Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mongra

10 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nowheat Próba blogindító 2010.07.19 10:26:00
Itt most lesz egy szép új blog. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse eu purus lorem, nec porttitor lacus. Quisque consectetur, erat ac laoreet egestas, erat justo suscipit ipsum, et sodales neque sapien eget erat. Proin mollis magna ut nisl aliquet a consequat…..
mongra 2010.07.19 10:50:12
Az autóneppernek átadott, aláírt biankó szerződésekkel nem csak a levél beküldőjének akadt később gondja. Ilyenkor a tanukat is elő lehetne venni, ha nem előttük írta alá az eladó, vagy az állítólagos vevő. Szia Zugügyvéd,Tavaly ősszel eladtam az autómat egy…..
AUTÓSKÁRTYA Default Calibration 2010.05.04 12:01:00
BREAKING NEWS! Létezik még kis hazánkban gyári állapotú Opel Calibra! Ezt a gyönyörű 4x4 Turbót ma reggel fogtam a Váci úton. A felni nem gyári volt rajta, hanem valami kb. 18-19"-os henger, de ennyit a műfaj ismert hiányosságai miatt megbocsátunk neki. Sajnos a képek…..
Ezt a csapzott Porschét közel fél éve fotóztam, aznap, amikor az új Saab 9-5 bemutatkozott Magyarországon. Nem első látás volt, de az első alkalom, hogy álló helyzetben láttam, és fényképező is volt nálam. Aztán valahogy elfelejtődött, talán a tudatalattim tiltakozott a…..
  Autópályán a legkönnyebb közlekedni. Az ember csak tartja a gázt és a kormányt, és nem történik szinte semmi, de mi képesek vagyunk rá, hogy még itt is veszélybe sodorjunk másokat. Vélemények az azonos című írásunkról...
A hvtm.hu tudósítója, ::mongra:: feltöltötte első napi képeit, azokból szemezgetünk párat. Szöveges beszámolóját rövidre fogta: Még mindig nem vagyok egy fotóművész, de azért próbálkoztam... Azonnal kell Alfa Romeo Giulietta :D Az egyéb élményekről: Parkolni még…..
A Lancer Evo látványos CGI reklámját a Jalopnikon találtuk. Lapozás után itt is megnézhető. ..
AUTÓSKÁRTYA Így kerek 2009.07.25 20:09:00
1992 nyara Kiskölyök voltam. Szüleimmel és járni még éppen nem tudó, gügyögő öcsémmel valamilyen rejtélyes okból kifolyólag Kecskemét belvárosában kóvályogtunk. Ott állt a Rákóczi úton. Sárga volt. Az apámmal nem lehetett bírni: minden irányból meg kellett néznie.…..
mongra 2009.08.13 21:00:38
@Tomchy: Köszi a gratot, platformtestvér!
Bocs a low pingért :)
A service manualt nagyon köszi! Viszont, azt hiszem, nekem ugyanez van meg digitálisan (PDF), ráadásul belinkelve a tartalomjegyzékek meg minden. Megosszam veled? :)
(Van EA0 Galanthoz ('97-'03) is, ha valakit érdekel.)
A tegnapi nap már reggel izgalmasnak ígérkezett... Lakik ugyanis velünk szemben I néni. Kis kitérővel nézzük meg közelebbről ezt a hölgyet. I néni alapvető tulajdonságai (legalábbis, amit mi tapasztalunk): 50-60 között van éles, középfrekvenciás, erős hangja…..
Üdv mindenkinek! Nos, amint a bevezetőben olvasható, itt azokról lesz szó, akik nem hagynak minket aludni (vagy reggel vagy este vagy mindkettő), ordíttatják a techno muzsikát/Kossuth-rádiót, kiabálnak (bár azt hiszik, hogy beszélgetnek), a földszintet a ház…..
AUTÓSKÁRTYA Szmogriadó!!! 2009.01.12 11:03:00
Katt a képre a friss adatokért!Értem én, hogy megfulladunk. Sőt, környezettudatos ember lévén támogatom is, hogy korlátozzák a városban pöfögő autók közlekedését. De könyörgöm, így?!?!Csak néhány kérdés, észrevétel...Tegyük fel, hogy van egy Mercedes M320 CDI-m…..
 Egyáltalán nem tisztelt Piti Tolvaj Úr! Mélyen meglepett, amit ma virradóra az autómmal művelt. Eléggé sajnálatosnak tartom az esetet, így hát megragadtam a billentyűzetet, hogy felhívjam figyelmét néhány "apróságra".1. Ha én sem dohányzom az autómban,…..
Belülről a Pug mellett a BMW 335xi-t, a fej-fej melletti megmérettetésen egy Cayenne-t láthatunk, amint nekiveselkedik a 0-50-es sprintnek. 3mp alatt ezt tudja az Aygo, a 107 vagy a C1 is... és tényleg: kipróbáltam. Az 50 felett történő dolgokat pedig ebben a posztban nem illik firtatni.…..
Megint rájuk jött. Ami egyszer már lecsengett, azt megint előszedik. Hát, ez már csak így van... Újra divat az autók körbeüvegezése. A '80-as években nagy divatját élte az oszlopeltüntetés, mostanában megint előszedték. Régebben...   Nagyjából 20 éve…..
A Citroen C1 - Peugeot 107 - Toyota Aygo hármasikrek annyira hasonlóak, hogy szinte egyformák. A külsőségekben azért fellelhető némi különbség, de vajon ugyanazt nyújtják ugyanannyiért? Az ár dönt vagy a márkamegítélés? Egy kis előtörténet... A PSA-Toyota közös…..
Nem tudom még mindig hová tenni azt, hogy a várost ellepik a batárnagy SUV-ok, mint Audi Q7, Mercedes GL, BMW X5, csak hogy a legbosszantóbbakat említsem.Belefulladunk a szmogba, sem megállni, sem haladni nem lehet, erre ezek a többtonnás, többméteres (mármint itt még csak a…..
mongra 2008.10.28 11:40:03
Nahát! Először is köszi a címlapos mennyiségű kommentet. Látom, vannak itt a saját igazukat kergetők minden táborból (nyilván engem is beleértve).
Próbálok összegezve reagálni, de szólok, nem fog sikerülni, szóval...

Irígység, fizetés:
- Igen, jól esne még egy nulla a fizetésem mögé, kinek nem? Mindenesetre, higgyétek el, ha nagyon akarnám, nekem is lehetne SUV-om, kösz, hogy féltitek a megélhetésemet, de nem kell. Viszont vagyok olyan marha, hogy egy ilyen szörny árát (vagy egy kicsit többet) inkább lakásra költöm, és még azután is jól szándékozom élni. A francért nem veszek inkább egy SUV-ot is, aztán dagad a májam attól, hogy a Suzukisok kurvaanyázva, ökölrázva "irígykednek", amikor letúrom őket. Meggondolom, kösz. Biztos jó érzés lehet.

Meg kell tudni jelenni:
- Hmmm, egy darabig én is játszottam erre. Aztán amikor rájöttem, hogy heti 3 üzleti tárgyalásra sikerül 5 éve úgy megérkeznem, hogy a kutya nem látja az autómat, azóta nem izgat. Valahogy... Ha meg látják, akkor valamit biztosan elcsesztem, hogy nem az autóm miatt írják alá velem a szerződéseket. Lehet, változtatni kéne ezen is?

Rossz utak:
- Dacia Sandero, Suzuki SX4? :) Na jó, ez erős volt. Én sem venném meg, jogos... De ez akkor is egy ócska érv. Vegyél Qashqai+2-t. Majdnem SUV, de még ésszerű, és elfér benne a család is.

Parkolás:
- Szerintem mindenki próbált már bevásárlóközpont/mélygarázs szűkre szabott parkolóiban úgy megállni SUV mellett, hogy a mellette lévő és a saját autójából is mindkét oldalról ki lehessen szállni. Érdekes, hogy mindenki a hosszt említi, pedig a városi közlekedésben a szélesség sem mindegy.

Tömeghatár:
- Na, ezt lehet, hogy ellőttem? Tévedni emberi dolog, vagy mi. Bár itt ugye a menetkész tömegről volt szó, nem a megengedett össztömegről.

Mert nem vezettem még ilyet:
- De! Ennyi elég vagy részletezzem?
Apropó, vezetési élmény: ha már értelmetlen autót szeretnék, amire irígykednek, akkor 2/3-ad áron (használtan is...) vennék egy Lancer Evót. Szerintem veri a SUV-okat vezetési élményben. Ja, és már az is van automatában (mínusz egy ellenérv...).

Szóval vegyetek SUV-ot nyugodtan. Én úgysem fogok rátok anyázni az úton, mert félek...
...hogy a praktikus szempontokra alapozott döntéseteket helyességét romba dönteném.
  Autót hölgytulajdonostól - közkedvelt mondat a használtautó-hirdetésekben. Azt igyekeznek sugallni vele, hogy a kérdéses jármű évente négyezer kilométert futott, azt is egyetlen útvonalon, a garázs meg a hipermarket között, nap nem égette, szél nem fútta, eső nem…..