Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Evoken

3 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Luciano Moggi a minap a Libero Quotidiano hasábjain osztotta meg véleményét a Juventus jelenlegi helyzetéről és a Massimiliano Allegrit illető kritikákról. „A pletykák szerint Massimiliano Allegri mellékszereplő, aki továbbá felkészületlen is, de érdemes tisztázni pár dolgot, mielőtt a 31. forduló…..
Evoken 2024.04.10 13:24:40
@Wizzurah: dehát pont ez a lényeg, hogy egy Leicester, egy Girona, egy Bologna középpályája (de igazábol az egész csapat) nem elsösorban az egyéni minöség miatt müködik annyira jól. A kommentedben pedig pont azt probáltad összemosni, hogy a bajnoki helyezés és az adott csapatrész minösége között egyenes arányosság van (hiszen ugye ez nincs igy), ezzel tolva a felelösséget Allegrire. Pont nem Moggi hárit, hanem te akarod csak Allegriben látni a hibát (a folyamatos hallegrizésben elég jól testet öltö utálatod mellett).
Holott akár szerényebb képességü játékosokkal egy kompakt összeállitásban többet lehet kihozni, mint egy egyénileg (valamivel) erösebb, de össze nem illö csapatrészböl/keretböl. Ha Bologna Juve középpálya összevetésben te nem ezt látod, akkor más csapatot nézünk.
Evoken 2024.04.10 13:32:32
@Lanzafame: ha nincs vezérre alkalmas játékosod akkor mégis mit csinálsz? Ez is egy olyan profil kérdés mint, hogy hogyan passzol vagy lö szabadrugást. Buffon és Chiellini idejében, hogy hogy nem, korábban Allegri alatt nem volt gond ezzel, de nyilvan most hirtelen ez is az ö hibája lett.
Evoken 2024.04.10 13:47:47
@gomorra21: pl Pogba elég egyértelmüen key playernek lett szánva. Az, hogy mellette kiket kért és kapott, fogalmam sincs. De laikus szemmel is látszodnia kéne, hogy milyen kvalitások hiányoznak a keretböl. Pl ütközö/landaszerzö (egyedül! Rabiot képes rá valamelyest) vagy box to box a középpályán, de hosszasan lehetne sorolni. Ez a totális lehúzás felé akkor is megvolt amikor bl döntökbe vitt minket? Csak, hogy mit csinálna jobb játékosokkal, ugye...

2. Én ezt nem gondolom igy. Buffon, Chiello vagy Delpo sem az edzöik miatt lettek olyanok, amilyenek. Nyilván sokat tanultak tölük, de ennek a képességnek/hajlamnak meg kell lennie a játékosban. Van pszichologiai profilozás is a futballban.

3.amilyen össztüzet kap, én nem csodálkozom annyira, hogy "sértödös". Egyszerüen ilyen a stilusa. De ez is tök szubjektiv, hogy tetszik e vagy sem. És ugye onnan indult az egész, hogy Moggi szavába kötöttél bele. De tudod mit, bárcsak ez lenne a legnagyobb gondja.
Mirko Di Natale, a TuttoJuve munkatársa a mai napon elég egyértelmű értesülésekkel szolgált a Juventus edzőhelyzetéről: „Jelen pillanatig nem volt semmilyen kapcsolatfelvétel a vezetőség és Massimiliano Allegri között a jövő tekintetében. Az edző szerződése 2025 nyaráig érvényes, és a felek még nem…..
Evoken 2024.04.09 12:40:30
@SuperTrezi: minden, interben eltöltött év hetet ér.

Felölem jöhet, de fájni fog a tudat.
Alessio Tacchinardi a La Gazzetta dello Sport számára nyilatkozott nemrégiben, s nem tagadta, hogy bizony tévedett a Juventus vonatkozásában. „Az Empoli elleni meccs előtt meggyőződésem volt, hogy a Juve megtette az utolsó lépést, és érett csapatról beszélhetünk. Ehelyett a csapat megmutatta komoly…..
Evoken 2024.03.01 13:16:47
@FAF: tehát most már az a szint hogy Allegrinek SEMMI érdeme nincs. :) Mások hibája miatt vagyunk másodikok, a fiatalok is maguktól jók, senki nem építi és nem instruktálja öket. Ennyi erövel akkor ti is ott állhatnátok, ahogy látom ugyis nagyon értetek a futballhoz! :)
Massimiliano Allegri az Inter egygólos győzelme után a DAZN mikrofonja előtt értékelt, s először arról kérdezték, hogy ezzel az Inter bebiztosította-e magának a scudettót. „Ezt nem tudom megmondani, de nekünk folytatni kell az utunkat, a mai nehéz meccs volt, tudtuk, hogy ez lesz egy erős csapat…..
Evoken 2024.02.05 10:19:56
@xXPeiperXx: egy Sassuolo ellen biztosan nem mondta azt, hogy gyengébbek vagyunk, max a realitást, hogy igenis meg kell küzdeni a pontokért. Fiatalokkal, tapasztalatlanokkal teleszórva mégis mit mondjon? Irreális elvárásokkal vagytok a kerettel szemben. Maradva az inter meccsnél: SENKIT nem tudnál lecserélni a legerösebb kezdönkböl az övékre. Ez mindent elárul...
Evoken 2024.02.07 10:29:29
@FAF: kiestünk a csoportkörböl és az EL elödöntöben kikaptunk a késöbbi gyöztestöl. Skandallum!

Az nem teleszart gatya, hogy óvatosabban kénytelenek játszani mert nincs meg az a minöség amivel bátran ki lehet támadni. Ugyanis volt példa rá, egy rakás olyan megmozdulásra óriási para lett hátul. De nyilván ez is Allegri sara... Hahó jóreggelt, mindig is biztonsági focit játszatott! Csak nem mindegy, hogy a 16/17es keret, vagy a mai áll rendelkezésre.

Az meg már óvoda, hogy miénk a legszarabb keret, mindenki más tökéletes. Ilyet soha senki nem mondott, cserébe így beszélni sem lehet semmiröl. Hasonló szinvonalon maradva: mindenért Allegri a hibás, a játékosaink Scudetto és BL esélyesek!

További jó Allegri anyázást kivánok mindenkinek.
Massimiliano Allegri az Empoli elleni döntetlen után a DAZN stábjának értékelt, s természetesen a legfőbb kérdés az volt, miért Arkadiusz Milik kezdett az elmúlt időben jó formát mutató Kenan Yıldız helyett. „Arkadiusz Milik kiválóan érezte magát, míg Kenan Yıldız nem játszott jól Leccében, és…..
Evoken 2024.01.28 13:41:38
@Alessandro Dybalinyo: Mert persze a játékosok is pont olyan erősek, hogy Allegri csak úgy pattogjon, hogy mi vagyunk a legfaszábbak... :D Néha nem tudom eldönteni, hogy egyesek a múltban ragadtak és Capello meg Lippi féle játékoskeretet hallucinálnak a pályára, vagy szimplán nem látják a realitásokat.
Evoken 2024.01.28 18:20:03
@venember83: ez a Napoli bőven alulteljesít, a Juvéhoz képest sokkal kompaktabb a keretük és mindenki a helyén van. Nálunk idén lett csak megtalálva Mckennie helye vagy felépítve Locatelli, például. Szerintem az, hogy még most is tök reális, hogy versenyben vagyunk a bajnoki címért, tökéletesen reflektál a keret minőségére és a bajnokság színvonalára, és nem mellesleg Allegri hozzáértésére. Vagy mi a hiányérzet, hogy nem pontokkal megyünk ezelött az Inter elött? Tele fiatallal és tapasztalatlannal az ilyen szinte egész meccses emberhátrányos meccsek simán beleférnek x-nek (egy- két éve tényleg sima vereség lett volna ezekből, fáj vagy sem, ez előrelépés). Ha meg kikapunk a nagy támadások közben akkor még azt az 1 pontot is sirathatjuk.. És egyébként én sem mondtam hogy gyenge a keret, kifejezetten sok potenciál van benne, csak egy kommentre reagáltam, hogy a mostani körülmények között miért nem zengjük tele a világot azzal, hogy mi vagyunk a legjobbak és a bajnokság a minimum. Ez egyszerűen még ebben a gyengébb bajnokságban sem lehet elvárás félkész, felemás, hiányos kerettel.

@babo0410: én meg azt látom, hogy Allegri nem kishitü hanem realista. Az, hogy kifele mit kommunikál nagyjából teljesen lényegtelen. Egyértelműen látszik, hogy szedi össze magát a csapat (pláne az elmúlt 2 évhez képest), egyre jobbak az eredmények és az egyéni teljesítmények, ezek egyelőre őt igazolják. Ha elkezdene arról magyarázni minden meccs után, hogy a scudetto az elvárás (nagyjából Guardiola sem nyilatkozik ilyet soha), nem kis terhet rakna mindenkire, aztán meg ha jön a pofára esés az idény végén abból meg csak újabb sírás lenne. A BL helyekre koncentrálás azt is jelenti, hogy év végén 3 ponttal lemaradunk a bajnoki címről, a milan meg 15 pont minusszal nézi a seggünket.
A Juventus meccselőnyben van az Interhez képest, így vezeti a tabellát, és megtarthatja előnyét, mivel szombaton játszik a bianconero csapat, míg az Inter Firenzében lép pályára vasárnap este. A gólgazdag szezonkezdet után a szurkolók a Derby d'Italia előtt egy héttel továbbra is győzelmet várnak a…..
Massimilano Allegri a DAZN munkatársának értékelt a Lecce elleni 3-0 után, ám a mester elmondta, a vezetés tudatában sem volt izgalmaktól mentes a meccs. „Volt egy pillanat, amikor megijedtem, ilyen pillanat bármikor előfordulhat a meccsen, de más kívülről látni ezt. Természetes, hogy egyes…..
Evoken 2024.01.22 11:56:22
@Pavel1988: Mirettinek valoban vannak hiányosságai, de tegnap volt konkrétan egy fasza 16-os közeli, középpályás labdatartása és passza amiböl kis híján gól lett. De ettöl függetlenül is villantott idönként a meccsen, viszont tény, hogy jelenleg inkább lefelé húzza a középpályát. Van benne anyag de kérdés, hogy az eddig tartott, vagy ki lehet hozni belöle többet is.
A Checkpoint indulása óta igyekeztünk minden évben összehozni egy élő felvételt. Így zajlott le a 100. adás, aztán a 150., a 200. és a 250., egy live-ot akkor is csináltunk, amikor külföldre költöztem, tavaly pedig a 400. adásnál. Csak a Covid miatt volt egy hosszabb szünet, de 2022-ben már megint…..
Evoken 2024.01.12 12:24:07
Franko adás volt, egészen szentimentális hangulatban hallgattam. :) Gyakorlatilag az egyetlen gamer lap amihez kötödésem van/volt.

Nekem két korszakból állt az 576os idöszak. Elöször még általánosban, az elsö találkozás, hogy létezik egyáltalán ilyen, hogy gamer ujság. A képaláirásokon röhögés, és azok idézgetése az osztálytársak között, értékeléseken vitatkozás, a Covboyos csevin borulások. Az elsö számom asszem még a Dungeon Keeperes volt ('97 nyár?), de elötte is közkézen forogtak a korábbi számok. Az igazi klasszikus pc-s korszak, a csodás 90-es évek, az aranykor. :)

Aztán az ezredfordulónál jött a konzolosdi, PSX és a gimi, ott már minden honapban vettem a Konzolt és végig is kisérte ezt az idöszakot, igy ez áll hozzám közelebb. Emiatt örültem nagyon Martin apánk (alias Tyler Durden ;)) szereplésének, orákig hallgattam volna még a sztorijait Csipiröl és a többiekröl, vagy akármiröl ami a Konzollal kapcsolatos. És meg kell erösitenem, hogy abszolut volt a lapnak egy egyedi hangulata, ami áradt a cikkekböl, az unikumnak számito tartalmakbol (big in japan!), és a designbol ami vitte a hátán a bulit. Még a legrosszabb játékról szolo cikket is érdemes volt elolvasni, a legtöbb esetben, mindentöl függetlenül, az irás tartalmán és a vizuálon csomót lehetett csüngeni. Egy-egy kis szertartások voltak ezek, a hónapra szépen elosztva.

Szóval köszi utólag is 576: Zolee, Martin és a többiek. Meghatározóak voltatok!

A Checkpointnak pedig külön köszönet, hogy létrehoztátok ezt a beszélgetést, régi álom volt (a közben megjelent CoVboyos adás pedig a nonplusultra!).

Hála!
Az év első adása igazából az előző év utolsó adása, mert az early accessre jogosult patrónusaink már év végén hallgathatták. És nem akármilyen adás ez, de igyekszem kerülni a nagy szavakat, mert nem a felkonferálásom a lényeg, hanem a vendég: Kiss László, azaz CoVboy. Igen, eljött a stúdióba…..
Evoken 2024.01.10 15:20:34
Ahhoz képest, hogy az Obsidian Entertainment olyan stúdió hírében, áll, aki jó játékokat csinál - sőt, vannak, akik egyenesen a szerepjátékok királyának tartják őket -, elég szerencsétlen fiaskókkal vergődtek keresztül az elmúlt 20 éven. Kisebb csoda, hogy megérték az idei kerek születésnapot, és…..
Gianluca Di Marzio tegnap este arról számolt be, hogy Adrien Rabiot elutasította a Manchester United ajánlatát annak ellenére, hogy az meghaladta a Juventus szerződésjavaslatában szereplő bérösszeget, így Adrien Rabiot nagyon közel áll szerződésének a meghosszabbításához. A Sky Sport…..
Evoken 2023.06.27 16:45:12
@Wizzurah: Jesszusisten. Ne menjünk már le egybitesbe... Conte statjai a juvénál ugyanezen értékek alapján: 420 meccs, 44 gól, 24 gólpassz, Edgar Davids: 235 meccs, 10 gól, 19 gólpassz. Csak hirtelen, kb poszton lévő játékosoktól. Ettől még persze nem lesz világmegváltó, vannak hiányosságai (de azért csak egy EB győztes/VB ezüst alapember), de a gól/gólpasszra felhuzni egy középpályás teljesitményét, ami ennél sokkal komplexebb, pontosan a semmit jelenti.
Evoken 2023.06.27 17:42:48
@Wizzurah: Hűha, azért ennyire nem kell besértődni, hogy elküldenél a kurva anyámba mert úgy mertem irni hogy "ne menjünk már le...". Ha ez ennyire offenzív, akkor nem tudom mi lehet egy valódi sértés.

De a témára visszatérve. Nyílván nem véletlenül írtam oda hogy kábé, direkt két amúgy különböző, de a középpályán eltöltött szerepüket tekintve hasonló (vízhordó, kifejezett kapocs a védelem és a támadószekció között, leosztja a labdákat, stb) játékost hoztam fel, aminél van fedés Rabiot irányába. Ahogy irod is, volt azonos vagy hasonló szerepkörben. A mondandóm lényege az volt, hogy nem egy echte támadóközéppályás, ahol tényleg számitanának, igazán beáraznák a játékost ezek a statok, hanem egy ennél komplexebb játékos/poszt, aminél vajmi keveset számit egy árva gol/golpassz mutató. És azért azt se felejtsük el, hogy ki, milyen csapatokban érte el, azt amit. Valószinüleg ebben a juvenusban is hasonló "szuper" statokat produkálna még egy csúcs korszakos messi is. Lehet és kell kritizálni Rabiotot (bár szerintem több van benne), de egy ilyen staton keresztül lehúzni a sárga földig, na annak nincs semmi értelme szerintem.
Elsőként a spanyol Relevo számolt be arról, hogy a Juventus értesítette az ügyben mindeddig makacsul kitartó másik két klubot, a Real Madridot és a Barcelonát, hogy kezdeményezte az Európai Szuperligából való kiváláshoz vezető jogi eljárást. Az eljárás több hetet vesz igénybe, de a döntés…..
A Juventus 1-1-es eredménnyel zárta az EL-elődöntő torinói meccsét, hála Federico Gatti góljának, aki egy szöglet után talált be a mérkőzés utolsó pillanataiban. „Az ellenfél kapujáig nagyon jól járattuk a labdát, de aztán a ott mintha minden túl egyszerű lett volna, és túlságosan sok hibát…..
Evoken 2023.05.12 11:18:28
@Matteo89: és a harmadik edzöjük idén, nézd meg hogy milyen eredményeket hoztak eddig a mostanival. Utána visszatérhetünk rá, hogy mennyire semmit nem jelent a bajnoki poziciójuk.
Hétfő este a Report című műsorban Luciano Moggi ismét elővette az ászt, amiről már a januári tisztújító gyűlésen beszélt, és a médiához eljuttatott 170 000 beszélgetést tartalmazó hanganyagot, amelyek mind a 2006-os calciopolihoz kapcsolódnak, s amelyek alapján a TuttoJuve értesülései szerint az…..
Evoken 2023.04.20 11:35:51
@GGábr81: nem felejtették el használni, csak át lettek verve. Beszellöztették a klub megszüntetését, Serie D-be való számüzetést és hasonló finomságokat. Cserébe viszont felajánlották a Serie B-s lehetöséget - az ugy már egész barátinak hangzik, nemde? Ezt önszántából elfogadta a Juve amivel leszükitette minden mozgásterét.

Persze utólag tudjuk, hogy a fentiek üres fenyegetözések voltak, de ezt akkor és ott lehetetlen volt megitélni. Minden percröl percre zajlott, emlékszem hogy naponta volt mit kitárgyalni egy akkori fórumon. Ha lett volna idö egy alapos, tisztességes eljárás akkor minden másképpen alalulhatott volna - persze a szezonkezdés elött akarták döntésre vinni az ügyet, ami ekkora méretben teljesen abszurd elképzelés volt. A Juvenak pedig nyilván semmilyen nyomásgyakorlásra nem volt ereje, csak sodródott az árral... Szóval a bréhasználat ilyen körülmények között túlzott elvárás. :)
Ahogy ígértem, a Mini-torlódás után most több nem Mini adás jön, a legutóbbi Now-t így egy vendéges követi. Mégpedig az aranylemezt tesszük megint a lemezjátszóra, a jó öreg Mazur papa jön, és újabb gémerszenvedélyéről vall nekünk: a From Software játékairól, vagyis azokról a játékokról, amik miatt…..
Evoken 2022.10.19 14:32:44
A kiadó kultuszát persze régóta ismerem de személy szerint nagyon új vagyok a From közegben, tavaly próbáltam ki csak a Bloodbornet, azt is csak többszöri unszolásra. Hogy végül annyira a rabjává váljak, hogy az elsö végigjátszás után azonnal belekezdjek az NG+ba a sok kihagyott titok és a dlc miatt. Most a napokban kezdtem el megint egy új karakterrel és ugyanaz a jólesö melegség árad szét a mellkasomban, ahogy kb 2 másodperc alatt szippant magába a gyönyörüségesen borzalmas világa. :) Itt megemlíteném a számomra hatalmas kedvenc Disciples 2-öt, aminek a hangulata ezerrel parázslik a felszín alatt a játék elsö felében, nyilván ez sem elhanyagolható tényezö a rajongásomban. :) Régi játékokon szocializálódtam, csak elvétve, nagyon ritkán tudott elkapni az elmúlt 10+ évböl bármi, nem hittem hogy valaha képes leszek még ennyire rákattanni valamire. De ez újra el tudta érni azt, hogy arra várjak mikor érek már haza, mi van azon a sarkon túl ahol elözö este otthagytam... Függöség lvl1000. A Soulsok és a Sekiro még hátra van, se idö se kedv már annyit játszani, de valamikor muszáj lesz végigmennem rajtuk mert annyira tetszik ez az egész Mijazaki szellemiség és hozzáállás. Érdekes módon viszont az Elden Ringröl lepattantam, nekem az open world miatti nehézség ingadozás megfeküdte a gyomrom. Azt hiszem ott engedtem el (töröltem le azonnal és adtam el másnap) amikor egy óra és kilométeres szopások/anyázások után jutottam el, a karakteremnek ölhetetlen dupla bosshoz valami dungeon mélyén. :) De ott volt a másik véglet, amikor _nem szándékosan túltápolva érkeztem valami bosshoz (a leidézhetö élnyek egy cheat akkor is:p). Ezek mellett még hiányzott a shortcut élmény, az hogy valamennyire vezet a játék és ezért nincsenek difficulty peakek. Tul nagy, túl sok - és tul könnyü elmenni a kis titkok mellett is, szoval nekem már nem hozta az élményt ami annyira megtetszett korábban. Bár néha villantotta azt is, a mágus város pl egész jo volt az elejétöl a végéig, a bossfighttal együtt, az hozta a klasszikus flesst. De szerintem ennek a játélnak már nem én vagyok a célcsoportja. :)
Andrea Cambiaso a Juventust választotta nemrégiben, azonban a 22 éves balhátvédet a klub továbbpasszolta a Bologna együttesének, ahol Siniša Mihajlović vezérlete alatt fejlődhet és bizonyíthat. A játékos ügynöke, Giovanni Bia tegnap este a Sportitalia műsorában beszélt a játékos helyzetéről, és…..
Evoken 2022.07.23 08:11:26
@MGB75: az a 19 éves holland akkor már túl volt egy bl menetelésen és egy elődöntőn, lehet hogy számít.
Decemberben kisebb adásdömpinggel szeretnénk kedveskedni, szóval máris itt a Checkpoint Now, vagyis az előző hónap legfontosabb hírei + hozzá a kommentárjaink és a hónap mindenféléi. Visszajelzések továbbra is jöhetnek bátran. November balhéktól volt hangos, és igazából hasraütésszerűen…..
Evoken 2021.12.09 13:30:25
@molnibalage: maximálisan egyetértek, de azért még böven van példa olyan elsönapos AAA címre ami minöségi. Nekem csak tavaly az FF7 remake, Last of us 2, Ghost of Tshusima ilyen volt. Jövöre pedig szerintem nyugodtan boritékolható az Elden Ring, a Gran Turismo 7, a God of War és az új Horizon magas minösége is. De ha visszamennék régebbre, akkor sem hiszem hogy találnék olyan day1 vételt amit megbántam volna késöbb, miközben próbálom hinni, hogy tudatos vásárló vagyok.
Evoken 2021.12.09 14:01:47
@molnibalage: tlou2 technikai szempontból kikezdhetetlen, alap PSen is biztosan patent. Már a normál ára is igen alacsony (13k körül) de csomót láttam idén akciózva, 7k körül ajándék.

Ha jobban belegondolok, mégis voltak day1 rossz élményeim egy bizonyos játéknál (khm...wow kiegészitök...khm), ami a jellege miatt egy kicsit máshogy súlyozta a dolgokat ugyan, de azoknál éreztem egy ponton túl, hogy bizony soha nem fogja már hozni a korai élményeket és számomra a game design is teljesen rossz irányba halad. Szóval ilyen szempontból valahol csalódások voltak, de ennek ellenére rengeteg óra (hét, hónap, év...) lett beleölve, bizonyos komponenseiben mindig valódi kihívást és szórakozást nyújtva, igy tulajdonképpen ezeket sem kidobott pénznek érzem. Vagy csak áltatom magam. :))

Furcsa, de az xcomokról csak jót hallottam.
Evoken 2021.12.10 11:33:29
@Zolexx: abban egyetértek, hogy a kifejezéssel manapság már tényleg óvatosan kell bánni, de az általam felsorolt játékok már megbízhatóak, bizonyítottak valamilyen módon. Vagy nagyszabású closed teszttel, vagy olyan videók és infók szivárogtak ki róluk amik miatt biztos hogy nem lesznek gta féle átcseszések és Battlefront szintü félkész termékek, vagy egész egyszerüen a Sony nem adná ki öket ha nem ütné meg a szükséges szintet.
Minden évadban van egy (esetleg kettő) adás, amikor kicsit hátrébb lépünk, és nem egy-egy konkrét műfajt, fejlesztőt, játéksorozatot, gémerlapot vagy céget vesézünk ki, hanem általánosságban próbálunk valami okosat mondani egy videojátékokkal kapcsolatos témában. Ezeknek az adásoknak az egyik…..
Evoken 2021.11.09 12:39:49
Érdekes, én pont fordítva müködöm, ha gázos a jelen akkor a legkevésbé nosztalgiázni akarok, mint inkább megoldani a gondjaim. Az maradjon meg a békeidök luxusának. :) Bár mintha 30-on túl egyébként is egyre kevésbé lenne rám jellemzö, valahogy nincs igény rá, pedig anno szerettem ezeken álmodozni.

Ennek ellenére rengeteg olyan nosztalgikus emlék van ahol szagokra/illatokra, évszakra, napszakra, a szoba berendezésére, stb-re emlékszem:
- ahogy haverral nyomjuk a spektrumot hétvégén, az ablakon beszürödö délelötti napfényben, és a betöltés zajára imitáltuk a Végsö Visszaszámlálás film idöugros jeleneteit, amikor a fülüket fogva vergödtek a matrózok:)
- amikor a padlásszobában nyomattuk az elsö command and conquert (szigorúan csak NODdal, az volt a badass!)
- szintén hétvégi összeröffenések Heroes 2-re, Worms Armageddonra, Descend Freespacere, Fallout 2re (ezt utóbbit elég volt csak néznem, pedig alig fogtam fel hogy mi történik a képernyön, de imádtam az összetett játékmenetét
- késöbb nyilt a panelek aljában egy lanozós placc, az elsö intenzív multiélmények: UT, Q3 aréna - az egész nyarat (és minden zsebpénzt) ott t(k)öltöttük el
- A Heroes 3 Beleszerelmesedés Korszaka. Mai napig a tökéletes játék, ezer és egy emlék, rengeteg cimborával a hot seatelésekröl
- az elsö saját konzol, a csoda, PLAYSTATION. Karácsony (minden hozzá tartozó hangulati elemmel), Resident Evil 2-vel és Gran Turismo-val, örök szerelem.
- pár évre rá vissza PCre: Warcraft 3, a teljes elveszés, az nagyon durva kattanás volt. Azt hiszem hetekig vittem végig a kampányt, mindig rohantam haza hogy végre folytatódjon a történet-> a Burning Crusade kiegészitövel becsatlakozni a wowba és még brutálisabban elvesziteni a kapcsolatot a valósággal. :) 2007 nyarát azt hiszem csont nélkül a panelban tocsogva töltöttem, a mai napig felidézem a körülményeket ha Terokkar Forestben járok.
Hirtelen, elsö impulzusra ennyi, de lehetne még mit. :)

Azért azt hozzátenném, hogy egyre ritkábban de tényleg vannak nagyon jó élményt ado játékok manapság is. De. A mai játékok (kb 15 éves ciklusról beszélünk) legtöbbször rókabör effektusok, nincs bevállalás mert az profitvesztéssel jár, a mai társadalom hiperérzékeny és rengeteg téma/megoldás egyszerüen kiesik a szórásból, túlságosan felhigult a közeg (értsd: a játékok butulása), értelmetlenül akarnak túljátszatni, azt akarják hogy minél több idöt tölts a termékkel, ezzel kötelezve rengeteg értelmetlen pótcselekvésre. BEZZEG régen objektíve voltak jobbak: megkívánták a kitartást, az odafigyelést, a "beleásást" de közben játékok maradtak. Nem volt newgame+? Kit érdekel: lenyomom ujra mert király a zene, jo a sztori, akármi. Az online játékok "logolj be minden nap hogy csinálj valami hülyeséget" megoldása a csúcs...
A Juventus százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül, csoportja első helyén állva várja a Bajnokok Ligája csoportkörének folytatását, amely során a zebramezesek a Zenit Szentpétervár otthonába látogatnak. Massimiliano Allegri keretéből továbbra is hiányzik a hétvégi bajnoki mérkőzésre már…..
Evoken 2021.10.20 21:38:47
@Apuleius: jajj, ugy hiányzik ronó:(
Az AC Milan elleni 1:1-es döntetlennel tovább folytatódott a Juventus nyeretlenségi sorozata a bajnokság idei szezonjában, így a zebramezesek két szerzett pontjukkal a tabella tizennyolcadik helyén állva várják a folytatást. A torinóiak szerda este a Spezia otthonába látogatnak az első győzelem és a…..
Evoken 2021.09.22 19:02:37
@Del Butus: tudod a goloknak örülni szoktak, akárki ellen is lövik. Üdvözöllek a futball világában.
Evoken 2021.09.22 19:20:08
@Del Butus: és ennek mégis mi köze a gólörömhöz? Kb élete golját lötte a spezias csávo, amugy helyzetük nincs, ZÉRÓ. Ennyi negativ szart, rinyálást és picsogást ami itt folyik...
A Juventus komoly gödörből szeretne kilábalni, hiszen mindössze egyetlen bajnoki ponttal szerénykedve várja a negyedik fordulót, amely során a mindeddig magabiztos teljesítményt mutató AC Milan látogat Torinóba. A héten mindkét csapat megmérette magát a Bajnokok Ligája csoportkörében, s a Juventus…..
Evoken 2021.09.19 22:52:58
@Keniíi: szerintem mindenkit elkéne küldeni, még a takaritonöt is! Hiszen nem csillog elég szépen az a padlo a folyosón, skandallum!
Evoken 2021.09.19 22:59:06
@babo0410: 4 szeria meccs után küldjük el az edzöt :DD hát amiket itt olvasok, esküszöm nem százasok egyesek...
A Juventus a tegnap este nem súlyos, ám igencsak fájó vereségbe szaladt hazai pályán a feljutó Empoli ellen,  Leonardo Mancuso találata három pontot ért, a Juventusnak pedig a második félidőben kapura tartó lövése sem volt. „A srácok erősen kezdtek, aztán az első hibából gólt kapott a csapat, majd…..
Evoken 2021.08.29 09:26:56
@FeriGjuve: Pont ezért kéne még türelmesebbnek lenni... Két tétmeccs ment le, a keret sem teljes még, ha tegnap lett volna egy Kean Morata helyett, lehet hogy máshogy alakulnak a dolgok. És elvileg még egy középpályást is akarunk még. Nem értem ezt a hópihe mentalitást, most kezdődött a szezon, bármi lehet még.
Evoken 2021.08.29 10:42:52
@Attilio79: Nem tudtam, hogy elbuktunk volna bármilyen sorozatot is. Az udinét amugy tükörsimán vertük (csak az a két szánalmas csöcsnyi hiba, ugye), nem értem miért ne lehetne egy formálódás legközepén kikapni egy feljutó csapattól. Azért mert tavaly a B-ben játszottak? Nem látom az összefüggést. Hagyományosan brutál szervezettek a kiscsapatok olaszban, komolyan az az érzésem, hogy itt sokan nem ismerik a calciot...
Evoken 2021.08.29 19:55:58
@Attilio79: Roni kikerülésével, Allegri visszatérésével azért nagyon sok minden megváltozik (megváltozhat), más taktika és szerepkörök, és valószinű hogy a fejekben is rendet kell tenni. Pár edzőmeccs és két bajnoki után nem tudom mit vártok. Amúgy meg jól irta fentebb a kolléga, Pirlo tavaly az első meccse után szét lett istenitve, mint utólag látjuk az is kb annyira volt értelmes mint most Allegrit és a csapatot szídni.
Ahogyan az az elmúlt napok alapján várható volt, Cristiano Ronaldo három szezont követően, egy szezonnal szerződése lejárta előtt elhagyja a Juventust, azonban nem a Manchester City-hez igazol, hanem visszatér egykori csapatához, a Manchester Unitedhez. "A Manchester United örömmel jelenti be, hogy…..
Evoken 2021.08.27 18:39:01
@Ravanelli: Lehet menni ManU szurkolónak, szevasz!
Evoken 2021.08.27 20:17:54
@Ravanelli: Sajnos nem látszik, apám!