Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ÚjrahasznoSMűhely

155 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2016. 10. 09-én ismét SM-Bazárt tartottunk a Bödön kézműves vásáron. Köszönjük a sok önkéntes segítségét, akik az Új Nemzedék - Szegedtől a mai napon is segítették munkánkat...
Az Októberi Könyvtári Napok Zöld Könyvtár programsorozat keretében a Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtárában megrendezett ÖKO-napon mutattuk be az ÚjrahasznoSMűhely projektünket, folytatását és az alkotóműhelyünkben készült alkotásainkat. Köszönjük a meghívást és a lehetőséget!  ..
Mi is részt vettünk standunkkal a III. Civil Piacon vasárnap, szeptember 25-én. A Mars téri piac területén mutattuk be tevékenységünket a többi szegedi civil szervezettel együtt. Érdekes, interaktív programok, játékok és színpadi műsorok voltak. A mi standunknál bemutattuk alkotásainkat és egy…..
Szeptember 24-én a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete által szervezett Egészségnapra kaptunk meghívást. Az egészségnapon előadásokat hallhattunk a lelki egészségről, egészséges táplálkozásról, illetve különböző salátákat, gyümölcs és zöldségturmixokat kóstolhattunk. Ezt követően pedig…..
Szeptember 9-én érkeztünk Nyíregyházára, majd a rehabilitációs SM-centrum megtekintése után kirándultunk még egy nagyot Nyíregyháza Sóstón.   Másnap a Nyíregyházi Egyetem Aulájában került megrendezésre az idei országos SM-nap, amelyen előadásokat hallhattunk, egy betegtársunk énekelt majd egy…..
Farmerből varrt telefontokok és táskák horgolt körökkel, nagyikockákkal díszítve: ez lett az egyik kedvencünk, de nagyon jól sikerülnek a horgolt párnák is. Székely Réka önkéntesünknek pedig mindig sikerül meglepnie minket a palacsintáival. Horgoltunk, varrtunk, Rudy PET-palackokból készíti a…..
Augusztus 28-án, vasárnap részt vettünk Budapesten a Nem Adom Fel Alapítvány által szervezett Piacok Napján. Találkoztunk több budapesti tagtársunkkal, betegtársakkal. Köszönjük mindenkinek, aki kijött a piacra, hogy találkozhasson velünk. Óriási köszönet az önkénteseknek és betegtársaknak, akik a…..
2016. augusztus 5-én az Észak-Magyarországi SM Egyesület (ESZME) tagjai Szegedre látogattak. A két napos rendezvény célja a találkozáson, kiránduláson, városnézésen túl a két szervezet kapcsolatának, együttműködésének megerősítése volt. Egyesületünk alkotóműhelyében fogadtuk a vendégeinket,…..
Augusztus 6-án a Szegedi Füvészkertben rendezett Lótusz napokra látogattunk az Észak-Magyarországi SM Egyesület tagjaival. Csodálatos élményekben volt részünk...
Szeretjük a Bödön Piacot, és szerencsére a Bödön Piacon is szeretnek bennünket. Ez alkalommal is kivittük "kincseinket". Köszönjük a sok segítséget önkénteseinknek: Erikának, Anikónak és Ferinek. És köszönjük a betegtársaknak és a munkatársunknak, Zsuzsának, hogy egész nap kint voltak,…..
Természetesen augusztusban sem állhatott meg a munka az ÚjrahasznoSMűhelyben! Sok dolgot tanulhattunk: varrni, papírgyöngyöt készíteni, illetve horgolni. Megtanultuk, hogyan varrhatunk nagyon egyszerűen csodaszép nyálkendőket gyermekek részére. Most már a zipzár bevarrása sem jelent problémát. Az…..
Bemutattuk Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agórában a kézműves alkotásainkat a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával megvalósult "Hulladékból SMart" kiállításunkon. Köszönjük a támogatást, a sok érdeklődő részvételét a kiállításon és az SM-betegekkel közös kézműves alkotáson.…..
2016. július 28-án mutattuk be Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agórában a kézműves alkotásainkat a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával megvalósult "Hulladékból SMart" kiállításunkon. Köszönjük a támogatást, a sok érdeklődő részvételét a kiállításon és az SM-betegekkel közös…..
Újabb kézműves foglalkozást tartottunk. Igaz, az összejövetel célja elsősorban a június 6-i berekfürdői egy hetes gyógyüdülésünk szervezése és megbeszélése volt. De ha már ott voltunk, kicsit varrogattunk is. Sőt, még új tagokkal is bővült a csapat!  ..
2016. július 10-én Budapesten jártunk néhányan az egyesületünkből. Meglátogattuk a budapesti tagtársainkat és találkoztunk nagyon kedves budapesti betegtársakkal is a Premier Kultcafé kávézóban.  ..
Vasárnap Sziksósfürdőn gyűltünk össze SM-betegek és hozzátartozóik a családi SM-napon. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával megvalósuló "iSMerj meg - Közösségi rendezvények SM-betegekkel SM-betegekért" programsorozatunk keretében ünnepeltük egyesületünk 15. évfordulóját: közösségi…..
Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával megvalósuló "iSMerj meg - Közösségi rendezvények SM-betegekkel SM-betegekért" programsorozatunk keretében ünnepeltük egyesületünk 15. évfordulóját a Sziki Vigadóban svédasztalos ebéddel...
A szegedi Bolero Kft. támogatásának köszönhetően a kézműves foglalkozásokon gyönyörű maradék textilek újrahasznosításával folytathatjuk az ÚjrahasznoSMűhely projektet. Örülünk, hogy az együttműködésnek köszönhetően szabászati textilhulladékot menthetünk, és ezzel csökkentjük ismét egy picit a…..
Ismét kaptunk nagyon sok, szép alapanyagot, köszönet az adományozóknak. A kézműves foglalkozásokra pedig új érdeklődők, alkotók és önkéntesek is érkeztek. Most már csak az a probléma, hogy túl pici a hely, ahol kézműveskedünk. De szerencsére sok jó ember kis helyen is elfér, és bizony a mi…..
A legnagyobb hőségben is bementünk néhányan az alkotóműhelybe, hogy találkozzunk egymással és közösen alkossunk. A jókedv most sem maradt el! Folytattuk az adományként kapott rengeteg alapanyag, főleg textilek újrahasznosítását, feldolgozását. ..
Gyógytornászunk, Sápi Mariann által összeállított gyakorlatok!  ..
Konduktorunk, Angeli Csenge által összeállított gyakorlatsor!..
Nagyon kedves betegtársunk, Mezősi György Miklós sajnos nem lehet itt velünk, mert távol él tőlünk. A betegszállítás pedig - mint tudjuk - mindig a legproblémásabb dolog a mi esetünkben. De lélekben mindig velünk van, az ÚjrahasznoSMűhely projektünkben is mindig itt van köztünk szavaival,…..