Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petivagyok innen

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8. rész Nyolcrészes dokumentumfilmünkből mindent megtudhatsz, amit az atomenergiával kapcsolatos veszélyekről tudni érdemes. Tabuk, érdekek és mellébeszélés nélkül, őszintén. A befejező részben az atomenergia tanulságait próbáljuk feltárni. Nézd meg, kommentelj és kérdezz bátran! Korábbi részek…..
Nem könnyű dolog a párkeresés. A témába vágó korábbi Homár posztok alapján ráadásul nemcsak érzelmileg viseli meg az embert, hanem anyagilag is - és nem csak azért, mert puccos helyeken kell fizetni a vacsorát. Eddig azt gondolhattuk, hogy csak az Elittárs számlázási szokásai okoznak nyomorult…..
A Fidesz esetében hatványozottan érvényes a mondás: A látszat csal. Lényegében minden máshogy van ugyanis, mint ahogy azt a hivatalos kormánykommunikációban tálalják. A szédületes pénzszórás ellenére nem áll jól a költségvetés egyenlege, a hosszú távú gazdasági kilátások pedig egészen elszomorítóak.…..
petivagyok innen 2018.01.03 14:13:40
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A jegybanki alapkamatot a kormánytól független jegybank (MNB) határozza meg. Az, hogy a bankok kit, mire, milyen módszerrel beszéltek rá sajnos nehezen lehet bizonyítani. Gyakorlatilag a hitel szerződéssel egy rabszolga szerződést írunk alá, mivel a fedezetként felajánlott ingatlan vagy autó értékén felül a bank további követeléssel is élhet.
Valóban egy ilyen szerződés megkötése igényelne egy komolyabb szakmai felkészültséget, de ha egy fél éves tanfolyam elvégzéséhez kötötték volna annak idején a hitel felvételi jogosultságot, akkor az lett volna a probléma. A hitel szerződés 30 oldalnyi jogi szöveg, aminek értelmezése még azoknak a jogászoknak sem egyszerű, akiknek nem ez a szakterülete. Ráadásul ahhoz, hogy megfelelően elemezze valaki a deviza alapú hitel kockázatait, összetett, naprakész deviza piaci és gazdaságpolitikai ismereetekre van szükség. Egy 20 éves hitelszerződéskor szinte lehetetlen pontos képet festeni.
petivagyok innen 2018.01.03 15:36:48
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, ez a probléma. Szívesen fizetnék adót, ha normális helyre menne. De mivel nem oda megy, így annyit tudok csinnálni, hogy vagy a fekete gazdaságba menekülök vagy külföldre. És ezzel sokan vagyunk így.
petivagyok innen 2018.01.03 16:13:14
@Ballib vagyok rettegek: Én 2002 és 2010 között is ezt mondtam. Az adózás alóli kivonulás egyelőre terv. Kérdése, hogy mikor lesz tele teljesen a tkm. Egyelőre ott tartok, hogy több, mint 1 millió SZJA-t, 60000 építményadót, 50000 súlyadót fizetek évente. Emellett levonnak még közel fél millió TB-t. A vásárlásaim és rezsi után 4-500000 Ft-ot tesz el az állam ÁFA-ként. Mivel munkám miatt sokat tankolok ezért pár 100000 jövedéki adót is.
És elegem van , hogy 25 éve f*szságokra költik.
petivagyok innen 2017.12.20 12:38:01
@metal: Nézőpont kérdése. Minek számít az, ha valaki tudatlansága miatt, mások rábeszélése hatására vág bele valamibe. Aki korábban nem tájékozódott az nem tudja, hogy milyen munkát ajánlanak neki.
Még zsenge huszonéves koromban engem is felszippantot egy nagy biztosító társaság, eszméletlen jutalékokat ígérve. Aztán gyorsan jött a valóság. Ha nem hazudsz (túlzol) az ügyfélnek, akkor jön egy másik ügynök, aki még nagyobbat mond és vitte a szerződést. Szerencsétlen ügyfél meg évek múlva szembesül azzal, hogy az volt az igaz, amit te mondtál, de ettől te nem leszel már gazdagabb.
Az MLM legalsó szintje pont erről szól. Azok az emberek akiket beszippantott a játék, már nehezen dönthetnek másfelé. Megvetették velük az "induló készletet", havi elvárások vannak, beruházott ruhára, táskéra, stb. Egy munkanélküliségből kitörni szándékozónak nem sok lehetősége marad ezek után, csak minél nagyobbat hazudni.
Jellemzően az MLM cégeknél semmilyen alkalmassági vizsga nincs. Legfeljebb kitöltetnek egy tesztet, amin mindenki megfelel. Ez is része a játéknak. Sajnos ezekről a dolgokról sehol nem beszélnek az iskolákban. Nekünk kötelező olvasmány volt: Arthur Miller: Az ügynök halála. Többet elmondott erről a világról, mint az összes társadalom ismeret óra, de csak nagyon kevesn olvasták. Az emberek meg hinni akarnak a csodákban.
petivagyok innen 2017.12.20 12:40:47
@felső határ nincs: Szerinted az MLM-ben dolgozók hány %-a alkalmas erre? Pont ez a baj a beszervezéssel. A beszervezési kényszer miatt alkalmatlanok kerülnek a rendszerbe.
Vendégszerzőnk, Attila megírta, milyen futárként végigcsinálni az összeomlás szélén táncoló karácsonyi csomagküldési szezont. Nem minden szavával értünk egyet, de érdekes beleképzelni magunkat egy futár helyzetébe. Hátha sikerül több türelemmel és megértéssel kezelnünk a futárokat és a postásokat...
Sofőr nélküli kamion, önvezető taxi, magától közlekedő vonat? Mindez nem is annyira fikció. Olyannyira nem, hogy a 4-es metrón már most sincs kocsivezető. A Magyar Szakszervezeti Szövetség közlekedési tagozatának konferenciáján kiderült, hogy ebben az ágazatban is elég sok feladatot vehetnek át az…..
petivagyok innen 2017.11.14 10:54:37
Az oktatási rendszer és a szociális, gyerek nevelő rendszer leginkább arra képes, hogy droidokat és ösztönlényeket neveljen. Egyértelmű, hogy fel se fogják, hogy mi zajlik körülöttük a világban. A klasszikus értelemben vett munkavégzésre a magyarországi huszonévesek alacsony hányada alkalmas.
A Profit a gyárak/gépek tulajdonosaié. Nem a kommunizmusban élünk, hogy a profitot szétosszuk a társadalomban. A nagyvállalatok társadalmi hosszájárulása kimerül abban, hogy pár leselejtezett számítógépet ajándékoznak ismkoláknak vagy épp adócsökkentés miatt csinálnak valami látszat beruházást. A robotok adóztatását, nyugdíjjárulék fizetési kötelezettségét egyik kormány sem meri felvállalni. Az államok egy ideig finanszírozzák a munkanélküli néprétegek megélhetését, de valószínű, hogy a mexikói és brazil módszer fog elterjedni.
Ebbe a környezetbe csöppennek be az önvezető autók és egyéb járművek. Elsőként a kötött pályás, zárt pályás járművek esetén. Utána a kamionkonvolyok az autópályákon. Ezt követi a Városi buszközlekedés, ami szintén ismert útvonalon történik. Legvégül meg az akármerre menni képes járművek. (részegen hazavisz kategória).
A gyártók több millió kilométernyi adatot szedtek össze az öntanuló rendszerek számára. Már csak cenzúrázni kell őket. Az autók összekapcsolásával az úthálózat pillanatnyi állapotáról percre pontos információk lesznek. (sokszor már most is a Waze mondja meg, hogy merre menjek). A balesetek okozói nem az önvezető járművek lesznek az eseteek nagy többségében. Pl a buszba beletolató teherautó esetén sem a busz volt hibás. 100 ból 30 sofőr nem tolatott volna vissza hasonló esetben. Persze érdekes, hogy a karbantartás hiányából eredő balesetekért ki lesz a felelős. Mennyi lesz az élettartama egy ilyen járműnek. Mi van, ha egy szenzort nem cserélnek ki időben. A gyártók vissza fognak-e élni azzal, hogy felesleges felülvuzsgálatokat fizettetnek meg a tulajdonosokkal, hogy lehúzzák őket?
Keveset beszélnek róla, de tutira veszem, hogy amint elterjednek az önvezető autók, jönnek a hekkelt programok. Pár ezer forintért simán átprogramozzák őket, hogy ne tartsák be a sebességhatárokat, lopakodva vezessenek, rátöltik egy újabb kiadás szofverét, stb.
írta: Lakatos Elza  (fotó:Hír6) Évszázados roma temetkezési szokások a halotti rendeletek útvesztőiben A magyarországi romáknál — ha az egyes alcsoportok esetében más és más formában is — máig elevenen élnek a régi temetkezési szokások. A hagyományos magyarországi cigány kultúrákban erős a…..
Automatizálással Magyarországon a munkahelyek 12 százaléka – ami több mint félmillió foglalkoztatottat érint – lehet kiváltható. Korábban a Magyar Szakszervezeti Szövetség nőtagozata tartott tanácskozást erről, s a negyedik ipari forradalom jelentette kihívásokról november elején a közlekedési…..
petivagyok innen 2017.11.02 17:05:42
1. A robotizációt nem lehet megállítani. A robotok egyre sok oldalúbbak lesznek és egyre olcsóbbak.
2. Az emberi munkaerő értéke csökken. Azt el lehet felejteni, hogy itt van a testem, az erőm, az eszem elmegyek dolgozni és lesz pénzem. A tested maximum donornak jó, az gép ereje nagyobb a tiédnél, okos emberből meg nagyon sok van a világon, nem biztos, hogy pont téged választanak.
3. Azé a haszon, akié a gép. Az államoknak sürgősen ki kellene dolgozniuk egy olyan adórendszert, ami a gépek által végzett munka megadóztatását szolgálja. Különben az állam csődbe megy.
4. Az oktatás nem az iskolában kezdődik, hanem ott, hogy a gyerek megfelelő mesékkel fejlődik. Sajnos manapság inkább hülyül a nép. A médiaterror és az agymosó reklámok a zombivá válás felé terelik a társadalmat.
5. Az emberek nagy többsége eredendően buta. Nem rendelkezik megfelelő döntési képességgel. Az, hogy plusz 5-10-100 évet még iskola padban ülnek még nem jelenti azt, hogy képesek lesznek bonyolultabb összefüggések felismerésére és megértésére. Elég megnézni a válások, devizahitelesek számát valamint a választások eredményeit.
6. A pénztelen emberek számának növekedése lassítja a gazdaságot, növeli a bűnözést. A segély vagy alapjövedelem ugyan csinálhat némi aggregált növekedést, de a végén a gépek tulajdonosát fogja gazdagítani.
7. A gépek által hozzáadott érték arányának növelése a tőke még fokozottabb koncentrációjához vezet. Növeli a szegények gazdagok közötti különbségeket.
8. A 10%-os munkahely csökkenés simán lehet 50-80% is 20-30 éven belül. Sok helyen ma is túlzottan felduzzasztott a létszám, különösen az állami szférában. Felesleges feladatokkal látják el a dolgozókat, hogy látszólag dolgozhassanak. 10 éven belül megszűnik a gépkocsivezető állások fele. Lecsökken az oktatás humán erőforrás igénye. Ki akarna harmadosztályú tanársegédek óráin ülni, mikor már most is ingyen hozzáférhet a legmenőbb egyetemek előadásaihoz. Nincs olyan terület, ahol ne csökkenne az élőerő igény.
9. ....
Miért hiszi bárki is, hogy Orbán egy választási vereség után simán átadja a hatalmat?              illusztráció: varanus.blog.hu Higgyük el, hogy a közelgő Advent szelleme megszállja az ellenzéket, és ahelyett, hogy önmagukkal és egymással foglalkoznának, végre ráfordulnak arra az útra, ami…..
Vajon igazuk van-e azoknak, akik szerint az elkényelmesedett "nyugati világ" hanyatlásra van ítélve, és elözönlik a civilizáció vívmányaitól kevésbé fertőzött országokból érkező bevándorlók? Főként a radikális felfogásúak azok, akik kimondva vagy kimondatlanul ezt vallják, és félelemmel töltik el…..
petivagyok innen 2017.08.28 13:46:59
@Mr. Waszabi: Sajnos ez az "erőfölény" csak látszat. A nyugati haditechnika nem képes megbírkózni a láthatatlan ellenséggel. Sokszor még a láthatóval sem. A bürokratikus fegyverhasználati irányelveken az ellenség csak mosolyog. A logisztika mese. Már kisebb probléma esetén is ellátási hiányosságok lennének. A hátország napokon belül összedőlne. Ezzel együtt a fejlett gazdaságnak is annyi. Mitől lenne fejlett? A kormányoknak annyi pénze nincs, hogy egy nullás költségvetést ki tudjanak hozni, rendkívüli hadiadó esetén meg mindenki sztájkolni kezdene.
Az eltunyuló "nyugat" egyszer csak azt fogja észrevenni, hogy a többségbe került más értékrendű népcsoportok demokratikusan leszavazza. A cikkíró által példaként felhozott hódítások elsődleges célja a haszonszerzés, adófizető területek elfoglalása volt a cél. Most viszont azzal állunk szemben, hogy a jelenlegi európai lakosság látszámának többszöröse akar ideköltözni, meret otthon már nincs elég hely számukra. A Föld megtelt.
petivagyok innen 2017.08.29 10:36:06
@Mr. Waszabi: Nem vagyok biztos benne, hogy most is tudnák biztosítani azt az ellátást, amit a II.VH. idején. Az összes logisztikai teendő ki van szervezve, lásd ToiFor. A II. VH idején is kellett pár év az USA-nak, mire felfejlesztette a globális ellátó rendszerét. Az Iszlám Állam vagy bármelyik hasonló szervezet nem fog nyílt támadást intézni Európa ellen, viszont a gerilla/partizán tevékenységük nagyobb hatással van Európára, mint egy nyílt támadás a Balkánon.
Nem tudom, hogy milyen statisztikákat olvasol, de ha végig mész egy francia vagy svéd városon az utcákon lévő embereknek nem az 1 ezreléke tűnik bevándorlónak. Nézd meg a foci EB csapaképeit.
A beillesztkedés se működik. Csak ülj fel a 3-as villamosra az Élessarok, Ecseri között este 10 után.
A hozott/örökölt vagyon közötti különbség behozhatatlan és csak fokozza az ellentéteket. Pl van egy tőzsgyökeres pesti család. A nagyszülőknek, szülőknek van saját tulajdonú lakása, kocsija, a gyerek már készen kap mindent. A család tudja finanszírozni a különórákat, korrepetálásokat, táborozásokat, stb. A szülőknek jó állásuk van, jó végzettséggel. Jön egy csupaszseggű bevándorló család. Nincs semmijük sem. Kapnak valami lepukkant albérletet. télen fáznak, még nem láttak havat. A szülők dolgozhatnak feketén mindenféle alja munkát. Nem beszélik a nyelvet, nem ismerik a szabályokat, szokásokat. A gyerekek lemaradnak a tanulásban. Egyszerűen az "örökölt" vagyon annyira meghatározza egy család életét, hogy aki idegenből , akár csak vidékről költözik fel Pestre már szinte behozhatatlan hátránnyal indul. A bevándorlók gyerekei nem fognak tudni és nem fognak akarni elvegyülni az őslakosok között. Irigykedni fognak rájuk, talán még gyűlölni is őket. A magához hasonlókat fogja keresni. Ahogy a nyugati példák, de akár a magyarországi példák mutatják kialakulnak a párhuzamos társadalmak. Saját törvényeik, szokásaik szerint élnek.
Az asszimiláció esetleg a munkahelyen történik meg. A szalag mellett elálldogálnak egymás mellett. De az ebédlőben vagy a cigizőben már nem keverednek. Saját szememmel láttam több országban is.
De elég csak beszélni pár kint dolgozó magyarral, akik a bevándorlók átlag iskolázottsági szintjével mentek ki. 5-6 év után is alig tud valamit a befogadó ország nyelvén. De sokszor hallani azt is a külföldön élő magyaroktól, hogy "otthon magyarul beszélünk a gyerekkel" vagyis eszük ágában sincs pl németté, német értékrendűvé nevelni a gyereket. A magyar szokásokat magyar értékeket tanítják nekik. Miért lenne másképp ez az egyéb bevándorlóknál?
Nézd meg a romákat. Évszázadok alatt sem vették át a magyar kultúrát. Sőt, Kis Grofó a legnépszerűbb hazai előadó. A magyarok veszik át a roma kutúrát.
Szóval az élet nem az asszimilációt igazolja.
Talán az olajlobbi nyomására vagy épp az emberi tudatlanságból fakadóan mindig előkerülnek azok a napelemeket érintő tévhitek és egyenesen sületlenségnek nevezhető állítások, amelyek egy tudományos vitában természetesen nem állják meg a helyüket. A szakemberek és a hozzáértők természetesen el tudják…..
petivagyok innen 2017.08.28 14:08:59
@Medgar: És megveszed a szomszédos telkeket is, hogy le tudd pakolni az akksikat. :-)
Mozgássérülten születtem. Fiatal szülők első gyermekeként, így mai eszemmel el tudom már képzelni, mit élhettek át a majdnem gyerekkorú szüleim. 3 éves voltam, amikor egy nem fogyatékos testvérem született. Remek családot kaptam Istentől, akiknek köszönhetően lettem az, aki vagyok. Nem érzem…..
petivagyok innen 2017.07.19 13:40:40
Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) friss jelentése azt elemzi, hogy melyik országban szabad és melyik országban nem ajánlott inni a csapvízből. Ahogy az alábbi térképen látszik, Magyarországot a nem biztonságos ivóvíz kategóriába sorolják.  Ezzel mi személy szerint…..
Csak tavaly 29 ezer 400 magyar állampolgár távozott külföldre. Ez az adat azonban csak az egészségbiztosítási kijelentkezésen alapul, tehát a valós szám ennél jelentősen nagyobb lehet. Természetesen a kivándorlás nem csak Magyarországon probléma, hiszen a rendszerváltás óta…..
Olyan jól indult minden, vacsora, korai mozi, séta az állatkertben, vagy a ligetben, aztán a negyedik randin hazakísért, és Te hagytad, hogy feljöjjön… Ez pedig így ment még párszor, amikor rákérdeztél: “megmutatod a lakásod?” -és akkor kiderült, hogy bár elmúlt már 30 és saját jövedelme van, mégis…..
Képzelj el egy lámpát. Amikor kilépsz a lakásból, lekattintod a kapcsolóját. Viszont a körte még évezredekig világít. Pontosan így lehet lekapcsolni egy atomerőművet...
Most rendszeresen járok MR vizsgálatra, és várom a halálos ítéletemet. Mindezt egy kontár miatt a dél-pestiből. Tisztelt Praxisblog!   Valószínűleg már csak néhány nap van hátra az életemből (legalábbis tiszta tudattal), és úgy gondolom, megosztom Önökkel/veletek az én dél-tepsis…..
petivagyok innen 2017.04.11 16:09:24
@Lángharcos: Érdekes, hogy a vasárnapi boltzár eltörlésekor senki nem aggódott a kereskedelmi dolgozók családja miatt.
Abból a pénzből, amit tőlem levonnak simán fizethetnének nyugati béreket. Keressék meg a pénzt. Én befizettem, elvárom érte a szolgáltatást.
petivagyok innen 2017.04.11 16:16:53
@chili wili: Amikor egy bevásárlóközpontban dolgoztam senki nem foglalkozott a családommal. Csak jöttek a vevők, sokszor szórakozásból és tették fel a hülye kérdéseiket.
Szerintem megközelíthető lenne piaci oldalról is a dolog. Aki szombaton akar menni, fizessen azt a pénzt meg kapja meg, az orvos meg az ápoló.
Egyébként simán be lehetne vezetni a hivatalokban is a szombati munkát. Legalább havonta 1-2 alkalommal.
petivagyok innen 2017.04.12 10:11:28
@she_wolf: HIdd el, hogy ugyanaz van a bevásárlóközpontban is. Csak ott épp az egészséges emberek köpnek le meg anyáznak. Ha nem vagy kedves beírnak a panaszkönyvbe és repülsz vagy épp levonják a fizetésedből a kárt. A kereskedelmi dolgozó se simull ki otthon. Az állandó stresszelő akciók a kötekedő vevők, a sz*r termékek, amiket el kell adnod. Takaríthatod a patkányokkal teli raktárat meg a kiborított lecsókonzervet. Ismerek olyan volt eladót, aki inkább elment hullákat tologálni a kórházba.
Igenis az egészségügy is egy szolgáltatás. Havi 65000Ft-ot vonnak le a fizetésemből érte. Amikor bemegyek valamilyen kisebb műtétre az egész bagázs tartja a zsebét. A szülésről ne is beszéljünk. Még szegény orvost nem láttam.
Valójában az egész egészségügy semmit nem csinál. Mi lenne a célja? Az hogy egészséges emberek legyenek vagy az , hogy éppen ne dögöljenek meg. Úgy látszik, hogy inkább az utóbbi. Még mielőtt meghal, etessünk vele meg minél több drága gyógyszert, mert az orvoslátogató abból fizeti az idei nyaralást. Bemegyek akármelyik osztályra rögtön nyomják a kezembe az aktuális vény nélkül kapható termék szórólapját.
Nem mondom, hogy csak az egészségügyi dolgozók a hibásak ezért, de ők is. A rendszerrel is sok baj van. Gyakorlatilag arra való, hogy az állami pénzeket kijátsza magáncégekhez. Az ellátás szervezetlen. Érdekes módon vannak magánintézmények, ahol a szombati rendelés normális. Mert van rá igény. Azt, hogy ezt az igényt az állami egészségügy nem képes kielégíteni elég nagy baj.
Az, ami itt van az már közel van a szervezett gyilkosság kategóriához.
A magyar közösségi közlekedés jelenlegi jegy- és bérletrendszerére nehéz kellően negatív kifejezéseket találni. Az csak az egyik dolog, hogy az értékesítés technológiája is csigalassan fejlődik (ld. budapesti e-jegyrendszer), ennél sokkal nagyobb baj, hogy az egész tarifarendszer logikája is elavult…..
petivagyok innen 2017.04.06 16:21:51
Legelőször ki kellene gyomlálni a torzító tényezőket.
A 65 év felettiek korlátlan ingyen utazását semmi nem indokolja. Ráadásul nyomon követhetetlen, mert számolatlanul viszik igénybe a tömegközlekedést. Nem ritka látvány, hogy az amúgy is zsúfolt hétfő reggeli vonatokon a nénikék nagy batyuval indulnak piacolni, mindenkit elsodorva. De vannak olyanok is, akik unaloműzés képpen szórakozásból utazgatnak össze-vissza az országban, elfoglalva értékes helyeket. Ami igazságtalanság azokkal a 65 év felettiekkel szemben is, akik csak a szükséges mértékben veszik igénybe a kedvezményt.
A másik, a nagycsaládos kedvezmény. Gyakorlatilag ez is pofára megy. A jegyeladója és az ellenőr semmilyen igazolást nem kérhet az utasoktól. Gyakran hallom buszsofőröktől, hogy sokan úgy veszik igénybe a kedvezményt, hogy kölcsöngyereket visznek magukkal. Olyan is előfordul, hogy a jegyvásárlás után, a következő megállóban a gyerekek egy része leszáll a "család " többi tagja meg utazik tovább a célállomásra, igénybe véve az akár több ezer forintos kedvezményt.
A kedvezmények rendszere túl bonyolult. Pár éve utaztam vonattal a Keleti Pályaudvarról. A vonat végétől számítva a 3. kocsiban ültem. A kalauz, amikor meglátta a jegyemet megdöbbent. Azt mondta," maga az első, aki teljesárú jeggyel utazik, pedig a vonat végéről indultam".
A másik dolog el kell dönteni, hogy kinek a feladata a megfelelő utazási körülmények biztosítása. Pl többször előfordult, hogy a kedvezménnyel utazó nagycsaládosnak a buszon kellett pelenkát cserélnie, mivel nem volt cserepelenka, ezért a szaros pelenkát beletörölte az ülésbe, és visszarakta a gyerekre. Ilyenkor ki a felelős, ha épp színházba menet a szaros ülésbe ülök az öltönyömmel? Ki a felelős, ha busz végét wc-nek használják? Szóval lenne mit rendbe tenni a tömegközlekedésen. Papíron jól hangzanak a tanulmányok, de a valóság messze van.
Arra esély sincs, hogy olcsóbb legyen a tömegközlekedés, mint 4-en utazni egy autóban. Volán jegy 25 km-re 500Ft /fő 4 fő esetén ~2000Ft. Az autó kb 2 liter benzint fogyaszt ezen a távon. Vagyis kevesebb, mint feléből meg lehet úszni az utazást.
petivagyok innen 2017.04.07 09:30:52
@efi: Persze igazad van, minden relatív. Amikor Pesten laktam bőven meg voltam elégedve a BKV bérlettel, aminek az ára is elfogadható volt. A stockholmi bérlet árának negyede. Viszont, amikor Vidékre költözem autó nélkül meghaltam volna. 2-3 óránként járó, télen hideg, nyáron meleg, néha késő, néha korábban érkező, gyakran zsúfolt buszok nem fedték le a közlekedési igényeimet. Ha meg már úgyis megvan az autó, akkor meg érdemes minél jobban kihasználni.
Andy Vajnát sok mindennel lehet vádolni, de azzal nem, hogy titkolná, kihez húz a szíve. (Spoiler: nem Soroshoz.) Van neki egy tévéje, aminek reggeli magazinműsora és a hírműsora is a pártpropagandát tolja szemérmetlenül, az újságírói etika minden szabályát a Holdig rúgva, és van egy rádiója is,…..
petivagyok innen 2017.04.05 11:50:57
2017-ben igen nevetségesen hangzik, ha egy munkahelyen le vagyunk tiltva az internetről. Nem a pornóról, hanem úgy összességében az internetről, és csak a belső rendszeren keresztül férhetünk hozzá az információkhoz. Ez az egyik olyan hülye irodai szabály, amit el kell viselni...
petivagyok innen 2017.03.31 14:58:08
@Bafana: Valóban nem fekete vagy fehér, de be kell látni, hogy a munkavállalók zöme nem biztos, hogy képes akkor önkotrollra, amivel a telefon és mail használatot mindenki számára elfogadható szinten tudja tartani.