Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csapoati

20 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Márciusban mi is írtunk a Motorsport Manager PC-s változatáról. Most a két évvel korábban megjelent mobilos változat kapott egy utódot 2-es számmal, ami azonban inkább a PC-s verzióra hasonlít. Az első mobilos változatot nagyon szerettem, igazi unikum volt a sok tipikus mobiljáték között.…..
A néhány éve bejelentett ELEX-ről sajnos nem sok infót csepegtetnek a készítők, most azonban két elég hosszú gameplay videót kaptunk. Első ránézésre még elég gyengének tűnik a mozgásanimáció, de a végleges verzióban szerintem már nem lesz gond vele. Legalábbis őszintén remélem, ugyanis elég…..
Több, mint 15 éve várakoznak már a Forma-1 és menedzserjáték-rajongók, hogy az F1 Manager után megint valami méltó produktum kerülhessen a kezeik közé. Nos, érdemes volt várni, egy igazi gyöngyszem készült el a Motorsport Manager személyében. 2000-ben jött ki az EA Forma-1-es licensszel…..
Itt a tél, röpködnek a mínuszok és a hógolyók. Ilyenkor sok játékra jellemző, hogy ehhez az évszakhoz passzoló update-tel vagy DLC-vel bővül. Nem történt ez másképp a Forza Horizon 3-mal sem, mely megkapta az első nagyobb kiegészítőjét, a Blizzard Mountaint. Túl nagy dolgot azért nem kell várni,…..
Csapoati 2017.02.08 15:44:46
@Renok: Csak ott, igen. Akció volt már tudtommal karácsonykor, figyelni kell időnként.
Kérem szépen, az év utolsó pár hónapja a minőségi ingyen játékokról szól, hál'istennek. A mostani delikvens pedig talán az utóbbi 10 év legjobb PC-s árkád pályaversenyes játéka (szégyelld magad NFS!), a Race Driver Grid. A Codemasters 2008-as játéka nagyon nagyot szólt a maga idejében kimondottan…..
Úgy látszik az ingyen játékok időszakát éljük - szerencsére! A most aktuális pedig ráadásul egy kiváló darab, hiszen a Dirt sorozat 3. eljöveteléről van szó, mégpedig Complete Edition formában! Ez azt jelenti, hogy az összes DLC-jét is megkapjuk, közte a személyes kedvencemmel, Monte Carlo jeges…..
Pár napja kissé váratlanul került ki Steamre az általunk is bemutatott Project Cars ingyenes változata. Talán célszerűbb demónak hívni, mert 5 autó és 3 pálya a tartalma mindösszesen, viszont ezek legalább minőségiek. Mivel a Paganival sikerült jól együttműködni, mind az 5 kocsi tőlük…..
jateknaplo.blog.hu játéknapló #2 2016.09.16 09:15:24
World of Warcraft: Legion Egy hete jelent meg a WoW 6. kiegészítője. Pár hónapja tértem vissza (régen elég sokat nyomtam), mert tetszettek az újítások. Nos, a kiegészítő talán az eddigi legjobb. Szép új zónák és insták, szuper sztorik, poénok. Egyedül és csapatban is élvezetes. Egg Inc. Nahát,…..
jateknaplo.blog.hu Kupolaváros 2016.05.13 13:58:15
Mindig öröm, ha olyan játékot mutathatunk be nektek, amiket kicsiny hazánk fiai hegesztenek gőzerővel. Természetesen nincs ez másképp a Kupolaváros című játékkal sem, ami hosszas várakozás után végre kikerült Kickstarterre illetve Greenlightra, hogy a fejlesztéshez szükséges további költségeket a…..
Csapoati 2016.05.13 21:23:29
Történelmi pillanat következett be ma, az eddig szigorúan Xbox-exkluzív autós sorozat megérkezett a személyi számítógépekre is. Pár héttel ezelőtt jelentették be, hogy nem csak a Horizon 3, hanem a Forza 6 is megjelenik PC-re. Nem a teljes Xbox One-os változat, hanem egy 6 pályát (+ a variációkat)…..
2014-re oda jutott a Need for Speed sorozat, hogy pihenőre küldte gazdája, az EA. 2015 őszén tért vissza egy reboottal, azonban csak az újgenerációs konzolokra, a PC-seket pedig azzal bíztatták, hogy a tavaszra ígért változatban nem lesz 30fps-es korlát. Februárban egy trailerrel csigázták tovább a…..
Csapoati 2016.03.10 22:26:46
@dunántúli gyerek: Szimulátorból most elég sok van szerencsére PC-n (rFactor 2, Assetto Corsa, Project Cars, iRacing, stb.), jó árkádból meg elég kevés. Talán a 2014-es Grid Autosport volt az utolsó normális és szerintem szükség van ilyenre is.

@csehla: Reméljük belemoddolják majd ezeket. :D
Csapoati 2016.03.14 11:34:12
@Pootj: A PU-t én is nagyon szerettem, de az utána jövőket is, úgy nagyjából a Carbonig. Ott már megtörtént olyan, hogy defektes gumival felnin (!) 300+ km/h-s sebességgel tudtam elmenekülni a rendőrök elől autópályán. Na ne... Onnantól csak fél szemmel figyeltem a sorozatot, kivéve a Shifteket, azok bejöttek. Utána is váltakozott a minőség, az új Hot Pursuit egész jó volt, a Most Wanted csak egy Burnout utánérzés, a The Run pocsék, A Rivals megint nem annyira rossz. Ez az új viszont nekem jobbnak tűnik, mint bármelyik árkád NFS a Most Wanted (2005) óta. A Voodoo ismerős, bár olyanra akkoriban sajnos nem futotta. :)
Csapoati 2016.03.10 11:50:11
@csehla: Ott azért hangsúlyosabbak voltak a rendőrök, ha jól emlékszem, és jóval árkádosabb maga a vezetési modell. Meg az autók is inkább szupersportkocsik voltak, itt meg az alapból gyengébb gépek tuningolása a lényeg.
jateknaplo.blog.hu Unravel 2016.02.22 09:10:40
Amikor a 2015-ös E3-on felbukkant az EA standján az Unravel, sokan nagyot néztek. Többek közt én is azonnal a virtuális kívánságlistámra helyeztem, most pedig itt a végleges változat. Kötőtűkön ülve vártam már, lássuk, milyen lett! Az Unravel egy viszonylag kis stúdió műve, korábbi játékaik közé…..
Csapoati 2016.02.22 19:29:12
@ayo: Ez valahol itt is megvan, de azért az Unravel több, mint egy vizuális élmény. Maga a cérnás játékmenet is egyedivé teszi, a sztori pedig (számomra legalábbis) nagyon jó, kimondottan szívmelengető. :)

Vertigo18 & AtomCamel: Köszi szépen!
Szereted az indie játékokat és a gyűjtői kiadásokat? Nos, az IndieBox akkor a te oldalad! Itt a nevesebb független fejlesztők által készített game-ekből pécéznek ki egyet havonta, egy dobozba beleteszik egy USB cartridge-en magát a telepítőt és pár jóságot hozzá…..
jateknaplo.blog.hu Fallout 4 2015.11.16 10:31:32
5 évet kellett kiböjtölnünk az újabb Fallout részig, az elvárások pedig hatalmasak lettek. Ez a játék vált a leginkább hype-olt címmé, talán még a GTA V-ön is túltett. Lássuk, sikerült-e megfelelni a tömegeknek!(Figyelem, az alábbi sorok SPOILERT tartalmaznak a sztori elejével…..
Megszokhattuk már az indie fejlesztőktől, hogy játékaik sokszor elborultak. Így van ez a mostani teszt alanyával is, ugyanis a cím ezúttal tényleg utal a témára: krumplikkal kell egy fegyverboltot üzemeltetnünk. A Daylight Studios tulajdonképpen egy régóta bevált receptet…..
jateknaplo.blog.hu Time Clickers 2015.08.17 10:17:09
Újabb gyöngyszem került a piacra a lassan műfajjá terebélyesedő clickerekből: a Time Clickers. A témában kevéssé tájékozottaknak ajánlom a korábbi AdVenture Capitalist cikkünket, ahol kicsit nagyobb terjedelemben esik szó az ilyen típusú játékok alapjairól. Ennél a…..
jateknaplo.blog.hu F1 2015 2015.07.20 09:33:54
Eljött az idő, végre a Codemastersnél is megtörtént a generációváltás. Na nem a dolgozóknál, az F1 2015 az első játékuk, mely next-gen konzolokra is megjelent. Ez a PC-seket is érinti, hiszen rendesen átdolgozták az EGO-motort, ami a Codies autós játékai alatt dübörög immáron 8 éve. Tavaly…..
Az idősebbek talán emlékeznek még a Várom a párom c. "nagysikerű" műsorra az RTL Klubon vagy 15 évvel ezelőttről. A Kitty Powers' Matchmakerben mi lehetünk Szalay Kriszta, a kerítő(nő), azaz párokat kell összehoznunk. Akár egyneműeket is (jól időzítettek). Alapvetően…..
Sok játékban küzdhettünk már mindenféle járvány– főleg a zombikat létrehozó ilyen-olyan vírusok – ellen. A Plague Inc: Evolvedban viszont fordul a kocka, mi alakítjuk a kórokozót és ki kell irtanunk az összes embert. Különösen Grönlandon… A játék mobilokon kezdte…..
Kicsit rendhagyó módon egy filmről is írnék, ami viszont ezer szállal kapcsolódik a videojátékokhoz is. A Kung Furyról lesz szó, mely az év retrofilmje, ez nem is lehet vitás. Lássuk miről is van szó! A film David Sandberg (Laser Unicorns) svéd rendező még 2013-ban…..
Minden 2011 őszén kezdődött, amikor is a Slightly Mad Studios (korábbi munkáik például az NFS Shift és Shift 2) közösségi finanszírozást hirdetett meg készülő játékukhoz, a Project CARS-hoz. Talán őket is meglepte a projekt sikeressége, ugyanis 2,2 millió eurót sikerült…..
Csapoati 2015.05.12 23:04:24
@joeramirez: Nem néztem meg mindegyik autó hangját az igazakhoz képest, de a RUF-okét most direkt összehasonlítottam. A boxer 6-os és a V8-as hangja eléggé eltérőnek tűnik. A rezgő visszapillantó tükörrel még nem találkoztam, az elhomályosodó beltérrel igen, de csak sisaknézetben, kanyarba betekintéskor. Szerintem ez elég reális, bár a való életben igen nehéz lenne ezt valahogy visszaadni. A modokkal az a helyzet, hogy a fejlesztők nem nagyon akarják azt, ami az Assetónál valós probléma, hogy a modok kb. 10%-a értelmes, a többi szutyok. Ettől függetlenül én is szívesen látnék sok új autót meg pályát, de egyelőre maradnak a festések. A 45 euro valóban sok, de ha sikeres lesz a játék (márpedig úgy tűnik, hogy az lesz: steamspy.com/app/234630 és az USÁ-ban ma jelenik csak meg), a Full Membereknek és a felsőbb tierekre beszállóknak vissza is adnak majd pénzt a profitból. Persze nem tudni még, hogy mennyit, de bármennyit is kapok vissza, nekem megérte.
Csapoati 2015.05.12 23:06:02
@Void Bunkoid: Nézőpont kérdése, szerintem óriási a fejlődés, főleg a PS2-höz képest. Nem fogok senkit lehülyézni, aki szerint nem, de én úgy látom, hogy azért sokat léptek előre a szimulátorok ebben a tekintetben is. Márpedig a jó grafika talán a második legfontosabb dolog a fizika után, én mindenképp a hangok elé helyezném.
Éreztétek már úgy valaha, hogy két, egyébként nagyszerű játék vegyítéséből valami még jobb sülhetne ki? Nos, Albatr valószínűleg már igen, hisz kipattant a fejéből a SUPERHOTline Miami. A játék átvette a készülőben lévő SUPERHOT alapötletét, mely szerint az idő…..