Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fekete Pestis

0 bejegyzést írt és 911 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nedal Said szír származású mikrobiológus, ma Lipcsében él és dolgozik. 2013-ban menekült el Aleppóból. A magyar kormány szerint „migráns”, akit a határon le kell lőni, vagy vissza kell küldeni oda, ahonnan jött. A németek viszont ösztöndíjat adtak neki és mostanra elismert kutató vált belőle – 123…..
Fekete Pestis 2017.07.30 20:22:36
@John Nethem:

Tudom, ez amit Dániában is mondogat a polgári-liberális kormány.

Ja még valami: az sem igaz, hogy ök fognak minket eltartani ha nyugdíjba megyünk. Nincs meg a tudásuk arra, hogy ezt a civilizációt müködtessék. Ami már benn van, azokat minél elöbb tüzzel vassal integrálni kell, többet nem szabad beengedni. Lásd: minöségi holland ujság cikkét:
www.trouw.nl/home/de-vluchtelingenstroom-stoppen-zet-de-mitrailleur-erop~a921bfe3/
Fekete Pestis 2017.07.31 19:36:35
@John Nethem:
Mondjuk azt vettem észre, hogy a naív társadalmakban csudajó élni, mert mindenki megbízik a másikban.
Lásd p.l. Dániát, Hollandiát.
A "szitán való átlátást" nem tartom nagy elönynek : gyanakvó élhetetlen társadalmat (p.l M.o) eredményez.

Viszont a sok járadákvadász zoknimosó cigány/arab Dániában zabrál, és ezáltal kiöli a bizalmat a dánokból. Én csak annyit tehetek, hogy ott teszek nekik ( az élösködö idegeneknek ) kereszte ahol lehet. P.l. 3 év alatt háromszor (!!!) fordult elö, hogy arabot/négert lefüleltem a Lidlben/Faktában, hogy lopják a whiskyt meg a kávét. Pofátlanul kosárszámra vitték ki: a dánoknál ( akkor még) nem volt divat a szeku, meg a csipogó a kapuban. Egyszer még hajkurásztam is az alkalmazottakkal a tolvaj négereket Österbroban ;). Mindezt azért, hogy lássák: a bizalmat értékelem, és segítek nekik a bizalomra alapuló rendszert fenntartani. ( Most p.l. Koppenhágát elözönlötték a román cigányok; visszaváltható sörösdobozt keresnek, közben lopnak meg mindent összeszarnak).
Fekete Pestis 2017.07.31 19:42:09
@Hozzászólok: "orvosokra inkabb lecsapnak ámerikában mint a ceusokra"
ceu-n a matektanszék az országban az egyik legjobb.
  Mindenekelőtt – még a felismerés előtt is – ehhez a bloghoz kellett az, hogy tudjak miről beszélni, és hogy tudjam, miről beszélek, amikor azt mondom: introvertált vagyok. Korábban hiányzott hozzá a fogalmi keret, aztán jött a híres TED-előadás, majd témába vágó cikkek és vélemények sora. Kábé…..
Fekete Pestis 2017.07.14 20:59:24
@Renee Le Renard:

még Husz is találkozott eggyel, amikor éppen égetni vitték.[na nem az öregasszonyt, hanem Huszt] ( szent együgyüség) ;)
Fekete Pestis 2017.07.14 21:00:47
@Hujber Tünde:

a legborzasztóbb az, hogy halálosan unod a helyzete is, meg a beszélgetötársaidat is. [ én ezt néha irónikus és csípös megjegyzésekkel dobom fel ;)]
Millió cikket olvastam már szegény autistákról, akiket nem ért meg a világ. "Minden a normálisoknak kedvez." - mondják. Hát tudják meg, nem csak nekik szar! A zárkózottságukkal, barátságtalanságukkal, félősségükkel folyamatos bizonytalanságban tartják a környezetüket - legalábbis engem biztosan.…..
Fekete Pestis 2017.07.14 17:54:22
@fmintdénes: "Olyat esetleg nem lehet, hogy mindenki alkalmazkodik mindenkihez és valahol középen találkoznak az érdekek és ebből lesz egy megoldás?"

Lehet.
Ismerek is két országot, ahol ez a norma ;)
Fekete Pestis 2017.07.14 17:59:54
@almaza:

az attól fúgg, hogy hol.
nyilván sales-ben az extrovertáltság számít - úgyfelekkel kell cimbizni, bulizni kell vinni öket, stb.
research-ben, developmenten, ICT-ben viszont le is kell valamit tenni az asztalra. amihez ebben a valamiben el is kell mélyülni.

ezerintem a toppozikban nem is "introvertáltak",, hanem inkább "analitikus elmék" vannak. Amit a többség "introvertáltnak" értelmez. NB: nekem az "analitikusság" a domináns tulajdonságom - legalábbis egy mgmt teszt szerint.
Levelibéka barátunk kérte Házmestermedve segítségét, hogy kukkantson már rá arra a levélre, amit a társasházkezelőjétől kapott, mert enyhén szólva is gyanús. Medve meg berohant egy telefonfülkébe és átöltözött Szupermedvévé és gyorsan neki is látott az olvasásnak...
Fekete Pestis 2017.07.02 11:15:21
@Tele Maus Nonprofit Consulting:

üdvözletem.
te most jól kiosztasz itt mindenkit, kérdés az, hogy tudsz-e a következökre válaszolni:
1. Tudod, hogy milyen körülmények között adta fel a házmester az önkormi bérleményét?
=> milyen szerzödést kötött a lakószövetkezettel, amikor elvállalta a gondnoki állást
=> ki és milyen hasznot húzott a leadott önkormi lakásból
2. Mire köteles a lakószövetkezet törvényesen? Egyáltalán munkáltatónak minösült? Vagy a gondnok egyéni vállalkozóként végezte a feladatát?
3. El tudod mondani, hogy a mire kötelezi a törvény minimálisan a lakószövetkezetet?

A törvény/szerzödésbeli kötelezettségeknek eleget kell tenni. Másnak nem, annál is kevésbé, mert sok pénzröl van szó. Mindenkinek kell elöször egy költség/haszon felmérést csinálni, mielött elvállal valamit. Tudom, ez M.o-n nem szokás, ott mindenki elkúr mindenfélét, aztán majd az állam/mások megmentik ( devizahitelesek, brókerkárosultak, satöbbisatöbbi). Természetesen a többiek pénzéböl - azokéból, akik p.l. rendesen felmérik a kockázatokat, mielött valamit is csinálnának.
Görbicz Tamás Donald 2017.06.15 16:53:39
Ahogyan azt sejteni lehetett, az orosz szál ügye elérte a regnáló amerikai elnököt, akinek eddigi ténykedéséről Ésaiás próféta szavai jutottak eszembe (3,5-6): „És adok nékik gyerkőczöket fejedelmekül, és gyermekek uralkodnak rajtok.  És nyomorba jut a nép; egyik a másik ellen, ki-ki az ő társa…..
Fekete Pestis 2017.06.16 19:21:35
@azlok23:
"A posztoló akkor Hilaryt akarta volna jobban"

a posztoló azt az elnököt akarta volna jobban, aki kevesebb bizonytalanságot visz a rendszerbe.
és ez clintonné lett volna.

az igaz hogy clintonn;e t;ul elitista, de külpolitikájában inkább kiszámítható, így az entrópiát csökkentette ( nem növelte ) volna.

megjegyzem, ezek a "hazafiaknak" meg "radikálisoknak" csak egy dolog fáj - az, hogy ök nem tartoznak a legbelsöbb elithez. Ahogy egy kicsit beljebb kerülnek r"pogtön kibukik az énjük - lopnak, mint a fene ( lepen) FR-ban), cezaromániásak lesznek ( erdogán, putyin, trump), mások ( saját honfitársai) jogait igyekeznek látványosan megnyirbálni ( mondjuk ezt az obama is megtette az nsa-val, de nem ennyire látványosan). Szaktudásuk viszont nincs ( ezért kifogásolják hogy p.l. európában nem vesznek amerikai autókat, meg ezért hazudoznak a brexit financiális következményeiröl).
Elbúcsúzhatunk Magyarország - állítólagos - politikai stabilitásától, bárki is nyeri a 2018-as választásokat. Az ősszel élesbe forduló kampányba belepusztul a jelenlegi politikai elit...
Fekete Pestis 2017.06.15 11:58:53
@bluebear:

... vagy például az is lehet, hogy multinál dolgozik, és nem óhajt visszatérni a "gazdagok fizessenek 6 millió ft bruttó után 5X%os effektív adót" idökhöz - ahogy azt 2006ban az mszp miniszterelnöke volt szives kifejteni és implementálni. ( p.l azért, mert a saját létbiztonsága jobban érdekli, mint a gazdagozoké, meg a gazdagozókra szavazóké { evások, katások, mimimálbéresek, okosba-megoldók, satöbbik} )

Persze az is lehet, hogy @bluebear a versenyszférában, nem haveri ( multi) cégeknél dolgozókat is tolvajnak titulálja, csak azért, mert azok nem rajongnak az ujraelosztásért. ( ami alól az mszp-sek és a haveri kutyák valahogy mindig kivételek voltak. Ebben a fidesz is egy-haveri-kutya ;) ).
Fekete Pestis 2017.06.15 12:01:54
@hullajelölt88: melyik bünözök mellé?
Kellemesen kevesen vannak a villamoson, mondjuk, nem csoda, hétvége van. Nekem különös, mert megszoktam a hétköznapi zsúfoltságot, hétvégén pedig nem járok ezen a vonalon. Bőséggel van ülőhely, rajtam kívül öten utaznak a járaton, de nem ülök le, előveszem az e-könyvolvasómat és olvasok. Felszínesen…..
Fekete Pestis 2017.06.14 16:43:11
@Duplaxiii:
"Aztán a soför elkövet egy hibát és a pici biztonságát veszélyezteti, de te gorillázod a felháborodott utast!"

Nos. A mult heten a 28-as busz olyan hevesen fekezett, hogy a felesegem, aki a kiskölyköt vitte az oviba, kiesett a székböl. A kiskölyök erre fel hangosan ordítani kezdett.
Már éppen készúltem az esetet megírni a helyi közl. vállalatnak, amikor a feleségem felhívott, hogy délután is ugyanazzal a sofórrel jöttek. A soför megismerte öket, elnézést kért [ bevágott elé egy nagytudású francia, azért fékezett], és érdeklödött, hogy a feleségem jól van-e.

Részemröl ennyi : elismerte a hibáját [ hogy nem kezelte a dolgot ott a helyszinen] és elnézést kért. Természetesen ezek után nem jelentettem fel. Söt, azon gondolkoztam, hogy megdicsérem a fönökeinek [ igen, ilyet is szoktam csinálni a soförökkel, a szimmetria kedvéért].
Fekete Pestis 2017.06.14 16:44:47
@Duplaxiii:

Ja: hagyjuk ezt a "fizetünk" meg "jogaink".
neki meg joga van [ bizonyos határon belül ] a tévedésre.

Ha elnézést kér [ mint ahogy kért], akkor O.K. Mégis: mi egyebet kellett volna csinálnia?
Fekete Pestis 2017.06.13 14:12:02
@Fodor Balázs: ördógi kör: mi legyen elóbb: tanárt megfizetjük ÉS utána kezd el csak jól tanítani. VAGY elószór kezd el tanítani jól, ÉS utána fizetjük meg jól.

Dehát ugye az állami szektorban a magyar kultúra tökéletesen leképzódik.
Fekete Pestis 2017.06.13 19:35:59
@Fodor Balázs:
"Meg az is, hogy gyökeresen máshogy lehet őket oktatni."

Van tapasztalatod Ny-Eu oktatási rendszerek ügyében?
Még egyszer: a holland fizika érettségin p.l. szolitonokkal kapcsolatos feladatot kellett megoldani, úgy, hogy a "szoliton" mint olyan nem anyag ( de a megmaradási törvények azok, és a vaslogika meg szükséges). 2 mondatban elmagyarázták a vizsgalapon, hogy mi az, és azt a tudást felhasználva a példa megoldható.

A magyar rendszer:
1. vagy baromi nehéz példákat ad, amire edzeni kell p.l. 2 évig hogy a trükkre rágyere
2. vagy a magolásra épít.

Olyan fizikapéldával nem találkoztam ( amikor én felvételiztem), amelyik
a. a szükséges kreativitást úgy hozta létre, hogy kvázi a diák és a vizsgalap-szerkesztö közti "interakcióra épít", ...
b. ... és pont a szükséges mértékben "nehéz" ( vagyis a gondolkodási, formállogikai stb. készségek jól felmérhetök vele, és mégsem kell rá 2 évig gyúrni. )

Na, ahhoz kell (pedagógiai) tudás meg tapasztalat, gyerekismeret hogy ilyen példákat tudjanak a felvételire gyártani. Dögnehéz példát mindenki tud gyártani, pedagógus módjára a vizsgán is tanítani pedig nem mindenki.

Hát ezért nem igaz az, hogy nem lehet gyökeresen máshogy oktatni.

p.s.: a dresszúra és a drill elvetendö. Illetve csak egy esetben tolerálható: HA VAN EREDMÉNYE, vagyis ha a gyerek versenyképesebb lesz, mint a nem-drillben-nevelkedettek.
Na, ez az, ami M.o-n nincs meg.
Fekete Pestis 2017.06.13 19:45:17
@FlybyWire:

Jó hogy mondod.
Én a köv képpen felvételiztetek.

1. A kisérölevelet leszarom.
2. A corporate blabla hallatán kissé ingerült leszek ;)
3. Azokat a dolgokat kérdezem, amik a CV-n vannak. Azokból is lehet trükkös feladatokat feladni.
4. Ha nem világos hogy a jelölt mit tud, akkor azt mondom, hogy "Most válszthatsz. X-témából szeretnél kérdést kapni, vagy Y-ból?"
5. Igyexek olyan brain teasereket találni, amik az adott helyzetben ( stressz, nem-Goldman-and-Sachs ;) ) megoldhatók, ugyanakkor logikus gondolkodást igényelnek.
6. Fokozatosan nehezítem a kérdéseket. Ha a komplikált kérdésre nem tud válaszolni, akkor nem derül ki hoy mit tud és mit nem: csak az én, az ö, meg a fönököm idejét vesztegetjük.
7. Ragaszkodok ahhoz, hogy a HR is benn legyen, hogy a pszichopatákat kiszürje. (Ez a HR feladata ugyanis).

Az igaz, hogy az interjún adott teljesítmény nem a legszorosabban korrelál a késöbbi teljesítménnyel. Így egy idöben hajlottunk is rá, hogy a technikai kérdéseket mellözzük. A fönök azonban nem tartotta ezt jó ötletnek ;(.
A miniszter nehezen tudta kezelni a valóságot, amit maga teremtett...
Fekete Pestis 2017.06.13 19:24:33
@Kivlov:
"Azt viszont nem értem, hogy miért az Állam és mások mindig a hibásak?"

Szerinted mi a különbség a "dán állam" meg a "magyar állam" között?
Na, ha megfejtetted, akkor az a kérdésedre is a válasz.
Tarján András blogja KN 2017.06.01 12:12:06
  Pedagógus kollégáim bizonyára emlékeznek erre a rövidítésre! A többiek kedvéért elmondom, hogy nem a kalauz nélküli villamosokról van szó, hanem a képesítés nélküli pedagógusokról. A hetvenes években, főleg kis településeken, nem volt megfelelő számú diplomás pedagógus, ezért érettségizett…..
Fekete Pestis 2017.06.01 21:42:20
@legyetek5ó6éú2: például mind a 2-t, és majd kirostálják az oda nem illöt.
Így mindenki akinek nem sikerült megnyugodhat, hogy azért nem sikerült neki, mert nem odavaló, és nem azért, mert szubjektív okokból elzárták elöle a lehetöséget.

Igen, ez sokba kerül. De t.k. ez a kiadás eredményezhet egy élhetöbb társadalmat [ahonnan p.l. nem akar minden piacképes ember külföldre menni.]
[''Es a "sokba kerül" érvre mondhattam volna a kisvasutat meg a stadiont is, de ez túl olcsó dolog lenne ;)]
Fekete Pestis 2017.06.01 21:45:32
@CM2131:

"Csak a BTMN kategóriára "

és azt meg szabad kérdezni, hogy arra miért? Mi motiválja/indokolja ezt a változást?
Nincs pénz?
Szakmailag jobb lesz a bntm-eseknek?
Jobban fog írni a diszlexiás? Messzebbre fog szaladni a sánta? A vak meg 2 kilóméterre lát majd töle? ;)
Az utolsó nagy pestisjárvány 1770-től dúlta fel egész Európát, nyomában éhínség és megtizedelt lakosság járt, de utána alábbhagyott a betegség, csak szórványosan, kevés ideig fordult elő. Magyarország mégsem lélegezhetett fel: hamar a kolera prédája lett. Ezt is, mint a…..
Fekete Pestis 2017.05.28 19:59:39
@gigabursch: XII-XIII. században tudtommal Európában nem volt pestis ( vagy csak one-off jelleggel).
IX. századtól a XIV századig pestisügyben nyugi volt errefelé.
Többen, többször neki mentek Orbánnak: olyan dolgokat tett a múltban, amivel zsarolhatóvá vált és zsarolják is.De miért pont most jöttek elő ezek a vádak és miért pont zsarolással vádolják? Mondani könnyű, a valóságban azonban nem ennyire egyszerű egy ilyen szituáció. A Gyurcsány által emlegetett…..
Fekete Pestis 2017.05.22 17:05:55
@Ballib Cenzúrázók Réme 11:
honnan jön a pénz? EUból vagy a ruszkiktól?
Hova vándorolnak ki a magyarok dolgozni? EUba vagy a ruszkikhoz?
Amikor elolvastam Móni posztját, őszintén szólva kicsit bizonytalan voltam, mennyire illik a Határátkelőre. Aztán arra gondoltam, mégiscsak arról van szó, hogy miként látja egy Amerikából Magyarországra visszaköltözött magyar a jelenlegi helyzetet, úgyhogy végül is…..
Fekete Pestis 2017.05.16 21:12:27
@Shanarey:
"Például, mert ők úgy loptak hogy az átlagembert ez nem érintette."

Nos, ez nem igaz.
Az MszP lopásai érintették csak igazán az "átlagembert", akit a ( milliárdos) miniszterelnöknek anno volt pofája "gazdagnak" bélyegezni.
M.o-n 2010 elött az effektív adókulcs 5X% volt 25 KEUR-s fizetésekre.

Míg ök aztán tényleg ellopták az egész országot - csakúgy, mint a fidesz. Csak míg a fidesz a középosztályt [ vagyis azokat, akik a Ny-Eu-ban megkereshetö pénz 60-70%-ért M.o-n a multiknál dolgoznak] normális SzJA-val sújtja, a baloldaliak megkopasztották.

A fidesz ( mint máshol is monttam már) eléggé retrográd politikát folytat, aminél az ellenzék szinvonalasabb [ mármint intellektuálisan ]. Mondjuk ez nem nehéz - még a katalinsziliknek meg a mónikalampertéknak sem. Csakhogy az anyagiak döntök - ha a baloldal nyer, a "gazdagok" megkopasztása [ mint ahogy a rolexórás gazember be is jelentette] folytatódik. A szegénység viszont ( amivel a baloldali kormányzás a magas SzJA miatt jár) létbizonytalanságot szül, és az minden kreativitást megöl.

Most, hogy idöleges adóamnesztiában részesültem, látom, hogy a brutális SzJA ( ami NyEuban van és ami az mszp ideje alatt volt] mennyire visszahúzza az embert. A cég nem tud annyit adni, amennyiböl én is elégedett lennék, mert a rohadt adó elviszi. És az egyenlösdi ( ti. hogy az tölem lehúzott pénzt másnak odaadják) azt jelenti, hogy p.l. a lakászerzés duplán megnehezedik: az én pénzem az adó miatt kevesebb, de mivel ezt másnak odaadják, az extra keresletet teremt, ami az árakat felveri. Kártékony és igazságtalan dolog ez.

Én már nem szavazgatok M.o-n, de pusztán az SzJA rendszer ( na meg a családi adózás) miatt Orbánéknak drukkolok. Ez ugyanis példaként szolgálhat NyEu számára, ahol az ujraelsztás olyan megcsökösött tabu, amit illö lenne végre ledönteni már.

Ha a kedvezö SzJAt megszüntetné az orbán, akkor viszont semmi rokonszenves nem maradna belöle, ami miatt érdemes lenne rá szavazni.

==============================================

Végezetül: szerintem jó lenne az ilyen politikai témákat nem ide hozni megvitatni [ ez különösen vonatkozik a poszt által hálistennek csak megpendített bevándorlási/migrációs témára is - föleg annak NyEu hatásaira/következményeire]
Fekete Pestis 2017.05.16 21:56:36
@Gerusz:
" 1.) Az elvonás eleve nem olyan magas"

Ez nem igaz. A legfelsö adósáv 56KEUR nál van, ami 52% marginálisan.
Nincs jelentös családi adózás, söt ami van, azt is leépítik.
Az ovoda 1.6KEUR/hó nem leírható az adóból.
A TB nincs teljesen benne az adóban, kell havonta legalább 100-150 EUR-t meg külön perkálni.

Az ovoda + nemlétezö családi adózás miatt egy 90KEURs fizetésböl bajosan lehet egy 3 fös családot eltartani ha a feleség nem keres.

Csak egy példa a "kevés adóra". Itt, NLD-töl 350 kmre van egy gyakornokom, aki nulla tapasztalattal az elö munkahelyén 4000 EUR net/hó-t keres. Ez Hollandiában 82 KEUR bruttó / év, amit kb. 15 év tapasztalattal lehet ( ugyanabban a szektorban) összehozni.

A családi adózás nemlétezése és az extra betegbiztosítas miatt az adók ( nekem ) m;eg Skandináviában is alacsonyabbak voltak, mint NL-ben.

Istennek hála, a gazember PvdA-sok [ ugye a "sterke schouders moeten de zware lasten dragen" meg a "nivelleringsfeest"] jól megbuktak. Mondjuk engem ök se sokáig nyuztak, mert Dániáig meg sem álltam elölük ;) . Most hogy rem. jobboldali kormány jön, tán az adót ( inkomstenbelasting) is visszaviszik a 2012 elötti mértékre ;)
Fekete Pestis 2017.05.17 09:15:54
@Arthamyr:
A Fidesz az rendkívül kártékony - a feudalizmus csak a földesúrnak jó, mindenki más szív. Az anti-EU retorika meg minösithetetlen - ha valami lehetöség van M.o-n a "nem földesuraknak", azt az EU és a multik hozzák el. Nem a magyar KKV, nem a magyar elit.

Viszont az adórendszer M.o-n igen jó, és példaként szolgálhatna más uniós országoknak is. A tökét ( multikat ) megadóztatják - a mértéken lehetne vitatkozni ( és kell is - nem az a cél hogy ezt az adót is a fideszesek lopják el), de legalább nem az megy [teljesen] mint pl NL-ben, ahol a multik alkudoznak a holland adóhivatallal, hogy mennyi adót hajlandóak befizetni - míg a lakosságon az SzJA-t keményen bevasalják, és az szja-t emelgetik.

A családi adózás M.o-n példaértékü. NyEuban diszkriminatív, hogy p.l. ha két ember átlagos [ vagy az alatti] bruttót keres, akkor több nettójuk marad, mint ha egy valaki annyit keres, hogy azzal a felsö 10%ban [ keresetileg] jóval benne van, de a progresszió ezt semmivé teszi.

Ha ÍRL-ben is ez az adórensszer van, akkor az is helytelen, és sürgösen meg kell változtatni.

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem:

A nyugati átlagember - vagyis az, aki modális éves keresetet [ kb 35 keur] ér el, és a gyenge képzettsége miatt nem tud az EU-ból közvetlenül hasznot húzni. A képzettebb, piacképes réteg belátja, hogy az Euból anyagi haszna is van, így az EU-t támogatja. ( A fene se szeretné, ha ey országhoz lenne kötve, mert az országváltás adminisztratív rémálom lenne vízumpecsételéssel, napokig való sorbanüléssel, stb. )
Viszont az igaz, hogy az Eu menekültügyben elgaloppírozta magát - alsó osztály itt is van ( aki Orbánt hösként kezeli), nem kell azt Arábiából importálni, írástudatlan és rosszabb minöségben.

A menekültügy kezelése elhibázott, pont azért mert nem öntenek tiszta vizet a pohárba. Érzelmekre alapoznak ( szolidaritás vs. hazafiság ) ahelyett, hogy költség-haszon elemzést csinálnának ( mibe kerülnek-mit nyerünk velük- ki nyer velük-mik a veszélyek-a veszélyek mennyibe kerülnek-a nyereség van, azt hogy osztjuk el "becsületesen"- stb).
Ez egy társadalmi vitát generálna, ami a lepen és a wilders meg a pia nénik alól kihúzná a szönyeget. A vita generálása természetszerüleg az uralkodó ( magát "szakértönek" nevezö) elit feladata lenne.

A menekültsedi elvonja a figyelmet a sokkal fontosabb dolgok p.l. a tudásgazdaság, versenyképesség megörzése, stb elöl. Elvégre a menekültérdés szigorúan belügyi-rendörségi kérdés ( már a nem tárgyaljuk az anyagi és a költ'sgehaszon vonzatát). Gumibotozásból pedig még senki ( még a rendör) sem gazdagodott meg.
Milyen volt a franciaországi elnökválasztás egy ott élő magyar szemével? Tényleg volt, amiben az 1990-es magyar voksoláshoz hasonlított? Mire számíthatnak a franciák, és Európa Emmanuel Macrontól? Csupa kérdés, amire a válasz Hari Seldontól érkezik...
Fekete Pestis 2017.05.10 09:35:28
@Hari Seldon 2:
"Nálunk Nancy-ban, Metz-ben és Thionville-ben Marcon nyert"

persze, mert fél Elzász-Lotharingia ( ezen belül szinte teljes Thionville ) Luxembourgban dolgozik. És ezen emberek jelentös része a Luxembourgi EU-s szerveknél. Nameg ugye Straatsburg-ban is ott van az EP.

Elzász másik fele, amelyik esetleg nem Luxembourgban vagy az EU-nál dolgozik, pedig Németországban, a német Lidl-nél vásárol, mert ott MINDEN olcsóbb, mint a moliér földjén.

Lenne is a határon bosszúból útlevél pecsételés, ha a franciák beleköptek volna az EU-s levesbe ;)

=============================

Majd a hétvégén átugrunk a PACÁ-ba [ Duinkerk, Valenciennes, stb ] barna meg fekete ingeket venni ;)
Fekete Pestis 2017.05.10 09:35:36
@Zsuzsi65: Nekem meg a vicc:
Hogy mérik a Le Pent? Mikrométerrel?
Hát a Makront? Tachométerrel ;) ( ugyanis emberünk arroganciából fekete öves ).
Határátkelő Kétlakiság 2017.05.05 06:30:00
Hosszú idő után jelentkezett új poszttal Ildikó (az elsőt itt találjátok), aki tulajdonképpen csak egyetlen pillanatot ragad meg mai írásában, de ez igazán megrázó: a búcsúé. Búcsú az otthontól, a szülőktől, ami még 4 év külföldi lét után is fájdalmas. (A nyitóképet pedig nagyon köszönöm neki, sokat…..
Fekete Pestis 2017.05.06 08:23:08
@Réka ‎:
P.l. nem minden Ny-Eu-i országból van pestre közvetlen repülöjárat.
Kocsival 12 óra, repülövel [ köszönet a viszérnek, ami csödbe vitette a malévot ] meg 9-10 óra. Ha nem késik a viszér.
Fekete Pestis 2017.05.06 08:23:13
@Hari Seldon 2: charleroi tipikusan az a reptér, amit még a terroristák is elkerülnek ;)
Azt már megtanultam, hogy Orbán ok nélkül nem csinál semmit. Még ha valami teljesen értelmetlennek is látszik, később összeáll a kép, hogy mi miért is történt. Mostanában - naiv, politikához nem értő, figyelő, és bizalmatlan emberként - felvetődik bennem többször: nem azért megy-e állandóan szembe…..
Fekete Pestis 2017.04.28 07:40:56
@Larry Silverstein:

persze lop.
De nem tizmilliárd EUR-kat, mint M.o-n.
És ott a karrierjébe kerül, ha mindez kiderül.
Egyébként amiröl beszélsz, az mind déli ország - ami kulturálisan M.o-hoz hasonlit.
Ény-Eu-ban (NL, S, DK) a lopás ehhez képest elhanyagolható. Aki meg _ott_ lop, és rájönnek, az nem egy esetben öngyilkos is lesz.
Fekete Pestis 2017.04.28 07:49:24
@Jakab.gipsz:
Finnek nem gyarmatosítottak.
A dánok a középkor óta nem gyarmatosítottak.
A svédek meg Norvégiáról is lemondtak, és ök sem gyarmatosítottak.

"A konszenzusos társadalom szervezési módszertan pedig a döntés képtelenség módszertana" - valóban, itler idején nem volt konszenzus és ö elég döntésképes volt.
Hollandiában meg az állandó meetingek ( 2-3 óra) vannak napirenden - ugye milyen gyenge az ország?

Ahol a konszenzus nem megy (illetve sok idöt vesz igénybe), az az EU - a sok államon kivül nagyrészt azért, mert sok a déli és a kelet-európai, akiktöl idegen a konszenzusos kultúra.

Éltem mindkét társadalomban (a magyarhoz is volt szerencsém ) és szerintem ha (a) van véleményed illetve céljaid de (b) utálsz politizálni, más seggét nyalni, szakmai baromságokhoz asszisztálni, akkor sokkal de sokkal jobban érzed magad és tudsz boldogulni egy konszenzuskeresö, nyílt társadalomban mint ahol nem uralkodik "döntésképtelenség".

Mondom: a feudalizmusban baromi jó dolgod van - feltéve hogy te vagy a földesúr.
Fekete Pestis 2017.04.28 07:51:46
@Jakab.gipsz:

Ja igen a hazaárulósdi: ez egyfelöl egy középkori fogalom, kvázi értelmezhetetlen, Ha mégis értelmezni próbálom, akkor a csoport (haza) az egyén felé helyezése. Ez Kínában, Japánban müködik, de az európai kultúrában nem.
Határátkelő Rabszolga-e vagy? 2017.04.22 06:30:00
Bevallom, a blogon próbálok nem foglalkozni a különböző kormányzati kijelentésekkel, amiért most kivételt teszek, az egyrészt a megszólaló személye, másrészt az, hogy úgy látom, ismét sikerült szintet lépni, és nemes egyszerűséggel lerabszolgázni pár százezer határátkelő magyart...
Fekete Pestis 2017.04.23 11:26:14
@szÖveges professzor:
lakás skandináviában horror: 5.000.000 dkk/skk -nál kezdödik egy normális darab.

viszont olcsóbb helyeken (NL, D, F) a lakásárak a magyar lakásárakkal vannak pariban.

anglia felejtös, na az tényleg drága ( még bankkalkalmazottaknak [ SVP szintig] is), oda csak csúcsvezetönek érdmes elmenni.

egyébként meg a magyar fogyasztási cikkek ára ( mosószer, tej, stb) sokkal magasabb, mint a skandináv ( nem is beszélve a többiröl).
Fekete Pestis 2017.04.23 11:30:22
@midnight coder:
20 év: pont annyi van hátra a nyugdíjig. ;;)

@Pdudas: a magyar politikus szinvonala az elmult 25 évben konstans és a magyarok általános szinvonalát tükrözi.

======================

Megjegyzem, nem tudom, mire fel ez a felháborodás a lázár ellen. elmondta amit gondol, joga van hozzá, még szólásszbadság van. nyilván a maga szempontjából ( ti. hogy legyen adófizetö akinek a pénzén stadiont lehet épiteni ) igaza is van. m.o-n meg nem szokás relativizálni és a másik szempontjából nézni a dolgokat [magyar sajátosság], így más nem is várható töle.
A ballibsi, feminista, Soros pénzelte hazaáruló   Az utóbbi hetekben, napokban fokozott odafigyeléssel szemléltem a politikai eseményeket – és ezek leközlését a különböző oldalú és érdekű médiában. (Mellesleg egy-két megmozdulást volt szerencsém premier plánból is megtekinteni.) Szeretnék tisztán…..
Fekete Pestis 2017.04.16 19:23:13
@baldoc:
Pont leszarom a habonyékat.
Én p.l. a müszaki értelmiségre gondoltam a rendszerváltás után.
A bokros féle egyetemi leépitésekre.
A baromi magas szja-ra. Amit pont a balosok csaltak el ( mert minél gazdagabb valaki annál jobban megéri neki offshore adót csalni. Amit a habonyék is csinálnak persze. Csakhogy ök az szja-t is csökkentik ;) )
Fekete Pestis 2017.04.16 19:26:04
@baldoc:
Próbálj konkrétabb lenni és nem a milliárdosokkal foglalkozni ( kb mindkét fél pont ugyanannyit lopott - L. 47 kmilliárdos völgyhíd, túlárazott M6 az alpesi alagútjaival, stb).

Ehelyett próbálj arra koncentrálni, hogy mig a komcsik (=mszp) baromira megemekte az szja-t a narancskomcsik[=fidesz] az szja-t normális nagyságúra vitték le.
Pénz beszél, mszp ugat.
Fekete Pestis 2017.04.16 19:38:55
@Bogyó 2:
Az anyagi jólét és biztonság mindennek az alapja.
Az mszp alatt a nem minimálbéres/"okosban"/zsebbe keresö/ milliárdos privatizátor fenyegetve érezte magát az 5X%os effektív SzJA által. Mert látta hogy a leadozott pénz mire lett volna elég. És látta hogy az mszp-sek milyen luxusban éltek. és mindez nagyon mély benyomást gyakorolt rám.

Sajnos a magyar viszonyokat jellemzi, hogy vagy a tolvaj komcsik, vagy a szintén tolvaj hazaffy narancskomcsik uralkodnak - ugyanolyan elvek [ feudalizmus, lefele tapos, nulla konszenzus, mi kutyánk kölykei, stb] alapján. Amig a fidesz nem emel adót, nagyon megfontolandó a rá való szavazás. ;)

@Willkommenskultur: Közpénz. többen kikérték a részleteket ( p.l. költségvetés), erre fel titkosították.
Oroszhiszti: (a) orosztól M.o soha a büdös éeletben jó dolgot (= pénz, lehetöség) nem kapott. EUtol igen. (b) nyugtalanitana, ha olyan országgal haverkodna az országom, amelyik országban az ellenvéleményt egy liftben leadott lövéssel honorálják ( politovszkaja). (c) putyin ugy is gondolkodhat, hogy ahogy lerohanta Ukrajnát ugy lerohanja Mo-t. Abban bizik h a nato nem segit, illetve el tudja az olajcsapot zárni.

Ezért lenne jó látni a feltéteeleket: lehet h. jó uzlet, csak az orosznak elonytelen és az orosz nem jarul hozza a kozzeteetelehez.
"Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket. Egy beteljesült álom – ezt gondolhatja mindenki, és jogosan. Egészen 2017 április 4-ig. Amikor ezt az álmot szembeköpték,…..
Fekete Pestis 2017.04.06 11:29:48
Diana,

sok sikert kívánok. Ha adhatok ey tanacsot próbálj meg külföldre menni, ott állampolgárságot szerezni ( gyerekeidnek is ) és csak nyugdíjas korodba hazajönni. M.o szerinte nem való neked: a teljesítményt csak nyomokban becsülik meg, a "népesség" attitüdjét a hozzászólások ( modulo Dani Tamás) nagyon jól leírják.
Még azt is meg tudom érteni, hogy idáig a Fideszre szavaztál: ugye, valakire csak kell, és a baloldal ( emeszpéstül, gyurcsányistól, stb) még ennél is rosszabb. Volt. Idáig. Most kb mind a kettö tök ugyanolyan.

@ a többi hozzászóló. (modulo Dani Tamás) Egyszerüen szánalmas, amiket beírtok.
=> hibáztatás
=> kötözködés ( pl. Pipás)
=> ballibázás
=> stb.
Konstruktív ez? Nem. Azt nem értem, mi váltja ezt ki. Az, hogy idáig a Fideszre szavazott (= fasiszta, csuhás, stb)? az, hogy kutató (= nem dolgozik, munkakerülö?) ? Az, hogy az CEU-nál dolgozik ( =balliba, sorosbérenc, úgykellneki). Az, hogy nem illik bele a silókba (= fideszes létére a CEU-nal).
Az empátiának, a relativizálásnak, a konstruktivitásnak a nyomát sem látni bennetek. Fúj.

@ Pipás. Te meg szégyellheted magad, mert te nem vagy olyan egybites, mit a többi itt. Te szintén kutató vagy, méghozzá termtud/ICT területen. A te kognitív és intellektuális készségeidet alkalmasnak tartom arra, hogy árnyalt problémákat elemezzél, értelmezzél és elfogulatlanul véleményt alkossál.
Ezzel szemben már napok óta a CEU-t ekézed. Te, aki szintén egyetemi múlttal rendelkezel és szintén kutató vagy/voltál.

A CEU nyilván nem egy MIT vagy Oxford, de az eröforrás felhasznás hatékonysága igen jó. A matektanszék p.l. szinvonalas ( a publikációkból és az elöadókból itélve). De nyilán ezt te is látod, és mégis ...
Fekete Pestis 2017.04.06 11:36:49
@Frady Endre:
"ui.: Hogyan lehet egy értelmes ember ennyi ciklus után még mindig fidesz szavazó?!?!?!?!?!?!?!?!"

p.l. úgy hogy szavazni csak kell, és a baloldal teljesen elfogadhatatlan azok után, amit idáig müvelt. A jobboldal is tökugyanolyan, de lehetnek részletkérdések ( szigetek a szarnak és a fosnak a két büzlö óceánjában) [ p.l. az SzJA kérdése], ami a két büzlö pocsolyát ( a bal és a jobboldal ) egymástól mégis valamennyire megkülönbözteti.

Emberanyagban mindkét oldal tökugyanolyan és egyforma: idióták, lunatikusok, "nagyformátumú, karizmatikus, víziókkal rendelkezö politikusok", csaló gazemberek mindkét helyen. Az emberiség selejtjei, a magyar puszta szelekciója.
medicslife Miért telt be a pohár! 2017.03.04 00:59:29
Orvostanhallgató voltam Szegeden. Azért írom meg, melyik városban, mert a postokból úgyis egyértelmű lesz előbb utóbb. És ebben az írásban, arról lesz szó, miért telt be a pohár.   Ehhez előbb az alapokat el kell mondanom az orvosképzésről. 1922 óta 6 éves osztatlan képzés. Ez azt jelenti, hogy nem…..
Fekete Pestis 2017.03.04 18:14:50
@midnight coder: "anélkül, hogy nekik egy fillérjükbe is került volna a dolog, és onnantól kezdve az ő gazdaságukat erősítik tovább"

ez már csak egy ilyen dolog.
(a) ezt nem "országszempontból" kell nézni, hanem "egyén szempontjából" illetve értékteremtés szempontjából. gazdagabb országban több értéket lehet teremteni, így ezt jobban megfizetik. Ugyanakkor mindenki magáért felelös, mindenkinek egy élete van. A munkaerö nem természeti eröforrás, mint egy széntelep vagy egy halastó. Annak a kedvét kell keresni. Ez van.
(b) pont azért amit írsz kellene p.l. egy egyesült EU, egy kormánnyal [ és nem mindenféle nemzeti elitecskékkel, amelyek imádnak a saját szemétdombjukon kukorékolni és a mások (állampolgáraik) kárára eröforrásokat kisajátítani.
(c) végülk: az elvándorlás egy tökéletes mód arra, hogy az ember kifejezze a véleményét az adott ország számara fontos aspektusairól. az az orszoag amit sokan elhagynaj, azt teheti, hogy önrefleksziót tart, és utána változtat. Amit M.o csinál, az az, hogy mindig a másik (= EU, multi, disszidens, stb) a hibás, és ezek miatt nem jutnak elöre. Ahelyett, hogy a levantei normákkal számolnának le, és átvennék az Észeknyugat-Európai normákat.
Fekete Pestis 2017.03.04 18:21:07
@desw:
" Ha egy cég fizeti a továbbképzésedet, akkor aláírsz pár évet. Ha korábban lelépsz, ki kell fizetned a képzést."

Cége válogatja. Tudod, én nem is dolgoznék olyannal együtt, aki csak azért van ott, mert ott KELL maradnia. Az ilyen munkája egy kalap **** sem ér, inkább menjen, amerre lát.

"Mindig is tandíj mellett voltam, mert egyrészt így ki lehetne szűrni a lusta és munkaundorban szenvedő lébecoló félhülyéket, másrészt ha az ember közvetlenül fizet valamiért, akkor jobban követeli is a minőséget."

Ez igaz. Ez a tandíj egyetlen elönye. Ha valaki nullszaldósra megcsinálná, akkor csak azért nem támogatnám, mert M.o-n a következó évben úgy változtatnák meg, hogy az pénzbehajtós (=nem nullszaldós) lenne ;)
  Foreign Policy Magazine Magyarország kétszeresen is biztosra akar menni, nehogy – úton Nyugat-Európába – illetéktelenek a területére léphessenek, ezért újabb kerítést emel a déli határon. A lépés még jobban kiélezi a feszültséget az unióval, amelyről Orbán Viktor úgy gondolja, hogy túl puha…..
Fekete Pestis 2017.02.26 11:03:30
@midnight coder:
1. Mondjuk szeretném látni azt az összeget, amit az EU támogatások és az orosz embargó miatti veszteségek nettósításával kapunk.
2. Az ukrajnai beavatkozás jó kérdés. Az ukránoknak [= gipsz jakaboknak] mindenképp érdeke, mert az EU magasab életszínvonalat és jobb körülményeket tud bistosítani, mint holmi csóró és autoritér oroszország ( amelynek vezetöje meg mindig az SzU felbomlásán kesereg). Az EUs zempontjából viszont nem volt nyerö egy korrupt, keleties országgal való összebutorozás. Tehát ha a dolgokat az EU szempontjából szemléled, akkor még igazad is lehet.
3. Azért már nehogy az legyen a norma, hogy egyes országok a másiktól területeket szakítanak el. Semmi kedvem itt háborúskodni [= lövészárok, kenyérjegy, hazafias propaganda, meg az hogy a 600.000 EUR-s házamat valaki jól lebombázza]. Aki háborúskodik, annak a kedvét jól el kell ettöl venni.
4. Az hogy Janukovics a nagy demokrata lenne, azt ugye te sem gondolod komolyan. Hogy mást ne mondjak: mióta mérgezik meg a nagy demokraták ellenfeleiket? [ ugye, a Juscsenkot]. Megérdemelte, amit kapott [ szigorúan az ukrán gipszjakab szempontából: orosz, az szegény, nem tud jólétet biztpsítani az országban. A többi sem tud, mert korrupt, mint a fene, de az orosz, az mindennek a legalja.]

@Tibi !:
Mondjuk disztingválni kell:
1. Migráncsok befogadására nincs szükség, mert:
=> szegények
=> tanulatlanok és
=> más kultúrából érkeztek, ahol a konszenzusnak és alkalmazkodásnak nincs nyoma sem.
Ergo: NyEu-nak sok pénzbe kerulnek [ átlagozan nettó 43.000 EUR-ba, életük végéig, ha 25 éves korukban jönnek ide], nem járulnak hozzá a versenyképességhez, és még csak nem is hálásak.
2. Az Orbánék viselkedése valóban felháborító. Nem elég, hogy ellopják az Eu-s pénzeket, még a pofájuk is nagy. Tisztára olyanok mint az arabok [ akiket nota bebe utálnak]: agresszívak, lopnak, nem hajlandók a konszenzusra {itt nem a menekültügyet értem} és tekintélyelvüek.
Az meg mindennek a teteje, hogy még a kommunizmusért is a Nyugatot teszik felelössé. Az oroszokat ( és az SzU szétesésén nyavalygó Putyint) még véletlenül sem. Elvégre 40 évig ugye a nyugatiak tarolták le M.o-t és nem az oroszok.

( Még mielött valaki ...: az, hogy az elmúlt 20 év így sikerült, az fóleg a korrupt és feudális magyaroknak {= "elit", nameg a savazóbázis} köszönhetö, és nem a nyugatiaknak. Ugyanis, ha nem korruptkodták és lopták volna szét a közigazgatást és a privatizációt, akkor a nyugati cégek sem tehették volna ezt. Ami jó volt az elmúlt 25 évben, az egyértelmüen Ny-Eunak köszönhetö : ugye, az uj technológiák nem a haveri KKV-töl, nem is Putyintól jöttek, az Eu-s pénzek sem, és magyarok százezrei sem Azerbaidzsánban vagy oroszországban dolgoznak ...)

Összefoglalva: a Nyugat sok kérdést [ szerintem] hibásan ítél meg, de még így is sokkal élhetöbb és kellemesebb hely, mint Magyarország [ Putyinsztánról nem is beszélve]. Azzal hogy a magyar kormány pofátlanul szidja az EU-t, csak a pofonfát rázza: csak az kérdéses hogya z EU mikor és milyen módon teszi öket helyre.
Fekete Pestis 2017.02.26 11:07:46
@szdan: Mennyiben jobb M.o, mint a "Nyugat"? Fel tudnád sorolni?

@élveteg: Attól, hogy Nyn is vannak elitélendö dolgok, mennyiben következik az, hogy átkozni kell [ és minden önreflexiót nélkülözni - a magyar dolgokat illetöen]?
Fekete Pestis 2017.02.26 11:11:14
@midnight coder: "hazafiasság" irracionális irányba viszi a dolgokat. Úgy mondanám: nem logikus és racionális cselekedet. Nem szolgálja Ny-Eu érdekeit.

Elhiszem, hogy az olcsó munkaerö fontos, föleg úgy, hogy nem kell havonta 1X Pakisztánba utazni a helyi gyárat menedzselni. De ki húzza a betelepítás hasznát? És ki viseli a költségeit?
Sajnos, ez így ilyen formában nem képezi közbeszéd tárgyát NyEuban.
Talán ez ma az a problémakör, amiről a legnehezebb higgadt, normális vitát folytatni, ezért is ez az első bejegyzés a "Racionálisan aktuális kérdésekről" sorozatban. E sorozat célja, hogy konkrét ügyeken keresztül mutassa be, miben különbözik a Racionalista Párt felfogása attól, amit eddig a…..
Fekete Pestis 2017.01.27 21:48:19
@Fekete Pestis:

Az Elsevier egy trumpista oroszbarát szar, de migráncsügyben képben van. A Berlingske viszont egy mértékadó jobboldali liberális lap.
A KSH legfrissebb adatai alapján kijelenthető, hogy a rendszerváltás óta soha ennyien nem dolgoztak még Magyarországon, és a munkanélküliség sem volt soha ennyire alacsony. Ennek ellenére még sincs hurráoptimizmus a munkaerő-piacon, mivel a munkaerőhiány a gazdaság minden…..
Fekete Pestis 2017.01.19 15:02:36
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ:
"Annak jelképe, hogy 1990 óta a magyarok által megtermelt profit oroszlánrésze nem Mo-ot gazdagítja, hanem kimegy a nyugati zsebekbe."

1. mintegy 35 milliárd EUR-t ad az EU támogatásként (2013 ra itt: vs.hu/magazin/osszes/tudja-hogy-mennyit-kapunk-az-eu-tol-es-hogy-mennyit-fizetunk-nekik-1203 )
2. és ugye a magyar "elit" [jelenleg a fidesz] egy fillért sem lop, mi?
Fekete Pestis 2017.01.19 15:04:50
@Helyszíni zsemle:

semmi köze ehhez a magyar vezetésnek.
Mindezt csak (a) a német konjunktúrának (b) az EUs ingyenpénzeknek lehet köszönni.
Akkor most az oroszozás az új zsidózás? Különben is, mit kell úgy pattogni az oroszokon, amikor az amerikaiak legalább akkora és legalább annyi háborús bűnt követtek el?..
Fekete Pestis 2016.12.25 09:34:02
@MACISAJT:
"Magyarországnak bármilyen szövetséghez tartozni ahol Németország volt a főnök, az mindig egyenlő volt a pusztulással és a háborúval.."

(...) amint azt 1956, az 1946-1990 idöszak valamint az a tény is mutatja, hogy 2004 [ de különösen 2011] óta hány magyar dolgozik Németországban és hány az oroszoknál.

@Pobjeda elvtárs: Nézd, mindkét ország a maga érdekeit követi.
Azonban az nagyon nem mindegy, hogy ezek mennyire esnek egybe a te érdekeiddel.

Ha a jenkik p.l. az araboknál rendet tesznek [nem úgy ahogy idáig], az neked jó, mert az olaj utja kiszámítható lesz [és az ársokkok valsége csökken] abban a pár évtizedben, amíg még olajra leszünk ráutalva.

Ha az oroszok Ukrajnát lerohanják, az neked nem jó, mert abbol mi hasznod van, ha egy ellenséges [L. alább] hatalom az országodhoz közel teret nyer és az országodat fenyegeti?

Mindenki elfelejti azt az alapvetö tényt, hogy a nyugati [észak atlanti] országokban a lakosság életszínvonala az ismert problémák ellenére még mindig nagyobb [sokkal], mint az oroszoknál, törököknél és az egyéb féldiktatúrákban. Továbbá: a nyugati demagógok [wilders, pia néni, a francia házmesteernö meg a hasonlók] pont azért törnek elöre, mert a nyugati alsó középosztály szabadon pofázhat, ha valami nem tetszik neki. Ami ugye az oroszoknál, törököknél meg a hasonló szar helyeken nem lehetséges.

P.l. nem véletlen, hogy az orosz hekkelte meg a jenki választásokat és nem fordítva. Nem véletlen, mert az oroszoknál nincsenek demokratikus választások, és hasonló esetben a kis patkány kgb-s az egész Nagy Szicsaszt levágná az internetröl.

Ami az oroszoknál van az a következö: törödj bele [fogadd el], hogy mások [haverok] meggazdagodnak és te csóró maradsz. Ha ez ellen protestálni akarsz, akkor megbüntetnek. Azért ez nyugaton nincs így. És nem értem, hogy ki az a józan ember, akinek a szegénységgel kombinált szájzár [vagy: szájzárral kombinált szegénység] tetszik.

Azt sem értem, hogy emberek hogy tudják a kis patkány kbs-s rendszerét dícséreni azzal a nyugati rendszerrel szemben, amely:
= az együttmüködésen, kooperáción
= a kompromisszumokon
= az esélyek biztosításán
= a kölcsönös bizalmon
= a többé kevésbé értelmes dialóguson és
= a gyengék [t.i saját országon belül] támogatásán alapszik.

Ki az, akinek az tetszik, hogy a haverok mindent lenyúlnak [egyenlö esélyek], ahol nemzeti hös lett Pavel Morozov [bizalom], és amelyik a szomszédai ellen háborúzik, ahelyett, hogy kompromisszumokat kötne.

És van egy rossz hírem: a tapasztalat/történelem azt mutatja/mutatta, hogy az északatlaanti térség, pont a
- kompromisszumkészségének
- az egyén képességének kibontakoztatása
- és a demokratikus berendezkedésének
köszönhetöen a kedvezötlen tendenciákat meg tudta fordítani.
Míg ugye az oroszoknál 1900 óta a cárok, a kommunisták és a posztkomcsi kgb-sek váltják egymást.
Fekete Pestis 2016.12.25 09:47:05
@maxval bircaman BircaHang szerk:
"Oroszország az elnyomottak támasza"

való igaz: legutoljára asszem pont az aleppóiak ismerték fel, amikor a kórházukat lebombázták az oroszok.
Publikálta az OECD a PISA-felmérés eredményeit, amelyben 540 ezer diák vett részt 2015-ben világszerte, 72 országból. Az eredmény katasztrofális: a magyar diákok eredményei szövegértésből és természettudományból is romlottak, matekból sem javultak a három évvel ezelőttihez képest. Ebben a cikkben…..
Fekete Pestis 2016.12.07 21:37:22
@midnight coder:

Kissé ellentmond ennek, hogy DK-ban és NL-ben nincs ilyen drill mint M.o-n, mégis jobb az oktatás. DK-ban p.l. a sok gyereknek a legjobb barátja a tanár, és az a cél h. a gyerek nyugodt és kiegyensúlyozott legyen a suliban.
A holland érettségiben matekból p.l. elemi geometriai bizonyítások vannak. fizikából meg a példa egy bekezdásben elmagyarázza h mi a szoliton, és utána feladatokat ad, erre az info-ra alapozva.

A luxemburgi európai iskolában meg a dán szekció teljesít a legjobban [versenyek, mifene], a francia meg, ahol a gyekerek vigyázzban ülnek, messze a legszarabb.

A drillt és a fegyelmet meg a haptákba ülést egy dolog teszi elfogadhatóvá: AZ EREDMÉNY. Az meg M.o-n NINCS.
Fekete Pestis 2016.12.07 21:40:00
@midnight coder:
"A memória nem csak a programozónak kell, hogy átlássa a programot, és emlékezzen hogy mi hol van, mi mit csinál a programban, "

:)