Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gurj_robert

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
szirszarjaim Very Hard to Find 2014.08.14 08:00:00
Legalábbis Areh szerint, de a tapasztalataim ezt megerősítik, főleg ha az ember tényleg egy szép darabot szeretne birtokolni. Ha azonban beéri egy kissé megviseltebb Pontiac GP-vel, mint én, akkor azért van esély, mutatom az aktuális darabomat - merthogy volt már egy pár: Szóval…..
Belsőség Megbűnhődtem 2015.06.29 17:25:09
Ez van, ha az ember felelőtlenül fogyasztja a totalcaros és indexközeli tartalmakat. Kezdődött azzal, hogy olvasom a vízmellé kihelyezett kommandónk sztorijait, amiket felváltva írnak a srácok. Koncz Jani már több anyagban is beszámolt a történésekről, ami az ő esetében egyet…..
Ismét álláskeresésben vagyok, úgyhogy megint a munkaerőpiac irányába fordulunk a blogon is. A foglalkozásokat nem csak iparág, elvárt képzettség vagy elérhető kereset szerint bonthatjuk csoportokra. Csoportosíthatjuk őket így is: Vannak olyan szakmák, ahol kézzelfoghatóan…..
gurj_robert 2015.05.06 23:05:01
Helló! :)

Megosztanám az én történetemet veletek:
Grafikusként próbálok elhelyezkedni (igen-igen, az igazi PC teknőc), kisebb nagyobb sikerekkel ... inkább kisebb.
Volt pár munkahelyem, kezdődött közmunkával, szerencsére egész jó volt a "csapat", de persze a többiről ne is beszéljünk. Ezután feljebb léptem az állások több méteres létráján, takarító lettem, eddig semmi grafika, csak pár interjú.
Az interjúk igen érdekesen zajlanak, valahol kérdezés nélkül kérnek egy próbamunkát, van ahol előtte jól kikérdeznek, na ez itt kérem a nehéz dolog! Mondjak magamról valamit: - köszi ... háát ... ide meg oda jártam iskolába ... szeretem azt amit csinálok (csinálnék) ... de mit mondjak? Esélytelen.
Aztán végre sikerült, felvettek egy nyomdába! Nagyon örültem, és sokat fejlődtem is, bár nem tetszett a nyomdászoknak, hogy "nem vagyok gyors" (ez annyit tesz, hogy egy plakát kb. 3 óra), de kérem szépen, nem úgy van az hogy kenjük be sárral! - ez őket nem érdekli, nem tudják elszámolni a tervezési időt. Köszi, -szart- rosszat csinálni nem fogok. Elküldtek, és hogy miért? Nem, nem ezért, hanem mert nem tudtam "beilleszkedni" ... cöh! :D Ez röhej volt, főleg karácsony előtt. Az volt a bajuk, hogy nem szólok egy szót sem, csak ha kérdeznek. Ezzel nekem semmi bajom, de ők úgy gondolják, hogy velem van a baj és ez nekem rossz.
Ezután egy másik nyomdába kezdtem, dolgozni, itt még annyi időt sem adtak a munkára mint az előzőek. Előttem volt ott egy csaj, aki már 1 hónapja ott volt, kicsit volt csak beszédesebb mint én - magától ment el.
Az egy dolog, hogy nem grafikáznom kellett, hanem egyéb kötészeti dolgokat, ez nem is baj, jól el is voltam, nem mondanám, hogy mások oly' sokat beszéltek volna, gondoltam jól elvagyok. Ahha persze ... fene se gondolta, hogy már megint nem tudok beilleszkedni, és hogy a csapat sem fogadott be ... Pedig beszélgetés is volt, jó, minimum "költségvetésben, de volt. És most jön a java: - "...mi olyan embert keresünk aki pro-aktív, sokkal nyitottabb, és olyat keresünk aki fogadja a beérkező ügyfeleket ... - jó, hogy erről szó sem volt! Mert nem tölti ki az időt a grafikai tervezés ... ja persze, ha olyan minőségben csinálom, mint te, akkor tuti nem ...
a vég bölcsessége és jó tanácsa: - Legközelebb legyél sokkal nyitottabb, mert túl zárkózott vagy, hangosnak kell lenni, meg pró-aktívnak. - Mit várnak, hogy egy grafikus, aki valószínűleg "művész" beállítottságú, az majd harsány lesz, meg trécselős ... főleg amikor belemerülve dolgozik. -Erről ennyit .
Ennyi az én mesém, most is bőszen állás után kutakodom, de mi esélye van egy introvertáltnak a mai világban? Szinte semmi.
Ha van valakinek valami jó tanácsa azt szívesen fogadom :)