Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atal

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk egy olyan parfümös csalásba futott bele, ami azt mondja, hogy ők azért nem csaltak, mert előre szóltak, hogy csalni fognak. Szimpatikus üzleti modell. A Premium Perfume Shop márkás parfümöket kínál kedvező áron, mármint ezt állítja magáról, ami eleve hogyan lehetséges, ugye. Már a kezdő…..
atal 2020.04.18 10:02:10
@ekat:
"Ettől függetlenül magának vesz, mivel neki kell hogy tetsszen."

Ez így nem igaz. Inkább hordanál olyan parfümöt, ami neked tetszik, és mindenki más utálja, vagy olyat, ami neked nem tetszik, de másoknak meg igen? Persze nem árt, ha mindenkinek kellemes, és természetes, hogy olyat keres az ember, ami neki is szimpatikus (de ott is az jár a fejében, hogy "mivel nekem tetszik, valószínű, hogy másoknak is fog")

(A Hermesnek régi parfümháza van és minőséget gyárt. a Bvlgari már inkább divatmárkához hasonlít (bár nekik is vannak jól sikerült darabjaik))
atal 2020.04.18 10:29:17
@Etniez:

30 éve a Zsigulit is sokan szerették, mert jobb volt mint a Trabant... Attól még nem volt jó autó.
atal 2020.04.18 15:35:12
@Etniez:

Ha ennyire biztos vagy benne, hogy az ilyen jó, és mellette nem érdekel, hogy mit gondolnak róla mások, akkor miért érzed olyan fontosnak bizonygatni ezt nekem?
via GIPHY Azért a kijárási korlátozások és önkéntes karanténba vonulások idején azt mondani, hogy a csomag címzettje többször sem volt otthon, hát ehhez kell pofa. Az Express One futárja elvileg járt Dávidnál, de erről sem Dávid, sem a bejáratot figyelő kamera nem értesült. A csomag története elég…..
atal 2020.04.16 15:04:00
@aefzuj:

ennél nagyobb hülyeséget nehezen lehetne írni. A futárok mióta logisztikai szakemberek, meg egyben útvonaltervezők? Biztosan felvesz egy futár reggel egy furgonnyi cuccot, majd szépen felhív mindenkit, lejegyzetelgetni, kinek mikor jó, összeveti a térképpel, meg a menetidőkkel kalkulál, és kitalálja, melyik címre hogyan ér oda a megbeszélt időben ugye?

Biztosan nem kap a központból reggel egy címlistát, előre kalkulált útvonallal és időpontokkal, neki meg az a dolga, hogy azt lekövesse...
Fedélzeti kamerás poszthoz való illusztráció aztán van bőven. Hosszú időre el is merültem bennük és most, hogy megnéztem egy halom autópályán készült balesetes videót, a karantén is sokkal jobb hely lett. Na szóval fedélzeti kamerás levél érkezett, amilyen eddig sose volt, úgyhogy nagyon számítunk a…..
atal 2020.04.07 13:34:40
@Szubrina:
Persze, meg egy kis munkával tudok 3D nyomtatóval olyan kesztyűt is gyártani, amin a TE ujjlenyomatod van, és ezért mostantól az a tény, hogy a te ujjlenyomatod van mindenhol az éppen kifosztott házban nem számít, hiszen nem fogadhatják el azt sem bizonyítékként ugye?
A járvány egyik fogyasztóvédelmi slágere következik: a elmaradt eseményekre váltott jegyek árának sorsa. Amióta elhalasztották, vagy egyszerűen törölték a koncerteket, bulikat, színházi előadásokat, vagyis minden rendezvényt, azóta sorra jönnek a levelek ebben a témában is. A megoldások továbbra is…..
atal 2020.03.25 17:37:26
@Cathie83:
a korábbi áron lehet most kinában nagy tételben megrendelni, min 10.000 darab, plusz szállitás, plusz vám, plusz áfa.
Tamás márciusi utazását egy hirtelen jött lehetőség miatt pár hónappal az indulás előtt lemondta. A lehetőség egy műtéti időpont volt, amire régóta várt és ismerve az ilyen listákat, teljesen érhető, ha inkább a gyógyulás mellett döntött. Mivel volt stornóbiztosítása, úgy gondolta, egyszerűen…..
atal 2020.03.07 09:46:19
@Terézágyú:

"Ez kétségkívül így van, de ha egy cég felad egy (ajánlott) levelet egy határozatról (pl. a pószternek), akkor ez nála hivatalosan el van könyvelve, hogy elküldték. Tehát ha reklamál a kliens, hogy nem kapott semmit, akkor ott van a hivatalos igazolás, hogy ők elküldték."

Ezt mindig érdekesnek tartottam, hiszen itt maximum annyit tudnak igazolni, hogy egy borítékot elküldtek a címzettnek. Azt, hogy mi volt a borítékban, sehogy sem tudják igazolni. Akár küldhettek volna egy üres A4-es papírt vagy kézműves pénisz rajzot is...
Norbert nagyon bízott a gyártó szép szavában, ezért elég csalódott, hogy az új Asus laptopot másfél év alatt ötször kellett szervizbe küldenie. Végül az elállás mellett döntött, de tavaly november óta nem kapta vissza a laptop árát. Kérdés: mit tehetünk, ha a munkaeszközünk az, ami ilyen sokáig…..
atal 2020.03.04 15:34:03
@a fekete krindusz:

nem igazán érted mi az a kötbér igaz?
Egyrészt az a jövőbeni viták rendezésének megkönnyítésére szolgál, hiszen előre megállapodnak, hogy milyen esemény bekövetkeztekor milyen kötelezettsége van a feleknek.
Másrészt a kötbér megállapodás és beszedés esetén NEM SZÜKSÉGES, hogy tényleges kár keletkezzen.
Harmadrész pedig hiába van egy adott összegű kötbér meghatározva, ha nagyobb a kár, mint a kötbér összege, akkor a kötbéren felüli összeget is követelhetjük, de azt már ténylegesen bizonyítani kell.

A fenti példa szerint vehetjük úgy, hogy a kötbér összege 0 forint, és annál nagyobb kár keletkezett, amit ugyan úgy követelhetek rajtad.
atal 2020.03.04 16:27:54
@a fekete krindusz:
nem baj ha hülye vagy ehhez, csak ne hangoztasd...
atal 2020.03.04 18:14:51
@a fekete krindusz:
és ki mondta, hogy nem bírósági hatáskör?
Coming out: a Homár anyja is vett már teleshopos mágneses derékaljat, meg bevásárlókocsit is és hát azoknak is pont az lett a vége, amire számítani lehetett. Olvasónk sem tudta lebeszélni az anyukáját arról a "mindenki számára megfelelő, univerzális, fájdalmakat megszüntető" tartásjavítóról, aminek…..
Ahhoz, hogy később elkerüljünk egy csomó kellemetlenséget, egy csomag átvételénél érdemes megnézni a kiszállított terméket, hogy egyben és épségben megérkezett, vagy sem. Ám vannak helyzetek, amikor ez macerás, időigényes és nincs is rá lehetőségünk. Ilyen helyzetbe került Richárd is, aki egy…..
atal 2020.02.22 16:00:32
@Ákos81: lényegtelen, a cégen van bizonyítási teher.
atal 2020.02.22 19:13:45
@Ákos81: "Így max a gyárba sérülhetett meg"
így van. és éppen az a szép, hogy ennek ellenkezőjét az eladónak kell bizonyítani, nem a vásárlónak.
atal 2020.02.23 10:57:37
@rpMaus:
Ha valaki hülye ügyvédet bérel fel, ne csodálkozzon, hogy így jár.
A per ilyen kis szar cégeknek is drága, és ha valaki okos, jó messze a cégtől indítja a pert, hogy még drágább legyen nekik.
via GIPHY Zsófi tollkabátja úgy eresztette magából a pihéket, mintha a kabát alatt folyamatos párnacsata zajlott volna. Akinek már volt ilyen, az tudja, hogy egy-egy toll néha normális, de itt nem csak ennyiről volt szó, úgyhogy Zsófi tudatos vásárlóként visszavitte a kabátot és kérte a minőség…..
Krisztina nagyon boldog, hogy nem fizetett előre a kanapéért, ami raktáron van, vagyis gyártják, vagyis hamarosan szállítják, vagyis ki tudja mi van vele. A képen szereplő RAKTÁRON, MAX 1 HÉT! felirat megtévesztés szagú, de láttunk már sok ilyet. Krisztina viszont éppen a gyors szállítás miatt…..
atal 2020.02.11 17:09:44
@ekat:

110k-ért még a szövetet sem kapod meg méterében ha nem olyat veszel, ami 1-2 év alatt kikopik, nemhogy még valaki össze is rakja. Normális bútorszövetnek kb 30 euró métere, egy ilyenhez meg kell vagy 10m...
December elején írta meg az Index, hogy Óbuda Önkormányzata bekeményített és elvette a bérlőktől a kedvezményes parkolás lehetőségét. Vagyis az eddigi 2.540 Ft-os éves díj helyett a bérlőknek ezentúl 82.450 Ft-ot kell fizetni. Viktor ez ügyben erős levelet írt az Óbudai Parkolási Kft-nek, amire mi…..
atal 2020.02.06 13:00:20
@promontor:

a közjegyzői záradékok ellen tiltakozhat a bérlő 8 napig. Ha ezt megteszi, a közjegyző nem záradékolhatja az okiratot, hanem a tiltakozásokat egy bíróságnak kell elbírálni.

A közjegyző sem záradékolhatja úgy a szerződést, hogy a felek között vita van a szerződés megszűnését illetően.
atal 2020.02.06 13:37:32
@promontor:
De a szerződés felmondásának megvannak a feltételei. Az nem csak abból áll, hogy odamész, és azt mondod, felmondtam. A közjegyző nem jogosult jogi kérdésekben dönteni. A bérlő azt mondja, nem volt jogos a felmondás, ezért a szerződés még mindig érvényes, és ezt megint csak bíróság döntheti el.
atal 2020.02.06 16:52:27
@dr. Trebitsch:
a megoldás az lenne, hogy 1 kerületi címre 1 bejelentett rendszámra adnak ki engedélyt. Ugyan az a tartózkodási helyen. 1 autóval egy időben csak 1 helyen lehet úgy is parkolni parkolni.

Petőfi út 10 is kapna egy engedélyt, meg Petőfi 11 is, és még Petőfi 12 is, akkor is, ha Petőfi 12-ben csak ideiglenesen lakik valaki.
Elég nagy felhördülést okozott a Telenor augusztusban bejelentett tarifakivezetési folyamata, melyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is figyelemmel követ. Vandának nem biztos, hogy még időben jön a segítség, de azért elmondjuk, milyen lehetőségek közül választhatnak…..
Ki mondta, hogy egy cipőnek csendben kell üzemelnie? Attól, hogy ez a hagyomány, akár lehetne trendszetter fícsör is a lépésre nyekergő cipő, igaz, ebben az esetben érdemes lenne a vevőket a vásárlás előtt ismertetni vele, mert hát ki tudja, tetszik-e nekik ez az újítás.…..
Elképzelhetetlenül rémísztően lehetetlenül borzalmas helyzetbe került szegény olvasónk, akinek benyelte a mobilját egy turistabusz-elem. Mert hát ki az, akit nem önt el deremesztő pánik már csak a gondolatra is, hogy egy (esetleges!) őszi karbantartásig nem kapja vissza a…..
Sosem taxiztam, autót meg leginkább a panorámatető megléte vagy szín alapján tudnék választani, de azt még én is látom, hogy a Citroen honlapjának "Ajánlatok taxisoknak" menüjében ott van a C-Elysee. Hogy aztán ez pont nem annyira alkalmas arra, hogy az ember egész nap benne…..
Káprázatos képi világ, csak ennyit szeretett volna Adél. Nem jött össze. Kapott viszont remek tanácsokat (döntse más szögben a képernyőt) meg magyarázatokat (nem hiba, hanem tulajdonság vö. nem vak az, csak bátor). Kár, hogy későn jött ki ez a májusi teszt. Kedves Homár…..
30 fokban a bejáratnál szembesülni azzal, hogy a jó drágán vett jegyeddel nem engednek be, mert nem érvényes, az milyen? Még magyarul is elfelejt tőle az ember. Reméljük Eszterék nem hagyják magukat, és utánanéznek a dolognak az IBUSZ-ban. Mi is rákérdezünk, hogy mennyire volt ez…..
Az utazóközönség rém peches, a GYSEV meg elképesztő béna, mert Melinda leveléből is látszik, hogy  a rendkivüli helyzetekben elsősorban odafigyelést és tájékoztatást várnak az emberek. (Pinnye egyébként egy kicsi község, a hazai telefónia türténetének szempontjából…..
Gergő már nem annyira szeretne Tunéziába utazni, mint januárban. Erre mit tesz a Neckermann? Felajánlja, hogy mehet helyette Egyiptomba vagy Görögországba. Hát kösz, jóhogy nem Szíriába.  Persze nincs könnyű helyzetben az utazási iroda sem. Komoly érvágás nekik a jelenlegi…..
Vagy a helyzet az, aminek látszik, és a Volán Eger felé járó alvállakozója szerint elég kiírni, hogy van wifi, aztán legfeljebb nincs, vagy Benjamin választ különösen szerencsétlenül buszjáratokat. A rendszeresen arra utazók tapasztalatait várjuk szeretettel. A Volánbusznak a…..
atal 2015.07.10 10:24:47
@Darth Revan:
nem a fidesz emelt árat, hanem a máv. Teljesen felesleges párhuzamosan működtetni vasuti és távolsági buszjáratokat is közösségi pénzen. A pótdíj azért van, hogy a máv jobban partyban legyen a volánnal ár tekintetében. Már csak a sebességen kellene javítani, és meg lehetne szüntetni a "felesleges" buszjáratokat.

Amúgy igen, a jegy pont annyiba kerül "VAN WIFI" buszon is, mint a "VEGYÉL MOBILNETET PARASZT" jártatokon, szóval az ég világon semmi megtévesztés nincs abban, hogy nincs wifi.
atal 2015.07.10 11:22:13
@Bombaló: az megvan, hogy kurvára mindegy? kilóméter alapján hatósági áras, bivajbasznád alsó és felső között, mivel nem közlekedik vonat rohadtul mindegy, hogy mennyi a busz, viszont budapest és szeged között meg nem, azért van a távolsági járatok többségén pótdíj. (és a távolsági járat is kilóméter alapján hatósági díjas). Kopogtass a szüleidnél, hogy logikát miért nem csináltak neked.
Próbált már ovist  vigasztalni, amikor a világ működése épp méretes fityiszt mutatott neki? Elég kemény meló. Főleg, ha maga a felnőtt is azt gondolja, hogy rosszul működik a világ, vagy, ha eleve ő maga sem érti a működését. Szegény Ildikó helyzete sem lehetett könnyű,…..
A klasszikus széttárt kart a másikra mutogatós figurával kombináló produkcióval próbálja a szerviz megúszni az ügyet, de bármilyen koreográfiával is áll elő, az azért a munkalapból elég világos, hogy nem Milán a hibás, úgyhogy jó lenne, ha gyorsan bevállalná a…..
atal 2015.06.18 10:22:55
@melaena: mivel nem került be a felvételi jegyzőkönyvbe, hogy "a kijelzőn a hangszóró bal oldalán kis törés, repedés látható" így az jogilag nem is volt ott. Ez azt jelenti, hogy a törés a felvétel után keletkezett, tehát a bolt hibája. Tessék jobban vigyázni az átvett készülékekre vagy jobban megnézni jegyzőkönyvezés előtt.
Dániel nem dőlt be a szerződésmódosítási trükknek, és keményen ellenáll a Telenor nyomásának. Vive la resistance! Arról, hogy mit tehet ebben a helyzetben, megkérdezzük a Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda csapatát. A GVTI ijesztő neve ellenére nem egy hivatal, amivel a…..
Csaba, ne engedd, hogy  a hordóhang appot és az expressz gyors kinyúvadást bemutató mobilod  úgy általában vegye el a kedvedet az okostelefonoktól, mert azok nagyon hasznos jószágok! A Mobilix nevű cég Debrecenben meg jobban tenné, ha  a félrebeszélés és terelés skillek…..
atal 2015.06.09 16:50:47
@KaTe:

a "svájci" óra sem attól lesz olyan, mert olaszország, németország, franciaország és ausztria által határolt területen készítették, hanem mert olyan gyártó csinálta, aki ért hozzá.

A "kínai" termék sem attól kínai, mert ott készült, hanem mert szar. Tehát bőven lehet egy kínai samsung jó, míg egy kínai doogee használhatatlan.

Amúgy eszébe jutott valakinek a doge?
s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/8d/ec/f9/8decf9caed777b8d0d698e01270ce308.jpg

ilyen név után röhögve fordulnék el egy ilyen telefontól...
Körülöttem sok ismerős láb viseli ezeket a csini és egészséges lábbeliket, általában boldogan, Tündéék viszont nemigen fognak kísérletezni vele ezek után. Eltekintve a hármas rendszertől, meg attól, hogy jó cipőt választottak-e (bár elvileg ez egy kezdőknek ajánlott…..
atal 2015.06.09 14:27:09
@batgirl: el lehet viccelni, csak felesleges. két szar anyag van egymásra kb díszvarva, benyom oda egy kis ragaszót, aztán a gyerek lába előbb kopik el, minthogy leesen megint...
atal 2015.06.09 14:50:21
@batgirl: a vásárlónak igaza van, csak nem a megoldást keresi.

Probléma: leeset a kopásgátló izé a cipő elejéről.

elérendő cél: kopásgátló izét visszarakni a cipő elejére, gyerek használhassa

Megoldás1: visszavinni, hetekig szórakozni, rengeteg időt elcseszni, majd kapni egy másikat.

Megoldás2: férjnek odaad. férj ránéz. férj előveszi a rugalmas ragasztót, vagy ha nincs, másnap vesz egyet, és megcsinálja 5 perc alatt, gyerek 3. nap használhatja tovább.

melyik szolgálja jobban a cél elérését?

(amúgy ki az a világtalan, aki lencérnával varr fel kopásgátlót a cipő elejére úgy, hogy a cérna használat közben frankón ki van téve súrlódásnak? Az eladó is reménytelen volt, de a vevő is, hogy ilyet nem vesz észre...)