Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Majaskovics

50 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(photo credit: Spirit Színház facebook oldala) Frenák Pál előadásai szoktak rám ilyen hatással lenni, hogy a színháztól az egész hazautat sokkos állapotban teszem meg, és körülbelül a külső szemeknek olyan lehetek, mint aki be van állva. Június 29-én, (a pár politikai utalás miatt, ami esküszöm nem…..
  Március tizenötödike a miénk. Minden egyes betű, kiégett abrosz és összekacsintás. Fogom a kezed az összevisszaság ellen, versenyt futunk az időben, félóra után még taxit is fogunk, olyanok vagyunk, mint egy hosszúévek óta együtt lévő házaspár, akik valójában a barátság legmélyebb pontjából…..
Egy pohár bor Freuddal Négy T 2018.03.16 10:15:25
Március 9-én a Trafóban jártunk, méghozzá egy igen erős négyest néztünk meg. Külön-külön mind a négyen letettek már valamit az asztalra, és nem is akárhogyan, de vajon együtt is képesek voltak rá? Vajon az abszolút nagy női-őserő, a négy különböző világot mennyire tudják egy egységgé alakítani?…..
Hagyom, hogy a gondolatok megtaláljanak, miközben a jógaszőnyegen állok, ülök, térdelek, ilyen-olyan aszanákat hozva létre, vagy legalábbis igyekszem, hogy lètrehozzam. Az össze-vissza dübörgő, túlságosan aktív, sehová sem érő gondolatok azok nincsenek, az agyam már nagyon rég kiszelektálja magának…..
Egy hátizsák, két hátizsák, három, majd négy hátizsák kell ahhoz, hogy csakúgy egyik percről a másikra elinduljunk a hegyekbe fel. A kocsi, mit kocsi, már-már terepjárószerűség, a házunk előtt parkol. Két hete vetted, még tiszta újnak számít. Azt mondtad régebben, hogyha a ház után egy nagy autónk…..
Ha Kosztolányi még élne, egész biztosan az Akvárium teraszán cigarettázna borozgatva, és fennkölten beszélgetne irodalomról, és hevesen vitatkozna a slam poetryról, mert az elején nem értené, aztán valahogy mégis. Imponálna neki, hogy az Esti Kornél az miatta Esti Kornél, vagy legalábbis látszólag a…..
Hideg volt, esett az eső, mégis égett bennünk valami, ami túlmutatott rajtunk. Bár ez nem meglepő. Rajtunk azt hiszem, minden túlmutat. Didergünk a plusz harminc fokban, miközben ujjatlan trikóban ugrálunk kint a téren a mínusz húszban. Gyerekek vagyunk, akik önmagukban keresik a másikat, csupán…..
Mikor van az a pont, amikor feláldozhatunk mindent valaki másért? Mikor van az a pont, amikor megéri? Amikor igaz és őszinte? Mikor van az a pont, mikor tudnunk kell, hogy ez most az a szeretet, amiért érdemes? Mikor van az a pont, mikor léphetsz és visszalépnek? Mikor van az a pont, mikor nem…..
2018.01.19: a Jurányi Ház és a Dumaszínház bemutatója, a Dekk Színház legfrissebb darabja, "A politikusok lelkivilágának" dátuma. A politikusoknak van lelke? Éreznek lelkiismeretet? Van magánéletük? Hogyan tudnak néhanap tükörbe nézni? Milyen világ ez tulajdonképpen, és mit gondolnak róla a…..
Miért nem mondta senki, hogy rohadt nehéz? Hogy többször beledöglünk, de mégis imádjuk minden másodpercét? Miért nem mondta senki, hogy az, hogy odaadod a szíved másnak, az nem rózsaszín-filmesjelenetek cukiságának tömkelege, hanem keményebb meló a fizikai munkánál is? Miért nem mondta senki, hogy…..
December 25-, és 26-án a Losers Cirque Company a MÜPA sátorban adta elő az „Összeomlást”. Mindenféle eszközök nélkül úgy dobálták egymást, ahogy a testünk dobálja ki a kátrányt belőlünk, mikor már takarítani sincs hely. Ez egy pozitív darab. Nagyon is az. A darab a felénél járhatott, vagy…..
Mi van akkor, ha nem is vagyunk hibásan elcseszettek, csak egyszerűen vannak emberek, akik egy idő után feladják a megfelelési kényszert, önmaguk lesznek és nyitottá válnak? Mindenféleképpen. Szabályok, határok és határátkelők nélküli kapcsolatok és élet. Akik beleőrülnek a kontrollba, a…..
'Bogár - irtózatos nyugtalan lettem -, mintha küldtél volna, mikor tartani szerettél volna. Valami nagyon sűrű van a levegőben - s érzed. S még azt a sok mást, ami bennünket, engem külön. Azt hiszed, a háború engem nem riaszt és öl? De erősebb akarok lenni. Muszáj! Ma mintha láttam volna a szemedben…..
Abroncs és likör. A két kedvenc párosításom, mint a tulipán az orgonával, vagy a felhevűlt látkép a Dunára néző teraszról. Megnyerő bátorsággal ültem fel egyik nap a repülőre, hogy elutazzam hozzád. Előtte beszéltünk róla, mégsem terveztük meg, s olybá' tűnt, az egész pusztán csak elméleti síkon…..
Ki se látsz magadból. Önvalód tükörképéből, a másikra reflektálva. Úgy dobálozol a cigarettával, mintha az lenne a világ legtermészetesebb dolga, hogy te és ők most egy helyen vagytok. Belül szétfeszítő érdek az, ami türelemre int a türelmetlenségben. A türelmetlenséget hoztuk ki a másikból, és…..
A cigarettázás megfogja az érzelmi függősségünk; belekapaszkodunk érzelmileg, hogy megosszuk a többi személlyel az érzelmi kapcsolatot. Belekapaszkodunk minden slukknál, minden újratöltésnél, újra megvevésnél, mert a másik ember felé való kapaszkodás félelmetes. S az ember állandóan fél valamitől.…..
Kilépőt keresek egy napra a hétköznapokból a váratlanba. Tegnap láttalak, féltelek, a fene tudja miért, tudod, hogy erősen rugalmatlanok a megérzéseim: jönnek, amikor ők akarnak, és valahogy sosem tűnnek el igazán. Azt hiszem, leginkább magadtól féltelek. Magamat akkor sem, ha cigarettázva ülök a…..
  Felsóhajtok, és te fütyörészel. Emlékszel a barcelonai kiruccanásunkra? Fogtad a táskám, míg igazi spanyol csokoládét vettem a boltban egy igazi spanyol újsággal karöltve, mert egyszerűen nekem muszáj volt igazi spanyol íz és betűk a kezeim közé közvetlen leszállás után a repülőről. Akkor…..
A múlt azért van, hogy lenyugtasson a jelenhez. Nem azért múlt el, hogy még nagyobb fájdalmat adjon a jelenhez, hogy ne engedje, hogy elfogadjunk dolgokat: a múlt nem azért van, hogy tovább rágódjunk dolgokon, hogy keseregjünk azon, ami már megtörtént. A múlt és a félelem ebben hasonlít egymásra:…..
A boldogság pónilovakon jár.  Lófarokba kötöttem a hajam, s egy üvegborral meg gumicukorral ülök a teraszon. Szereted, mikor lófarokba van kötve a hajam, szereted, mikor borral várlak, szereted, mikor csillagokat kémlelünk. Még nincs sötét, csillagok sincsenek, éppen most megy le a nap, minden…..
  Hagytál aludni. Erre emlékszem, és arra, hogy melletted fekve minden olyan egyszerűnek tűnt. Túlbiztonságos volt, egy kis sziget a valóság közepén, de amint elhagytuk az ágyat, minden megzavarodott. Már nem volt annyira egyszerű és magától értetődő az egész. Akkor már több volt a kétség, mint az…..
Fehér ingben, kiengedett hajjal, mezítláb sétálsz ki a nappali kövére, hogy gyanútlanul átcsoszogj a konyhába a kávé elkészítése véget. Ezekben a pillanatokban csak te vagy, senki más nem zavarja meg a nyugalmad, a reggeli béke suttogó hangját. Nem agyalsz semmi máson, csak a másik feleden, aki…..
  Tűzpirosan égeti a bőrömet a rózsa, amit tőled kaptam. Sétáltunk, és hirtelen elém álltál. Ha néha nem figyelek rád pár percig, akkor mindig meglepsz. A tizedik után jöttem rá körülbelül, hogy téged nem szabad figyelni - csupán akkor, ha engem figyelsz, és akkor is mosolyogva, kérdőn rád nézve,…..
Mindig elmész, és erre csak a napokban döbbentem rá. Minden elválásunk után, mikor belenéztem a szemedbe, aztán utánad, és egyedül maradtam a sötétben, visszhangozva bennem az utolsó kijelentésed, s így huppanok bele az életbe, az emberek kavargásába, ismerkedésbe, nevetésekbe, önfeledtségbe. Élni…..
Késő ősz volt, nyirkos, esős, felhők nélküli égbolt. Akkoriban a fejünk felől is hiányoztak a felhők, miközben belül ragyogtak a csillagok, bár ezt néha látni sem lehetett a ködtől. Akkoriban a korlát volt a legfőbb pont a kapcsolatunkban, ismerkedés gyanánt, vagy csak ott történt minden, ami igazán…..