Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

79 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Érdeklődők, kedves Blog Olvasók! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes központi hivatalok és költségvetési szervi formában működő minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatával összefüggő jogutódlásáról, valamint egyes közfeladatok átvételéről szóló 378/2016. (XII. 2.) Kormányrendelet…..
Csalók támadnak a Facebook közösségi oldalon nagyobb üzletláncok nevében. Az átverésben egy 30 ezer forintos vásárlási utalványt és más ajándékokat ajánlanak fel pl. a Lidl, Penny, Tesco, Metro, Spar és más áruházláncok nevében, cserébe egy rövid online kérdőívet kell kitölteni, regisztrálni,…..
A fogyasztók, de sokszor a vállalkozások is felteszik a kérdést a hatóságnak, hogy mi a különbség a szavatosság és a jótállás között, egyáltalán hogyan viszonyulnak egymáshoz. Nincsenek tisztában a garanciális eszközök nyújtotta lehetőségekkel, ezért sokszor nem is élnek vele. Érdemes tehát…..
Az ORFK Kommunikációs Szolgálata hívja fel az állampolgárok figyelmét, hogy új csalási módszer kapott szárnyra, nyereményekre hivatkozva próbálják megtéveszteni a hívott félt. Kérjük, ne dőljenek be a csalóknak!..
Az ősz beköszöntével kezdődnek a szüreti mulatságok és kóstoltató programok. A fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai ezeken a rendezvényeken is igyekeznek mindazokat a szabályszegéseket feltárni, ami oka lehet a fogyasztók megkárosításának, megtévesztésének...
Elkezdődött a fűtési szezon, és aki teheti, igyekszik minél kedvezőbb feltételek mellett beszerezni a tűzre valót, a tűzifát. A tűzifa beszerzésnek többféle formája, módja létezik, de vajon tisztában van-e a vásárló, hogy mikor jár jobban? A bizonytalan eredetű, nem legális vállalkozástól vásárolt…..
Idén a megszokottól eltérő időpontban, előrehozottan október 7-én lesz az internetes vásárlás napja Magyarországon. A kezdeményezés keretében számtalan üzlet kínálja igen jelentős kedvezménnyel termékeit, mind online (webáruház), mind személyes megjelenést igénylő értékesítési formában…..
Sokan szeptemberre, októberre időzítették idei pihenésüket, hiszen utószezonban nincs akkora tömeg a közkedvelt üdülőhelyeken, akciós áron is utazhatunk, az időjárás is még kedvező lehet. Érhetnek azonban kellemetlen meglepetések is minket a szálláshelyen...
Felvették az egyetemre? Mielőtt albérleti címlistát vásárol, olvassa el cikkünket! Az albérletkereső fiatalok számára szeretnénk az alábbiakban tanácsot adni, hogy fiatal felnőtt korukat ne rögtön csalódásokkal, anyagi nehézségekkel kezdjék. Elsősorban fővárosi panaszok kapcsán már évek óta…..
Az Egyesült Államokban népszerűvé vált garázsvásár az utóbbi időben számos más országban is – így Magyarországon is - közkedveltté vált. Vásárlóként azonban ezen a terepen is tanácsos tudatosan választani, eladóként pedig érdemes odafigyelni néhány kereskedelmi…..
A szüreti szezon kapcsán sok gazda már a mustot érleli pincéjében. Nem árt azonban minden évben figyelmeztetni a borászokat, hogy tudatosan járjanak el az erjedési folyamat ellenőrzése kapcsán, a mustgáz, vagyis a szén-dioxid (CO2) színtelen, szagtalan, a levegőnél nehezebb gáz. Ez a gáz azonban nem…..
A banki elszámolások óta csökkent a pénzügyi intézmények megegyezési hajlandósága, 2017. januártól azonban egymillió forint összegig kötelesek lesznek alávetni magukat a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) döntésének. A kötelező alávetés azt jelenti, hogy egymillió forintos ügyérték alatt - amennyiben…..
A Budapesti Békéltető Testület 2016. szeptember 1-jétől közzéteszi azoknak a vállalkozásoknak a listáját, amelyek egyezséget kötöttek a fogyasztókkal az eljárások során. A Testület ezzel ösztönzi a vállalkozásokat a jogkövető magatartás tanúsítására, a fogyasztók pedig tudomást szereznek azokról a…..
A Békés Megyei Hírlapot kereste meg kérdésével az a fogyasztó, aki GPS készüléket vásárolt, és kifizetés után meglepődve tapasztalta, hogy térkép nincs a termékhez. Úgy vélte, hogy minden GPS készülékhez biztosítanak térképet, hiszen csak így komplett a készülék. Az eladó a reklamáció kapcsán…..
Nemrég zárult a VOLT fesztivál, és a sajtóban már megjelentek az első tapasztalatok az idei rendezvényről. Sajnos szép számban van köztük negatív is, például az újdonságnak számító kapszulahotelre vonatkozóan. Mit tegyünk, ha kifogásunk van, mit tehetünk, ha már elmúlt a fesztivál?..
Megindult a fesztivál szezon. Szinte nincs olyan nap, amikor ne lenne lehetőség kikapcsolódni egy-egy fesztiválon, vidéki rendezvényen, helyi ünnepségen, vásáron. Ilyenkor jellemzően többet fogyasztunk, vásárolunk. A szórakozás pillanataiban sem árt azonban megfeledkeznünk egy-két fontos dologról,…..
Érdemes többet megtudni arról a felhasználóról, akitől online vásárolunk. Egyre többen használják a közösségi online felületeket vásárlásra is. Azon túl, hogy rendkívül kedvező ajánlatokkal, és a kényelmes vásárlás ígéretével is kecsegtet, biztonsággal akkor vásárolhat igazán a fogyasztó, ha elég…..
Korábban több olyan vállalkozói megkeresés is érkezett a fogyasztóvédelmi hatósághoz, amely félreérthető, összetévesztésre gyanút adó, vállalkozásoknak szóló direkt marketing tevékenységről számolt be. A társaság „Megbízható Cég” Tanúsítványt állít ki az őt megkereső vállalkozásoknak díjazás…..
A napokban két tragédia is történt határainkon túl, mely ráirányította a figyelmet a termékvisszahívás intézményére és annak fontosságára...
A Békés Megyei Hírlaphoz kétségbeesett nagymama fordult segítségért. Hiába vásárolt unokája számára sportcipőt, a lábbeli kifizetése után, a használatbavételkor minden más üzletben besípolt, vagyis a lábbeli megszólaltatta a lopásgátlót. A nagymama úgy véli, méltánytalan, hogy unokája oktalanul…..
A napokban a Tékozló Homár fogyasztóvédelmi bloghoz fordult az a panaszos, aki 450 grammos fagyasztott brokkolit vásárolt, ami kiolvasztás után 273 gramm zöldséget eredményezett. Hasonló panaszok előfordultak már a hatóság gyakorlatában pl. fagyasztott halak vásárlása esetén is. Valóban fogyasztói…..
  Szinte minden héten hallhatunk a médiában önkéntes termékvisszahívásról szóló híreket. De mit is jelent ez valójában? A www.gyartastrend.hu portál cikkéből megtudhatja, mi a menete a minőségbiztosításnak, a hibás ermék fogyasztóktól való visszahívásának. A fogyasztóvédelmi hatóság honlapján Ön…..
Napjainkban egyre többen ismerik fel a káros ultraibolya sugárzás elleni védekezés szükségességét. A napszemüveg a szem káros UV-sugárzás elleni védelmének egyik legfontosabb eszköze. A napsugárzás széles spektrumából a látható fény mellett ultraibolya és infravörös fénysugarak is érkeznek...
Gondolta volna, hogy a szelfibot (selfie bot, selfie stick) nem csupán mai korunk vívmánya, de veszélyforrás is egyben? Bár önmagában a termék nem veszélyes, használata során azonban akarva-akaratlanul olyan sérüléseket okozhatunk, mely sokszor már nem helyrehozható...
Elérkezett a nyár és június 10-én kezdetét veszi a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen a magyar labdarúgó-válogatottnak is szurkolhatunk. A magyar csapat EB-re történő kijutása miatt várhatóan sok magyar szurkoló utazik Franciaországba, így fontos, hogy tudjunk arról, hogy…..