Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VLaci

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karsa több remek dolgot is küldött, ezekből álljon itt egy - folytatása hamarosan következik: Tehát lényegében vasutasaink egy sorszámnév húzására szólítanak fel. Azt hiszem, egyébként a szóban forgó papírdarabot "queue ticket"-nek hívják. A fene vigye ezt a…..
VLaci 2011.10.21 00:38:14
@Gukker: Ezt két évfolyamtársam elkövette egymástól függetlenül egy vizsgáztatónál, aki teljesen kiakadt ettől. Erre jön a mit sem sejtő harmadik vizsgázó, akinek már (ravasz módon) ezt mondja: "Válasszon egyet, de ne mondja azt, hogy "vá"!" :)
Félrefordítások Megint BKV 2011.07.23 08:04:00
Éva beküldését talán nem is a véleményes hétvégére kellett volna tenni: Értelmezhető úgy is, ahogy szánták, de első olvasatra nagyon nem az jön le. Hanem az, hogy bajban leszel, ha otthon hagytad a dohányzásra, ivásra, szemetelésre, engedély nélküli reklámkihelyezésre és…..
VLaci 2011.07.23 12:28:34
@angelika58: Egy pillanatig sem védem a BKV-t csak felmerült bennem, hogy csináltak egy általános tájékoztató fordítást, amit aztán mindenre ráhúzhatnak, metróra, villamosra, bármire. A metróállomásra meg tényleg nem mehetsz be jegy nélkül, azért is van kint a lyukasztó és nem a szerelvényeken.
Zsuzska lenti beküldését csak azután láttam, hogy megírtam ezt a témát a Facebook-oldalunkon (tessék csatlakozni!), de mivel beküldőnk sokkal precízebben járta körül az ügyet, olvassátok el: Ezt lőttem ma: Június 2-i cikk a Velvetről:…..
VLaci 2011.06.05 09:38:18
@armitage: Itt víz van, és talajközelben vagyunk. Elég kacifántosan alakul a közegellenállás. Egyszer számoltam ilyesmit, ma már nem igen tudnám megismételni. De a kb 100,és az általad kiszámolt 115 között én nem látok ellentmondást. Csak az érdekesség kedvéért gondoltam megemlíteni.
VLaci 2011.06.05 09:46:40
@armitage: Hm, igen, az általad is említett 60m/s körül van a sima szabadesésnél... Asszem muszáj visszavonulnom :)
Mandiner blog Óóó Magyarország 2011.03.22 07:01:00
   ..
VLaci 2011.03.22 09:05:36
@triumphator: 2010.08.22 képek EXIF adatai szerint
Papírzsepi kolléga beleerősített, s az isten sem mossa le róla a gyanút, hogy előre kitervelten szerkesztői babérokra tör (amire - elismerjük - elég komoly esélyei vannak).Mai posztja egy 43 évvel ezelőtti eseménysorozatot dolgoz fel, ahol egy elsüllyedt szovjet tengeralattjáró…..
Jockey11 folytatja a múltkor elkezdett sorozatát a hidegháborúban szemben álló nagyhatalmak kacérkodásáról a nukleáris meghajtású repülőgépek gondolatával. Ma az oroszok, izé, a szovjetek kerülnek sorra...
VLaci 2010.12.12 02:29:24
@mallac: 1000 fokos levegő kb 3-szoros nyomású, mint a 25 fokos. Ez elég jelentős különbség, főleg, hogy már eleve nagy légnyomást szorzol be 3-mal...
Sőt, még te is leírod, hogy a kerozin égése során fellépő tágulásból származik a tolóerő. Ugyanígy a levegő melegítéséből adódó tágulás is tolóerőt fejt ki. Persze a hatásfok iszonyú rossz, de ezt senki nem tagadja.

"Tökfej,a tengeralattjáróban,hajóban gőzturbina van,így valóban lehet tengelyteljesítményt létrehozni,úgyanúgy mint bármelyik erőműben."

Pedig ez se más, csak a gőz esetében a víz fázisátalakulása miatt sokkal nagyobb szorzótényezőt tudsz kapni a nyomáskülönbségre.

Egy (hosszú) mondatban: meleg gáz/gőz nagyobb nyomású, a nagyobb nyomású gáz a kisebb nyomású hely felé fog áramlani, így tömegáramlás jön létre, ami pedig Newton III-ik törvénye értelmében (erő-ellenerő) az áramlás irányával ellentétes erőt fejt ki.

Ja, és ezzennel köszöntenék akkor mindenkit, read only módból most váltottam kommentelésbe :)
VLaci 2010.12.12 02:39:56
@VLaci: Természetesen a 3-as szorzó elég enyhe alsó korlát. Hőtan sose volt erősségem, de feltételezem, hogy ebben a helyzetben már vadul nemlineáris tulajdonságok is bejönnek...
A Szaturnusz második legnagyobb holdja fura figura: nincs folyton címlapon, mint a Titán vagy az Enceladus, de ha bekerül a hírekbe, akkor valami jó trükköt húz ki a kalapból. Néhány évvel ezelőtt röppent fel, hogy a Cassini magnetométere furcsaságokat érzékelt a hold körül, az…..
  Vasárnap este a Mesterházy-Horváth-Szanyi álomtrió sajtótájékoztatója után, amelyen egy kivetített diagrammal bizonyították, hogy a választást igazából a szocialisták nyerték, Lelky Lolával azon melegében elkaptuk Szanyi Tibor kampányfőnököt. Mennyi az annyi, meg úgy…..
VLaci 2010.10.04 01:20:11
@Tilikov: Ember! Az egypártrendszerben nincs választási lehetőség. Itt van. Az, hogy mindenhol egy adott párt nyer, az a demokráciában csak egy ugyanolyan lehetőség, mint hogy esetleg nem...
autózz! 100 000 forintos videó 2009.12.28 10:25:00
Nincs ezen nagyon mit szépíteni, Gyula jól megszívta. Piros lámpán tilos átmenni, a kamera jó szögben állt, videó ügyesen megvágva, a szerencsétlen baleknak meg mehet a zsíros, kövér csekk. Megpályázom én is a nyeremény blogpólót, bár inkább kihagytam volna a lehetőséget,…..
VLaci 2009.12.29 14:18:31
@newtehen: A minden pirossal se lenne baj (ha nem élnek vissza vele, mint itt a cikkben), szerintem. Bár én azt is differenciálva indítanám :P Így elkerülhető, hogy minden irányból egyszerre boruljon meg a "megszokott" villogó rendszer.
Anna küldte korábban a hangsúlyos Eruvét:Miami Ink-hez, ez tegnap volt benne, es meg a velten hangsulyt tetovalni tudasnal is jobb. Bejon egy lany ker egy tetovalast. Kerdezi a tetovalo ember, hogy miert szeretne tetovalast. Mondja a lany, hogy regen sokszor bajba keveredett, kabitoszerezett,…..
Százegy évvel ezelőtt, Szibéria kellős közepén egy olyan természeti (?) jelenségre került sor, amelyet bízvást benevezhetünk a „huszadik század legrejtélyesebb eseménye” versenyre, és nem tévedek sokat, ha azt mondom, hogy komoly esélyekkel indulhatna valamelyik pontszerző…..
VLaci 2009.10.26 22:34:53
VLaci 2009.10.27 00:12:39
@hagyma8: Hát ja. Sajna nem lehet teljesen kilépni a saját érzékelésünk korlátai mögül.
  Na, vajon mi? Oktatás!  “Nyílt politikai propaganda, zsidózás, cigányozás és fröcsögő gyűlölet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karának közgazdaságtan előadásán!”Ezzel a kedveskedő bevezetéssel töltöttek fel nx74ol néven egy, az első…..
Félrefordítások Felfedezés 2009.10.16 08:58:00
A cím a Discovery-re akar utalni, már persze a csatornára. ranmaru küldte: a discovery channel új arculatához új imidzsvideót is készített, ami már több mint egy éve látható a jutyúbon (http://www.youtube.com/watch?v=at_f98qOGY0 - alant beágyazva). egy ideje a csatorna is sugározza…..
VLaci 2009.10.18 19:28:49
@Syr Wullam: http://www.tecső.hu cím működik is...
Ahol én lakom, ott kicsiben van egy hasonló kereszteződés ahhoz, mint amiről Nikorene írt, mégpedig olyan ahol az egyik utcát keresztező másik kicsit odébb folytatódik, így nem teljesen egyértelmű, hogy az egy, vagy két kereszteződésnek számít és mikor kinek van elsőbbsége.…..
Mandiner blog Szoktatás 2009.06.14 12:01:00
  Június 15-étől, azaz holnaptól fizethetünk az új 200 forintossal. A hasonlóság egy már létező fizetőeszközhöz nem a véletlen műve. Egy külsőleg igen hasonlító érme bevezetésével szoktatja az MNB a lakosságot az euró használatához.   Most aztán igazán nem…..
VLaci 2009.06.14 12:20:31
@Az Olei Hagardom terroristái: Ha látom, mielőtt beírom, csendben maradok ;)
Mivel ezt a (vélelmezett) félrefordítást senki sem küldte be nekünk, máshol írták meg:http://www.hetivalasz.hu/cikk/0906/katolikusok_rosszul_mondtak_a_mise_szovegetSajnos, nem tudok latinul, így nem tudom eldönteni, melyik változat a helyes. Meg kellene kérdezni egy anyanyelvi…..
Mandiner blog Ébredj, halott ember 2009.04.12 00:01:00
  Jesus, Jesus help me I'm alone in this world And a fucked up world it is too Tell me, tell me the story The one about eternity And the way it's all gonna be Wake up, wake up dead man Jesus, I'm waiting here boss I know you're looking out for us But maybe your hands aren't free Your father,…..
VLaci 2009.04.12 12:57:12
Ezt nem hiszem el. Pedig logikus, hogy ha egyszer félre lehetett valamit fordítani, akkor az máskor is előfordulhat. Volt már ugye a fizetési sapka. Erre most megérkezett a kamatsapka; legalábbis én most találkoztam vele először. Az Index dicséretesen gyorsan javította, ennek a cikknek…..
 A szívünknek oly' kedves 4-es metró végre elégtételt szolgáltathat a közgázos diákoknak a Fővám téri épület wc-papírral történő becsomagolása, díszkivilágítástalanítása és ezernyi egyéb sérelem miatt: a legjobb úton van afelé, hogy elsüllyessze az ősrivális…..
A mai New York Times Tudomány rovatában megjelent egy írás, amelyik szerint az olajmezők alulról, valami többé-kevésbé titokzatos forrásból újratöltődnek, némelyik egész gyorsan. A cikk Dr. Jean K. Whelan-re hivatkozik, aki leginkább az Eugene Island Block 330 nevű olajlelőhelyet…..
 Kerelőszentpál, Marosugra, Ecsellő, Nagybabóca, Bősárkány. Települések a Kárpát-medencében. Miről híresek? Különösebben semmiről. Egyszerűen csak jól esik kiejteni a nevüket. Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy átutazott egy-egy falun vagy városon, amelynek a…..
VLaci 2008.09.18 08:26:18