Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ubul80

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alapvetően az orosz titkosszolgálat két óriási baklövéséről szeretnék írni, de ha már belekezdtem, akkor egy kis összefoglalót is adnék, hogy hogyan látom az ukrán helyzetet jelenleg. Arról a titkosszolgálatról szeretnék beszélni, amelyik őse palira vette a teljes osztrák-magyar kémelhárítást,…..
Ubul80 2022.07.03 19:14:42
@Sipi81: Ukrajna lakosságának több mint harmada orosz. Oroszország kiszámítható. Pontosan lehetett tudni hogy nem fogják sokáig tűrni ami Ukrajnában ment. Magyarul kiprovokálták a háborút. Egy kérdés, ha mondjuk Mexikóban történik ugyanez, az USA tűrte volna?
Ubul80 2022.07.03 19:15:36
@fofilozofus: Ha visszagondolok az utóbbi 1000 év történelmére, én jobban tartok attól hogy a németek fegyverkeznek, mint attól hogy az oroszok...
Ubul80 2022.07.04 06:10:35
@Sipi81: Igen, az oroszok elszámították magukat. De nem volt teljesen alaptalan a tervük. Az ukránok úgy ahogy van betiltották az ellenzéki pártokat , mondván hogy oroszbarát. Ugyanezt tették az ellenzéki és az orosz médiával. Nem egységes az ország. A háború az emberek számára szörnyű dolog. De a helyzet nem ilyen egyszerű, hogy egy békés országot megtámadott egy agresszor. Ukrajnában iszonyatosan hergelték az embereket az oroszok ellen, kemény lépéseket tettek az asszimilációra. Másodrendű állampolgárokká váltak. Ezt egy nagyhatalom sem tűrte volna el a szomszédságában. A baj az, amiről a cikk is szól: A problémát nem nyers erővel, hanem titkosszolgálattal kellett volna megoldani, mégpedig úgy hogy Ukrajna oroszbarát vezetés alá kerül. Ebben az amerikaiak sokkal ügyesebbek voltak. És mivel érdekük a konfliktus, kiprovokáltatták: Olyan ez mint amikor beitatnál, felhergelnél 2-3 Újpest szurkolót és beküldöd lila ruhában a Fradi B közép tagjai közé a kocsmába, ahol elkezdenek fradit gyalázó dalokat énekelni. Utána pedig azt mondod hogy békésen szórakozó fiatalokat vertek meg agresszív fradi szurkolók. Nem tudom mit gondolnak az ukrajnai oroszok, besorozzák őket, háború, pusztítás, szörnyű. De joggal teszik fel a kérdést, Ukrajna miért provokált, miért nem kerülte el a háborút? Ne felejtsük el hogy Ukrajna egy korrupt, nagyon rosszul működő állam, az emberek nem élnek jól, ráadásul terrorizálják az orosz lakosságot. Kérdem ha annak idején a Bécsi döntést követően a magyar hadsereg komoly harcok árán foglalta volna vissza Észak-Erdélyt, akkor nem támogatta volna a hadműveleteket az ottani magyarság? Dehogynem! Még egy dolog, Csecsenföld, Groznij. Jó példa hogy a háború után a ruszkik hogy építették újjá a várost, és milyen ott az élet oroszbarát vezetéssel. A kommunikációt tény hogy megnyerte a nyugat. De úgy könnyű, ha betiltanak minden orosz forrást. Nem csak Ukrajnában, de Magyarországon se tudsz olvasni, nézni orosz újságot ill. tévét. Ennyit a szabad tájékozódáshoz való jogról! Miért csak a nyugati propagandát olvashatom és az oroszt miért nem? Nem hallgattatik meg a másik fél. De mindez nekünk csak másodlagos kell legyen, az első pedig a magyar érdek.
Bár nem szeretek aktuális dolgokról írni, mégis pár dolgot tisztázni kell a helyzet kapcsán. Akkor kezdjük is, témakörönként: A média Egy barátom szokta mondogatni, hogy mindenki tudja, milyen szar, ha pofont kapsz. De mikor megkapod, akkor tényleg szar. Ugye a lényege, hogy más tudni, mint a…..
Csak kapkodom a fejem. Ilyen pénzszórást már régen láttam. Összeszámolni is nehéz. Csak ami hirtelen eszembe jut:  3 millió forintig felújítási visszatérítés, 13. havi nyugdíj, 6 havi fegyverpénz a fegyveres testületeknél, 10-30 %-os béremelések bizonyos területeken, fiatalok…..
A tegnapi posztról, ami a földművelésről szólt, eszembe jutott egy másik téma, amiről rég akartam már írni. Az embernek vannak korszakai. Egy ideig behatóan foglalkozik egy témával, hobbival, aztán egy kicsit megunja, és hanyagolni kezdi. Lehet ez akár sport vagy zenei elfoglaltság, politizálás, de…..
Nagyon szeretek enni, és ez alatt nem a hullává zabálást értem, hanem a finom, változatos ételek élvezetét. Főzök is sokat, mindenféle irányzatot: jó, kiadós ételeket, és mindenféle újdonságot is. Hétköznap inkább a már ismert ízeket, amiket fejből is gyorsan összedobok, így inkább hétvégékre marad…..
Több örömteli dolog is van a tálibok győzelmében: egy apró és egy nagyobb.  De először is szögezzük le, hogy a tálib kultúra NAGYON messze áll a mi világfelfogásunktól. Mondjuk a bacsa bázi vagy a kecskék megkefélése. Aki azt hiszi, hogy ez csak a népi folklór része, annak ajánlom egy magyar…..
Már régóta érik bennem a gondolat, és most meg is fogalmazom konkrétan is: a világban szokásos politikai felosztások Magyarországon nem értelmezhetőek. Nemcsak jobboldal és baloldal nincs, hanem a többi besorolás sem érvényes: nincs liberális, nincs kommunista, zöld, konzervatív, fasiszta stb.…..
Ubul80 2021.08.18 09:00:49
@Lorrh: Az EU tagság ezzel jár, a gazdagabb országok szívják el a munkaerőt. Ha az EU tagság támogatása bűn, akkor a fidesz (is) bűnös. Színes a kép, milyen emberek hagyták el az országot. Az igaz hogy ahhoz kell vállalkozó szellem. Sokan mosogatni, pincérkedni, vagy csipszgyárba mentek, az biztosan nem a tehetségről szól. Az eladósodott devizahitelesek se... Aki igazán tehetséges és fasza gyerek, az itthon sikeres! :) Persze vannak olyan lehetőségek, high tech, kutatás stb, amire itthon messze nem volt lehetőség. De hát az EU tagsággal többek között pont ezt akartuk, szabad mozgás lehetősége. Ha az emberek ezzel élnek, akkor az a kormány bűne? Mi ebben a logika? Ha megnézel más Közép-Kelet európai országokat (Románia, Lengyelország, stb) akkor mi ezen a téren is sokkal sikeresebbek vagyunk! Arányaiban sokkal kevesebben mentek ki. Jelenleg megfordulni látszik a trend. Sőt, külföldiek jönnek Magyarországra.
Ubul80 2021.08.18 09:33:30
@Untermensch4: ha te építkezel, biztosan német vagy angol segédmunkás bért fizetsz az embereknek, ugye?
Ubul80 2021.08.18 20:38:02
@Lorrh: ne térj ki a válasz elöl! Ha eljössz hozzám napi 10 ezerért betonozni, nem hívok ukránt 15ért
Olvassuk el ezt a zseniális cikket, ami nemrég jelent meg az Indexen: https://index.hu/belfold/2021/07/22/onkormanyzati-lakasberles-csak-erettsegivel-ezen-is-valtoztat-jozsefvaros/ Benne van a kommunisták (liberálisok) összes orbitális baromsága, amit a világról gondolnak. Nézzük soronként, mert…..
Ubul80 2021.08.17 11:35:44
@Untermensch4: A söralátét adóbevallásnál sokkal több megvalósult: elkészíti a NAV. Még egy söralátétet se kellett kitölteni, csak rá kellett nyomni a nap által elkészített bevallásra hogy OK. Én pont teszek a ballibsik jellemfejlődésére. Nem érdekel az egész társaság. Egy fontos dolog van velük kapcsolatban: Lehetőleg soha többé ne kerüljenek hatalomra. Majd ha egyszer lesz egy olyan új párt ahol megcsillan az értelem vagy a tisztesség csírája, akkor rájuk oda fogok figyelni. Jelenleg a fidesz az egyetlen alternatíva - minden hibával együtt - a kormányzásra.
Ubul80 2021.08.17 12:38:14
@Lorrh: Matolcsyt eléggé lejáratta a ballibsi sajtó. Ő egy nagyon okos ember. Kósáról nincs túl jó véleményem. Németh Szilárdot is nagyon támadják, őt annyira nem ismerem, nem tudom megítélni. De rakj össze egy baloldali kormányt! :) Jakab a belügy, vagy a külügyminiszter lesz? :) Dobrev lesz a miniszterelnök? Szabó Tímea az igazságügy miniszter? :) A Kórózs az egészségügy miniszter? Lehet a fideszt szidni , de képzeld el hogy állna fel az összefogás kormánya. Hogy mennének a dolgok azután? Azt hogy mennyi ész van, mérjük le a teljesítmény alapján. Friss hír a 2. negyedéves GDP növekedési adat: 17,9 %. Magáért beszél. A félkegyelmű ballibsi banda ezt meg sem tudta volna közelíteni, abban biztos vagyok.
Ubul80 2021.08.18 08:50:07
@Untermensch4: Ha öreganyámnak fasza lenne, ő volna öregapám. Ez a kákán is csomót keresés.
Tegnap a német-magyar előtt elhívtam az ismerőseimet egy jó kis ír gulyásra, amit persze az udvaron bográcsban főztem meg. Attól volt ír, hogy Guinness-szel öntöttem fel, meg paradicsommal, kakukkfűvel ízesítettem.. Ajánlom mindenkinek, hogy feldobja a sima gulyás, babgulyás vonalat. (Bár…..
Ubul80 2021.07.05 08:54:31
@fofilozofus: bizonyos létszám felett akkor is szívás, ha más grillez. Várni kell, nem tudnak az emberek egyszerre enni, stb. Elkészítés is macera: süljön minden át, ne égjen meg, újabb begyujtas ha az első parazson nem sül meg minden. A bogrács ezerszer egyszerűbb. Viszont az emberek egyre valogatosabbak. Akármilyen fasza cuccot főzöl bográcsban, az emberek egy része nem fogja megenni
Most, hogy megkaptam pár órája az áhított Sinopharm helyett az Astra oltást, röviden megemlékezek, hogy hogyan alakult ki a világban az oltásellenes mozgalom. Sajnos elég sok ismerősömtől hallottam, hogy ő nem oltatná be magát, mert csak. Fél tőle stb. Egy mondat erejéig visszakanyarodnék az…..
Ubul80 2021.04.11 07:07:52
@fofilozofus: A hivatalos álláspont a hoz Astra Zeneca második időpontjáról az, hogy azért tolták el, mert 12 hét különbsegnél nagyobb védettséget mértek. Ami igaz is lehet. Továbbá vizsgálják a mellékhatásait, ezért a kormány azt mondta mivel nincs bizonyíték, ezért nem lassítják az első oltást, de a gyártó által megadott határidőig elmenve nyernek egy kis időt, amennyiben kiderülne hogy rizikós, legalább a másodikat nem adják be. Érthető hogy támadja a gyógyszerlobbi, ha jól tudom az unnijó által engedélyezettek közül ez a legolcsóbb, kb 800 Ft.
Ubul80 2021.04.11 20:37:12
@fofilozofus: véletlenül pont láttam egy kormányinfót a héten ahol ezt kérdezték, a Gulyás pedig ezt válaszolta, azért mondtam hogy ez a hivatalos álláspont. Persze lehet hogy így júliusban kb. két százalékkal védettebb leszel, viszont addig meg lehet kevésbé. Fene tudja. Én is az astrazenecat kaptam meg kedden, én se válogattam. Ami viszont jó, a köv. szezonra június végi oltással védettebbek leszünk mint aki áprilisban kapja a 2-at
Ubul80 2021.04.12 11:00:11
@fofilozofus: A Moderna állítólag a kímélőbbek közé tartozik...
Nehéz ezt kézben tartani. Ki mikor milyen oltást kapott, melyik mi ellen véd és mennyi ideig, plussz egyéni tényezők (betegség, kor stb). Milyen mutációk vannak, hol mennyire terjednek. Ki mikor kapja a kövektezőt és milyet, milyen oltásokat rendeljenek, mi az ami van... Plussz megkapvarja a szart a politika: Egyszer oltásellenes, aztán mégse, uszítják , hergelik a közvéleményt. Megnyugodni egy hamar nem fogunk, az az érzésem.
Bár a rendszerváltás felemelő lépés volt a közép-európai országok számára, nagy megrázkódtatással is járt. Nem egyszerű dolog, ha a körülöttünk lévő világ percek alatt a feje tetejére áll, és nekünk közben kell helytállnunk. (Sajnos errefelé túl sokszor történt ez már meg.) Azonban ma egy olyan…..
Ubul80 2021.02.21 08:26:34
@p.a: igen. Viszont az utóbbi időben mégsem ott volt a nagyobb jólét, gazdagság. At átlagember életszínvonala Nyugat-Európában a 20. sz. második felében a világelitbe tartozott. Meg most is van pénz, de már érezni a (relatív) hanyatlást. Csak egy példa: ma az indiaiak, vagy a szibériai ruszkik hamarabb kapnak covid oltást mint egy német polgár. A nagy német ipar, az egészségügy, amitől hasra kell esni...
Ubul80 2021.02.21 10:09:18
@fofilozofus: Néhány példa: Az ókorból fennmaradt építészeti emlékek: Közel-Kelet, Hellász, Róma, stb. A történelemből ismert birodalmak: Róma, Babilon, Egyiptom, asszírok, de akár kisebbek mint Karthágó, föníciaiak, stb. Mit tud ezekből az évezredekből NY-Európa felmutatni? Nem olyan régen még folyt a szar a nyugati nagyvárosok utcáin, a Római Birodalom jelentősebb városai alá voltak csatornázva! De akár később is, pl a Mediciek Firenzéje.
A minap olvastam Árpád-házi Szent Erzsébetről egy cikket, az alábbi részlet se a nagy bőségről tanúskodik:
"A hercegnő éhínség idején kinyittatta az uralkodói éléskamrákat, télire pedig mindazokat befogadta palotájába, akik fedél nélkül maradtak; ezt a határtalan adakozást természetesen a türingiai őrgróf fivérei – Konrád és Raspe Henrik – és a család tagjai nem tűrték szó nélkül, amiről Erzsébet leghíresebb legendája is híven tanúskodik. Eszerint ugyanis a hercegnő egy napon élelmiszert csempészett ki a rászorulóknak, rokonai pedig megállították, és megkérdezték, mit visz magával. Mivel a fiatalasszony el akarta titkolni szándékát, azt mondta, rózsák vannak a kötényében, az Úr pedig egyszeriben virágokká változtatta a kenyeret, hogy Erzsébetnek ne kelljen hazudnia.

A hercegnő sorsa ugyanakkor hamarosan szomorúra fordult, mivel a hazafelé tartó Lajos 1227 szeptemberében életét vesztette a keresztesek között kitört járványban. "

Amit történelemből a kereskedelemről tanultunk: Nem a dúsgazdag Ny-Európából vitték a luxuscikkeket keletre, hanem fordítva. Mesés kelet. Keleti kényelem, stb.
Ubul80 2021.02.21 15:32:58
@kunzoo: Igen, azért hasonlítom a középkori nemesi réteghez. Akkor is voltak jobbágyok, rabszolgák, stb. Tartósabb, erősebb birodalmat voltak képesek létrehozni mint a nyugati / északi népek bármelyike a következő több mint ezer évben. A polgáraiknak is nagyobb jólétet teremtettek. nem csak Róma, hanem később egész Itáliára kiterjedt ez, valamint számos provincia jelentős területeire.
Tele van a youtube vonatőrültekkel, akik mindenféle vonatozással kapcsolatos videókat töltenek fel. Megvan majdnem minden magyar vasúti szakasz gyorsított felvétele a mozdonyvezető szemszögéből, mindenféle mozdonyok leírásai. Érdekes valamelyest, de egész nap nem nézegetném. Viszont találtam egy…..
Ubul80 2021.01.28 05:37:45
@midnightcoder2: Igen, ők is meg vannak vezetve. Én csak azt mondom hogy ott tényleg sok igazi idealista van. Ha leülsz vele beszélgetni, csillogó szemmel mondja hogy az egyenlőség tényleg jó lenne, segiteni kell a menekülteket stb. és valamennyire komolyan is gondolja. Persze csak amíg nem jön majd szembe a valóság. Egy itthoni átlag balos pedig igazából nem egyenlőséget akar, hanem azt hogy vegyék el attól akinek van, és ő kapjon minél többet. Csak neki kurvasokat. Vagy legfeljebb a többi hasonlónak is kicsit többet, de a legtöbb akkor is neki jár. Anélkül hogy tenni/dolgoznia kéne érte. A nagy jólétben, a mostani nyugaton legalábbis, lehet hogy idealizmus miatt szavaznak sokan a baloldalra. De ha valaki szegény/buta/irigy akkor ez lehet vélt vagy valós érdeke, rövid távon. Ideáktól mentes gondolkodástól vezérelve. Az ő agyukat is ugyanúgy moshatják.
Sosem szerettem az önteltséget, mert hibákhoz vezet, így a címbéli kérdésben lévő állításban sem vagyok 100%-ig biztos, de szerintem a jelek jó irányba mutatnak. Meg is próbálok érveket felsorakoztatni mellette. Persze a jövőről csak egy biztos dolgot tudunk: hogy nem lehet látni. Azaz lesz, ami…..
Ubul80 2021.01.14 19:32:00
@fofilozofus: Talán ez az ellenzékkel való összehasonlítás során segíthet. Ki Orbánhoz képest egy Jakab, vagy a Fegyőr. Mit tudnak ezek megoldani, elintézni? Másik tényező akiket megnyert, a vállalatok. Hazai és külföldi cégek, akiknek jó az alacsony munkát terhelő adó, tao, stb. Ok se akarhatjak Ferit, szuperbruttót stb ismerjük. Nekik is zsebre megy. Ez is talán a 12 év vívmánya.
Egy újabb szívszorító személyes történet következik a Bandi bácsi után. (Ha valaki szeretné az írás tartalmával összecsengő történetet filmen is látni, akkor nézze meg az Én, Tonya című elég jó filmet.)   Az én drága néhai féltestvéremet hívjuk most Anikának, őróla fogok írni. Történt egyszer,…..
Ubul80 2021.01.08 12:53:45
Megpróbálok majd jó általános választ adni, de előtte ismertetném a szén körforgását a világban. Ez fontos, hogy megértsük, hogy hogy működik a világ, és ráadásul általános iskolai ismeret, és megmondom őszintén, én sem láttam ezeket az összefüggéseket ilyen kristálytisztán. És mikor megkérdeztem az…..
Ubul80 2020.12.31 07:21:21
Alsós anyag a növények alapvető, kb így tanítják negyedikben: Napfény, co2, víz, ásványi anyagra, megfelelő hőmérsékletre van szüksége, és egy talajra ahol meg tud kapaszkodni. A tápláléklánc alja a növények. A földi élet kialakulása pedig felsős anyag. A földi élet egyik alapvető feltétele a Nap által kibocsátott energia. A másik a légkör, a széndioxidban gazdag levegő és a sok eső kedvezett a növényeknek és hatalmas erdők alakultak ki óriási fákkal, stb. Idővel átalakult a levegő összetétele. Aztán kialakult és fennmaradt egy ideig a jelenlegi egyensúly. Mivel ez "természetes" dolog, szinte maguktól működnek, az ember nem foglalkozik vele, elfelejti. Az energianövényes példával az a baj, hogy nagyon messze van a fenntarthatótól, mert nagyon rövid idő alatt kiéli a a talaj tápanyag tartalmát, amit valahonnan pótolni kell, ami megint energiaigényes... A választ a kérdésre részben te is leírtad. Nukleáris / fúziós energia. A napenergia ingyen van, magától jön, de ahogy írtad is, nem hatékony. Próbáltam többször vitatkozni emberekkel, akik ezeket a kurva nagy kalkulációkat végzik hogy mennyire rohadtul megéri a napelem és az a jövő, 10-ből jó ha 1 ember felfogja hogy mindez min alapul. Ha kiveszed a képletből az olajat (és a gázt), amit éppen ki akarnak váltani, akkor az egész dolog az alapjainál omlana össze. Az a baj hogy már ehhez is hozzászoktak az emberek, természetes hogy tankolhatsz 400 forintért annyi benzint amennyit akarsz, a bányászathoz, gyártáshoz, szállításhoz a mi léptékünkkel végtelen olcsó energia áll rendelkezésre. Így tudok úgy számolni hogy megérje a napelem 20-30 éves élettartammal, köszi :)
Visszatérve: Ha továbbgondolod a napenergia témát? Mi annak a forrása, honnan van az a rengeteg energia. Vagy miből van a magma hője? Meg tudnánk azt mi is csinálni? Hogy ne a házikóm tetejéről kelljen keservesen begyűjtögetni a 150 millió km-re lévő Napocskából jövő fotonokat? A válasz a nukleáris energia / fúziós energia. Egyetértek, itt is a pénz a kulcs... Az olajbiznisz mellé most befigyelt a napelembiznisz. Ha majd szükség lesz rá, meg fogják oldani más forrásból az energiát. A klimaváltozás elleni harc egyrészt humbuk, de ha jóindulatú akarok lenni, akkor segítheti az átállást. Mit szeretnének? co2 kibocsátást csökkenteni = sokkal kevesebb szénhidrogént elégetni. Ha ez segíti a nukleáris / fúziós energiaipar fejlődését, akkor van haszna.
Sok hülyeséget hallottam ezzel kapcsolatban mostanság, úgyhogy tisztázzuk a kérdést! Először is leszögezem, hogy itt, most csak a magyar tagsággal, előnyökkel stb. foglalkozom, a többi ország nem nagyon érdekel. Mindegyiknek megvan a maga sajátos érdeke, ami nem biztos, hogy egyezik a…..
Ubul80 2020.12.12 21:43:51
@fofilozofus: Ez egy nagyon súlyos áldozat, bár nem olyan súlyos mint pl. Romániának. Az a kérdés hogy elég gyors lesz-e a gazdasági felzárkózás ahhoz, hogy ezt meg lehessen állítani, esetleg megfordítani.
Nemrég olvastam egy cikket: https://index.hu/gazdasag/2020/09/15/elindult_a_lejton_a_nikola/   Mivel mostanában nagyon sok ilyen hírrel találkoztam, ebből már lehet szintetizálni, azaz egyből a blogra kívánkozik. :-) Bevezetésül: arról van szó a fenti írásban, hogy elektromos…..
Legalábbis az irigy prolibunkók szerint.   Tegyük egy kicsit tisztába az ő ügyét! Bármikor Balázs neve szóba kerül az internetes fórumokon, akkor előjön, hogy elcseszte a karrierjét és pénzéhes, meg mit tudom én milyen negatív dolgok. Fel nem foghatom, hogy miért van ez, de azért ötletem van.…..
Már akartam erről a jelenségről írni, de az aktualitását ez a hír adja:   https://index.hu/belfold/2020/09/19/nyomozas_biro_ica_tamadas_rendorok/ Megnézhetjük a róla készült videót is: https://www.youtube.com/watch?v=s-NUUjA4Hf4   De ha akarunk még ilyet látni, akkor csak keressünk rá a…..