Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koordinátor2

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Holdvilág Kamaraszínház „őse”, a még 1986-ban alapított Hold Színház Alapítvány volt. A fiatal művészek által létrehozott színház színes múltra tekinthet vissza. Mára közismert és népszerű színház lett, jelenleg a budapesti 13.kerületi József Attila Művelődési Házban játszanak . Ráadásul olyan…..
Újfajta telefonos applikáció segíti a közeljövőben a vak, illetve látássérült embereket. Ennek használatával épületeken belül,  különböző intézményekben tudnak majd tájékozódni. A részletekről Dr.Grasselli Norbertet, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.ügyvezető igazgatóját…..
A művészeteknek mindenki számára elérhetőnek és élvezhetőnek kell lenni - állítja Móga Sebők Erzsébet gyógypedagógus, szakoktató, aki a Vakok Speciális Szakiskolájában fazekasságot tanít és a Kézzelfogható Alapítvány elnöke. Küldetésének érzi, hogy a vak és gyengénlátó gyerekeket megtanítsa életük…..
Dunabogdány Budapesttől megközelítőleg 35 km távolságra fekszik a Duna partján, hivatalosan a szentendrei kistérségben. A Főváros közelsége mégsem nyújt elegendő segítséget annak a problémának a megoldására, amire 2005-ben a Figyelj Rám Közhasznú Egyesület alakult,azaz a fogyatékossággal élők minél…..
A legutóbbi népszámlálás (2011) adatai szerint 3000-en mondták magukat siketvakoknak. 12000-en a látás és hallássérülésüket külön jelölték. Ilyenformán mintegy 15000-re becsülhető hazánkban azoknak az embereknek a száma, akik úgy élnek, hogy egyszerre látás és hallássérüléssel is küzdenek. A…..
  A Miniszterelnökséget vezető miniszter pályázatot hirdet a Miniszterelnökségen gyakornokipozíciók betöltésére.A Miniszterelnökség (székhely: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.) legfeljebb 50 főgyakornokot kíván foglalkoztatni – legfeljebb 6 hónap időtartamra szóló, szükség…..
Lezárult a „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” nevet viselő TÁMOP-1.1.1-12/1-2012-0001 kiemelt projekt, és ezzel együtt véget ért a projekt keretében rendezett országos állásbörze-sorozat. A projektről és annak…..
Színes, jól érthető és megjegyezhető üzeneteket hordozó kártyákat fejlesztett ki a TASZ, a Társaság Szabadságjogokért Egyesület szorosan együttműködve a Csillagház Általános Iskolával. A cél egy olyan pedagógiai segédeszköz, kártyajáték létrehozása volt, amely…..
Rehab Blog Az alvajárás 2015.10.06 10:19:20
Közhelyszámba menő ábrázolások szerint az alvajáró többnyire holdtölte éjszakáján mászkál a háztetőn előrenyújtott kezekkel és persze pizsamában, vagy hálóingben van. A tudomány erről a misztikus dologról is lerántja a leplet, miszerint az alvajárás nem más, mint egy…..
Rehab Blog Siketek Világnapja 2015.09.21 14:45:17
A  Siketek Nemzetközi Szövetségének határozata alapján 1958 óta minden év szeptember utolsó vasárnapján tartják a Hallássérültek Világnapját. Idén is gazdag programmal várja a SINOSZ  az érdeklődőket. Országszerte a megyei és helyi szervezetek a lehető legváltozatosabb…..
Rehab Blog Art Brut kiállítás 2015.09.15 11:29:11
Nyílt Lappal címmel kiállítás nyílik szeptember15-én Budapesten az Üllői úton, az Art Brut Galériában. Az október 16-ig nyitva tartó kiállításon Árvai Henrietta és Hornyik Anna műveit láthatja a közönség. ÁRVAI HENRIETTA a Budapest Art Brut Galéria alkotóközösségében…..
Blogunkon már foglalkoztunk azzal, hogy miképpen, hol, milyen kritériumoknak megfelelően   lehet autókat mozgáskorlátozottak számára átalakítani. Akkor főleg a dolog praktikus oldalát néztük, hiszen nagyon fontos, hogy egy mozgásában korlátozott ember is könnyebben tudjon…..
A 2013-as év után ebben az évben is elnyerte a JOB Személyzeti Tanácsadó Kft. a Magyar Telekom által alapított Delfin-díjat. A díjat azzal a céllal alapították, hogy ezen a módon is kifejezzék elismerésüket azoknak a beszállítóiknak, akik kiemelkedően sokat tesznek a…..
2015 őszén megkezdődik a munka a Palota Munkapróba Központban. Újítás és siker a PALOTA-15 Nonprofit Kft. életében ennek a Központnak a megnyitása. Arról, hogy mit is takar az elnevezés, hogy „munkapróba”, milyen munka folyik majd itt a Központban, és mi a céljuk a…..
Blogunk igyekszik beszámolni minden olyan kezdeményezésről,  szerveződésről, civil szervezetek, cégek tevékenységről, ami a megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő emberek életével kapcsolatos,  azt segíti. Ezúttal egy fiatalokat támogató szervezetnél jártunk,…..
  2015. május 21., csütörtök, 15.00,  Próféta Galéria, Budapest, 1111, Szent Gellért tér 3.   A ZOOM Egyesület szervezésében idén, első alkalommal kerül megrendezésre a ZOOM kiállítás, amely egy nagyszabású kampány kezdő állomása. A kiállítás megnyitója Budapesten,…..