Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Poroszka ló

1 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző részben már utaltam arra, hogy a hazai ipar 21. századi képességekkel rendelkező hiúzt gyárt majd. A folytatásból most kiderülhet, hogy valóban több lesz egy erősebb motorral rendelkező, és vastagabb páncélzatú harcjárműnél.     A Lynx kialakítása és rendszerei KF41-es tervezésekor…..
Poroszka ló 2021.03.27 07:41:42
@Hungarian Geographic:

Félretéve azt, hogy keleti szomszédaink én sem szívlelem, mégis hogyan képzelted el mindezt? A majd egyszer korszerűsödött, de harci tapasztalat nélküli Honvédség(!) átrobog Romániába akik addig is nyilván semmit sem fognak fejleszteni, mi meg minimum több tucat hídvetővel (mikor még tank is csak 44 lesz :D ) ügetünk át a folyókon. Szerencsére jól felkészült bakáink a kietlen Erdély síkságain könnyűszerrel fognak előretörni, ésszerűen egyetlen román baka sem fog egy egyszerű tankelhárítóval a szorosok felett várakozni - mivel nagyszámú Gripenjeink még nagyobb számú fegyverzetükkel kellőképpen előkészítik a terepet. Értelemszerűen a román bakák megvárják amíg megérkezik a Magyar Postán az aktuális heti bomba mennyiség, hogy porig bombázhassák vitézeink a stratégiai állásokat. Mindenközben a NATO vállunkat veregetve fogja támogatni Magyarország további feldarabolását...
Igen, imádjuk a Netflixet… Igen, epekedve várjuk már a Disney+ magyarországi eljövetelét… És igen, nagyon örülünk a hazai streaming szolgáltatók megjelenésének, gondolok itt a Filmio-ra és a Cinego-ra. De legyünk őszinték magunkhoz: mi, filmimádók, elmondhatatlanul hiányoljuk a nagyvásznakat, az…..
Legutóbbi írásomban azt kerestem, mi lehet az az építési technológia, ami hosszabb távon és sokak számára adhat majd megnyugtató választ a fenntartható építészet kérdésére. Van azonban egy szempont, ami talán még a felhasznált anyagoknál és szerkezeteknél is jobban meghatározza, mennyire lesz…..
1942 egy hideg napjának reggelén légvédelmi szirénák és fegyverropogás hangjára ébredtek a kanadai Winnipeg város lakói. A polgárok döbbenetére órákon belül megjelentek a német megszálló csapatok! "Nácik" bevonulása Winnipegbe. A több száz egyenruhát egy hollywoodi jelmezes cégtől bérelték..
Bőven van oka a kétségbeesésre annak, aki a legfejlettebb technológiákat szeretné használni, mégis maradna az Apple termékeinél. Vannak eszközök, amiket évekig nem fejlesztenek, míg másokat frissítenek ugyan, de az meg nem hozza el a várt fejlődést. Vajon mi kellene ahhoz, hogy nyugodtan üljünk le…..
A fiatalok megjelenése a politikában egyre újszerű, néha úgy lesz az ember politikai témák főszereplője, hogy a véleményét hangoztatja. Ez történt Nagy Blankával, aki a kecskeméti ellenzéki tüntetés diákszónokaként szólalt fel még tavaly év végén. Ma jött a hír, hogy a propragandagépezet megtalálta…..
Poroszka ló 2019.01.16 13:16:27
@Gazz: A szülőnek az a kötelessége, hogy védje a gyermekét. Meg az is a kötelessége, hogy nevelje. Ebben jól láthatóan megbuktak a szülei.

Az már egy teljesen más kérdés, hogy ha ennek a lánynak ilyen kevés esze volt, hogy belefolyjon a politikába ilyen hangnemben, ilyen alpári stílusban, akkor vállalja a következményeket is.

De jó látni, hogy a liberális ellenzék azért siránkozik, hogy tiltsák ki a kormánypárti hozzászólókat. Szabad média, igaz?
Poroszka ló 2019.01.16 13:24:08
@Gazz: Ennyire futotta? Valamit nagyon elnéztél.
Értelmes hozzászólás érkezett a bejegyzésemhez. Szerzője, „Poroszka ló” pécsi értelmiségi. Orvos vagy műszaki szakember, és részt vett az egyetemi klinikák korszerűsítésében. Elismeri azonban, hogy hiába a nemzetközi színvonal, ha kevés a szakorvos és az ápoló. Tisztában van az Orbán-rendszer…..
Poroszka ló 2019.01.15 16:03:43
Két észrevétellel élnék, ha már ennyire megihlettem.

Az első, hogy nem vagyok értelmiségi. Életem 2/3-át olyan községben illetve tanyán éltem le, ami eleve elrendeli a tanulatlan birka tanyasi életpályát. Nagyon-nagyon messze vagyok az értelmiségi jelzőtől. Az már más kérdés, hogy ettől még -még ha nehéz is elképzelni-, nekünk Isten háta mögött élő elmaradott parasztembereknek is van saját gondolatunk és véleményünk. Sőt, még internetünk is, meg műholdas TV-nk (bár személy szerint nekem nincs, mert az interneten minden hozzáférhető - lásd szabad média). Szóval miután ismét előkerült az a sztereotípia, hogy aki nem értelmiségi, az befolyásolható, nincs önálló gondolata és legfőképpen nincs lehetősége szabadon médiumokat választani, cáfolnám. Jó lenne már emberszámba venni minden egyes magyar állampolgárt és nem birkázni meg értelmiségizni. Ahogy mondani szoktam, semmi sem fekete és fehér.

A másik: továbbra sem olvastam senkitől sem egy épkézláb választ arra a kérdésre, hogy "MI LESZ UTÁNA?". Ha ellenzék lennék és változás reményével próbálnám magam mellé édesgetni a szavazókat, akkor először erre adnék választ. Azonban erre az ellenzéki szavazók sem tudnak semmit sem reagálni, legfeljebb a fantáziájuk szüleményeit. Tudják hogyan látszik ma a kormánypárt és az ellenzék viszonya? Hogy miért esélytelen a kormányváltás? (Nem, nem a média miatt.)

Kormánypárt=stabilitás, ellenzék=káosz.
Poroszka ló 2019.01.15 18:16:36
2. Nem. Az itt O1G-ző hozzászólóktól.

1. Tehát még mindig ott tartunk, hogy aki kistérségből származik, ott nőtt fel, az nem tud helyesen és választékosan írni? Netán elképzelhetetlen, hogy 2019-ben olyan technikai vívmányok állnak mindenki rendelkezésére, mint a mobilinternet? képzelje el, már kb. 15 évvel ezelőtt is volt ingyenes műholdas TV adás.
Önnek lehet elképzelhetetlen, hogy valaki intelligens legyen és tanyán éljen egyszerre, de nincs ezzel semmi gond, köszönöm a többi tanyasi nevében is. Tudja az iskola önmagában nem sokat ér, se egy doktori cím, ha nincs meg mögötte a gondolkodás képessége. Lehet valaki jó egy-egy szakterületre specializálódva, de ha van rá ideje, egyszer figyeljen meg egy parasztembert. Ők addig gondolkodnak, addig járatják az agytekervényeiket, addig babrálnak egy-egy apróságon, amíg rá nem jönnek a megoldásra. Miért? Mert rá vannak utalva. Lenézni ezeket az emberek minimum szánalmas, csak azért mert az Ön gondolkodásmódjába úgy égett bele, hogy ostoba, elmaradott emberek, akik a földet túrják és egész nap retkes a körmük. Tény, hogy egy panellakáshoz képest egy tanyán egész nap van mit csinálni. Főleg ha állatok is vannak. Pl. évente egyszer disznót kell herélni, ha nem szeretné, hogy összeverjék egymást. Ilyenkor szépen kötelet kell akasztani a lábukra, azt meghúzva egyik oldalról átfordítani a hátukra, majd kifeszíteni, amíg a legtapasztaltabb parasztember felvágja a heréinél a bőrt és kilöki az az ujjaival a herét. Fogóval elcsípi, majd disznózsírral bekeni a vágást és mehet a süldő szaladgálni. Gondolom ehhez nem lenne gyomra, pedig meg kell tenni, ha nem szeretné, hogy végkimerülésig verjék egymást a disznajai. Aztán majd pár hét múlva kapnak karikát is az orrukba... Megmondom őszintén, én se szívesen csinálom ezeket szerencsétlen állatokkal, de ha nem akar húst venni, akkor másképp nem lehet sertést tartani. Hogyan kapcsolódik mindez ide? Van egy félmilliós gravelem, amelyre nagyjából fél évig tettem félre a pénzt és ma is tekertem egyet a Mecsekben. Strava szerint közel 800 méter szintet mászva. Tegnap a sportcsapatommal edzettünk és szerencsére mostanában egész jó létszámmal vagyunk jelen Pécs sportéletében. Hétvégén megyek fát hasogatni a nagymamámhoz aki szintén tanyán él.
Tanyasiak vagyunk, de nem földhözragadtak.
Csak a legbutább ellenzékiek birkázzák le a kormánypárt táborát és csak a legbutább emberek becsülnek le valakit azért, mert nem illik bele a tévképzeteikbe. Nekem ez a véleményem. Érdekes olvasmány lehet, mielőtt alábecsülünk egyes embereket: Sun-Ce - A háború művészete.
Néhány évig tanítottam a szombathelyi főiskolán. Épp az idő tájt, amikor Markó Péter volt a megyei közgyűlés elnöke. Tudtam róla, hogy sárvári népművelő, aki az MDF szellemiségét kereste a Fideszben. Egy ideig meg is találta, aztán kiábrándult, most pedig eljutott odáig, hogy egy kormányellenes…..
Poroszka ló 2019.01.14 18:18:56
@Attilajukkaja: "Akárcsak a Fidesznek."

Eléd tesz a pincér egy tál lósz*rt. Undorodsz tőle, tüntetsz kicsit, hogy te mást akarsz, mert ennél gusztustalanabb nincs.
Kihoz a pincér egy tál tehénsz*rt. Örülsz, mert végre nem lósz*rral akarnak megetetni.
Poroszka ló 2019.01.15 08:33:11
@Attilajukkaja:

"Hát ez az! Ezért lenne olyan fontos a tisztességes tájékoztatás a folyamatos, hazug kormánypropaganda helyett a közmédiában."

Kényszerít valaki a közmédiából való tájékozódásra? Én nézem az m1-et, mert érdekes magazinműsorok vannak rajta. Persze közben belefutok a hírekbe is, ahol nem lehet azt mondani, hogy a kormánypropaganda van túlsúlyban. Olykor persze van szó migránsokról, meg sorosozásról, meg az ellenzék ámokfutásairól, de ennyi. Viszont a magazinok igényesek és érdekesek.
Azonban a napi hírszükségleteimet az indexen elégítem ki. Ami enyhén szólva ellenzéki hírportál, mert gondolom ha kormánypárti lenne, akkor nem O1G-znének, meg nem lenne tele minden nap kormánypárt és Orbán ellenes hangvételű cikkekkel. Annyi időm meg nincs, hogy ezeken kívül még 25 másik médiumot kövessek.
A lényeg: mindenki előtt ott a lehetőség, hogy olyan hírforrást válasszon ki magának, amilyet szeretne.

"Orbán egy nyilvánvaló geci, ez nem kérdés. De különbséget kell tenni a Fidesz szavazó és a Fidesz fanatikus között. Nem egy kategória. A zsidózással kicsit eltévedtél, de a többi tényleg egy sztereotípia a Fidesz katonákra nézve. Szerinted nincsen semmilyen alapja?"

Zsidesz. Mond neked ez valamit? Ha ennyire tájékozott vagy a Fidesz gúnynevekből, akkor biztosan hallottál már erről a megnevezésről. Ennyit arról, hogy eltévedtem a zsidózással...
Tudod mi a baj a hozzád hasonlókkal? Azt hiszitek, hogy csak ti vagytok értelmes emberek, mindenki más hülye. Aki az ellenzék szavazótáborát erősíti, az mind jól tájékozott ember és komoly gondolatok megértésére, megfogalmazására képes. Azt hiszitek, hogy a Fideszben van néhány értelmesebb, akiknek persze elegük van a rezsimből, a többi meg ostoba birka. Nektek ez a tévképzetetek.
Csak az az egészen apró bökkenő ebben a csodálatos magyar valóságban, hogy épp a leendő politikai vezetőitek veszik totálisan hülyére a szavazóikat, az olyan akciókkal, mint az MTVA székházban az ominózus
megrendezett földrefekvős jelenet. No, ezek pontosan nektek szólnak, akik nem látnak ki a szemellenző mögül és azt hiszik, hogy ebben az országban aztán most akkora de akkora diktatúra van... hogy aztán mennek O1G-zni nyilvánosan, bármiféle büntetés nélkül. Ugyanezt megnéztem volna az áldott Kádár korszakban.

"A pártok előveszik azokat a pontokat, amelyekben mindenki egyetért a jogállamiság, a sajtó, az oktatás, az egészségügy, a külpolitika stb. ügyében. Ezzel kezdik, a többin meg ráérnek vitatkozni."

Jogállamiság: milyen állampolgári jogod sérül jelenleg?
Sajtó: átveszik a Fidesz médiumokat és lesz belőlük MSZP-Momemtum-LMP-DK-Jobbik-Párbeszéd (és még ki tudja kit hagytam ki) koalíciós médium? Megnézném, hogyan zajlana le egy ilyen "szabad sajtó" eljárás, hiszen a médiumok szerződésekben rögzített tulajdonosaik vannak, akiktől elvenni a tulajdonukat bizony eléggé illene MSZMP, bocsánat MSZP stílusához. Vagy pusztán az m1 és a Kossuth rádió érdekel? Ezeken kívül csak sikerül találnod ellenzéki médiát. Nézd csak meg jobban, most is egy ellenzéki bloghoz pötyögtetsz.
Oktatás: valóban nem egy nagy eresztés, de nem volt nagy eresztés MSZP kormányzás mellett sem, hiába tűnnek szebbnek a régi emlékek. És mi a terv részletesen: "Jobb lesz."?
Egészségügy: Két településről tudok nyilatkozni: Pécsett teljesen megújult a klinika, a megyei kórház áttervezésében saját magam is részt vettem, az orvosi kar mögött jelenleg is zajlik egy hatalmas építkezés, Kertvárosban is épült tavaly egy nagy rendelő. Az, hogy nincs elegendő személyzet, az már nem 100-ban a Fidesz hibája. Ismerek több olyan orvost, aki pl. gyermekorvosként dolgozik Pécsett, ahol az átlagkereset eléggé el van maradva pl. Budapesthez képest. Pár hónapja adták el a 70 milliós villát a Mecsekoldalban és hurcolkodtak át egy másik mecsekoldali villába, amely csak akkora, hogy 30 métert kell sétálni a folyosón a WC-ig. Persze van mellette két hatalmas Mercedes a garázsban és a feleség minden nap plázából jár haza drága holmikkal. Másik családnál orvos házaspár: szintén Mecsekoldalban vásárolt 3 szintes házat, nekik 3 autójuk van. Nyilván sz*r orvosi fizetésből van mindez, amiből itthon nem lehet megélni. A kérdés, hogy milyen színvonalon. Persze ápolói szinten kell fizetést emelni, de van is törekvés erre.
Külpolitika: sorosozást unom én is. Borzasztó unalmas, de már ki is zárja az agyam. Ettől eltekintve mi nem tetszik? Hogy nem bólogatunk minden agyament, nyálát fröcsögtetve üvöltöző EU-s képviselő mindenféle jelentésére? Ugyan már, egy óvodás értelmesebb náluk.

"Ha az a tehénszar sokkal finomabb, akkor igen. Értem én, hogy egyik sem egy Gundel somlói a menzán, de olyat a magyar nép már évszázadok óta nem látott. Ezért sokunk már egy gusztusos tehénszarral is megelégednénk. :o("

Egészségedre. Szóval felőled kormányozhatna valami közép-afrikai népirtó kis diktátor is, csak ne az Orbán aki 1G. Remek jövőkép az ellenzék részéről, gratulálok!

@BiG74 Bodri: Látom neked sincs elképzelésed a MI LESZ UTÁNA felvetésre.

Másnak nincs ötlete.
Sajnálatos módon nem kapott nagy hangsúlyt és megfelelő publicitást a magyar médiában az a különleges hír, mely szerint a magyar honvédség vezetése december 19 -én szerdán egy nagyon fontos szerződést írt alá egy német vállalatcsoporttal, mégpedig 68 db korszerű harci-jármű megvásárlásáról. A…..
Poroszka ló 2018.12.20 17:08:21
@Nincs közöttünk csicska:

Köszi! Remélem el is olvastad a törvényjavaslatot (most már ezek szerint törvényt) és tudatosult benned, hogy nem arról szól, mint amit a színi társulat ordítozott az MTVA székházban (pl. nem 3 év után fogják kifizetni, hanem ahány hónapban megállapodsz, vagy a szakszervezeted megállapodik a munkáltatóddal - csak hogy a sok közül egy hazugságot tisztázzunk).
Poroszka ló 2018.12.20 20:54:14
@Etniez:
Így van, akár 36 hónap is lehet. Akár. Eddig mennyi volt? 24 hónap? Mégse hallottam olyat semelyik ismerősömtől, hogy ne a tárgyhóban kapta volna meg a túlórapénzt.
Egyébként pedig jelenlegi helyzetben simán egál az alkupozíció bármely valamirevaló cégnél. Folyamatosan keresi mindenki a munkaerőt, akinek van egy minimális agya, az válogathat a munkákból. És azért a munkáltatók nagy része sem egy aljadék és nem rugóznak sokat ilyeneken. Ha meg olyan helyen dolgozik valaki, ahol rabszolgaként kezelik a dolgozókat, keressen másik munkahelyet. Találni.
Poroszka ló 2018.12.20 22:14:14
@Etniez:
Nem állítottam valótlanságokat tényként, te valamit nagyon nem jól értelmezel a magyar nyelvben. Kérdést tettem fel: "Eddig mennyi volt? 24 hónap?" Ez nem állítás, mert az így nézne ki: "Eddig mennyi volt? 24 hónap." Nagy különbség.
Ismétlem, eddig se hallottam olyat egy ismerősömtől sem, hogy ne az adott hó utáni fizetéssel együtt kapták volna meg a túlórapénzt. De csavarjunk egyet rajta: mit gondolsz, egy vállalatnak megéri majd 3 év múlva egyszerre kifizetni 200 dolgozó túlórapénzét? Ilyen sehol sem lesz, mert ez akkora összeg lenne, amit nem akar senki egyszerre kifizetni.
Sok sikert neked külföldön, ott biztos minden aranyból van! Mi azért ha nem baj, nem választjuk a könnyebb utat és hagyjuk el a hazánkat a pénzért.

Politika off, harckocsik on.
Nincs ezen mit szépíteni: a fél ország azt mondja, hogy Orbán kell. Majdnem 50 százalék listán a Fidesznek, ez magáért beszél. Mi gondolhatjuk azt, hogy ez tragédia. Hogy 2018 április 8. a legszomorúbb nap a rendszerváltás óta. Ettől még a tény tény marad: a fél országnak ez kell. Kádár nyomdokain…..
Poroszka ló 2018.04.09 18:53:14
Á, szóval a budapöstiek az értelmiség, a vidékiek meg mind ostoba parasztok! Köszönöm minden vidéki sorstársam nevében, hogy feltártad előttünk milyen ostobák is vagyunk mi. Hiszen mi birkák vagyunk, akiknek nincs önálló gondolatuk, csak legyen mit rágcsálni és már boldog az életünk és ha levágnak bennünket ahhoz is boldogan bégetünk. Mily egyszerű élet a miénk, de nekünk való, hisz mi vidékiek oly együgyűek vagyunk - ellentétben veletek, pösti lángelmékkel.

De hogy bégessek ide valami meglepőt: képzeld el pösti értelmiségi Atyaúristen barátom, én egy kis faluban nőttem fel, majd egy eldugott kis tanyán az Alföldön. Képzeld el, elvégeztem egy műszaki egyetemet egy vidéki nagyvárosban (tudom, nem pösti és ezért alig ér valamit) és az elmúlt években minden nap látok 3-4 új állásajánlatot a pályámon. Ha végigpörgetem az álláshirdető oldalakat, tele van lehetőségekkel és olyan széles a kínálat, hogy mindenki találhat a számára megfelelőt. Képzeld el, azt látom, hogy a környező települések boltjainak ajtaján ki vannak ragasztva a munkát kínáló hirdetések. És képzeld el, ma is találkoztam több jó fizikumú, munkaképes emberrel, akik az utcán kéregettek pár száz Forintot. Képzeld el, most is tele vannak a kocsmák, most is valaki épp fizet egy dohányboltban, most is van egy halom ember, aki a kölkének a ruháját nem mossa ki, de okostelefonnal a kezében megy be valamelyik mobilszolgáltatóhoz. Képzeld el, a nagymamám 85 éves létére 28 ezer Forint nyugdíjat kap a mai napig, úgy hogy egész életét végigdolgozta, csakhogy otthon a földeken - mégis megvan mindene, két folyószámlája van a bankban. Próbáld megérteni, hogy szegények mindig lesznek, mert mindig lesz olyan aki meg sem próbál tenni a boldogulásáért, hiába van rá meg minden lehetősége. Ezért hibáztatni bármelyik kormányt szimpla baromság.
Képzeld el, mindig lesz olyan kormány, amelyik lop, csal, hazudik. Tán elfelejtetted a múltat és az MSZP-t? Attól még, hogy más pártnév alatt indulnak, nem változott semmi: ugyanúgy loptak ők is, ugyanúgy csaltak, ugyanúgy hazudtak az emberek képébe. A különbség csak annyi, hogy a Fidesz legalább valamit csinál is mellette.
Képzeld el, itt vidéken, egy kis tanyán is élnek olyan paraszt emberek, akik nagyon unják a Sorosozást, a migránsokat, stb. Képzeld el, sokkal jobban szerettem volna hallani érdemi programokról, vitákról, bármi másról. De ez van, most erre volt kihegyezve a kampány. Meg is érdemelt volna érte egy kisebb pofont a Fidesz, de mindettől függetlenül áruld el nekem, miért lett volna jobb egy olyan kormány, amely 6-7 pártból áll, legalább a fele gyűlöli egymást, semmiben sem tudnak megegyezni azon kívül, hogy utálják a Fideszt és a képviselőik fele nagyobb csaló, asszonyverő, bűnöző mint a kormánypártok legrosszabbjai? Akármilyen semmirevaló is volt a Fidesz kampánya, akármennyire unalmas és semmitmondó ez a migrációs kampány, attól még a Fidesz-KDNP volt az a kormány, amelyik alatt újra lehet válogatni a munkák közül, újra lehet annyit keresni, hogy pár éven belül legalább egy lakás ára összejöjjön (nem fent Pöstön, 50-60 milliókért) és újra gondolkodjon egy pár 2-3 gyerekben. Márpedig ha ezekre van lehetőség, akkor olyan nagy baj nincs ma Magyarországon.

u.i.: Nem is értem, miért nem az az ellenzék kormányoz, amely már hajnalban elkezdte egymást szétcincálni...

Egy ostoba vidéki birka.
Tankonyha kezdőknek Kakaós csiga 2018.01.22 19:15:17
Pár éve anyával már készítettünk kakaós csigát a kelesztéses módszerrel, de egy egész délutánunk ráment, így azt a receptet valahol elhagytuk. Ám nemrég találtam egy szupergyors kakaós csiga receptet a neten, és gondoltam kipróbálom. Olyan jól sikeült és olyan hamar kész lett, hogy biztosan nem…..
Lefordítom, mit jelent a "soha a büdös életben" a tévés szaknyelvben: amint a csatorna azt akarja, igen. Robert Kirkman, a The Walking Dead képregények és sorozat írója, a Fear The Walking Dead című testvérsorozat ötletadója először az első FTWD évad során válaszolta azt a nyilvánvaló kérdésre,…..
PATENT Árulkodó férfi cipők 2017.06.26 09:57:07
Az öltözködésben számomra a legnagyobb szerepe mindig is cipőknek volt, még a férfiak tekintetében is! Olyannyira, hogy kiszemeltem mosolya és keze után a cipő volt a nagy- vízválasztó, amelynek köszönhetően eldöntöttem, lesz- e valami a dologból. Őszintén bevallom, volt, hogy azért hagytam ott egy…..
Lehet másképp? Törjön a csend! 2015.04.29 02:45:01