Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cs.Marcsi

29 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A technika és a hajótervezés, gyártás fejlődése mindig a határok feszegetésére késztette az elhivatott vitorlázókat, a rekordok megdöntése mindig is komoly motivációt jelentett. Nem csak külföldön, de itthon, a mi kis tavunkon is. Elég csak a Balaton kerülő szóló versenyekre…..
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2015. szeptember 10-12-én megrendezett II. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusán a VMSZ elnöke, Bagyó Sándor is előadott. Prezentációját a közönség az elismerésen túl a legjobb előadói díjjal is jutalmazta. A Magyar Egészségügyi…..
Szeptember 4-5-6-án immáron 20. alkalommal került megrendezésre a Balatoni Hajókiállítás, melynek a Kenese Marina Port adott otthont. A VMSZ mindhárom napon a kiállítás vendége volt, sőt, 5-én, szombaton a Roadshow-nkat is magunkkal vittük, ezzel a helyszínnel és rendezvénnyel…..
A 2015 szeptember 4-6. között Balatonkenesén megrendezett 20. Balatoni Hajókiállításra az Index videoblogja is ellátogatott. Az Indavideo stábja a legekre is kíváncsi volt: így a nemcsak a 42 lábas elektromos luxus yacht és egy házméretű katamarán, de a vízimentők 500 lóerős…..
 Strandolók értesítették a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vízimentőjét tegnap délután fél kettő körül azzal, hogy egy idős férfit hoznak a partra, aki a vízben összeesett. A 83 éves, holland állampolgárságú férfi életjeleket nem mutatott, így a vízimentő…..
Augusztus 13-án a Club Hotel Badacsony strandján dolgozó strandi mentőnk, Korok Petra Zánka Központnak jelezte, hogy egy gazdátlan horgászcsónak sodródott be Badacsonytomaj irányából a strandjára, benne…..
Augusztus eleje óta tizenkét Balaton-parti strandot látogatott meg és többezer fürdőzőt ért el a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának roadshow-ja. A prevenciós céllal indított…..
A VMSZ a közelmúltban került kapcsolatba a Spiller Trade Kft-vel és ügyvezetőjével Pehely Balázzsal egy olyan eszköz kapcsán, melyet bár egyik kollégánk sem szeretne működés közben látni,…..
Kollégáink ma Zánkán, az Erzsébet-táborban megrendezett Közlekedésbiztonsági napon a vízi biztonságról tartottak bemutatót a 8-14 éves táborlakóknak. A gyerekek előadást…..
Major Balázs, a Karma Production - Project&Event Management ügyvezetője a VMSZ részére 20 jegyet ajánlott fel, hogy kollégáink is kipróbálhassák Siófok egyedülálló nyári…..
A mentők közötti együttműködésnek köszönheti az életét egy szlovák nő Egy 30 év körüli szlovák nőt hoztak ki a fürdőzők a Balatonból és kezdték meg a laikus újraélesztést Zamárdiban 13 óra körül. A Zamárdi Vízimentő Egyesület ügyeletes orvosa vette át az…..
A 15 éves Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület 2015 nyarán egy VMSZ Roadshow keretében szeretne bemutatkozni a közönségnek, megismertetni velük a vízimentők munkáját, és…..
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a vezetőség döntése alapján nyilvánosságra hozza a prevenció hatékonyságának növelése érdekében összeállított saját, „Vízből mentési ismeretek” illetve „Elsősegélynyújtás vízen és parton” címet viselő elektronikus…..
Ma reggel, háromnegyed nyolckor két horgászt kellett menteniük a vízimentőknek a Fonyód-Bélatelepi strand közelében. A Vízirendészet munkatársa tájékoztatása szerint két idős férfi egy stégen horgászott, s amikor a másodfokú viharjelzést kiadták, a partra akartak jutni. A…..
Lukács Lilla. Igen, ő az a lány, akit július 23-án a vonyarcvashegyi strandon történt villámcsapás után újra kellett éleszteni. A történés másnapján már a közösségi oldalán köszönte meg, megmentőinek, hogy életben van. Tegnap, pedig, ha minden jól alakult, haza is…..
A legnagyobb feladatot a vonyarcvashegyi strandra betörő, viharos széllel, villámlással érkező zivatar adta a vízimentőknek és a strandon szolgálatot teljesítő egészsügyi ügyeletes szolgálatot adó mentőtisztnek. A vonyarci eseten kívül több esetben is szükség volt a…..
MI A BALATONHELP? A BALATONHELP EGY OKOSTELEFONRA LETÖLTHETŐ INGYENES SEGÉLYKÉRŐ ALKALMAZÁS. 1. Balatonhelp alkalmazás a mobiltelefonon 2. 100%-ban feltöltött mobiltelefon, vízhatlan tokban, kéz alatt, zsebben, nyakban Ez a legfontosabb a biztos segélykéréshez!  A júliusi…..
Bár csak június 5-én, a Balaton Napján „nyílt meg hivatalosan” a tó, a vízimentőink már május 15-e óta 24 órás készültségben állnak, hogy az egyre nagyobb számban megjelenő vitorlások, szörfösök, horgászok és fürdőzők biztonságát szolgálják. A mentési feladatokon…..
A következőkben Tar Mihály Bagyó Sándor elnökkel készült interjúját olvashatjátok, mely az idei Kékszalag programfüzetében is megjelent.  Biztonság a vízen A KÉKSZALAG EGY BIZTONSÁGOS VERSENY Az utóbbi években több alkalommal is komoly erőfeszítéseket tettek a…..
Íme a Magyar Vitorlás Szövetség és a VMSZ közös checklistája a biztonságos versenyzésért.  A felsorolás végén az előkelő és kiemelt helyen pedig ott a Balatonhelp alkalmazás, melyet minden vízre szállónak kötelező lenne letölteni. Ingyenes applikáció, ingyenes…..
A Magyar Vitorlás Szövetséggel együtt összeszedtük azon legfontosabb tanácsokat, amiket mindenképp érdemes megfogadni, az élvezetes és biztonságos Kékszalag versenyzéshez. Talán még a gyakorlottabb versenyzők sem árt ha átolvassák! A Kékszalag a balatoni vitorlázók nagy…..
Cs.Marcsi 2015.06.24 13:48:20
@Acmee: Köszönjük a hasznos kiegészítést. Igyekeztünk összeszedni a legfontosabbakat, de tény, hogy lehetne még sorolni. Minél több információ gyűlik azonban itt össze, annál teljesebb lesz a tanácsok köre.:)
A nevem Semperger Dávid. Uszodamester vagyok. Képesítésemet 2015. áprilisban szereztem a VMSZ uszodamesteri tanfolyamán Egerben. Amikor munkába indultam még nem sejtettem, hogy aznap meg fogok menteni egy életet…  Már korábban is a strandhoz kötött a munkám, csúszdamesteri…..
We did it! – Megcsináltuk! hirdeti a Ready, set, wear it! mentőmellény viselési rekordkísérlet amerikai szervezője. Magyarország, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata révén egyetlen közép-kelet-európai résztvevőként 148 fő mentőmellényes támogatóval járult hozzá az…..
Június 5-én első alkalommal tartottak Balatont körülölelő strandszezonnyitót tíz település részvételével, strandpiknikkel, gasztronómiai bemutatókkal és egy kis beavatással. Az esemény szervezője, a Balatoni Kör, közös "Balaton-ünnepnek" szánta a Balaton napját, melyen a…..
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, 2015. május 16-án Balatonfüreden, a Magyar Vitorlás Szövetség által rendezett Balatoni Évadnyitó Wirecorner Nagydíj vitorlásverseny díjátadóján mentőmellény viselési világrekord kísérletre invitálta a közönséget. Az…..