Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Levenzia

299 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még sosem voltunk ezelőtt a Siófok-Szabadi melletti Bella állatkertben. Nem is volt tervben, mivel úgy volt hogy oda lesz az osztálykirándulás. Mivel azt végül lemondták, megbeszéltük,hogy gyereknapi pótprogram lesz. Végül egy esőnapi kedd lett belőle... A legegyszerűbb megközelítés a 7-es…..
Levenzia Anna kertje 1. 2024.05.27 19:53:46
Az utóbbi időben Anna elkezdett kicsiben kertészkedni. Egy aprócska helyre beültetett 1-1 dolgot ( kövirózsát, amit akkor kapott amikor a füle fájt ), citromfüvet, jácintot... Aztán teljesen véletlenül, de annál nagyobb szerencsével nyertem egy nagyon érdekes, szép csomagot. Egy kis vállalkozás…..
A mai napon az volt a cél, hogy a kapott Balaton kerülő kilátós füzetből felkeressük a Fonyódiakat. Az egyik a háromból alapból kiesett ( Várhegyi kilátó ), mivel átmenetileg zárva van... Maradt a Sipos hegyi kilátó és a Szaplonczay sétány.  Elsőként a Sipos-hegyi kilátót látogattuk meg.…..
Régen gyerekként nagyon sokszor voltunk ott kirándulni, mindenféle lovasprogram volt, kiállítások, akvárium. Aztán az utolsó időkben, a bolhapiac, illetve bementünk megnézni az állatokat, sétáltunk a területen és kb. ennyi. Minden épület egyre rosszabb állapotú volt. Aztán egyszer jött a hír, hogy…..
Húsvét hétfőn útra keltünk, és egy kirándulással egybekötve hazavittük Bálintot. A több lehetséges ötlet közül végül a szigligeti vár és a salföldi major lett a befutó. Beterveztük a szigligeti kajla kört is, de arra nem maradt sajnos idő, így az egy másik időpont lesz. A kirándulásnak egészen…..
A Kapott kilátós kiadvány második állomása. Tavaly elmaradt, így a terv,miszerint megnézzük a felsoroltakat, motivált minket. ( Vagyis leginkább engem ). A tegnapi napon volt tervbe véve, aztán végül olyan szél, eső, és hideg ért hozzánk az indulásra, hogy majdnem lemondtunk róla. Aztán egyszer csak…..
Miután a tavaszi szünetben egy csomót kirándultunk, ( ezeket az írásokat majd hozom folyamatosan ) már nem terveztem a hétvégére semmit. Viszont úgy alakult,hogy a férjemnek lett egy jó pár órás elfoglaltsága, így mi Annával egy nagy séta keretein belül elmentünk pár helyre ( és még…..
A Balaton körüli utazások közül ez a 4. túra, amit teljesítettünk, ezzel a Déli-partot be is fejeztük. Barátnős túra volt, Krisztivel csináltuk a balatonföldvári útvonalat is. Ezt én majdnem lemondtam, tekintve, hogy szombaton elég nagy szél volt, de 3/2 arányban meg lett szavazva, hogy menjünk. Ami…..
Abszolút nem tervezve, a mai időjárásban hirtelen jött egy ötlet: menjünk el egyet kirándulni. Elővettük a Brúnó könyvet a déli partról, ahol találtunk egy jó kis megnézni valót. És mivel útba esett, így gondoltam, csináljuk meg a boglári Kajla útvonalat. Na az első program végül ugrott, majd egy…..
Elsősorban Annának volt bakancslistás a balatonboglári Gömbkilátó. Nekem viszont a lombkorona ösvény,amit idén adtak át. Végül ősszel sikerült eljutnunk. Hétvégén, azt hiszem vasárnap. Ezt azért írom ennyire pontosan,mert a parkolásért kellett fizetni, viszont nincs külön tájékoztató tábla, így…..
Levenzia Manósapka készítése 2023.11.08 17:00:43
Tavaly futottam bele először a fonálból készített kis manósapkákba. Mivel én nem szeretem a manókat, és nem kötök, horgolok ( képtelen voltam megtanulni) így nem is foglalkoztam vele. Iszonyatosan sok alapanyagom van felhalmozva,így a cél annak a feldolgozása. Viszont egy ismerősöm fonalakat…..
A hétvégi kiránduláson Balatonfüreden meglátogattuk Péklány pékségét, és a Kajla túra után megnéztük a Bodorka akváriumot is. Az akvárium a Tagore sétányon található, és mivel nem messze ért véget a rejtvényfejtő kör, nem kellett sokat sétálnunk, hogy odaérjünk. Megvallom, emlékeimben nagyobb…..
Teljesen véletlenül úgy alakult, hogy lett egy barátnős-kirándulós napunk, így eljutottunk Tihanyba és Balatonfüredre. És mivel Füreden van egy teljesítendő küldetés, és Bea is vevő volt a programra, így ezt az útvonalat megfejtettük. Maga a távolság nem volt nagynak mondható, hiszen a Halász és…..
Az előző években írtam több adventi naptárról . A gyerekeim évek óta általam összeállított naptárakat kapnak, ami idén sem lesz másként, viszont időnként amikor a lehetőség úgy hozta, vettünk 1-1 bolti, tematikus naptárat is. Több-kevesebb sikerrel.Amiről úgy gondoltam érdemes írni, azokról volt…..
Még javában dübörög a Tesco őszi kampánya, ahol 6000 ft-ként kapsz egy zacskó matricát, benne 1 ponttal. Amiből össze kell gyűjteni 4 db-ot, és még ha dobsz hozzá egy " kis " pénzt, akkor beválthatod Minecraft mintás termékre. Hozzáteszem, amire beváltható, az kb. pont nélkül is max. annyit ér.…..
Levenzia Kincsmosás otthon 2023.08.19 20:12:09
Zamárdiban a kalandparkban a mászás mellett sok egyebet lehet csinálni, többek között " kincset", " aranyat" mosni. Jelenlegi ára : 1800 ft...Ezért kapsz egy zacskó homokot, benne kövekkel, illetve kagylókkal, cápafoggal...És a kincsmosónál szépen szitán ki lehet mosogatni, ami benne volt,azt pedig…..
Mai nap bevillant egy ötlet a fejembe, és gondoltam összeszedem a gondolataimat a nyaralós egészségügyi problémákkal kapcsolatban. Szóval ha azon szerencsések közé tartozol,hogy összekapartad a nyaralásod árát, akkor azt az időt ne akard rendelőben tölteni,ha nem muszáj....Saját nap mint nap…..
Jelentkeztem a tesztelős oldalon egy mosókapszula tesztelésre, 3000 ember közé nem sikerült bekerülnöm. Viszont,mivel van itthon amúgy is olyan kapszulám, így nem fizetett reklámként , nem támogatott termékmegjelenítéssel, de a valódi eredményt fogom megmutatni. Hogy miért írom ezt? Láttam a…..
Levenzia Nyári nasik tesztelése 2023.07.03 11:34:56
Nagyon viccesnek tartom, amikor a tesztelős oldalakon a tesztekbe nem bekerült emberek nagy hisztikbe kezdenek, hogy nem kapnak ingyen terméket...Ha figyelembe vesszük, hogy ezek a cuccok pár ezer forintos tételek, amire nem is biztos hogy feltétlenül szükségük van, még inkább fura az egész. Pedig…..
Már egy ideje folyamatosan elém kerül a Kajla oldala.  Mivel első osztályban osztják ki a Kajla útleveleket, amikről eddig még csak hallottam, így szeptembertől aktuális lesz. Kezembe került menet közben pár kiadvány, ahol rejtvényfejtő sétákat állítottak össze a Balaton északi partján, illetve…..
Volt nekem félre téve pár sima üvegpoharam. Kidobni nem akartam, viszont most már nincs a közelben olyan adománybank, ahova el tudtam volna juttatni. Így csak nézegettem, és azon gondolkodtam, hogy elpakoljam-e, vagy menjen az üveggyűjtőbe...Erre tegnap este a kezembe akadt egy tekercs ablakdekoráló…..
Beteszem ide az évi kötelező nyári bakancslistát, de valószínűleg a saját köreinket fogjuk futni.. Ami tervben van idénre, Brúnó nyomában járni a Déli parton. Ha minden igaz, van 3 Kajla rejtvény útvonal, azt bejárni. Balatonboglár Gömbkilátó és lombkoronaösvény. Illetve a balatonfenyvesi…..
A helyzet továbbra sem rózsás,de mivel eddig sem éheztünk ( távolról sem ), így folytatom az olcsó és egyszerű ételötleteket. Ez magamnak is nagy segítség,hiszen visszaolvasom, de ha másnak is ötletet ad, még nagyobb öröm. Június végéig a tervek szerint Anna még oviban, így igazából az ebédet…..
A helyzet úgy alakult, hogy az általunk tervezetten folyó dolgaink és pénzügyi keretünk mellé becsúszott egy tönkrement autó futómű, és az adóbevallásba befizetendő kb. 80000 ft, és így kicsit necces lesz az elkövetkezendő 1 hónak. Még szerencse, hogy a nagy bevásárláson túl vagyunk ( ami számunkra…..
Az idei január részemre nagy előjegyzési lázat hozott, mert 3 olyan könyv megjelenését jelentették be, ami számomra nagyon kedves, kedvenc színészről szólt. Mivel a HP láz nálunk továbbra sem csitul, nagy kíváncsisággal vártam Tom Felton könyvét, bízva abban, hogy még többet bele lehet látni majd a…..