Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lugosia

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
My dream Uruguay nr 2. 2015.12.15 16:44:41
Utolsó napok.... Csütörtökön  indultunk a Colonia Expresszel Montevideoba. Az a baj, hogy aznap nem csak mi voltunk az utcán, hanrm kb a Buenosban èlő mintegy 12/13 millió emberből kb 6 millió...ugyanis Dec. 10-én volt az új államfő avatása. Ennek persze ránk nézve ennyi volt a…..
Hát és akkor eljött ez az idő is. Vége a programnak, indulhat a szabadság :-) Kedden megérkezett Fanni ès csütörtökön Márk is, így teljes volt a csapat, hogy csütörtökön tiszteletünket tegyük a Nagykövetségen egy gyors beszámolóra, meg elköszönésre. Jött velünk Éva is,…..
Rég írtam... hogy miért is? Nem történik semmi? Vagy túl sok minden, ès nincs időm? Néha így, néha úgy érzem.A munkából kevesebb, mint egy hét van hátra. Ijesztő, hogy így rohan az idő....Most az utolsó 2-3 hétben mindenhol búcsú ebéd/vacsora van. Na nem csak a mi…..
My dream Mindenes 2015.11.06 16:02:18
És akkor egy két új info! Hazaérkezésem új dátuma 2015.12.17. Igen, sikerült meghosszabbítani és áttetetni a jegyet. Szóval most épp az van szervezés alatt, hogy hova is menjek abban a két hétben. Több esélyes jelentkező is van. Vagy Peru (csak elég drága) vagy délre,…..
Alig hogy visszajöttünk Uruguayból pakoltunk ismét, és mentünk délre, San Carlos de Bariloche városába, mely innen, mintegy 1500 km, és az a rész már Patagónia! Patagóniának hívják Argentina és Chile déli részét. Ezt a részt úgy is hívják, hogy Argentína Svájca. Nekem…..
My dream És még ami kimaradt..... 2015.10.19 23:36:07
Na és akkor még egy pár info, ami így menet közben (szó szerint, mert éppen buszozok) eszembe jut. Szóval van itt (meg igazából sztem egész Latin Amerikában) egy sajtos kenyér, amit úgy hívnak, hogy chipan. Pan annyi, mint kenyér. A chi biztos valamilyen nyelven sajtot jelent :). Ezt…..
My dream Uruguay okt 9-14 2015.10.15 02:50:57
Idén úgy alakult, hogy sajnos senki nem tudott menni Montevideoba, annak ellenére, hogy az ottani közösség is kérvényezett segítséget. Így, azt gondoltuk, hogy jó lenne meglátogatni az ottani magyarokat is, és szervezni nekik egy magyar hetet, vagyis napokat. Sok sok szervezés után…..
My dream Iguazu 2015.10.04 16:26:28
Iguazu = csoda, legalábbis számomra :) Igazából guarani nyelven van, vagyis a helyi őslakosok nyelvén. Guazu annyit jelent, hogy agua, vagyis víz, és az I betűvel előtte annyit tesz, hogy agua grande, vagyis nagy víz. És akkor asszem ezzel mindent elmondtam, és be is fejeződött a…..
Na ha már kiröhögtétek magatokat a népviselet miatt, akkor folytatom :) Vasárnap elmentünk egy „la reserva” nevű helyre edzeni ami közel van a kikötőhöz, és magyarul annyit tesz, mint kb. rezervátum. Mondjuk állatot nem sokat láttam, mert gyönyörű nap volt, és tele volt…..
Hát kérem szépen csak úgy pörögnek az események. Azt sem tudom, hogy hol kezdjem :-) Szóval kedden, szept 1.-én elmentünk a katona iskolában az ifi öttusa VB megnyitójára, hogy illendő módon fogadhassuk a magyarokat akik idén 8fővel képviselik hazánkat. A VB szerdától…..
My dream La Boca 2015.09.01 01:48:55
A hétvége eléggé izgalmasan telt, mert intenzív magyar hétvégét csináltunk a gyerekeknek,a kik amúgy a szombati iskolába járnak. Mivel ma már megírtam a 10 oldalas beszámolómat, amit haza kell küldeni és megírtam a cikkek is a 7végéről, így megengedem magamnak a luxust, hogy…..
My dream Szerencsétek van :) 2015.08.28 16:49:17
Sikerült visszamentenem az adatokat a telefonomról, így megvan az összes okosság, amit meg akartam osztani Veletek :) Lássuk csak: Remis: Itt vannak hivatalos taxik, amiket úgy működnek, mint a világ bármely más részén, és nem is olyan vészes árakon, és vannak a Remisek,…..
My dream Jelentődik a helyzet 2015.08.19 20:57:15
Sziasztok! Azt kell, h mondjam, h már több ízben neki ültem blogot írni de vmi minidg közbejön....na de most....hahaha! Épp buszon ülök ès megyek dolgozni de itt bepötyögöm és majd otthon bemásolom a blogba :-) szóval itt is esett 3hétig több provincia víz alatt, nagyok a…..
Hát az az igazsság, hogy az elmúlt 1 hónapban serényen gyűjtöttem, hogy milyen okosságokat fogok megosztani Veletek, és erre minden elveszett ami a telomban volt, mert vírusos lett, és újra kellett rakni.....szép…..
My dream Salta la linda 2015.07.28 03:22:10
Na és akkor a várva várt beszámoló! Egy kicsit csalni fogok, mert a szülők nem bírták ki, így nekik küldtem közben is updatet, így most azt fogom ide bemásolni. De a család kivételével a többieknek legalább újdonságként fog hatni :) 1-2. nap, megérkezés,…..
Sikeresen leadtuk a havi 'jelentést' és az ösztöndíat is megkaptuk :) Szóval havonta kell egy beszámolót írni, de persze nekem még a munkámhoz tartozik, hogy beszámolókat írjak a helyi eseményekről. Ebből most itt olvashattok kettőt, ami…..
Nekem nagyon tetszik, és a klipp is nagyon szép hozzá.... ..
My dream 5. hét 2015.07.08 21:02:51
5 hét....már ennyi telt el a kijövetelünk óta, és tényleg csak úgy rohan az idő :( Szóval változatlanul minden rendben, spanyol, munka, táncházak, ZIK és a többi :) Spanyolon még mindig egyedül vagyok, ami jóóóóó! Itt persze nem spanyolt hanem castellanot beszélnek, amit…..
My dream Életjel :D 2015.06.25 23:01:45
Tudom tudom nem írtam, de nem történt semmi különös azóta :)  Na jó, ez így nem teljesen igaz, mert pont, hogy peregnek az eseméynek, és mire este hazérek hulla vagyok.  Talán ami nagy történés, hogy elkezdtem spanyolra járni. Van nem messze (40 perc) egy nyelvsuli, ahol inteziv…..
Hát már a 2. hét is eltelt, és kezdünk belejönni az itteni létbe.  A Mindszenty este jól sikerült, bár az előadás számomra nagyon tömör volt, főleg, hogy spanyolul mondták az egészet, de mivel előző este utána olvastam, így azért nem hangzott annyira kínainak :) Utána volt…..
Hát egyedül maradtam....Fanni elment tegnap este...na de ne szaaldjunk ennyire előre, mert még volt 3 napunk előtte. Hétfőről beszámoltam az előző blogban, szóval igazából csak két nap maradt :D Kedden 24 órás sztrájk volt, leállt a teljes buszos és metrós közlekedés.…..
Szombaton mentünk a magyar suliba tanárkodni egy kicsit :) Ez egy szombati iskola magyaroknak (2-3. generációsok). Annyi a nehézsége, hogy ezek a gyerekek hét közben rendesen járnak argentin iskolába, és akkor még szombaton is tanulniuk „kell”. A Zrínyi Ifjúsági Kör (ZIK) több…..
Köszönöm az aggodalmakat életben maradok :) Nem mondom, hogy eddig életem formáját tudtam itt nyújtani, de a neocitrán orrcsepp kombo csodákra képes :) Eddig turistáskodtunk, amiben volt egy jó adag olyan szándék is, hogy ismerkedjünk a várossal, és a 6 millió különféle…..
My dream Hello turiszt 2015.06.04 04:39:30
Hát gondolom nem is vártátok ilyen hamar a folytatást, de mivel annyi pozitív visszajelzést kaptam, így gondoltam bepróbálkozom még egy bejegyzéssel. Persze ne szokjatok hozzá. hogy ilyen gyakran kényeztetlek majd Titeket friss hírekkel :P  Ma felkelés, készülődés, reggeli és…..
My dream Elkezdődött...:) 2015.06.03 03:12:54
Sziasztok!  Legyetek üdvözölve az első hivatalos bejegyzésem lelkes olvasás közben :) Sokan kértétek, hogy folyatasonan adjak hírt magamról, így úgy döntöttem, hogy ez a legjobb és legegyszerűbb formája a dolognak, szóval legalább mindenki ugyanazt a sztoryt ismeri majd, és…..