Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kodomo

7 bejegyzést írt és 510 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újra munkába állt a Csendes-óceán lebegő szemétszedője, az Ocean Cleanup projekt keretében, melynek tesztüzeme egy évvel ezelőtt sajnos kudarcba fulladt. A berendezés a Kalifornia és a Hawaii-szigetek között félúton elterülő hatalmas méretű szemétszigetet hivatott felszámolni. A projektet nagy…..
Kodomo 2019.10.18 01:01:35
@muv: Nyilván nem egyenletes az eloszlás. Szvsz a közepén sűrűbb. Hogy megy oda be a passzívan sodródó cső, mikor az áramlat a szemétsziget körül áramlik (ezért alakult ki)? A Golf-áramlat 15-20 km/órával, egy átlag teherhajó meg 45 km/órával halad. Nem hatékonyabb és gyorsabb-e egy motoros hajó egy speciális vonóhálóval például? Azt sem látom, hogy a széttöredezett félcentis műanyagdarabokból álló híg kásával mi a terv?
Kísérletnek jó, hátha beválik és akkor le lehet gyártani többet a nagyobb darabok gyűjtésére.
Laikusként elsőre a kitűzött célt (5 év alatt a fele szemét) nem látom reálisnak.
A tegnapi bejegyzésben a veterán Fidesz-politikus nagy visszhangú kijelentését vettem alapul. „A legrosszabb keresztény politika is jobb, mint a legjobb nem keresztény politika.” A mondást 1967. december 24-ig vezettem vissza, midőn Lukács Györggyel interjú jelent meg a Népszabadságban. Az agg…..
      56 éves. Elég jól néz ki. Igen, nyilván sok plasztikát látott már közelről. De akkor is. Ti mit gondoltok, jó ötlet volt, hogy ledobta a textilt a Harpers számára? Emlékezetes a másik meztelen címlapja is, igen nagy mérföldkő volt, terhesen állt a kamera elé (Bruce Willis volt a párja).…..
1986 nehéz év volt a modern technológiai társadalmak életében. Az év elején a Holdra szállás és az Apolló program sikerének hullámain lovagló amerikai űrsikló projekt kapott óriási pofont, amikor a Challenger az élőben közvetített indítás során felrobbant. Április végén pedig bekövetkezett a…..
  Amikor az ember belekezd egy olyan posztba, aminek az egyik főszereplője Huth Gergely, a másik Bede Zsolt, a harmadik meg Gulyás Márton, kicsit úgy érzi magát, mint amikor a hüvelygombáról kell reklámfilmet forgatnia. Mert hát fontos dolog ez, de korántsem biztos, hogy beszélni kéne róla, akit…..
Kodomo 2019.03.07 09:57:46
@takingsider: Nem evvel/ezzel. (Egyébként "ezzel", akármit mond az Akadémia.)
A libsi az sima liberális, a lipsi pedig zsidó (biboldó, bibsi, bipsi) liberális.
Szabad az Á Félnek 2019.01.22 11:55:43
A Fidesz–KDNP politikusai úgy csinálnak, mintha magabiztosak lennének, de közben félnek. Úgy csinálnak, mintha ők ártatlanok lennének, mint a ma született bárányok, de közben tudják, hogy a lopott pénzen szerzett királyságuk bármikor elveszthet, ezért félnek. Félnek, mert tudják, hogy ha vége a…..
Kodomo 2019.01.23 00:35:53
@arabok balrol: "Eddig annyira megindult a nep, hogy a Fidesz 2018ban meg a 2010esnel is tobb szavazot szerzett, mig mindenki mas szavazokat vesztett."

Ez majdnem igaz, azzal a kiegészítéssel, hogy kb. minden ellenzéki párt TÖBB szavazatot szerzett, mint anno, a fidesz pedig csak úgy szerzett többet, hogy volt a sifonérban 216 ezer (vagy amennyi kell?) határon túlról érkező szavazata.

A fidesznek kizárólag az országgyűlésben van 2/3-os többsége a testére szabott választási rendszerének köszönhetően.
Commentarium Baromságok hálója 2019.01.21 08:30:00
Trombitás Kristóf, a köztévé műsorvezetője, azóta törölt Facebook posztjában reagált az általa vezetett műsor (Ez itt a kérdés…) legutóbbi adását ért kritikákra. Ebben a műsorban, mint arról szinte a teljes magyar független sajtó beszámolt, több vendégével arról beszélgetett, hogyan „gyógyítható” a…..
Van ez az öt pont, amit az ellenzéki képviselők decemberben be akar(n)tak olvastatni a közmédiában, mert rájuk tört a forradalmi hevület, és ha teszem azt, odabent van egy Táncsics vezetéknevű alkalmazott, foggal szabadítják ki a Kunigunda úti vágószobából, de hát nem volt. Szóval mentek Szél…..
Kodomo 2019.01.07 19:56:50
@444: "...ezt a biztonsági őröknek jogukban áll megakadályozni..."
Nem, rosszul gondolod, nincs joguk megakadályozni.
(Az országgyűlés mentelmi bizottsága esetleg megteszi a javaslatát a mentelmi joguk felfüggesztésére, azt a parlament esetleg megszavazza. Ezután a rendőrség/ügyészség nyomoz és vádat emel, ha esetleg nem szünteti meg a nyomozást. Ezek után a bíróság eldönti, hogy bűnösök-e, vagy sem.)
Ellenben a biztonsági őrök "hivatalos személy elleni erőszak"-ját nehéz lesz letagadni.
Kodomo 2019.01.07 20:09:43
@AdamT: "Aztán jön egy felsorolás, amiben az MTVA nincs külön kiemelve."
Tehát a közpénzből kitartott köztévé, időközben valahol elvesztette közintézmény jellegét.
Fidesztévé lett, így nem kötelessége a sorozatos, többezres tüntetésen résztvevők céljairól beszámolni. Nehogy kimaradjon a műsorfolyamból egy Soros.
Kodomo 2019.01.07 20:42:05
@AdamT: Jogszerűen beléphetnek, ott ellenőrizhetik a működést. A c) pontnál nincs jogszerűségi követelmény, így is megáll (pl. Varjú esetében).
A jogon túlterjeszkedést esetleg megállapíthatja a kiművelt biztonsági őr, csak azt nem értem, hogy akkor miért nem tudta a saját cselekvéseinek jogi határait megállapítani.

@nick papagiorgo: A fikciót hagyjuk, mert én is ki tudok találni egy olyat pl. hogy a nemzeti közszolgálati adót lassan, lopakodva hatalmába keríti egy szélsőségesen gyűlöletre uszító politikai oldal és éjjel-nappal sugározza a hazug propagandáját, erre a törvényesen megválasztott képviselő be akar jutni, hogy felelőst keressen és kérdőre vonja ill. a saját politikai szempontjainak is hangot adjon, erre az ott alkalmazott civil fogdmegek megverik/erőszakkal kidobják.

És igen, egy ogy-i képviselőnek több joga van, mint egy civil munkásnak. Sőt, a civil munkásnak együtt kell működnie.
Az MTV munkatársaknak 2 dolgot kellett volna tenni:
1. félreállni és nézni, hogy követnek el esetleg jogsértéseket,
2. rendőrt hívni.
Egyik olvasónktól kaptunk egy levelet, amiben leírja, hogy érkezett egy kamu NAV e-mail a postaládájába, amiben tájékoztatják, hogy  adóvisszatárítésre jogosult. A kamu-oldal a hitelkártya adatainkat szeretné megszerezni. Meg ne adjuk!..
Kodomo 2018.11.24 02:16:21
@Péter454: A teljes történet ez: JKJ szerint "Az utolsó mondat pontosan így szólna: Soha ne adjuk ki ezeket az adatok SENKINEK."
Szerintem ez nem igaz (ha eltekintünk attól a szemantikai szőrözéstől a megad/átad körül, mivel online felületen való bepötyögésről van itt szó). És valójában szerinted sem igaz JKJ mondata, hiszen te is bepötyögöd a bank weboldalán.
A Jobbik meglehetősen aktív ellenzéki szerepre készül a parlamentben a jelek szerint. Orbán még csak a lehetőségét lebegtette be a hetedik alkotmánymódosításnak, amelyek két éve épp a Jobbik fúrt meg, a párt már be is adta a jogszabály-módosító javaslatát...
Kodomo 2018.05.14 23:18:19
@Ekrü: Már nincs letelepedési kötvény, 2017 március 31-én szűnt meg az értékesítése, te nagyon hülye. (Ez utóbbi megjegyzés nem csak neked szól!)
András nem egy bonyolult dologra vágyott, csak tévére és internetre az utca túlsó oldalára költözés után is. Jelentkezett is a Telekomnál. Aztán amikor a tesze-tosza ügyintézés, a hibás adatbázis és az éves rendes árokásó időszak lezárulásának gonosz triója együttesen kezdte fenyegetni a fűtés…..
Bálint Márton, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium végzős diákja, a Független Diákparlament frissen megválasztott 2017/18-as középiskolás diákképviselője még korábban írt egy levelet az Oktatási Hivatalnak az általa nap mint nap tapasztalt problémákról. Választ egyáltalán nem kapott, most…..
Kodomo 2017.10.29 22:09:36
@Billy Hill: "Az életre neveljen a család. A szabályos kerékpározást tanítsa meg az apuka, a jelzálogot meg magyarázza el az anyuka."
És ha anyuka sem tudja? Bezzeg az Etika/Hittan az az iskola dolga!
"Szerintem egyre több fórumon keveredik az, hogy mi az iskola feladata, és mi a családé."
Valóban.
Az LMP korábbi társelnöke, Schiffer András volt az Echo TV Heti mérleg című műsorának vendége. Bár viszonylag ritkán fordul elő, hogy nem kormánypárti politikust, közéleti személyiséget hívnak be a zuglói központú televízióba, a legpikánsabbak éppen ezek az alkalmak. Emlékezzünk csak Soproni Tamás…..
George F. Hemingway született Szabó György, a 24 év után bajnok Honvéd tulajdonosa volt a hétfő esti Tények Extra vendége. A sikeres csapat mögötti sikeres üzletemberről kiderült, "nem politizál, de van véleménye". Szerk.: Egy olvasónk küldte el nekünk a nem politizáló Hemingway cikkét, ami a Magyar…..
Reflektor Négy évente demokrácia 2017.03.30 15:07:19
  A Fideszes kommunikációban gyakran megjelenik, hogy az emberek egy fideszes döntésre már leadták a voksukat. Nem kell erről beszélni, nem kell erről vitatkozni, érdekeket egyeztetni és főleg nem kell népszavazást kiírni. Ebben az értelmezésben a demokrácia leszűkül arra a pár percre, amíg az…..
Kodomo 2017.03.31 10:06:23
@midnight coder: Igaz, csakhogy egy pár aktuális probléma kormányzati megoldásáról már az egyszeri szavazó is kapásból megmondja, hogy kicsinyesség/marhaság/korrupció/lenyúlás.
"Helyesnek tartja -e, hogy a családsegítő projektekben 20 millió forintot fizettek egy rendezvényszervező cégnek azért, hogy iktatószámmal lássa el a dokumentumokat, vagy 20 millióért bíztak meg egy körömépítő (és 3 D-s műszempilla készítő) céget a "szakemberek előminősítéséért"?" - kérdezte Hadházy…..
Hujber Ferenc újabb ámokot futott a Mokkában, viszont a ma reggeliről már világosan kiderült, hogy csak egy szopatás az egész, összefüggéstelenül beszélt mindenről, ami eszébe jutott, vallás, Orbán a magyarok királya, a fehér király, a fekete király, mittudomén, aztán jött egy vízió is, Eurovízió,…..
Kipróbáltuk az öngyújtót, ami tűz helyett magas feszültséggel perzseli fel a gyufák és az öngyújtók piacát. Az eredmény szó szerint sokkoló!..
  HÁT NEM IGAZ HOGY NEM LÁTOD! HÁT OTT VERI AZ UFÓT, HÉ!..
Kodomo 2017.01.26 09:07:02
Ha beleestél, véged, amúgy főzhetsz magadnak benne teát vagy tojást - adják az eligazítást a Shanay-timpishka folyó körül élő őslakosok. Peru érdekes képződménye régóta ismert, csak azt nem tudta senki, mitől melegszik fel a folyó vize forráspont körüli hőmérsékletűre. Egy fiatal limai kutató…..
Kodomo 2017.01.20 09:27:30
Az első modern számítógép fejlesztője kikerülhetetlen az informatikában: még mindig az ő elve alapján működik szinte az összes számítógép, amelyből nem akart szabadalmat és bizniszt, ezért inkább publikálta, mert az egész emberiség tulajdonának tartotta. Igazi csodagyerekként hatjegyű számokkal…..
Reggel hat. Sötét van. Hideg. És köd. A fagyott homokon egy kisgyerek teker egy régi, fényét vesztett Fecske kerékpárral. Néha megcsúszik a keréknyomokban megfagyott jégen. Ilyenkor különösebb indulat nélkül annyit mond: „A kurva anyádat”, esetleg ha majdnem elesik még hozzáteszi: „Az isten bassza…..
Kodomo 2016.12.10 00:05:03
@Ggábor: Kevés az erkölcstan óra.