Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mecs.

17 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Webfejlesztés Bye Bye Blog.hu 2009.07.11 13:34:00
Jó volt itt, blog.hu, de mégis úgygondolom, hogy a továbbiakban jobb lesz egy saját WP blogba irni :)Az új cím: http://submitmultimedia.com..
A képen látható Ellen-haj söprűt csodahengerként ismertük és használtuk, de mostantól máshogy lesz, köszönhetően Tibornak. A Jó érzést mondjuk nem értjük, lehet hogy rosszul használtuk eddig? Párom ma elment bevásárolni és a mellékelt képen látható csodát sikerült…..
Nem? 30 évre, svájci frankban? Tuti nem? Biztos benne? Érdekes .... Oszkó Péter kapott ...  Oszkó Péterről teljesen véletlenül pont tegnap írtam, hogy a Deloitte élén gőzerővel nyomul(t) a ciprusi offshore-bizniszben ('Minden út Ciprusra vezet'). Nos, szemmel látható a…..
Annak ellenére, hogy a blogot én is elsősorban magamnak írom - hasonlóan sok más blogger társamhoz - mégis érdekel a véleményed ! Érdekelne, hogy miről szeretnél olvasni, TE mit látnál szívesen itt a webfejlesztés blogon. A webfejlesztés nagyon tág fogalom ezért nyugodtan el…..
Nem igazán akartam bekapcsolódni az iPhone hazai hype-ba, hiszen egy termék entertainment-marketing bevezetése önmagában nem újdonság, láttunk már pár ilyet. De korábban is írtam, hogy az Apple telefonja sokkal több hatásában, mint bármi más, ami a mobil iparágban az elmúlt pár…..
Bármennyire is sokan olvasnak egy blogot, azért ez a fajta megjelenés mégis a hosszú farok elnyúló része: amiből sok van, és egyenként viszonylag alacsony a látogatottsága.Ennek megfelelően olyan rétegigényeket is kielégíthet, ami másokat nagyon nem érdekel. Erre mutat egy…..
Egyre több új fejlesztésû magyar portálon tapasztalom, hogy túlzásba viszik az ajax használatát csak azért, hogy modernnek tûnjön a lap, és hogy a legújabb, legjobbnak ítélt technológiát használják. Sajnos ez az esetek túlnyomó többségében a használhatóság róvására…..
A Smartyról annyit kell tudni, hogy egy php -ban megírt sablon kezelõ motor, amely lehetõvé teszi, hogy a php kódot teljesen elválasszuk a html kódtól. Ez elsõsorban akkor hasznos, ha a designt és a php scriptet külön személy állítja össze (ami természetes -kéne legyen- , mert 2…..
Megújult, megszépült (!?) a blog.hu kezdõlapja ezért gondoltam kicsit énis rendberakom a webfejlesztés blogot.Tegnap este gyorsan összeraktam egy fejléc képet, ami amolyan webfejlesztés képregény.Fejléc magyarázataUgye minden projektnél elöbb jön az ötlet (a lámpa) , utánna egy…..
Webfejlesztés Domain eszköz 2008.05.31 19:45:49
Ma összehoztam egy kis domain eszközt a magyar webfejlesztő, honlaptulajdonos, webmester és kitudja még milyen kollegák részére :D...Egyszerü és szerintem nagyszerü is...http://domaintar.jocset.com..
Ha nem tévedek 2 hete (de lehet hogy már 3) épp a statgep.hu -n akartam megnézni egyik oldalam statisztikáit (igen én is használtam stagépet :P de mellette gugli analyticsot is) de szép kerek számok helyett a következő üzi fogadott: "1 - 2 napig nem leszünk" .Hát igen, 1, 2…..
Webfejlesztés Izé 2008.04.22 17:20:48
Igen, bármennyire is meglepő még élek :). Tudom, hogy a blog nem ezt bizonyítja, de a jócset fejlesztése nameg egyéb fontos dolgok ;) elraboltál mostanába az időm nagyrészét.A JÓ hír az, hogy április 27. -én megnyilik végre a Jócset és utánna már csak az éles müködés során…..
Mindenki boldog az ő nyereményével. Vagy nem? Az egyik nyertesünk (Godó Ágnes, Gagyiweb, legjobb dizájn) ugyanis pár napja írt egy szívhezszóló levelet, hogy lemond a nyereményéről Muhel Dániel javára. Muhel Dánielről annyit tudni kell, hogy az ő munkái lettek már egyszer…..
Ezzel az egyszerü php scriptel könnyedén átméretezheted a weboldaladon található képeket.Csupán annyit kell tenned, hogy a kép elérési utvonala helyett az imgsize.php filet adod mega következő paraméterekkel ellátva:imgsize.php?img=[kép file]&w=[szélesség…..
Webfejlesztés Alfa teszt 2008.03.15 22:05:00
Jövő héten elkezdődnek a Jócset alfa tesztek, lehet jelentkezni tesztelőnek.Akit érdekel vegyen fel msn-re [sajna erről már lemaradtál :(]).A tesztelők minden extra szolgáltatáshoz ingyen hozzáférnek + jócsetes e-mail címet kapnak és ha nagyon ügyesek akkor még lehet hogy mást…..
A jelenlegi Jócset rendszerbe többen kifogásolták azt, hogy az online eltöltött időt a rendszer  csak akkor írja jóvá, ha az oldal elhagyása elött a kilépés gombra kattintunk.Ez egy elég kellemetlen dolog, mivel ha valaki mondjuk 2 órát eltölt a porálon és véletlenül…..
Webfejlesztés Elkészült a fórum 2008.02.19 20:08:00
Elkészült az új Jócset fórumja ! Nincs okom panaszra, sikerült úgy összeállítani a redszert és a hozzá tartozó dizájnt, ahogy azt eredetileg elképzeltem.Különösebben érdekes/új megoldást nem alkalmaztam a rendszer megírás során, csupán a megszokott php/mysql…..
Webfejlesztés A "Jócset" projekt 2008.02.17 10:30:00
A Jócset az egyik közösségi oldal projektünk, amelynek célja egy online kapcsolattartási és kommunikációs rendszer felépítése. Jelenleg a portál publikus beta verziója egy ingyenes tárhelyen fut, és az eddigi tesztek alapján arra jutottunk, hogy elégé el lett szűrva hanyagolva…..
Egy érdekes webdesign verseny indult a napokban Webnegative címmel. A cél az, hogy hozzáértő illetve profi szakemberek olyan honlapot készítsenek, amelyek az amatörök által elkövetett legtöbb tipushibát tartalmazzák. Mivel egyszerüen imádom az amatőrők által…..
Nem akarok hosszú, unalmas szöveget írni arról, hogy mi lesz olvasható a Webfejlesztés-en, mert a címből minden kiderül annyit azért leirok, hogy elsősorban az általam vezetett projektek során használt módszerek, taktikák és mindenféle webfejlesztéses cucc kap helyet benne.…..