Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hanemindulrepulohajtogassmagadnak

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha új országba költözünk, ha akarjuk, ha nem, némileg mi is megváltozunk, alakulunk. Nem csak azért, mert adott esetben felveszünk bizonyos helyi szokásokat, de azért is mert a tapasztalatok, az új környezet alakítanak minket. Arra gondoltam, ma beszélgethetnénk arról, ki hogyan…..
hanemindulrepulohajtogassmagadnak 2015.05.03 00:49:26
Az első győzelmet a szerelem aratta, a mai írás szerzője, Flóra emiatt költözött ugyanis Máltára. Aztán a szív még egyszer győzni látszik, de hogy miképp, az derüljön ki az írás végén, amit nem csak ezért érdemes végigolvasni. (A képekért köszönet a…..
hanemindulrepulohajtogassmagadnak 2015.05.02 18:33:03
@geegee:
a vilag tele van vagy megszoksz vagy megszoksz :) -tipusu dilemmakkal. szerencsere (egyelore) senkit se allitanak falhoz, aki a nem-repulest valasztja - barmilyen okbol.

mergelodni, hogy tul hektikusak az arak? jobb lenne, ha mindig 500 euro lenne a stokkholm-bupest?

amugy erdemes neha elgondolkodni, mekkora lukszusban elunk manapsag. bedo albert 1865-ben igy ir az erdei favagokrol:
"csupán csak is kukoricza lisztből készített péppel élnek, melyet sült szalonnával, zsírral vagy pedig füstölt disznóhússal költenek el".
"Lakásuk szintén igen egyszerű — mondhatni széllel béllelt kunyhó, melyet, nagyobb hasábokból állitnak össze s mely alatt a tél 20—25 fokú hideg éjszakáit is minden szenvedés nélkül töltik át; középen jó tüzet égetnek s az 5—6 négyszög ölnyi területen 10-en, 12-en megférnek; ágyuk és párnájuk szalma..."

fizetesuk teljesitmenyaranyos, kb. napi 90 krajcar, ha minden jol megy. ebbol az elelmezesukre koltenek napi 25 krajcart.

ja, es a cikk szerint ez szuper a banyaszok sorahoz kepest, akik csak fele ennyit keresnek.
erdeszetilapok.oszk.hu/00359/pdf/00359_265-271.pdf