Regisztráció Blogot indítok
Adatok
focusmed

111 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Keleti Andi ugyan már nem versenyez aktívan, viszont sikeresen működteti tánciskoláját, ami érthető, hiszen egy táncbajnok élete mindig a tánc körül forog. Aktív, pörgős életmódjában pár dolog komolyan akadályozta: a rossz látása és az emiatt felírt szemüveg keresgetésével járó kellemetlenségek. De…..
VISUMAX kezelés a margitszigeti Focus Medical klinikán Van egy magyar szemészeti lézerklinika, amely forradalmi változások előmozdítójaként lett világelső a lézeres látásjavításban. Joggal lehetünk büszkék rájuk. Az 1990-es alapítás óta már több tizezer embert szabadítottak meg a szemüvegtől és a…..
A veszély olykor olyan helyeken üti fel a fejét, ahol nem is gondolnánk. Világszerte több mint 140 millió ember teszi be reggelente gyanútlanul a kontaktlencséjét, miközben talán nem is sejtik, hogy egy friss kutatás szerint a lencsékben található le nem bomló vegyi anyagok akár rákot is…..
Külön anatómiája van annak, ahogy a tévképzetek kialakulnak az emberi közgondolkodásban, majd ezek befészkelik magukat a jobb sorsra érdemes bolygólakók elméjébe. Az ultramodern, néha már a tudományos fantasztikum határait feszegető eljárások, a lézeres szemműtétek sem képeznek kivételt, amikor a…..
Vannak olyan általános problémák, amelyekkel mindenki találkozhat élete során, ilyen például a fejfájás, mely egy általános tünet, aminek a hátterében számos ok húzódhat meg. A legtöbbször talán el sem tűnődünk azon, hogy mi okozhatja, csak igyekszünk gyorsan csillapítani, aztán elfelejteni. Ha…..
A netes információtengerben gyakran botlunk tévhitekbe, tévedésekbe. Különösen ártalmas lehet ez, ha egészségügyi kérdésekről van szó. A legtöbb ember hajlamos arra, hogy az ilyen-olyan tünetek megjelenésekor egyből nekiessen az áltudományos forrásoknak. Mielőtt Ön is hasonló hibába esne a…..
/Ismerkedjünk meg a szemlencsével/  Az emberi szem egyik legfontosabb alkatrésze a szemlencse. Feladata a beérkező fény fókuszálása a recehártyára, vagyis a retinára, ahol a tulajdonképpeni fényérzékelés történik. Hasonló szerepet játszik, mint a fényképezőgépek objektívje, de anyaga és működése…..
Szeretjük azt hinni, hogy mindent a lehető legjobban tudunk (nem élünk tévhitben). Persze ez nyilván nincs így. Ha egészségügyi kérdésekről, mondhatni tabutémákról van szó, gyakran bele sem gondolunk, hogy téves lehet egy-egy hiedelem. Mutatjuk a lézeres szemműtéttel kapcsolatos gyakori…..
Nyár van, száraz a levegő, a hőmérő higanyszála az egekben, nehezen megy a koncentrálás, legszívesebben egész nap a parton süttetnéd a hasad vagy pancsolnál. Ha megteheted, akkor hajrá, de csak óvatosan, mert a szemed nem feltétlen fogja megköszönni, ha nem vigyázol. Mutatjuk, miért. Kezdjük is a…..
Mielőtt rosszra gondolnál, nem arról a műkönnyről van szó, amit akkor erőltet ki magából az egyszeri gyorshajtó, amikor lekapcsolja egy rendőr. Műkönnyet általában orvosi utasításra használunk, és lehet, hogy egyszer még neked is szükséged lesz rá. Infografikán mutatjuk a tudnivalókat! Először…..
Gyakran ég a szemed? Talán most is? Mutatjuk, mit kell tudnod a szemszárazságról, méghozzá infografika segítségével! Miért is kell nekünk egyáltalán könny, ha nem épp a meghatottságot szeretnénk eljátszani egy borzasztó ajándék kézhezvételekor? Nos azért, mert a könny amellett, hogy véd a…..
Magyarországon a szemszárazság az egyik leggyakrabban előrforduló szemészeti tünet. Szakmai becslések szerint minden ötödik hazánkfia szenved valamilyen mértékben ettől a problémától, az idősebb lakosság körében ez az arány pedig elérheti a 50%-ot is!  Az egészséges ember szemében a könny vékony…..
Hábermann Lívia sikeres színésznő-drámapedagógus-tréner. Számtalan szerepben láthattuk, hallhattuk. Kislánykorában sokat csúfolták a szemüvege miatt, és felnőttként is sok kellemetlenséget élt át rövidlátása miatt. Nemrég viszont a Focus Medical Lézeres Látásjavító Központhoz fordult, hogy…..
A szemünket érintő problémák egy részét nem szoktuk betegségnek nevezni, ám kellemetlen hatásuk kiküszöbölése azért a szemészorvos feladata. Bizonyos problémák viszont súlyos betegségeket takarhatnak, melynek elbagatelizálása látásvesztéshez is vezethet.  Lássuk tehát, mik a leggyakoribb…..
Az autónkat időnként elvisszük szerelőhöz akkor is, ha nincs semmi baja, hogy átnézzék, és megelőzzék a komolyabb problémákat, pedig az csak egy tárgy. A szemünk a külvilággal való kapcsolattartás egyik legfontosabb szerve. Ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire lényeges, hogy vigyázzunk…..
Az ember amíg él, remél - főleg, ha a kor előrehaladtával változásokat észlel a testén. Itt fáj, ott húzódik és mintha a látásunk se lenne a régi. Szerencsés, aki negyven éves kora körül nem tapasztalt látásromlást, mutatjuk miért. Az emberek többsége általában a negyvenes évei első felében…..
Amikor az emberek látásproblémáról beszélnek, akkor általában a rövidlátásra vagy a távollátásra gondolnak. Az asztigmia szót nemigen hallani a hétköznapi beszélgetések során, pedig ez a harmadik leggyakoribb fénytörési hiba. A legtöbben - tévesen - szemtengely-ferdülésnek nevezik, és egyből a…..
Magyarországon a szemszárazság az egyik leggyakoribb szemészeti tünet. Szakmai becslések szerint minden ötödik hazánkfia szenved valamilyen mértékben ettől a problémától, az idősebb lakosság körében ez az arány pedig elérheti a 50%-ot is! Az egészséges ember szemében a könny vékony filmréteget…..
A szem fénytörési hibái közül a távollátás a leggyakoribb: az emberek 50%-át érinti, míg a közellátás csak 10%-ot. Ennek ellenére hogyan lehetséges, hogy nem szemüveges minden második ember? Hogyan is működik a szemünk? Ahhoz, hogy megértsük a távollátás lényegét, először fussuk át, hogy mi is…..
A koronavírus járvány újabb hulláma magasabbra csap, mint az első és hatásai az élet szinte minden területére kihatnak. A szem egészsége szempontjából is új a helyzet, mind a szemüvegesek, mind a kontaktlencsét viselők fokozottabb odafigyelésre “ítéltettek”. Mire érdemes figyelni a koronavírus…..
Már jóideje bekerültek a köztudatba azok a szakkifejezések, mint pl. UV-szűrő, meg polárszűrő, de tudjuk-e, hogy tulajdonképpen ezek mik, és mire jók? Egyáltalán, milyen feladata van egy jó napszemüvegnek? A jó napszemüveg - a dizájnon túl - az alábbi feladatokat tölti be: 1) Csökkenti a szembe…..
Ha nyár, akkor kaland! És ha kaland, akkor veszély! Valójában még a sarokig sem kell elmenni, hogy a szemünk jellegzetes nyári veszélyeknek legyen kitéve! Vegyük sorra, mik ezek? UV-sugárzás Ez a legkevésbé meglepő. A nyári erős napfény károsíthatja a szemet. A nagyenergiájú ultraviola (más…..
Nemrég vezette be a Focus Medical az új lézeres látásjavító eljárását, mely az új klinikájukon, a Nyugati téren érhető el. Mi a CrystalFEMTO lényege, és miért ad az eddigieknél jobb látásélményt a 40 év alatti fiatalok számára? Mutatjuk. Új trendek a lézeres látásjavító eljárások terén  A…..
A koronavírus járvány mögöttünk hagyott, kritikus szakasza az élet minden területére rányomta a bélyegét. Az utóbbi hónapokban újraértékelődött sokminden, egy "ártatlan" kézfogásnak vagy egy tölcsérnyi fagyinak is más lett a helye az ember értékrendjében. Ebben az  újragondolási hullámban bizony a…..
A szem egy olyan “ablak” a testünkön, melyen nem csak kifelé látunk, de a “tudós” szem befelé is lát rajta. Ha a másik emberre figyelünk, akkor automatikusan a szemét nézzük, hiszen onnan egészen sok minden leolvasható. Itt most nem a lélek tükröződéseiről lesz szó, hanem arról, hogy a test…..