Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nemzeti konzumtáció (törölt)

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyobbat szívhat a Fidesz a devizahiteles balhéval, mint a stadionépítéssel, kitiltási botránnyal, vasárnapi boltbezárással és mindenféle szarsággal együtt. Az egész sztori összességében annyira nevetséges és abszurd, hogy kitalálni sem lehetne jobbat. Behergelték a népet,…..
Nemzeti konzumtáció (törölt) 2015.05.09 10:26:32
@desw: nem volt törvénytelen, ezt pipas se állítja. Egyrészt lehet vizsgálni, de még egyszer mondom, önmagában ezzel biztos nem hibáztak a közjegyzők, másrészt ha mondjuk kiderül, hogy mégis, az nem segít semmit se az adósokon.
Nemzeti konzumtáció (törölt) 2015.05.09 12:16:32
@Pipas: én értelek, már hogyne értenélek, csak butaságot mondasz, mert a jog meg nem így működik.

Százszor és ezerszer láttam már emberek arcát, amikor szembesülnek azzal, hogy rosszul tudták/gondolták. Egy részük elfogadja, hogy nincs igaza, egy részük szerint meg hülye bíró, az ügyvéd, az üygész, a közjegyző, a politikus, a ...

Én azért írok néha egy pár kommentet, mert elég szomorú - persze az általános közállapotoknak megfelelő - a jogtudatosság honi szintje. Természetesen mi jogászok is igen gyakran vitatkozunk egymással, ez nem egy egységes szakma vagy társadalmi réteg, de abban a kérdésben szükségszerűen mindig egy jogász fogja kimondani a végső szót, hogy kinek van igaza.

@desw: mert ők a szerződő felek kifejezett akaratát kell, hogy rögzítsék pontosan és szabadosan. Az általuk készített közokirat csak a forma, a tartalom a nyilatkozóké.

Ellenkező esetben is csepp lenne a tengerben a pár száz közjegyző biztosítása, amikor itt ezermilliárdokról van szó, ezenkívül meg nem látom, hogy mivel okoztak kárt az adósnak. Ha mondjuk kiderül (ítélettel), hogy tök jogszerűtlen az egész, akkor a bank visszafizeti az ítéletben írt összeget, de akkor viszont a banknak van kára.

@Lagunadci: És ha nem láttak devizát? (Ami amúgy nem igaz.) De ha én kiadok neked egy földet haszonbérbe és MEGÁLLAPODUNK, hogy hektáronként egy mázsa búza árát fizeted meg minden évben, akkor útobb azt mondod, hogy de nem volt semmiféle búzaátadás? Hát így állapodtunk meg, miért fogadtad el?

Nyilván nem láttad, és más se - én se - előre, hogy ekkora árfolyammozgások lesznek, de a szerződésben ennek lehetősége benne volt. Természetesen a bankok se mentek volna bele ezekbe az ügyletekbe, ha a jövőbe látnak, hiszen az elszálló tartozások mögött a zuhanó értékű, eladhatatlan ingatlanok állnak, amiből óriási veszteségek lettek és még lesznek is.
Nemzeti konzumtáció (törölt) 2015.05.09 10:24:36
@Pipas: a példádra még visszatérve, a másik oldalról is fennáll a bírói út kizárólagossága, mint alkotmányos alapkövetelmény. Ha nem ölném meg a postást, te is csak úgy tudnád azt kikényszeríteni, ha a bírósághoz fordulsz szerződésből eredő követelés miatt. Szerintem ott elég hamar kiderülne, hogy az jogszabályba ütközik...

(Most a büntetőjogi részét hagyjuk a dolognak ;)
A jobboldal folyamatosan gyilkosozta Horváth Ágnes minisztert az egészségügynek plusz pénzt hozó reform miatt (300 Ft-os vizitdíj, ha emlékszik még rá valaki), miközben nem halt bele senki. A reformot a FIDESZ visszacsinálta, sőt, súlyos milliárdokat vont ki az ágazatból, az…..
Nemzeti konzumtáció (törölt) 2015.05.08 21:36:43
Nemzeti konzumtáció (törölt) 2015.05.08 21:55:07
@Fedor: csak amolyan szófordulat volt, meg dühít is egy kicsit, hogy ennyi ostobaság gyűlik össze a halálbüntetés-témában.
Ennyivel tartozna a sukorói feljelentésért. De az LMP körül ezen kívül is sok a kérdés... Most, hogy végre kitavaszodott, a hétvégén a Velencei tó partján járva, csak hajtott a kíváncsiság, milyen lehet az az emblematikus hely, amely maga képes volt egy pártot berepíteni a…..
Nemzeti konzumtáció (törölt) 2015.04.29 13:10:47
@A demokrácia leszakadó függönye: Ez egyrészről igaz, másrészt őszintén szólva nem tudom, hogy mit gondoljak a cikkben megfogalmazott állításokról.

Schiffer általában nem hülye, jogászként azért sejthette, hogy ebből a feljelentésből nem lesz semmi, akkor mit várt? Vagy egy kis populizmus a fiatal LMP-nek is belefért?

És akkor itt az a további problémám, hogy Gyurcsányt kifejezetten útálom, a kaszinókért se rajongok. Rengeteg mindenben hibás előbbi, de pont a konkrét ügyben én nem értem az egész logikáját, hogy egyáltalán hogy merülhet fel a jogi felelőssége (a politikai az rendben van). Ő volt a végrehajtó hatalom vezetője, a jogalkotó. Ha úgy vélte, hogy ez a kaszinó egy hasznos beruházás, mert n db. munkahelyet teremt, játékadó, stb., akkor az állam képviselőjeként ugyan miért nem dönthetett volna úgy - már ha ez egyáltalán igaz - hogy azzal segíti a beruházót, hogy olcsóbban juttatja területhez? Más multik nem kapnak ipari telkeket, adómentességet, stb?

Ha mondjuk megvesztegették ez ügyben, akkor börtönben a helye, de ez fel sem merült. Az, hogy jó vagy rossz döntés a kaszinó megépítése, hogy milyen hátrányai vannak az előnyök mellett, ezen el lehet merengeni, de könyörgöm, az a kormány(fő) dolga, hogy ha felmerülnek ilyen kérdések, döntsenek. Aztán azért vannak választások, hogy ezt csomagban értékeljük...
Nemzeti konzumtáció (törölt) 2015.04.29 13:42:10
@Lorena_7: Tök érdekes volt a véleményed olvasni, mert konkrétan sosem jártam ott, köszi.

Itt szerintem aki gondolkodni és értelmesen vitázni is akar, az abban gondolkodik, hogy volt-e bűncselekmény gyanúja vagy sem, Schiffer feljelentése helyes-e, védhető-e. Én a konkrét ügyben nem értek vele egyet, pedig - mint írtam - nagyon nem vagyok kaszinópárti.

Abban mindettől függetlenül teljesen igazad van, hogy a helyiek véleményét ki kellett volna kérni (mondjuk nem emlékszem a tiltakozásukra, de attól még lehetett), és igény esetén helyi népszavazást kellett volna tartani.

Úgy általában azt gondolnám, hogy a kaszinó is csak egy üzlet, szóval nem a háborítatlan természetbe, hanem amolyan "bulihelyek" közelébe kéne (már ha kell egyáltalán) építeni, mint pl. Siófok. Biztos nagyobb forgalma lenne.
Nemzeti konzumtáció (törölt) 2015.04.29 15:55:45
@d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára: Ebben is van valami, mondom, hogy nem értek a kaszinóhoz :) Azért élnék a gyanúperrel, hogy Las Vegas inkább a kivételes szerencse volt, mint a főszabály, ha ilyen egyszerű lenne a recept, akkor egymást érnék a kaszinóvárosok.
Dési János írása az Egyenlítő blognak. Érdekes politikai átrendeződés tanúi vagyunk. Miközben a Jobbik „cukisodik”, és próbál középre behúzódni, az orbánista Fidesz egyre inkább szélsőjobbról próbál előzni. Itt van rögtön Orbán úgynevezett nemzeti konzultációs…..
Nemzeti konzumtáció (törölt) 2015.04.29 13:34:41
@Pipas: Akkor jó, egy pillanatra megleptél :D

De tény, hogy van 12 % aki Orbánnal ért egyet vagy nem tudja. A 7,5 millió találat és a 63400 tudományos cikk, amit a gugli kiköp azért mutatja, milyen élénken foglalkoztatja ez a szakmát ott, ahol valódi jelentése is van.

De az is tény, hogy amerikában a büntetés ugyanúgy nőtt a halálbüntetés visszaállításával, mint előtte. Persze erre mondja azt az ellenoldal, hogy a nélkül meg még jobban nőtt volna, amit sose fogunk megtudni...

Természetesen vannak az általam írtakon túl egyéb morális érvek mindkét oldalon is, valamint szakmaiak is, pl. az ellenzők szerint a halálbüntetés és a tész. egyaránt fanatizálja az elkövetőt, mert ha nincs mit vesztenie, nem számít, hogy hány embert öl meg, stb. Aztán ott a justizmord kérdése, a móri ügy, stb.
Nemzeti konzumtáció (törölt) 2015.04.29 13:35:19
@Nemzeti konzumtáció: mármint a bűnözés nőtt*
Nemzeti konzumtáció (törölt) 2015.04.29 15:49:36
@recommented: örülök, hogy egyetértünk.

@♔bаtyu♔: Nem, nem a büntetés az elrettentő, hanem a felderítés hatékonysága, lásd a fenti linket. Az igazságszolgáltatás is egy szakma (mégpedig igen ősi), aminek vannak kívülről nehezen látható törvényszerűségei, de amihez ugyanúgy mindenki érteni szeret, mint a focihoz. A kérdésből szerintem nem kell politikát csinálni és direkt nem is írtam sem politikai, sem morális érveket. Bevezetni nem lehet, mert Mo. nemzetközi jogi kötelezettségeibe és alaptörvényébe ütközik, ezért felhozni sem volt értelme, de ez más kérdés.

Ahhoz pedig, hogy több lenne az erőszakos bűncselekmény, be kell vallanom, hogy nem szoktam bűnügyi statisztikát olvasni, ezért nem tudom, hogy igazad van-e, szerintem mondjuk te se tudod, az eltérés nem lehet szignifikáns. Ha a híreket nézi az ember, akkor könnyen lehet ilyen érzése, az tény. Ha a saját szubjektív, de mégiscsak igencsak kézzelfogható tapasztalatomra hagyatkozom, akkor ezek mennyisége nagyjából állandó. Az egész biztos, hogy a trafikrablás nagyon "menő" lett, mert könnyű célpontok, de ez csak annyit jelent, hogy korábban mást raboltak ki helyettük.