk az ágyneműnket most a chicagói állatkert gorillabébijeivel, akik egy újrahasznosítási program keretében a helyi Hilton használt ágyneműit kapták meg. Az ágyneműk a legjobb minőségű alapanyagokból készültek, és a megkérdezett állatkerti…..
Valami nyugtató programra vágysz? Szereted hűvös tengerek és jégtáblák látványát? A rossz időjárás még mindig nem elég hűvös és szeles számodra? Nézegess 14 ezer, egyedenként kb. másfél tonnás rozmárt élő közvetítésen! Alaszka távoli, Round Island nevű szigetén…..
Bármilyen furcsán hangzik is, vannak olyan ismert európai állatok, amelyek kuriózumnak számítanak Magyarországon. Ilyen például a rozsomák, de havasi mormotával sem találkozhattak hazai állatkertekben a hatvanas évek óta a látogatók. Egészen mostanáig! A Szegedi Vadasparkba az…..
Péntek délután elloptak egy bronzszobrot az Állatkertből. A Székely Kata szobrászművész által 2005-ben készített kisplasztika egy orrszarvút ábrázol, felállításának egyik oka pedig az volt, hogy a látássérült emberek ismeretszerzését segítsék vele. A városligeti…..
A nemzetközi fajmegőrzési tenyészprogram keretében érkezett múlt hónapban Hollandiából egy Lara névre hallgató, kétéves szumátrai tigris nőstény a Nyíregyházi Állatparkba, ahol már várta egy ötéves hím, Gió. Az első találkozásukra most került sor. A tenyészpárra…..
Ezt a címet nem mertük volna leírni, ha nem lenne egy videó is arról, hogy hogyan gondozza az orángután a három kistigrist. A videóval csak annyi gond van, hogy többször újra és újra meg akarod majd nézni, annyira hihetetlen!  A Myrtle Beach Safari egy olyan intézet, ahol ritka és…..
Erre itt Magyarországon persze nem kell felkészülnöd, hacsak nem egy állatkerti szökevény gondolja azt a gardróbodról, hogy ennél jobb búvóhelyet máshol nem találhatna. És aztán a nagy biztonságérzetbe bele is fészkelne - rögtön kilenc kölyköt!  Ez történt egy amerikai…..
Az elmúlt héten láttak fáról fára mászni egy fiatal fekete medvét az Egyesült Államok Louisiana államában, egy Marksville nevű település külvárosában. A természet rideg törvénye, hogy az anyaállatok elküldik maguktól a bocsokat, és azoknak el kell kezdeni új otthon után…..
Pegasust kölyökkorában fogadta örökbe Dave Meinert. A legtöbb testvére holtan vagy deformitással született. Dave-nek róla is azt mondták, hogy ha meg is éri a felnőtt kort, süket és vak lesz valószínűleg. Ezért Dave egy timelapse videón elkezdte megörökíteni a…..
Az Atlantai Georgia Aquariumban, amely a világ egyik legnagyobb vízi állatkertjének is tekinthető, új bálna született. A CNN stábja jelen volt a kisbálna világrajövetelénél. (Nem volt nehéz dolguk, sétatávra van az akváriumtól a központjuk.) Itt az egy percnél csak kicsit…..
Egy szörfös fóka! Ha nem lenne róla videó, el sem hinnénk, hogy ilyen létezik! Pedig itt a bizonyíték:  Szemmel láthatóan az sem zavarja különösebben, hogy nincsenek hullámok. Tudja, hogy már azzal is cool, hogy ott lazul a szörfdeszka tetetjén. A hullámok meg majd jönnek! De…..
A Magas-Tátrában is tavaszodik. Jobb bizonyítékot erre aligha találhatunk, mint hogy a medvebocsok előmerészkedtek, és elkezdik felfedezni a környéket.  A medvecsaládot a Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch) közlekedő felvonó munkatársai fotóztak le. A lengyel nemzeti park…..
Itt a hétvége! Hogy ennek mennyire örülünk, azt egy üreginyúlkölyökről készült videóval tudjuk legjobban illusztrálni! Lefilmezték, ahogy először próbáltak megetetni egy magára maradt bébiüreginyulat a menhelyi gondozók. Elképesztően édes látvány, ahogy folyamatosan…..
Egy ház sarkán egy medve és egy ember találkozik… - akár egy vicc is kezdődhetne így, de ez egy valós helyzet volt, és ezen a videón azt is megnézhetjük, hogy a két meglepett fél hogyan reagált:  Most ti is belegondoltatok, hogy milyen lenne, ha egy medve jönne szembe a…..
A Derby-kenguruk, akiket apró méretük miatt törepkengunak is neveznek, jóval ritkábbak az állatkertekben, mint nagyobb társaik, a Bennett-kenguruk. Épp ezért különös öröm, mikor a gondozók felfedeznek egy apró utódot az anyja erszényében. A Szegedi Vadasparknak ebben az örömben…..
Egy észak-ausztrál kislány már épp elkezdett belenyugni, hogy vagy ellopta valaki a cicáját, vagy valami szörnyűség történt vele, amikor 49 nappal a kedvenc eltűnése után megcsörrent a telefon, és a vonal végén a 3500 kilométerre költözött szomszédjuk beszélt.  A Pippa…..
Ha két cuki dolgot összeadunk, akkor abból kizárólag valami még cukibb születhet! Ez igaz az Earl nevű kisállatra, a Staten Island Zoo pandabárányára is. Persze szó sincs arról, hogy Earl valamilyen állatkerti kísérlet eredménye lenne, és valóban egy pandától és egy…..