Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ógrom

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Katonai és rendvédelmi témákkal is rendszeresen foglalkozó bloggerként a szerző sem mehet el szó nélkül az elmúlt hónapban a hazai sajtóban és közbeszédben kibontakozott vita mellett, melynek középpontjában egy, a Honvédelmi Minisztérium által január közepén nyilvánosságra hozott hír áll. Biztosan…..
"There's no need to counter your arguments, since you're wrong." - egykori komment az Axis History fórumán Podcastunk mai adásában hosszú kihagyás után ismét egy külsős beszélgetőtársat üdvözölhetünk Sayfo Omar külpolitikai újságíró személyében. A témát Omar nemrég megjelent cikke szolgáltatta,…..
Kis csapatunk újra nekivágott a Tátrának, itt történt a felhívás, amelyre idén többen jelentkeztek, mint a tavalyi túránkra. Okulva a 2015-ös tapasztalatokból, most nem terveztünk többnapos kirándulást, szombaton jöttünk, láttunk, győztünk. Sőt, egy külön utakon járó csoport még Branyiszkóhoz is…..
ógrom 2016.02.04 19:44:14
@Titus Pullo Urbino: Félreértés ne essék, nem titeket akartalak ekézni. Inkább a megfelelő hatáskörrel rendelkezők cinkos hallgatása zavar.
Biztos vagyok abban, hogy kevés olvasónkat hagyták hidegen az elmúlt egy hét plakátkihelyezésekkel, rongálásokkal, valamint ellenplakát-kihelyezésekkel (plakát-ellenkihelyezésekkel?) tarkított eseményei. Mi sem természetesebb annál, hogy mindenki a saját szájíze, ideológiája,…..
ógrom 2015.06.14 12:52:34
@tiboru:
Egy gyors keresés azt mutatja, hogy a nyugati rendőrségeken is vannak rendfokozatok, de bevallom, nem tudom, hogy az katonaiak-e.
Arra, hogy "szolgáltató közhivatal, nem az állam páncélkesztyűs karja" legyen-e a rendőrség, végső soron az a felhasználás módján történik szerintem. Közhivatal, a központi államigazgatás része a törvény szerint, akárcsak a NAV, ami az utóbbi kitételnek is megfelel adott esetben. Tehát az államigazgatás egészére is igaz, ami a rendőrségre is, vezetés-irányítás hiányosságait tekintve.
Furcsa kérésnek teszünk eleget, a jenki filmipar és a katonaság kapcsolatát boncolgató cikk szerzője, Havasmezői Gergely keresett meg minket egy ajánlás erejéig, mi pedig erre nyitottak vagyunk, mivel ez a kérdés abszolút a Lemil témáiba illeszkedik. Arról már nem is beszélve,…..
    Berlin felé, Budapesten át, tankok helyett motorral, avagy a történelem ismétli önmagát?..
ógrom 2015.05.02 18:45:46
@Untermensch4: "Miloš Zeman cseh elnök, Tomislav Nikolić szerb államfő, Alekszisz Ciprasz görög kormányfő, Robert Fico szlovák kormányfő, valamint Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnök jelezte, hogy Oroszországba utazik" - írja az Index. Nem csak mi vágjuk azt a léket, és amikor erről elfeledkeznek, az zavar. Arról pedig, hogy máshol is van lék a hajón -Cameron népszavazási ígérete, vagy a bevándorlás problémái, és az emiatt megerősödő szélsőségesek- szintén nem mi tehetünk.
ógrom 2015.05.02 21:29:34
@Minorkavidor:

Az 1-es és 2-es pont inkább aktuálpolitika, mintsem biztpol, így arra nem fogok reagálni. A harmadikhoz pedig annyit, hogy a potyautas hozzáállás nem a mostani kormány sajátja, és arra sem tudnék konkrét példát mondani, hogy nekünk közvetlenül védelemre lett volna szükségünk a szervezettől.
ógrom 2015.05.03 15:56:15
@Minorkavidor: Hol feszegettem nemzeti érdeket? Ha pártunk és kormányunk őszinte utálatára gondolsz, az nekem is megvan, de a téma szempontjából nem releváns (az általad említett vetülete). Vagy félreértettem volna valamit?

@Untermensch4: Igen, rengeteg a visszaélő a kettős állampolgársággal (általában véve egy normális törvényt nem tudnak megszerkeszteni), viszont voltam egy, a múlt hónapban tartott előadáson, ahol a katonai nemzetbiztonságiak embere elmondta, hogy utasítottak már el kérelmet, mert az illetőről kiderült, hogy a román szolgálatok embere. Ha egy ilyen kérelmet átengednek, az csakis politikai döntés eredménye lehet. Azzal pedig addig nem lehet mit kezdeni, amíg a politikai palettán csak olyanok vannak, akik megbízhatatlanok és/vagy alkalmatlanok.