Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blue angel

0 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1993-ban új főszakácsa lett a Rossmore-nak, amit át is kereszteltek azonnal Aubergine-re.14 hónapon belül megszerezte az első Michelin csillagot, majd nem sokkal később a másodikat is. Gordon Ramsay első két csillaga itt született. 22 évvel később visszatért ide, és egy új…..
blue angel 2015.04.26 22:04:15
"ANYUKA, NE AGGÓDJON ANNYIRA AZÉRT A GYEREKÉRT!!!” A mai napig a fülemben égnek ezek a gúnyos szavak, mondatok! Tisztelt Praxis blog!    Nem írok külön történetet, mivel a blogban már leírtam mindent amit tudtam.. és írom is amikor időm engedi és lehetőségem is van…..
blue angel 2014.01.24 18:35:16
@dioda: Nem allitottam, hogy ertek hozza.
Nem biztos, hogy ugyanarrol beszelunk, en errok:
"X.Y. akkori állapotát alapvetően az alábbiak jellemezték: végtagjai mozdulatlanok, látása nem működött, fokozott izomtónusa miatt gyakran és hosszú ideig feszített, hetekig kizárólag orrszondán keresztül lehetett táplálni, valamint légzésének biztosításához gégekanül beültetése vált szükségessé."
Ezt az edesanya irta. Mara nem kell lelegeztetni, de a szondaban nem vagyok biztos, hogy nincs benn.
Van javulas,igen, az onallo legzes pl. az. De a gyermek onallo mozgasra keptelen, gondolkodni keptelen.
Megeri? Nem tudom.
blue angel 2014.01.24 18:45:45
@dioda: "Bíztunk benne, hogy amikor B-t felébresztik a mesterséges kómából, akkor viszonylag rövid időn belül helyre jönnek a dolgok. Aztán amikor felébresztették, és ő mégis alvó állapotban maradt, akkor rájöttünk, hogy nem olyan egyszerű ez az állapot, ahogy mi elképzeltük. Összezuhantunk, de az, hogy életben van, és élni akar, erőt adott a továbblépéshez."
A kisfiu tovabbra is ebben az allpotban van. En ezekrol beszeltem, mikor mar 40 perce elesztenek ujra valakit, csodak nincsenek.

Domain-nel, Nazarov-fele mutettel, ossejtbeultetessel probalkoznak a szulok, de de nem tudom, mennyire boldogok, hogy ugyan eletben maradtak a gyerekeik, de ebben az allapotban maradnak.
Es mikor ok nem lesznek...?

En olyan agyverzessel, amit irsz, csak ketto gyereket ismerek, shuntjuk van, de az agyszovetbe betort verzes miatt sulyosan, halmozottan serultek, onallo mozgasra, gondolkodasra, beszedre nem kepesek.
En mind a gyermeket,mind a szuloket nagyon sajnalom, egyutterzek veluk, de nem tudom, csodanak kell-e minositeni azt, hogy eletben tudta tartani az orvostudomany a gyerekeket.
A mai poszt elé elöljáróban annyit: aki rózsaszín mesét vár az angliai raktáros munkáról, az ne olvassa el. Aki szeretné tudni, milyen órákat 4 fokra hűtött hangárban melózni, az igen. Mint Béla írja: ez nem élet, csupán létfenntartás és vegetálás heti 200-250 fontért,…..
Nem is tudom, hol kezdjem. Ez egy kicsit más tipusú bejegyzés lesz, mint a többi... úgy értem lelkibb. A blog, ami internetes naplót jelent, köszönőviszonyba sincs azzal a füzettel, amit fiatalon az ember naplónak nevez. A naplóba bekerülnek azok a személyes dolgok, amiket nem…..
Újabb komoly járatritkításba kezdett a magyar piacon a legnagyobb európai fapados légitársaság. A Ryanair szinte menekülőre vette a figurát. Jövő nyáron a Wizz Air túlsúlya nyomasztóvá válik Ferihegyen, nyolc gépük lesz itteni bázisukon, a Ryanair pedig a jelenlegi három…..
Életveszélyesen és névtelenül megfenyegették szegény Csákovics Gyulát, zamárdi polgármesterét és családját, azt követelve, hogy ne merje még egyszer engedélyezni a település területén zajló Balaton Soundot. Nem, semmiképpen sem cinizmusnak szánom a szegény…..
blue angel 2013.09.18 21:41:47
@doggfather: Epeszu ember nem adja ki a nyaralot Sound alatt, ahogy mi sem.
Hogy a szezon elott frissen festett, karbantartott, gondozott hazat-kertet 4 nap alatt tonkrevagjak?
Igy a foszezonban nincs kiadva azon a heten, ket hetes fix turnusba rondit bele. Egy szezon 6 het!
Es mi sem tudunk lemenni addig, mert a zene miatt nem lehet aludni, kisgyerekekkel vagyunk . 300 m-ra vagyunk a parttol. Azt meg lezarjak, es elotte egy hettelmar epitkeznek, szoval nekunk ez tragedia.
Szerencsére végül egy rendes pszichiáternél kötöttem ki, aki bátor volt és kimondta hogy csak depressziós vagyok. Onnantól kezdve csak Antidepresszánsokat szedek és jól vagyok. Tisztelt praxisblog! Pszichiátriai beteg vagyok, mert nem bírtam az egyetemet és 3…..
blue angel 2013.08.02 12:17:05
@karcsibácsi: Sajnalom, hogy sok ilyen beteggel, es hozzatartazovoal kell talalkoznotok.
Lehet, hogy nem ez jon at az irasaimbol, de maximalisan tisztelem az orvosokat, mindig megadom a -szerintem- nekik igenis jaro tiszteletet.
Turelmesen ulok a folyosokon orakat akkor is, ha idopontra mentem, nem varok el toluk hozsannazast, igyekszem rovidre fogni a mondandomat, tudom, hogy veges az idejuk.
Elofordulhat, hogy elottem udvariatlan, anyazo, kovetelozo betegek sora volt bennt nala, nem is varom el, hogy a hogyletem miatt erdeklodjon, hiszen engem sem erdekel, mi van a becses gyermekeivel.
De ahogy az orakig torteno varakozas utan -mikor mondjuk csak 2 orat jott el valaki a munkahelyerol- ha en tudok bemutatkozni, tisztelettudonak lenni, es nem gorombaskodni vele - akkor tiszteljen meg o is legalabb azzal, hogy nem rajtam veri le a port az elozoek miatt.
Hogy arra az 5-10 percre, amig bennt vagyok, a kettonk kozotti kommunikaciot nem viszi el ala-folerendelt viszonyba, nem beszel velem felvallrol, es megadja a megfelelo tajekoztatast.
Tobbet nem varok el, de ennyit jogosan.
Tul vagyok a 30-on, szultem gyerekeket, es megis elofordul otthon, hogy az orvos ugy indit, hogy letegez, amit nem is veszek rossz nevem egy idos orvostol, akinek az unkmaja lehetnek, de mastol igen, mert ugy erzem, ezzel is az ala- es folerendelt viszonyt ereztetik.
Itt nem igy van, itt a beteg partner, akinek az idejet nem raboljak, sot, 15 perc keses mar nem megengedett egyik reszrol sem. Ha elorelathatoan csuszik a rendeles, telefonal az asszisztens, es uj idopontot egyeztet, ha a betegnek nem jo a csuszas.
De a betegnek is telefonalnia kell 24 oraval elotte, ha le akarja mondani a terminust, olyan nincs, hogy csak ugy nem megyek el.
Kulonben kemeny frankokat kell kesobb kifizetni.
Na de elkanyarodtam, a lenyeg, hogy sok jo, emberseges orvossal talakoztam, de sajnos ugyanennyi pokhendi, es sajnos ilyen sem egy volt : bunkoval is.
Pedig ez nem penz kerdes, ugye?
blue angel 2013.08.02 12:18:27
De ez nem volt elég a megaláztatásból. Odahívta az összes jelenlévő asszisztenst, hogy nézzék meg !És kioktatott, hogy csináljak ezzel valamit, mert nem lehet így kinézni. Most találtam rá erre a címre, és a felhívásra, hogy a magyar egészségüggyel kapcsolatban lehet…..
Miután ezekben a napokban ér véget az iskolaév Magyarországon úgy gondoltam, érdekes lenne egy oktatással kapcsolatos poszt. Szerencsére tőlem függetlenül így gondolta Tilmir is, aminek eredménye ez a nagyon érdekes írás a svájci iskolarendszerről, illetve a továbbtanulás…..
blue angel 2013.06.15 12:09:21
@tilmir: Kerlek szepen, a kisiskolasokrol szolo irasodhoz adj egy linket!
Kislanyom augusztusban kezdi itt az ovit, ezert nagyon szeretnem elolvasni. Koszonom!
13 nap után hazahozhattuk a fiam, ami után kaptam egy kisebb ideg összeroppanást.... de ezen nem lepődök meg! Teljesen meg lettem alázva. 2012.11 hóban szültem meg kisfiam, de azt tudni kell, 9 éve vagyok pánikbeteg! Este 23 órától 8 perces, elviselhető fájásaim voltak, hajnal fél…..
blue angel 2013.06.09 20:41:54
@mésange: En 2007 ota szedek minden reggel egy tabletta Rexetint, sot mar felet, amivel koszonom szepen, tokeletesen vagyok. Anelkul nem. Termeszetesen a gyermekeim tervezesenel eloszor mindig megprobalt az orvosom leszedni rola. Az elsonel meg sikerult, de a szules utan 3 honappal oriasi visszaeses tortent, amit fel ev alatt sikerult helyrehozni. Azutan mar csak fel tablettaig ment a csokkentes, a visszaeses minden gyogyszerelhagyasi kiserletnel gyorsabb es erosebb.
De van gyogyszer olyan, amivel a terhesseg es a szoptatas is vallalhato, ket makkegeszseges gyermekem van, es akinek nem mondom el, az sose jon ra, h gyogyszert szedek. Hasznos tagja vagyok a tarsadalomnak, mig a gyogyszer nelkul gyakorlatilag eletkeptelen. Csaladom van, gyerekeim, ugyanolyan vagyok, mint barki mas, csak en nem inzulint szurok vagy vernyomascsokkentot szedek, hanem szelektiv szerotonin ujrafelvetel gatlot. A betegseg valos es letezo, nem valami hiedelem.
Ott álltam egyedül egy szál semmiben. Amikor kimentem, a számítógépeken épp a Farmerama játék ment. A mi nap egy sztorit olvastam a blogon, és gondoltam én is elmondom a történetemet.  28 hetes hetes voltam amikor haza látogattam egy osztálytalálkozóra. Kismama lévén…..
blue angel 2013.05.24 10:24:09
@Fejesrob: Biztositas nelkul is ellatnak itt, de jon a csekk utana, amit magad rendezel.
Biztositassal is csekk jon utana, amit magad befizetsz, es a biztositod, miutan elkuldted a papirokat neki, visszautalja a szamladra az osszeget, attol fuggoen, milyen biztositasod van.
Az ellatas nem kerdes, csak az a kerdes, mennyit fizetsz majd te magad belole.
Az mas kerdes, h nem lehetsz itt biztositas nelkul hosszu tavon, mar az L, ideiglenes munkavallalasi engefelyhez is kell bizti. De ha hazardirozol, es kinnt vagy bizti nelkul, majd baj tortenik, ellatnak. Csak utana jon a tobb titezer svajci frankos csekk, ami igen kellemetlen.
A kismamanak is lehetett volna szamlat kiallitani, csak az orvos nem tudta, h hogyan. Ezert inkabb nem beszamithatot irt, mint aki nem tudja az adatait.
De ellatta, a lelkiismeretevel nem kell elszamolnia.
blue angel 2013.05.24 10:25:09
@vitalis06: Svajcot irtam, nem Nemetorszagot.
Egy nonprofit szervezet azzal szeretné megkönnyíteni a halálos betegségben szenvedő gyerekek szüleinek e borzalmas helyzet feldolgozását, hogy gyönyörű portréképeket készít a gyerekekről és szüleikről. Kérdés, mennyit segíthet ez a kezdeményezés. A Soulumination…..
blue angel 2013.05.22 13:29:54
@Mészáros Laci:
En eddig a hozzaszolasig birtam siras nelkul olvasni a cikket, es a postokat.
Sajnalom :(
Szörnyű és ugyanakkor valamilyen szinten megható és tiszteletet parancsoló hír járja be manapság a világot: Angelina Jolie mindkét mellét levették, mivel rendkívül magas volt annak a veszélye, hogy mellrákot kap. A gyönyörű Oscar-díjas színésznő a legnagyobb New York-i…..
Ami múlt héten történt, az itt elolvasható, nem ragozzuk, sokan és sokat kódorogtak Westeros különböző részein, a főszereplők meg egyre távolabb kerülnek egymástól. Rögvest az elejére itt egy csöcs meg egy pina, hogy azok, akik csak a 18-as karika miatt jöttek, elégedettek…..
blue angel 2013.04.16 10:45:02
@XocoLatte: o
Nem csodalkoznek, ha a sarkanyt megtanitana Danny, h mikor ok elindulnak es tisztes tavolba ernek a Makulatlanokkal, az ottmaradt sarkany felperzselje az egesz helyet, majd Danny utan menjen. Nehezen tudom elkepzelni, h ilyen konnyen adna a sarkanyat, foleg ilyen helyre es ilyen embernek, mint az a rabszolgakereskedo.
Nem tetszik neki, amit ott lat, szerintem igy akar igazsagot tenni. Kivancsi vagyok, bejon-e, amire szamitok.
blue angel 2013.04.16 10:47:36
@Din Serpahis: Csak nem javul meg a Kiralyolo?? Ahogy probalta kihuzni Brianne-t a csavabol, egesz emberi volt.
Meg sajnaltam is a vegen, a jobb keze nelkul neki lottek.
Rákérdeztem, hogy végülis meddig várjak még, erre megint megkaptam a magamét. Végül kiderült, hogy nem tudnak kijönni, hiába vártam, át lettem verve. Tisztelt Praxis!   Első dühöm elmúlta után úgy gondoltam, hogy megküldöm önöknek a héten velünk lezajlott események…..
blue angel 2013.04.08 13:31:13
@jágör68: Hat ha meg a felnottet is egy viszi, akkor egyszeruen ertelmet veszti a kihivas.
blue angel 2013.04.08 13:42:53
@El Visco Stello: Abban egyet ertek, h nem szabad keslekedni.
En ketszer kerultem olyan helyzetbe, h a gyereknek hirtelen orvosi ellatas kellett, egyszer ejjel, egyszer kora reggel.
El akartak hajtani onnan, ahova taxiba vagva magam es a csecsemot mentem, de nem hagytam magam.
Hogy nem is ide, meg idopontom sincs... Es bunkok is voltak, errol volt mar egy post. (Kaptam is erte karcsibacsitol...)
Aztan a vegen nem is lattak el ott es ugy a gyereket, akkor meg azt kellett gyorsan eldonteni, h mashova vigyem-e, mivel teszem a legjobbat. Jol dontottem, de tenyleg orak is szamitanak, ezert kotelessege lenne az ugyeletnek, ha leterhelt, eliranyitani a szuloket legalabb: hivja a mentot, vigye be a korhazba, most ez fogad, es cim.
blue angel 2013.04.08 15:52:48
@igi1: Ezt en is igy latom, de en arra probalok ravilagitani, h ha mar nem tud kijonni (sok a beteg stb) mondja, h hivjon mentot, mert ha mondjuk egy kevesbe iskolazott, ezekben nem jartas edesanyanak azt mondja a "doktor ur asszisztense" , h nem adhatunk ugyse semmit, itassa anyatejjel, akkor az esetleg ebbe belenyugszik.
Egy frissen műtött betegnél, aki nem kelhet fel az ágyból, nem kellene elérhetővé tenni a nővérhívót? Megpróbálok szigorúan csak tényeket írni elsőnek, bár minden bizonnyal majd megkapom egyesektől, hogy hazudok.     A férjem augusztusban volt ez ügyben…..
blue angel 2013.04.01 11:47:28
Kedves Posztolo!
En ket dologhoz szolnek hozza, az elso:
a fajdalomcsillapitassal kapcsolatban en azt vettem eszre, hogy nagyon a sarkara kell allni az embernek (nyilvan a be nem adott gyogyszer jo a korhaznak gazdasagosabb) ahhoz, hogy eleget kapjon.
A ferjem nagymamajanak gerincmutete volt par eve a Honved korhazban (nem otthon elek, az uj epulet, a pontos nevet nem tudom, AEK?) es mivel epp otthon voltam, bementem hozza. 3 nappal a mutet utan volt, felajultan es a vegletekig kimerulve a fajdalomtol, a turokeoessegehataran. Azt mondta, nagyon faj neki, es reggel-este kap egy szem Cataflamot. A mutet elott a haziorvosa videken napi 4 szemet irt, bar nem ertem, miert nem retard diclofenakot, de nem is ez a lenyeg.
Szoval szombat delutan volt, a noverketol kerdeztem (bemutatkozva, ki vagyok, miert keresem) hogy nem kaphatna injekcioban rendszeresen valamit, mert nem kenyeskedik a mama, szivos videki asszony, valoban kinlodik.
Kedves volt, mondta, hogy csak az ugyeletes orvos javaslatara, es ment volna a dolgara. Tenyleg sok volt neki amugy. Folytattam, hogy szeretnek a doktor urral beszelni, kertem, szoljon neki. Szolt, a doktor ur nem jott, csak utasitast adott az injekciora, talan algopyrin-demalgon volt, hogy aludni is tudjon egyet, mert akkor mar 3 napja csak kinlodott.
A noverkenek megkoszontem, adtam neki egy kis penzt, nem sok volt nalam, 2 ezer Ft-ot, es kertem, hogy rendszeresen adjanak be neki valamit, mert a mama magatol nem keri.
Szolni kell, kerni, ha uj nover van, akkor annak is, de elobb-utobb csak beadjak.
Kotozes: elkpeszto sok dolga van egy novernek, talan elfelejtette. Szolni kell, ujfent azt tudom mondani. Kedvesen, de mindig szolni, kerni.
blue angel 2013.04.01 13:04:25
@TamásD: Ezt el tudom kepzelni :) Hogy nyomogatjak... De elotte azert par szoban, ha elmondjak nekik, hogy x orankent egyszer ad, de nem kell a noverre varni, szolni, csak megertik elobb-utobb. Gondolom, nem ket filler egy ilyen pumpa, ezert orommel hallom, hogy terjedoben van.
Minden orvost biztatnék, hogy nyugodtan érintse meg a betegét (legalább némi kedvességgel és érdeklődéssel). Tisztelt Praxis Blog!       Magzatelhalás középidőben. Méretek alapján, 3-4 héttel korábban, mint az UH időpontja. Nincs magán nőgyógyászom.…..
blue angel 2013.03.21 14:26:16
@Babette_: Mindig meg kell szulni egy bizonyos terhessegi het utan, a kovetkezo terhesseg sikeressege miatt.
Szornyu, ismerosom 22 hetes babat kellett, h megszuljon igy, es egy netes ismeros pedig ikreket.
Jobb helyen epidurallal csinaljak, es van, ahol vmi koktelt is adnak, ami elkabitka kicsit az anyat, keresre nyom, de kesobb nem emlekszik a tortenktekre. Ugye nem kell mondanom, h ez a ritkabb:(
Többször is írtam már korábban az AHA hámlasztókról, a szegény BHA pedig eddig kimaradt valahogyan, pedig az AHA-hoz hasonlóan a BHA-val is több, mint érdemes megismerkedni, mert igazi csodaszer számos bőrproblémára!  Mi az, hogy BHA? A BHA nem más, mint a szalicil sav, amit…..
A pápa választásán is részt vett a dél-afrikai bíboros, aki most a pedofíliáról vallott nézetei miatt kénytelen magyarázkodni. Wilfrid Fox Napier napok óta kénytelen magyarázkodni az interneten, miután kijelentéseivel sokak kedélyét felborzolta. A Ferenc pápa megválasztásán…..
blue angel 2013.03.19 14:30:37
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ha szexeltel hazassag elott,az bun akkor? Mint a homoszexualitas?
De teged nem akar senki emiatt uldozni, a meleget meg kell?
Te magadat felmentetted? Hulyesegnek tartod ezt a tilalmat? Honnan tudod, h a nem hetero egyuttlet tilalma szinten nem hulyeseg?